antradienis, gegužės 08, 2012

Samariečių Pesachas - kaip teisingai aukoti



Samariečiai švenčia Pesachą. Jau tūkstančius metų jie ant Grizimo kalno aukoja velykinę auką - po avinėlį nuo kiekvienos šeimos.
Dabar samariečių yra apie 900 žmonių, jie visi kartu ruošia auką - pjauna avinėlius, juos užmauna ant medinių karčių taip, kad nė vienas iš jų kaulų nebūtų sulaužytas, iškūrena duobę, kur vėliau subedamos kartys ir šulinio pavidalo duobė uždengiama.

39 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tai ar teisingai aukoja?:)

Evelina Navarskaite evute27@gmail.com +37127135615 +37065534902 rašė...

Tai ir yra Pesach, o ne Velykos...

Anonimiškas rašė...

kadangi nuotaka yra kaulas is vyro kaulo, tai ji taip pat nebus sulauzyta? kaip ir Avinelio ne vienas kaulas nubuvo sulauzytas?

Kęstutis rašė...

Anonimiškas,jūsų "kadangi - tai" yra iš piršto laužta prielaida. Biblija tokioms išvadoms neduoda jokio pagrindo. Ji šioje vietoje kalba tik apie Kristaus Asmenį,o tai ką parašėte yra iš serijos "kadangi Sokratas turi galvą,ir katė turi galvą,tai Sokratas yra katė".

edas12 rašė...

Anonimiskas doktriniskai teisus.
Nuotaka nebus sulauzyta,nes tai kaulas ir Vyro (Kristaus)kaulo.
Kaulas simbolizuoja prisikelimo jega ir sios jegos niekas negali sulauzyti,net pragaro vartai.
Amen.

Kęstutis rašė...

Edai12, nėra Šventajame rašte nei tokio pažado apie nuotakos kaulus,nei tokio simbolizmo aplamai. Iš kur ištraukėte,kad kaulas simbolizuoja prisikėlimo jėgą? Tai papraščiausia jūsų FANTAZIJA. Išsiverskite ką reiškia "Solo Scriptura" ir pamastykite ties Apreiškimo Jonui 22 sk. 18 - 19 eilutėmis. Gal Dievas leis suprasti,jog negalima savavališkai aiškinti Šventojo Rašto pagal tai,kaip kam šauna į galvą.
(2 Pt 1:20)" Pirmiausia žinokite, kad jokia Rašto pranašystė negali būti savavališkai aiškinama"
Net jei norai geri,net jei išvados pritempiamos iki visiems priimtinų skambių lozungų - daryti to,ką darote jūs NEGALIMA. Dievas nejuokauja ir Biblija yra JO apreiškimas ,o ne erdvė reikštis jūsų fantazijoms.

edas12 rašė...

Kestuti tau dar nera,bet Raste yra...tau nera,nes nerandi,kad apie tai butu parasyta tiesiogiai.:)
Raste nera tiesiogiai parasyta juodai ant balto,kad Dievas yra Trivienis,bet tu tikriausiai tiki,kad Jis yra Trivienis,tiki,nes Raste apie tai uzsimenama,bet ne tiesiogiai.
Tas pats ir su kaulu.Negi Rastas veltui sako,kad Jo kaulai nebus sulauzyti (Jn.19:32-33,36 Isej.12:46 Sk.9:12 Psl.34:20)?Ko tie kaulai tokie svarbus,ir kas tie kaulai,ka jie reiskia?
Jei ne prisikelima-tai ka tada?Kestuti?

Kęstutis rašė...

Edai12,kai matau tokią "žinovo" šypseną ,kokią įdėjai kai kalbama apie Dievą,man labai norisi paprasčiausiai palikti tave tavo paties fantazijoms. Tavo pačio prisikurtų "apreiškimų" priežastis ši: (Jn 7,18)" Kas iš savęs kalba, ieško sau šlovės.". Tu kalbi iš savęs ,o tai reiškia tik viena - ieškai ne Kristaus,o savo naudos krikščionybėje. Kitaip tokių vėjų nerašytum. Ir aš tau ne veltui daviau Rašto vietas pamastymui. Deja,tu neatsiklaupei ir nepaklausei Viešpaties ar tikrai Jis tau kažką nori jomis pasakyti. Padaryk tai.
Dėl Viešpaties meilės pabandysiu paaiškinti.
__________________________________
Įsidėmėk vieną paprastą taisyklę : ŠVENTASIS RAŠTAS GALI BŪTI AIŠKINAMAS TIK ŠVENTUOJU RAŠTU. Ir daugiau nėra jokių variantų. Visa kita - kliedesiai.
__________________________________
(Iš 12:46)" Ji turi būti valgoma namuose. Nevalia mėsos išnešti iš namų ir neleidžiama sulaužyti jokio kaulo."

Ši Paschos avinėlio auka kalba TIK apie KRISTŲ ir apie nieką kitą. Ji nekalba apie bažnyčią ir ji nekalba apie tave bažnyčioje. Tu - NE KRISTUS.

(1 Kor 5: 7)" Todėl išmeskite senąjį raugą, kad taptumėte nauju maišymu. Jūs juk esate nerauginti, nes jau paskerstas mūsų Paschos Avinėlis, Kristus."

Jo kaulai nebuvo sulaužyti štai kodėl:

(Jn 19:36) "Taip įvyko, kad išsipildytų Raštas: 'Nė vienas Jo kaulas nebus sulaužytas'."

Skaityk atidžiai - ne todėl,kad kaulas yra prisikėlimo simbolis - nes jis toks nėra. Ne todėl,kad bedieviai įsivaizduoja,jog vadindami save bažnyčia jie tampa lygūs Kristui (kaulu iš Jo kaulo) ir Viešpats yra tik vienas iš jų,o jie Jam "meldžiasi",t.y. bando nurodinėti ką ir kaip Jam daryti,kad išsipildytų jų norai.

Todėl, kad IŠSIPILDYTŲ RAŠTAI.

Kodėl Viešpats įdėjo šią pranašystę apie Jėzų ir ją išpildė?

Štai kodėl:

(Apd 28:23)" Paskyrę jam dieną, jie gausiai susirinko pas jį svečių kambaryje. Nuo ryto iki vakaro jis aiškino jiems ir liudijo apie Dievo karalystę, įrodinėdamas jiems Jėzų iš Mozės Įstatymo ir Pranašų."

(Rom 16:25-27) "Tam, kuris gali jus sustiprinti pagal mano Evangeliją ir Jėzaus Kristaus skelbimą, pagal apreiškimo paslaptį, nutylėtą nuo pasaulio pradžios, dabar atskleistą ir pranašų raštais amžinojo Dievo įsakymu paskelbtą visoms tautoms, kad jos paklustų tikėjimui, - vienam išmintingajam Dievui per Jėzų Kristų šlovė per amžius! Amen"

Tai viena iš pranašysčių,kuri ATSKLEIDĖ ,kad Jėzus yra Kristus. Jėzus IŠPILDĖ visas pranašystes,kurios yra apie Jį Šventajame Rašte. Ir tai identifikuoją Jį kaip Tą,Kurį Dievas siuntė. Žydai gerai žinojo ,kas buvo parašyta apie Mesiją ir tai,jog Kristuje VISKAS išsipildė įgalina priimti Jėzų kaip Tą,kuo Jis yra,nes Dievas paliudijo apie Jį Savo Žodyje.
Joks milicininkas iš Sibiro negali ateiti kaip Kristus,nes jis nėra atskleistas Dievo Žodyje kaip tas,kuo dedasi. "visariono" gyvenimas nepatvirtina to,ką Dievas kalba apie Savo Sūnų.
Tačiau už tai pas eksmilicininką pilna terba kliedesių ,kurie neva yra Šventojo Rašto supratimas. Jis tai daro dėl tos pačios priežasties kaip ir tu - ieško savo šlovės ir savo naudos. Tik jo nuodėmė labiau išreikšta,bet esmės tai nekeičia.

Nebūk tokių bendras.

consolatio fratrem rašė...

Geras pavyzdys, kaip religija iš nieko išpučia viską ir paprastą pokalbį paverčia ginču.

Anonimiškas rašė...

jei nebutu kestucio komentaru, tai formalios naujienos prarastu "cenzura"...

edas12 rašė...

Kestuti,ka reikia matyti-tu nematai,o matai tai-ko nera.Ar kartais nekovoji su savo pacio susikurtais priesais?
Jau jau prakalbai apie taisykles, kaip turi buti aiskinamas Rastas,tai zinok dar viena,kuri ne ka menkesne uz tavo parasyta,kad svarbi ir asmenybe,kuri skaito Rasta.Asmenybe,kuri pilna isankstiniu isivaizdavimu apie kitus,kuriais iskart viesai ir drabstosi-tokiai asmenybei Dievas savo tiesu neatveria.TAI GELEZINE TAISYKLE.

Atidus skaitymas-tai ne pagrindine taisykle,kurios deka tampa suprantamas Dievo zodis.Kartais buna,kad atidus skaitymas tik maiso gauti apreiskima is Dievo zodzio,nes pasitikima savo atidumu,o ne Dievu...

Paminejau keleta Rasto vietu,kur kalbama apie kaula.Biblija nemini zodziu siaip sau,kiekvienas zodis turi reiksme.Kaulas- turi reiksme,kad Jo kaulai nebus sulauzyti-taip pat turi reiksme,bet Kestuciui -ne.Kestucio supratimu kaulo paminejimas reiskia tik viena-tam,kad issipildytu Rastas.Dievas pasake,kad nebus nei vienas kaulas sulauzytas,-taip ir buvo,nei vienas kaulas nebuvo sulauzytas,Dievo zodis issipilde-ir Kestuciui to gana.Kestuti,Rastas issipilde ir tame,kad Kristus mire,kad prisikele,kad buvo isaukstintas,kad sedi sloveje...ir ar tai ivyko tik tam,kad issipildytu Rastai?Ir su tavimi tai neturi nieko bendra?
..................................
"(Iš 12:46)" Ji turi būti valgoma namuose. Nevalia mėsos išnešti iš namų ir neleidžiama sulaužyti jokio kaulo."

Ši Paschos avinėlio auka kalba TIK apie KRISTŲ ir apie nieką kitą. Ji nekalba apie bažnyčią ir ji nekalba apie tave bažnyčioje. Tu - NE KRISTUS."
...................................
Kestuti,tau dar reikia pamatyti,kad Kristus nuo Baznycios neatskiriamas.Nori kalbeti tik apie Galva be Kuno?

Anonimiškas rašė...

Adomas turejo zmona, antrasis Adomas-Kristus berods irgi turi zmona? ir kaulai Biblijoje yra ir zmona yra. Biblija berods pati viska paaiskina.
Nebent pries diskutuojant su ponu Kęstu reikalinga pažyma iš Dievo vietininko žemeje - popieziaus.
Romiečiams 8:10 Jeigu Kristus yra jumyse..
Ar kartais Marija nebus taip pat baznycios simbolis, kuri savyje nesioja Kristu ir pagimdydama ji, isreiksdama ji savo gyvenimu apreiskia Kristu pasauliui?
Galatams 2:20 Esu nukryžiuotas su Kristumi. Ir daugiau ne aš gyvenu, o gyvena manyje Kristus. Ir dabar, gyvendamas kūne, gyvenu tikėjimu į Dievo Sūnų, kuris pamilo mane ir paaukojo save už mane.
Ar cia Paulius nesusitapatina su Kristumi?

Ir jeigu biblijoje moteris yra baznycios simbolis ar nebus taip, kad Dievo sunus eme vesti zmoniu dukteris? gal kartais, kaip katalikai ant peciu nesioja marijos statula, taip savo galvose gave zenkla, zmones nesioja ne Kristu, kaip Paulius ar siuolaikine Marija-Baznycia Kristu, o zmogaus sukurtas patrauklesnias religija apipimtas idejas. Juk baznycia Dievo motina, juk Kristus tikinciuosiuose ar galima abejoti jos programomis, dogmomis. Juk savaliskai biblijos aiskinti nevalia, reikia pasiklausti Dievo motinos, kokios tarybos, ar pasaulinio krikscioniu kongreso? toks savaliskas samprotavimas gali buti didziausia nuodeme, jei dievo mama pasake, kad zeme blynas, tai kam to Galilejaus kliedesiu klausytis?

Anonimiškas rašė...

beje Kestuti kur tokios retorikos meno moketes? matau drauga Sokrata pazystate, tai gal ir kokiame sofistu klube lankotes?

Linas rašė...

Jei visi susirinkę pradėtų kalbėti kitomis kalbomis ar įėjęs netikintis nepasakytų, kad išėjote iš proto?:) Baikit, vyrai kitomis kalbomis kalbėti:)

Kęstutis rašė...

Anonimiškas,prajuokinote:).

Edai12, nesiruošių nei ginčytis su tavimi,nei įrodinėti. Man nereikia "laimėti" šiame pokalbyje ir ne savo teisumą demonstruoju.

Pokalbį su tavimi baigsiu šia Šventojo Rašto vieta:

(Tit 3,9-11) "Venk kvailų ginčų, kilmės sąrašų, nesutarimų ir vaidų dėl įstatymo, - visa tai nenaudinga ir tuščia. ATSKALŪNO, vieną kitą kartą įspėjęs, šalinkis, žinodamas, jog jis iškrypęs ir nuodėmiauja, savo paties nuosprendžiu pasmerktas."

ATSKALŪNAS - αἱρετικός - hairetikos
- žmogus pasirinkęs (ir todėl turintis) skirtingą (nei Šventojo Rašto) požiūrį;žmogus,kuris manipuliuoja Tiesa paversdamas ją į savo nuomone atmieštą "pusiau tiesą". Jis vadovaujasi ne Tiesa, o neteisingu (emociniu)įspūdžiu ir tokį pat įspūdį siekia sukelti kitiems,kad laimėtų juos savo nuomonei ir sužadintų juose klaidingą uolumą. Tokios veiklos pasekmės - skausmingas susiskaldymas Kristaus bažnyčioje.

Dievas mato - tau kalbėjau ne vieną kartą.

Anonimiškas rašė...

kestuti tu tikras sofistas-pagarba. tik gaila kad savo gabuma naudoji blogiems darbams.

Kęstutis rašė...

(Pat 1,7) "VIEŠPATIES BAIMĖ yra išminties pradžia, bet kvailiai niekina išmintį ir pamokymus."

Anonimiškas,nepersistenkit,Dievas mano teisėjas. Ir Edo12 teisėjas Dievas - aš jo neteisiu. Matau aiškius antropocentristinės erezijos ženklus jo žodžiuose ir žinau kuo tai baigsis,jei ši nuodėmingos prigimties bjaurastis jame progresuos. Kaip gydytojas mato mirtinos ligos simptomus ir žino kuo tai baigsis. Ir gali ginčytis su gydytoju kiek tinkamas,liga nuo to nepasitrauks. Geras gydytojas yra tas,kuris sako tiesą,o nepataikauja ir žino kaip gydyti. Ar pasveiks sergantis,ar ne - tai jau Viešpaties valioje. Aš padariau ką galiu.
Tačiau Viešpats PATS liepia pasitraukti nuo atskalūno (prasmė šio žodžio aukščiau),kuris nenori priimti pamokymo.
Tai ir padariau,o kaip su juo bus toliau Viešpats žino,Jis galingas daryti stebuklus..gal Viešpats jo pasigailės ir viskas bus gerai. Nežinau.

Jūs geriau savim susirūpinkite,nes tai ką prirašėte ankstesniuose savo postuose - siaubas..kito žodžio nerandu.

Kęstutis rašė...

Linai,ar galėčiau įdėti vieną nuorodą į youtube.com ? Man regis ta medžiaga būtų naudinga.

Linas rašė...

Dėk, bala nematė:) Vyrai, nu nebūkit brisiai, baikit dėl kaulo rietis:)

Kęstutis rašė...

Filmas rusų kalba. Prieš darant išvadas žiūrėti iki pabaigos.

http://www.youtube.com/watch?v=zpmSEBBMHbM

Anonimiškas rašė...

manau padetu poligrafas isaiskinti visus prarokus ir pati kestuti, ar sutiktum kestuti buti patikrintas poligrafu? Manau greitai paaisketu tavo santykis su tavo skleidziamomis erezijomis. Yra protingi zmones, ismintingi ir gudrus. gali durninti kvailus, buti protingas ir gudrus, bet ismintingam zmogui viskas kaip ant delno. Beje jei butum protingas ar ismintingas tai taip nesielgtum, bet gudrumas eina salia su klasta.

Kęstutis rašė...

Anonimiškas,nebesivargink save ginti,nieks tavęs nepuola ir niekam nesvarbu tau kažką įrodinėti. Tie,kam tarnauju,ir tie,kurie patiki man tarnavimą pažįsta mane kaip nuluptą,o "anonimiškų" panieka (kaip ir pagyros) manęs niekaip neveikia.
Paskutinė Šventojo Rašto vieta,kurią noriu tau pacituoti prieš atsisveikindamas:

(1 Kor 4,3-4)" Man mažai rūpi, ką jūs ar žmonių teismas spręstų apie mane. Ir aš pats savęs neteisiu. Nors nematau nieko netinkamo savyje, bet tuo dar nesu išteisintas. Mano teisėjas yra Viešpats."

Viso geriausio.

Linas rašė...

Pažiūrėjau filmą, na, Kęstuti, tai pačio blogiausio karingojo baptizmo kūrybos pavyzdys,kur viskas permaišoma, gretinami krikščionys (kaip būna baptistų filmuose tik charizmatiniai) su Jehovos liudytojais, munistais ir t.t., tiesa, pamirštas baptistų pamokslininkas Mileris, sukėlęs JAV didįjį nusivylimą... visai nenuostabu, kad tokioje dvasioje gyvenant sunku pozityviai į kū nors žvelgti, todėl, kiek liudija mano patirtis, su šia konfesija susikalbėti dėl jų išdidumo ir nuosavo teisumo faktiškai neįmanoma... Žinoma, blogai, kad tie žmonės imasi kalbėti kaip ST pranašai, kai NT pranašavimų paskirtis visai kita. NT teisiamas ne pranašas, o pranašystė. o Hinas, tai kiek žinau, ne kartą yra atgailavęs dėl savo neapgalvotų veiksmų ir kai kurių doktrinų, kurias užaštrino. Galvoju, kad paveiksliukų su nuogom gražuolėm apžiūrinėjimas yra mažesnis blogis, nei tokių filmų žiūrėjimas:)

edas12 rašė...

Kestuti,tavo turima isankstine nuomone apie kitus jau yra pralaimejimas.Tokia nuomone apie kitus, kyla is pasitikejimo savimi,o pasitikejimas savimi-isdidumo reiskinys.
Pasitikintis savimi zmogus dar nepazysta saves,o be saves pazinimo,kas imanoma tik Dievo sviesoje-vaikscios tamsoje ir visa ka jis bedarys,sakys-bus tik tamsa.

Jn:16:2 Jie šalins jus iš sinagogų, ir ateina valanda, kada tie, kurie jus žudys, tarsis tarnaują Dievui.

2Kor:3:6 kuris padarė mus tinkamus būti Naujosios Sandoros tarnais-ne raidės, bet Dvasios, nes RAiDE ZUDO, o Dvasia teikia gyvybę.

Biblija arba zudo arba teikia gyvybe.Vienus Ji nuzudo,o kitiems teikia gyvybe.Tie,kurie gauna tik raide,ne tik,kad save zudo,bet ir kitus uzmusineja,o tie,kurie gauna gyvybe-tarnauja gyvybeje ir teikia gyvybe kitiems.Koks kontrastas!Vienu tarnavimas laidoja,kitu-prikelia gyvenimui!
Tarnauti Dievui imanoma tik tada,kai tu gauni gyvybe is Zodzio,o ne raide.Tragedija siandiena yra ta,kad raides tarnautojai ima virsu,jie visur dominuoja su savo "uoliuoju as" ir kurie iki savo esybes saknu yra isitikine,kad tik jie teisingai tarnauja Dievui.BET TAI APGAUTI ZMONES!Jei ne apgauti zmones-tai kodel Dievas nelaimina ju tarnavimo?Kur isgelbetos sielos?Kur pasisvente zmones,kuriu sventumas matomas visiems?
Jei raides tarnautojai virstu i gyvybes tarnautojus,tai Lietuvoje ant rankos pirstu but galima suskaiciuoti neisgelbetas sielas...

Kestuti,as ateisiu pas tave,ir paziuresiu kaip jus ten stovite vienybeje del Kristaus Kuno.

Anonimiškas rašė...

Kestuti kgb pagautus homoseksulams siulydavo kalejima arba stoti i kunigu seminarija. Zmogus primityvi butybe su tokiais pat instinktais kaip gyvuliu, ir kad tu savo egoizma ipini i religija ir savo varganai egzistencijai, bei nepilnavertiskumui suteiki tikinciojo identiteta tas taves neatsikiria nuo tavo gyvuliskumo, o tiesiog zudikas i rankas pasiemes ginkla.

Kęstutis rašė...

Linai, viską lyginti reikia su Dievo Žodžiu. Beje,ar grįžai prie Jo skaitymo,ar ir toliau laiką vėjais leidi?
Ir vėl..iš kur tu ištraukei,kad NT teisiamos pranašystės,o ne pranašai? Štai ką skaitau:

(Apr 2,20-23) "Bet Aš turiu šį tą prieš tave: tu leidi moteriškei Jezabelei, kuri sakosi esanti pranašė, mokyti bei suvedžioti mano tarnus, kad jie ištvirkautų ir valgytų stabams paaukotas aukas. Aš jai daviau laiko atgailauti dėl ištvirkavimo, bet ji neatgailavo. Štai Aš ją nublokšiu į ligos patalą, o ištvirkavusius su ja - į didelį sielvartą, jeigu jie neatgailaus dėl savo darbų. Jos vaikus išžudysiu, ir visos bažnyčios sužinos, kad Aš esu Tas, kuris ištiria protus ir širdis; Aš atsilyginsiu jums kiekvienam pagal jūsų darbus."

Čia Viešpats labai aiškiai teisia melagingą pranašę. Ir Jo teismas - tai ne ginčas su manim,kuriame gali kažką įrodinėti,o kai bendraminčių daug,tai ir nusiraminti savo teisume. Dievo nepažįstate - štai kame bėda. Nejau manote,kad Jis lygus jums? Ir nejau manai,jog tai,kuo tiki be Jo Žodžio pagrindo yra lygu Jo Žodžiui? Ar manai,jog tu,o ne Dievo Žodis nustato kas yra teisiamas,o kas ne? O gal manai,kad Dievas yra tau tarnaujantis humanistas?

Linai,ir dar viena bėda šiuolaikinių charizmatų yra ta,jog daugelio tikėjimas neturi Dievo Žodžio pamatų ir todėl jis neišstovės. Jie tiki ne Dievo Žodžiu,o pamokslininku,kuris jiems kalba APIE Dievo Žodį - ir dažnai vėjus kalba. O juk tai gyvenimo ir mirties klausimas..baisu matyti tokį lengvabūdiškumą. Linai,tiki kažkieno pasakomis - "NT pranašai neteisiami" ar kaip sako anas "žinovas su atsainia šypsena" - "kaulas - prisikėlimo simbolis". Ar jau Dievo nėra,kad Jo žodį perrašinėjate kiekvienas pagal bendrą vidurinį ir savo nuomonę? Tai čia tik gėlytės,jei pažiūrėti atidžiau, ten kur tarpsta tokios pasakos neabejotinai tarpsta nuodėmė.

(Jer 8,7-9)" Net gandras, balandis, kregždė ir strazdas žino savo sugrįžimo laiką, bet mano tauta nežino Viešpaties nuostatų. Kaip jūs galite sakyti: 'Mes išmintingi ir Viešpaties įstatymas yra pas mus'? Iš tikrųjų mano įstatymą raštininkų plunksna padarė bevertį. Išmintingieji bus sugėdinti, išgąsdinti ir pagauti. Jie atmetė Viešpaties žodį, tai kur jų išmintis? "

Ir dar- tie "pranašai",apie kuriuos filme kalbama ir yra NE KRIKŠČIONYS. Jie vilkai ėriuko kailyje. Todėl jie ir pastatyti vienoje eilėje su munistais,jehovistais ir kitais to pačio tėvo vaikais.

Kęstutis rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...

Negudrauti, Kęstuti, užteks ir vienos kietos nuorodos:) Gal tau jie ir nekrikščionys, bet man jie broliai. O dėl charizmatų nesirūpink, garantuoju, jei ne jie tai ir evangelijos nebūtum išgirdęs, a daba matai - nekrikščionys:) Beje, tai ko tu taip jais rūpiniesi tokiu atveju, ko teisi? Su tais savo teisumais daėjo jau iki to, kad į senelius tinkantį Bilį Greimą, kai tas vienam interviu kažką ne taip pasakė, visokie piemburniai irgi pirštais bado. Kai teisus, tai baptistų pažiba, o kai kažkur suklydo - žinoti nenorim. gėdytumėtės.

edas12 rašė...

Kestuti,pries viska lygindamas Dievo Zodziu,pirma leisk Dievui islyginti savo sirdi.Negi tu apie save manai,kad esi kompetentingas kitus lyginti Dievo Zodziu?Zinoti Zodi yra gerai ir reikia siekti pazinimo, bet tik ne tam,kad taptum detektyvu,tirianciu kitus pagal Zodi,bet visu pirma tam,kad pats butum istirtas ir pamokytas Dievo.
Kaip suprantu,save laikai tuom,kuris pazysti Dieva,bet ar nera taip,kad tu tik zinai,koks yra Dievas,ir pagrinde kaip Teiseja?
Pazinti Dieva-tai reiskia Ji patyrti.Pvz.Dievas yra pasakes,kad Jis yra tas,kuris istiria protus ir sirdis.Bet jei mes tik zinome,kad Jis Dievas,kuris istiria prota ir sirdi,bet nepatyriame JO,kaip istiriancio musu prota ir sirdi,-tai mes negalime sakyti,kad Ji pazystame...Jei Dievas mums paties per savo Zodi nekalba,musu nemoko,nebara,netaiso,neaukleja teisumui...tai ar bus nauda,jei mes Jo zodi perkalbesime kitiems ir tirsime kitus pagal Jo Zodi?

Anonimiškas rašė...

ne veltui tu kestutis, kad tave kesti tikrai sunku. tu gali cia visa biblija percituoti ir kas is to????
tavo kvailumas visiems regimas, tai gal nustosi cia kvaili vaidinti, uztenka, kad savo parapijoj ciudinies.

Anonimiškas rašė...

nes taip besikvailindamas gali buti netesingas suprastas ir zmones pagalvos, kad cia tik verslo projektas, uztenka kubilo, kuris vis bando taupyti, verciau galvotu, kaip uzdirbti.

Anonimiškas rašė...

juk kas neturi is to bus atimta, o kas turi tam dadeta, zodziu biznis, pinigai daro pinigus. o tu verciau butum biednas, bet teisingas, dabar lendi kur tau nereikia.

Linas rašė...

būtų gerai diskutuojant nepavirsti priešais:)

Anonimiškas rašė...

cia visi priesinasi blogiui, kuri mato kitame, esame priesai. GYvenimas yra dziungles-laimi stipriausi, o jie dazniausiai nieksai. Kiekvieno imperatoriaus protevis buvo vagis, kaip tegia kinu ismintis.

Anonimiškas rašė...

Religija padaro zmogu luosa, neigalu. Ji pririsa ji prie saves. Bet Dievas duoda zmogui laisve, skatina samoninguma, o ne misticizma. Jei zmogui kasdiena duosi zuvies, jis pavirs neigaliu tinginiu, priklausomu nuo davejo, bet jei duosi jam meskere ir ismokysi zvejoti jis taps laisvu. Ar nors viena religija suteikia zmogui laisve? ar tik pririsa prie savo dogmu, apeigu, draudimu, izoliuoja ji nuo viso aplinkinio pasaulio, tik kad zmogus negaletu savarankiskai gyventi-nes religija didelis biznis. kaip amerikoj sako, jei nori tapti turtingas statyk alude arba baznycia, nes ten priklausomi klientai.
Bet kas zmogui paduos meskere?
ES ukininkams moka ismokas jeigu sie pasiraso, kad gyvenime nebeukininkaus. Ju programoj teigiama, kad taip siekiama dididnti ukius, kad nebutu smulkiu. Ukininkas pasirasydamas atsisako laisves, jis niekada nebegales uzsiauginti duonos pats, bet ta duona bus vienose rankose pas kazkoki popieziu ar vyskupa. o kas daroma baznyciose-zmones paverciame bukagalviais, kurie nebezino kaip uzsiauginti duonos, ir visi klauso ka pasakys ale ismintinges ponas kestas ar ponas popiezius.

Anonimiškas rašė...

vel apeliuojate i sentimentus? norite sukelti kaltes jausma, kad pries jus sliauziotu? paziurekite filma agora ir paziurekite kuo skiriates ar kuo esate panasus.
Baime, kalte ir visi sie zaidimeliai puiki priemone valdyti? beje kur jusu sazine?

Kęstutis rašė...

Būtų juokinga,jei nebūtų graudu..

Linas rašė...

Ašaros daro širdį geresnę, pasigraudinkim:)

Anonimiškas rašė...

Butent Kestai graudu kai parazitai minta vargdieniu duona. Kaip politinej arenoj taip ir religinej. Kiek beje turi vaiku ir uz kokius pinigus juos maitini, manau, jei dirbtum kaip visi zmones cia tokiu nesamoniu nesapaliotum.