sekmadienis, gruodžio 20, 2009

Jono Pauliaus II paskelbimo šventuoju link... velionis jau gydo

Popiežius Benediktas XVI žengė dar vieną žingsnį savo pirmtako Jono Pauliaus II paskelbimo šventuoju link ir paskelbė jį „garbinguoju". Dekretas, kuriuo suteikiamas šis titulas, yra žingsnis paskelbimo palaimintuoju link, o po beatifikacijos liks tik vienas žingsnis iki kanonizacijos - paskelbimo šventuoju.
Šį ilgą procesą, kuris gali trukti dešimtmečius ar net šimtmečius, Benediktas XVI pradėjo vos du mėnesiai po popiežiaus mirties 2005 metų balandį, atsisakydamas įprasto penkerių metų laukimo periodo.
Paskutinis beatifikacijos etapas yra stebuklo įrodymų pateikimas. Jono Pauliaus II-ojo atveju stebuklas yra susijęs su prancūzų vienuole, kuri 2005 metais išgijo nuo Parkinsono ligos. Ji teigia, kad 2005 metų birželį Jonas Paulius II, kuris pats sirgo Parkinsono liga, stebuklingai išgydė prancūzę vienuolę Marie Simon-Pierre.
Sesuo M.Simon-Pierre paliudijo, kad pasimeldusi popiežiui, ji išgijo nuo parkinsonizmo - degeneracinės nervų sistemos ligos.
Benediktas XVI taip pat turės galutinai patvirtinti, kad stebuklas tikrai įvyko. Kanonizacijai reikia ir antro stebuklo. Nieko, neabejojama, kad ir jis atsiras....

6 komentarai:

Olgerdas rašė...

Na,youtube rades esu video serija,kuri kalba apie popieziu,nors aplamai ten ten apie antikrista.Teigiama ir irodinejama kad Vojtyla ir yra tas zveris,kuris turi ateit.Tipo kaip parasyta kazkas panasiai,kad zveris buvo,mire ir vel yra(nu prisikele tipo)...Na ir teigiama kad Vojtyla prisikels:),ir juo seks zmones vietoj Kristaus,matydami toki strebukla.As skeptiskai siaip ziuriu i tas konspiracijos teorijas...Ten be to tuos filmukus sukure adventistai kuriu fantazija visais laikais budavo laki:)

Linas rašė...

nu jo, kam fantazijos netruksta, tai netruksta:) Nelabai man patiko tas ju pranasysciu aiskinimas ir be tokiu voytylu, per daug abejotinu ir silpnu vietu

Unknown rašė...

Ka kataliku baznycia bando ivesti nauja tradicija? Nuo siol visi popeziai bus sventi? Ar tik buves hitlerjungeris taip pat nori po mirties tapti sventoju? )))

Linas rašė...

Nu jei nori, tai noras sveikintinas, bet butu geriau, kad dar gyvas butu sventas:)

Arunas rašė...

As Olgerdai labiau sakyciau, kad ne adventistu fantazija laki, bet apsimetusiu adventistais fantazija laki. O kad popiezija yra ne ta organizacija kuria reikia sekti ir taip aisku...

Linas rašė...

Isties Arunai, as tai buvau apstulbes, kokias samokslo teorijas ten kai kurie adventistu pamokslininkai yra isvyste, tikrai ju pilnas internetas, o kurie ten tikri o kurie ne cia ne specialistas nepasakys. O del vatikano, manau niekas per daug nesigincija, aisku pakankamai.