penktadienis, birželio 16, 2006

„Gyvybės versmė“ švenčia 10 metų jubiliejų


(Nuotraukoje dalis „Gyvybės versmės“ žmonių).

Šiandien viešoji įstaiga „Gyvybės versmė“ švenčia 10 metų jubiliejų. Savo veiklą „Gyvybės versmė“ pradėjo kaip socialinės reabilitacijos tarnavimą asocialiems žmonėms. Laikui bėgant, tarnavimas išaugo į visavertę socialinės reabilitacijos reintegracijos programą, susidedančią iš dienos centro, reabilitacinių bendruomenių ir adaptacijos-reintegracijos namų.

Socialinės reabilitacijos reintegracijos programa skirta žmonėms, turintiems ar turėjusiems priklausomybę alkoholiui, narkotikams, psichotropinėms medžiagoms, taip pat socialiai atskirtiems, tai yra buvusiems kaliniams ar kitiems, nesugebantiems pritapti prie visuomenės:

1. dienos centras „Posūkio taškas“. Čia susipažįstama ir bendraujama su turinčiais priklausomybę žmonėmis bei jų artimaisiais. Šiltoje aplinkoje, padedant mūsų konsultantams, atrandamos priklausomybės priežastys. Apie savo išsilaisvinimo kelią papasakojus buvusiems narkomanams, priklausomam žmogui suteikiama viltis ir parodoma, kokiu būdu galima atsikratyti priklausomybės pančių. (1-3 mėn.)

2. reabilitacijos programa vyksta bendruomenėse: vyrų - Kėdainių rajone Pikelių k., moterų – Kauno rajone Šlienavos k. Dirbama pagal tarptautinės krikščioniškos organizacijos TEEN CHALLENGE GLOBAL metodiką. (48-ų metų darbo patirtis, virš 470 socialinės reabilitacijos centrų 75-iose valstybėse).

3. reintegravimas į visuomenę vyksta adaptacijos namuose Kauno rajone, Rinkūnų k. Čia žmonėms, baigusiems socialinės reabilitacijos programą, padedama reintegruotis į visuomenę.
Plačiau apie programą skaitykite http://www.gyvybesversme.org/
„Gyvybės versmei“ vadovauja Stasia ir Robertas Palioniai.

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

apie "gyvybes versme" samylu sen. girdejau labai negeru dalyku...

Anonimiškas rašė...

Nesijaudink, da ne tokiu, negeru isgirsit - ar pirmas kartas, kai apkalbos eina?:)

Anonimiškas rašė...

o aš žinau fakta, kad ten didziausias procentas priklausomų žmonių išsilaisvina iš priklausomybių jungo, jų gyvenimai iš esmės pasikeičia.

Anonimiškas rašė...

apie sia istaiga galiu mineti tik geruoju.dirba sauni komanda.

Anonimiškas rašė...

Šaunu kad yra tokių žmonių kaip Stasė ir Robertas.Jie labai geri žmonės.AČIŪ labai už man suteiktą pagalbą.Jūs suprasit kas dėkoja iš Lipliūnų kaimo.Sėkmės ir toliau taip dirbti.

Unknown rašė...

Kaip su tais žmonėmis susisiekti

Unknown rašė...

Kaip su tais žmonėmis susisiekti