trečiadienis, gegužės 30, 2012

Signatarai patraukti atsakomybėn už tai, kad nesulipo į purvą



Koks yra ir kuo virto teisingumas Lietuvoje, gerai matyti iš teismo, į kurį papuolė du signatarai.  Administracinėn atsakomybėn patraukti mitingo "Už teisingumą" organizatoriai teisme apkaltino piktnaudžiavus tarnyba leidimą mitinguoti kitoje vietoje ir kitu laiku, nei nurodyta prašyme, išdavusius Vilniaus miesto savivaldybės pareigūnus. Vilniaus m. 2-asis apylinkės teismas antradienį toliau nagrinėjo Kovo 11-osios Akto signatarų Romualdo Ozolo ir Bronislovo Genzelio bei iniciatyvinės grupės "Už teisingumą" nario Alvydo Medalinsko administracinę bylą. 
Teisiamųjų suole jie atsidūrė už tai, kad mitingą kovo 17 d. surengė valanda anksčiau, nei leido savivaldybė, ir neperkėlė jo iš Nepriklausomybės aikštės į kitoje Seimo pusėje esančią pievą, kuri tuo metu buvo virtusi vandens ir purvo klanais. "Mes iš karto įtarėme, kad mitingui "Už teisingumą" daromos dirbtinės kliūtys, - antradienį sakė signataras R. Ozolas.
"Teisingumo Lietuvoje nebeliko, o jo reikalavimą bandoma paversti nusikalstama veika. Nebeliko ir valstybės, kurią atkūrėme prieš 20 metų. Liko tik viltis, kad šitokia padėtis, į kurią mes šiandien nusiritome, vėl pakels žmones, norinčius gyventi laisvoje, demokratinėje šalyje. Aš tuos žmones matau mūsų mitinguose. Tai - ne minia, o tauta. Jų akys gyvos, mąstančios. Jie suvokia, kad daugiau taip gyventi nebegalima. Tikiu, kad vieną dieną jie virs jėga, kuri iššluos iš Lietuvos visą melą ir purvą", - sakė R. Ozolas. Kitas teismo posėdis numatytas birželio 19-ąją.

3 komentarai:

Sigitas Kalinas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Sigitas Kalinas rašė...

Reikia visuotinio piliečių susirinkimo, kuriame būtų nuspręsta rašyti naują konstituciją ir įkurti prisiekusiųjų teismą.
Naujos konstitucijos tekstą galima būtų siūlyti visiems piliečiams internetu. Taip darė islandai ir jiems gana gerai pavyko. Manau, kad Lietuva turi eiti tuo keliu.

Linas rašė...

Islandijos pavyzdys įkvepia, tačiau to niekas neleis, nes daugeliui privilegijuotų klanų tektų nulipti nuo Lietuvos biudžeto ir netektų privilegijų.