antradienis, gruodžio 01, 2009

Kinija - krikščionių bažnyčia auga stulbinamu greičiu


Kinijoje krikščionių bažnyčia auga stulbinamu greičiu, kartu auga ir persekiojimas. Šiuo metu skaičiuojama, kad yra apie 100 milijonų krikščionių, daugumą sudaro namų ir neregistruotos pogrindinės bažnyčios, kurios sparčiai auga.Kasdien Kinijoje krikščionimis tampa 30 000 žmonių.Taip teigia Deividas Šabli, "Global Advance" tarnavimo prezidentas interviu "Christian Post".
Tačiau kinų krikščionys patiria ir didžiulius persekiojimus. Neseniai Kinų teismas nuteisė 5 kinų bažnyčios lyderius už "neteisėtą žemės užėmimą, minios rinkimą ir viešosios tvarkos pažeidimą ",- praneša "China Aid Association".
Bažnyčios "Fushan",kurios narių skaičius 50 000, pastorius Vang Xiaguang nuteistas 3 metams kalėjimo, jo žmona Jan Rongli - 7 metams, kiti lyderiai gavo nuo 3 iki 4,5 metų kalėjimo. Pats bažnyčios "Fushan" pastatas sugriautas ir sulygintas buldozeriais, griovime dalyvavo 400 policininkų.
Bažnyčios atstovai ir pastoriai Vang Xiaguang ir Jan Rongli po bažnyčios pastato sugriovimo bandė važiuoti į Pekiną ir pranešti centrinei valdžiai apie neteisėtą sugriovimą, bet kelionės metu juos sulaikė ir jie atsidūrė teisme. Pastorių pora vadovavo bažnyčiai daugiau kaip 30 metų, po teismo jie ragino savo sūnų tvirtai stovėti tikėjime.
Pagal "CNL-NEWS"

Komentarų nėra: