ketvirtadienis, vasario 10, 2005

Eritrėja. Persekiojimai vis smarkėja

Eritrėja tapo šalimi, kurioje ypač aršiai imti persekioti evangeliniai krikščionys. Šioje Rytų Afrikos valstybėje oficialiomis religijomis buvo pripažintos islamas, katalikybė, Eritrėjos stačiatikiai ir liuteronai, o visos kitos denominacijos buvo pripažintos neteisėtomis ir joms liepta prisijungti prie oficialiųjų religijų. Nuo 2002 metų 12 nepriklausomų denominacijų, taip pat mažų namų susirinkimų nebegauna oficialios registracijos. Kadangi visos nepriklausomos denominacijos nebegalėjo rinktis oficialiai, ėmė rinktis slaptai. Policija jau dvejus metus seka ir suiminėja krikščionis. Vyriausybė išleido net dekretą, kad tie gyventojai, kurie gyvena šalia evangelinių krikščionių, turi juos stebėti, o jei namuose vyksta neteisėtas Dievo garbinimas, tada turi pranešti valdžiai. Už tokį “bendradarbiavimą” įskundusiems žadama atsilyginti maistu, kurio trūksta šioje sausrų kamuojamoje šalyje.
Štai vasario mėnesį 51 krikščionis vėl buvo uždarytas į kalėjimą. Šalies sostinėje Asmaroje suimta dauguma protestantiškos bažnyčios “Aleliuja” narių ir pastorius. Tarp jų buvo ir 1 bažnyčios “Filadelfija” narys bei 2 žmonės iš Visos Evangelijos Bažnyčios. Šiuo metu pranešama, kad dauguma sulaikytųjų pervežti į karinę bazę, o pastorius uždarytas į požeminę kamerą. Visi sulaikytieji verčiami atsisakyti evangelinio tikėjimo ir pereiti į Stačiatikių bažnyčią.
Paskutiniais duomenimis, krikščionių, areštuotų už Biblijos turėjimą, Evangelijos skelbimą ir susirinkimų lankymą, skaičius pasiekė 347. Daugelis sulaikytųjų ne kartą buvo kankinti, ir net išnaudoti seksualiai, kai kurie kalinami jau dvejus metus.Taip pat neseniai pasaulį sukrėtė ir pranešimas, kad jaunų Eritrėjos kareivių grupė buvo sušaudyta, kai juos rado skaitančius Bibliją.

Pagal "Life4god"

Komentarų nėra: