trečiadienis, kovo 05, 2014

Katalikybė matuojasi kovotojų su pedofilija karūnas

Iš pradžių nepatikėjau savo ausimis, tačiau tai tiesa - Katalikų bažnyčia, pasirodo, pavirto daugiausiai nusipelniusia kovotoja su pedofilija. Juokauti teikiatės ar Putino stiliaus propagandos išmoko???

Bet pats popiežius Pranciškus pareiškė -Katalikų bažnyčia, kovoje su pedofilija padarė daugiau nei jokia kita institucija. Katalikų bažnyčia galbūt yra vienintelė visuomeninė institucija, kuri šiuo klausimu elgėsi skaidriai ir atsakingai, pareiškė popiežius italų laikraščiui "Corriere della Sera". "Niekas nepadarė daugiau", - pridūrė jis. Tačiau nepaisant to, Bažnyčia esą yra vienintelė organizacija, kuri puolama.
Tūkstančiai vaikų seksualinio išnaudojimo atvejų įvairiose šalyse pastaraisiais metais įstūmė Katalikų bažnyčią į krizę. Vasarį Jungtinės Tautos (JT) apkaltino Vatikaną, kad veiksmai yra nepakankami. JT vaikų teisių komitetas kritikavo, kad Vatikanas Bažnyčios ir nusikaltėlių reputaciją iškėlė aukščiau vaikų saugumo.
O dabar - iškart prie garbės - KOVOTOJAI su pedofilija... Priminsiu, kad Katalikų bažnyčia ne pirmą kartą daro panašius fintus - inkvizicija dabar traktuojama vos ne kaip gėris, o kankinimų ir žudymų faktai vadinami šmeižtu. 

Komentarų nėra: