šeštadienis, vasario 18, 2006

Prezidentas prisiminė, kad reikia stiprinti religinę toleranciją...

Pranešama, kad prezidentas Valdas Adamkus pirmadienį, vasario 20 dieną, priims tradicinių religinių bendrijų Lietuvoje vadovus.
Su bažnyčių ir religinių bendrijų atstovais V.Adamkus aptars pastarojo meto aktualijas, bandymus manipuliuoti religiniais žmonių jausmais, įžiebti religinę nesantaiką tarp ilgametes tolerancijos tradicijas puoselėjančių Lietuvos religinių bendruomenių, pranešė prezidento spaudos tarnyba.
Idėja surengti tokį susitikimą kilo po to, kai Vakarų spaudoje buvo paskelbtos pranašo Mahometo karikatūros.
Pats prezidentas V.Adamkus teigė, kad gerbiant spaudos laisvę būtina neįžeisti kitų žmonių jausmų ar įsitikinimų.
Atrodytų, kas begali būti šauniau, tačiau keista, kad prezidentas visai nekreipė dėmesio, kai visą dešimtmetį ir iki pat šiol žiniasklaida demonizavo mažuosius religinius judėjimus, ypač protestantiškus, per tą laiką bažnyčią "Tikėjimo žodis" žiniasklaida Lietuvoje pavertė totalinės sektos sinonimu, taip pat nemažai kliuvo baptistams, sekmininkams, Naujųjų apaštalų bažnyčiai ir kitiems. Prezidentūra visą tą laiką tylėjo tylėjo ir nė karto neparagino gerbti tikinčiųjų jausmus ir įsitikinimus . Nėra nė vienos vadinamosios "netradicinės" bendruomenės ir tarp pakvietųjų į Prezidentūrą.
Galima būtų nekreipti dėmesio, tačiau ir šis susitikimas yra aiškus ženklas, ką Lietuvoje valdžia toleruoja, o ko ne - ir toliau vieni lieka "valstybiniai" tikintieji,kuriuos Prezidentas ir sukvietė, kiti piliečiai - antrarūšiai.

Komentarų nėra: