trečiadienis, liepos 11, 2007

Kas po ekumenizmo sijonu

Netikėtai paaiškėjo, kas slypi po katalikišku brolybės ir ekumenizmo sijonu - dokumentas atskleidžia tikrajį katalikų bažnyčios požiūrį į kitus krikščionis.

Vatikanas antradienį pareiškė, kad krikščionybės atšakos, nepriklausančios Romos katalikų bažnyčiai, nėra tikrosios Jėzaus Kristaus bažnyčios, skelbia CNN.16-os puslapių dokumentą parengė Tikėjimo doktrinos kongregacija, kuriai vadovavo popiežius Benediktas XVI. Jame krikščionių stačiatikių bažnyčios pripažįstamos tikromis, tačiau „sužeistomis“ bažnyčiomis, nes jos nepripažįsta Popiežiaus viršenybės.
Dokumente teigiama, kad protestantų bažnyčių „žaizda yra dar gilesnė“.
Toks požiūris gali toliau komplikuoti santykius su protestantais.
„Nepaisant to, kad šis mokymas nesukėlė daug nelaimių … vis dėlto sunku suprasti, kaip jam gali būti suteiktas „Bažnyčios“ titulas,“ – teigiama dokumente.

10 komentarų:

Anonimiškas rašė...

O teksto autorius skaite visa dokumenta? Man rods, kad ne... Gaila. Labai labai gaila... Gal tada ir zodi suzeistas ismoksime suprasti. Man pvz buvo labai idomu isgirsti, kad kazkuri is protestantisku bendruomeniu sutuoke sunis.. Labai krikscioniska. Pavlovas taip nebutu sugalvojes, o stai TIKRIEJI Kristaus sekejai sugalvojo. Bet svarbiausia, kad jie nesuzeisti.
Arturas

Linas rašė...

Na Mikutavičius krikštijo tigrus, aišku katalikai nuo šunų link stambesnių gyvūnų patraukė:)

Anonimiškas rašė...

Zinoma, o ko cia su smulkme prasideti :) . Taciau vistiek siulyciau paskaityti dokumento teksta. Ziniasklaida daznai tokiu pievu pripjauna :)
Arturas

Anonimiškas rašė...

Sveiki.
Zemiau pateikiamoje nuorodoje komentaras. Is anksto ispeju - katalikiskas :))))
http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles/65861

Arturas

Anonimiškas rašė...

Perskaičiau. Tai senas patikrintas triukas - tai yra ne tai, kas buvo pasakyta, o tai reiškia tai ir tai. :) Savo esme katalikybė likusi paskutinė totalitarinė sistema Europoj, o visas ekumenizmas ir tebuvo - "sugražink visus po popiežiaus vėliava" kaip tose katalikų maldose.
Katalikus gerbiu, bet negaliu to paties pasakyti apie sistemą, kuri, deja, ne Jėzaus palikta, o Romos imperijos, net ir pavadinimai tokie pat - filija, kurija ir t.t.
Žmonėmis pasitikiu, sistema - ne.
Linas

Anonimiškas rašė...

Taigi, kad ne tai kas parasyta. Dokumentas tik atkartoja ir primena 2 vatikano suirinkimo konstitucija apie Baznycia tiems kurie labai jau isijaute i krikscionybes suniveliavima. O sistema yra pas visus... Pas katalikus, staciatikius, protestantus, net ir pas ateistus... Tik pas katalikus ne totalitarine, o autoritarine :) Tai kad cia ne pliuralizmas sistemos atstovai yra pareiske nesyk :)

Arturas

Anonimiškas rašė...

Ai,Artūrai, krikščionys turi tik vieną konstituciją -Bibliją, o kokia organizacija kokius dalykus nusistatinėja virš Biblijos, man dzin.
vienijimasis gali but tik tuo pagrindu, o ne tuo, kad tu geras žmogus, tai aš tave gerbiu:) aš gerbiu ir savo statybininkus:)
Linas

Anonimiškas rašė...

Ka isake Kristus savo mokiniams? (Mato 28:19)
Vietoj to, kad paklusti Kristaus isakymui, kaikurie del proto uztemimo ir tapdami sugedimo vergais, pradeda teisti ir mokyti savo brolius kitose baznyciose. Klausimas teisejams ir teisingesnio kelio nurodytojams - ar skaitete ka pasake Seiminkas Mato 13:24 iki 13:30. Argi Jis leido savo mokiniams raveti rauges? Argi ne perspejo apie tai, kad su raugemis jie netyciomis gali israuti ir kviecius. Kieno tada jus esate tarnai ir kaip galima butu jus pavadinti, jei neklausydami savo Seimininko nurodymu lendate raveti raugiu?

Vladas

Anonimiškas rašė...

katalikų bažnyčios dogmos yra antiBiblija, antikristas, antižodis apie ją rašoma Biblijoj Jono apreiškimo skyriuj 17. kaip žinote Biblijoj moteris simbolizuoja bažnyčią, o katalikų bažnyčia ir yra didžioji babelė su savo dukrom(bažnyciom), šlykštybių motina, pasigerusi Jėzaus liuditojų krauju. Visu savo gyvavimo laikotarpiu persekiojo ir žudė tikrus tikinčiuosius...pamąstykite..

Anonimiškas rašė...

Nieko nera po saule ko nebuvo anksciau. Seniau Ohola ir Oholiba (Jeruzale ir Samarija), dabar Kataliku (tikroji apashtalishka)ir gausiai priperetos ir shetono palaikomos pusbaznytes (baptistai, metodistai, adventistai, jechovistai, mormonai ir t.t.). Kaip ir anksciau Viespats aiskiai pasake, kad Samarija pasirode teisesne uz Jeruzale (bet abi buvo atmestos), taip ir dabar amerikieciu gausiai perimos pusbaznytes atrodo teisesnes nei senoji Kataliku baznycia bet..... Galas yra aishkus ir netolimas. (Luko 18,8) visko gali buti, kad Kristus neberas tikejimo zemeje, tik aibes baznyciu baznyteliu neturinciu savyje nieko Dievisko.

Dar noriu prideti, kad didzioji paleistuve sedinti ant vandenu yra JAV, nes ji valdo tautas, kartu su savo gausiai priperetomis dukterimis (pusbanytemis) atitraukianciomis zmones nuo Tikrojo Gyvojo Dievo. Kaip nuodus deda i gera maista, taip ir visokios shetono islaikomos pusbaznytes maitina zmones mirtinais nuodais, zadedamos laisve, jos pacios yra sugedimo verges, o ju tarnai vaidinda sviesos angelus, patys budami shetono pasiuntiniais.

Be je, bekompromise kova su Jezaus motina Marija yra dar vienas slibino tarnu zenklas (Apr 12.13).