pirmadienis, gegužės 28, 2012

Vatikanas – korupcija, skundai, žaidimai dėl valdžios




Negražūs dalykai vyksta Vatikane. Paviešinti slaptieji dokumentai parodė, kad nors popiežius, tiek kartų pasisakė prieš korupciją ir materializmą, Vatikanas pats iki ausų įklimpęs korupcijoje. Įtariama, kad dokumentų nutekinimas yra ne kas kita, kaip pačių Vatikano pareigūnų purvini žaidimai dėl valdžios ir įtakos. Kitaip sakant, kai kuriose valstybėse korupcijos mastai žymiai mažesni, negu šioje „tikėjimo ir doros“ tvirtovėje. Žinoma, apie korupciją dabar nutylėtą, užtai imta gaudyti asmenį, kuris nutekino šitokius dokumentus.
Pranešama, kad penktadienį už nelegalų slaptų dokumentų laikymą buvo suimtas popiežiaus liokajus Paolo Gabriele. Vis dėlto daugelis mano, kad popiežiaus liokajus ne pats sumanė perduoti dokumentus. Tyrėjai tikrina P. Gabrielio kompiuterį bei bankų sąskaitas. Tikrinamas ir sulaikytojo mobilusis telefonas, nes teigiama, kad liokajus turėjo ant popiežiaus stalo gulėjusių dokumentų nuotraukų. Pagal vieną versiją, P. Gabrielis, kuris dirbo popiežiaus liokajumi nuo 2006 metų, tapo atpirkimo ožiu. Tuo tarpu tikrieji nusikaltimo sumanytojai yra aukšti Vatikano asmenys, norintys pakenkti Vatikano valstybės sekretoriui kardinolui Tarcisio Bertone.
Pagal kitą versiją, nutekinus dokumentus siekiama pakenkti popiežiaus asmeniniam sekretoriui Georgui Gensveinui, kuris patraukė didelį visuomenės dėmesį ir daugelis pradėjo jam pavydėti, nes mano, kad jis daro per didelę įtaką popiežiui.

Komentarų nėra: