penktadienis, gegužės 18, 2012

Kristaus legionas kovoja skandalų fronte




Kaip rašė Žemaitė „Kokia pradžia, toks ir galas“... Ultrakonservatyvus katalikiškas Kristaus legionas, kurį įkūrė meksikietis tėvas Marcialas Macielas(nuotraukoje), Jono Pauliaus II popiežiavimo laikais išsiplėtė ir dabar veikia 22 valstybėse. Legionui priklauso 800 kunigų, 2,5 tūkst. seminaristų ir 70 tūkst. pasauliečių; jis valdo 12 universitetų. Tačiau nepaisant galybės ši organizacija niekaip neišlipa iš įvairių skandalų. Nieko nuostabaus, nes pats įkūrėjas Marcialas Macielas pripažinta, kad buvo pedofilas ir, kaip teigiama, turėjo tris vaikus su skirtingomis moterimis.
Pranešama, kad  nustatyti septyni įtariami atvejai, kai Kristaus legiono kunigai seksualiai išnaudojo vaikus. M.Macielas mirė 2008 metais Jungtinėse Valstijose, būdamas 87 metų.Nepaisant amoralaus gyvenimo būdo Marcialas Macielas tebelieka garbinama figūra. Tačiau jei judėjimo vadovas gyveno ištvirkime, ar verta stebėtis, kad ir jo įkurtoje organizacijoje bus kitaip?
Šią savaitę Kristaus legionas pranešė, kad vienas aukščiausio rango jo dvasininkų tėvas Thomas Williamsas, dėstantis doktriną Vatikano universitete, turi vaiką, be to, pripažino, kad jau kuris laikas apie tai žinojo. Tėvas Thomas Williamsas buvo metams nušalintas nuo viešų dvasininko pareigų, bet, pasak judėjimo, dar gali būti kunigas, jei „atgailaus ir deramai aprūpins vaiką bei jo motiną“, apie tai pranešė daug žiniasklaidos kanalų, lietuviškai rašė "Delfi".


Komentarų nėra: