ketvirtadienis, gegužės 10, 2012

Airija - katalikų kunigai reikalauja reformų

Katalikiška Airija, ilgą laiką buvusi tikra kunigų kalve visam pasauliui bei katalikiškumo pavyzdžiu, tampa neramumo sala. Esmė ta, kad po Airiją sudrebinusių kunigų pedofilijos skandalų, o aukų, Airijos specialiosios komisijos duomenimis, buvo apie 15 000, Katalikų bažnyčia dėl neaiškios Vatikano pozicijos ir nenoro pripažinti kaltes prarado visuomenės pasitikėjimą. Airija net panaikino diplomatinę atstovybę Vatikane.
 Dubline vyko Katalikų kunigų asociacijos, kuriai priklauso apie ketvirtį Airijos kunigų, susitikimas. Jame grupė kunigų kvietė radikalioms reformoms Romos Katalikų bažnyčioje, nes po sekso skandalų reikalinga reabilitacija. Asociacija pareiškė, kad katalikybė tik tada atgaus visuomenės pasitikėjimą, kai imsis radikalių reformų. Jų nuomone, Vatikanas turi panaikinti privalomą celibatą ir leisti moterims tapti kunigėmis.
Panašius klausimus kelia taip pat ir Vokietijos, Austrijos katalikai, o Lotynų Amerikoje kunigai sprendžia šiuos klausimus kitu kelių - tyliai turi žmonas, o bendruomenės žino, bet tam neprieštarauja. 
Pagal CNL

Komentarų nėra: