trečiadienis, gegužės 23, 2012

Rusija - netikri frontavikai mėgaujasi šlove...


Koks saldus šlovės skonis... Rusijoje nauja mada - paraduose vis dažniau pasirodo pagyvenę netikri frontovikai, apsikabinėję netikrais medaliais, kurie mėgaujasi vieša šlove ir pagarba. Viskas būtų neiškilę aikštėn, jei ne viena močiutė - generolas, turinti Tarybų Sąjungos didvyrio žvaigždę, pastebėta šiemet gegužės 9-osios parade. Žurnalistai išsiaiškino, kad tik viena moteris buvo generolė ir turėjo tokį apdovanojimą... Be to, minėta močiutė pernai buvo dar su pulkininko uniforma, o šiemet - jau su generolo.
Pasirodė, kad močiutės - generolo vyras buvo išleistas iš armijos 1977 m., o mirė jis  2004 m. Iki tol jis ne kartą buvo pastebėtas mitinguose su generolo leitenanto uniforma ir didvyrio žvaigžde. Palaidotas kaip didvyris Liublinsko kapinėse, bet tada kilo skandalas, kai pasirodė, kad šiose kapinėse jis jau ne pirmas "didvyris", kurio nėra Gynybos ministerijos apdovanotųjų sąraše.
Beje, Hobis yra užkrečiamas - susidarė ištisa netikrų frontavikų grupuotė, einanti į visus renginius. Močiutė - generolas dabar gyvena su giminaičiu, kuris irgi kuklumu nepasižymi - jis pastebėtas per tą patį paradą taip pat su generolo apranga ir užsikabinęs net tris Tarybų Sąjungos didvyrio žvaigždes...

Komentarų nėra: