antradienis, gruodžio 08, 2009

Jėzuitų provincija bankrutuoja dėl seksualinių nusikaltimų


Sekso skandalai daužo Katalikų bažnyčią iš visų pusių. nesuspėjo užgesti Airijos skandalas, kai naujas įsižiebė Šiaurės Amerikoje.
Šį kartą į skandalo sūkūrį papuolė Jėzuitų ordinas. Daugiau nei penki šimtai žmonių šiaurės vakarinėje Jungtinių Amerikos Valstijų dalyje pateikė ieškinius dėl jėzuitų kunigų, kurie seksualiai išnaudojo vaikus. Praneša "Lenta.Ru" su nuoroda į AP.
Pagal pateiktus ieškinius, nusikaltimų sunkumas skiriasi, daugiausia ieškinius pateikė žmonės vaikystėje seksualiai išnaudoti jėzuitų vienuolių ir kunigų. Kaltinimai yra nukreipti prieš Oregono "Jėzaus draugijos" provinciją, kuri veikia Aliaskoje, Idaho, Montana, Oregono, Vašingtono valstijose.
Federalinis teisėjas skelbia bankroto procesą Oregonas jėzuitų provincijai, o piliečiams nustatė terminus iki lapkričio 30 d. pateikti ieškinius. Jėzuitų provincija jau be teismo patenkino apie du šimtus ieškinių, susijusių su lytiniais nusikaltimais. Kaip jėzuitai sakė, tam buvo išleista maždaug 25 milijonų dolerių. Bendroji Jėzuitų provincijos turto vertė, kaip nurodyta bankroto dokumentuose, sudaro 4,8 mln JAV dolerių pinigų, o turto yra už 61.8 mln.JAV dolerių.
Daugelis iš ieškovų yra įsitikinę, kad, nepaisant visų Jėzuitų ordino deklaracijų, jėzuitai yra pakankamai turtingi, kad sumokėtų kompensacijas už vaikų žeminimą. Visų pirma, aukos nurodo, kad jėzuitams priklauso kelios švietimo įstaigos- Gonzaga universitetas Spokane ir Sietlo universitetas.
Bylos katalikų kunigams vaikų tvirkintojams Jungtinėse Amerikos Valstijose per pastaruosius keletą metų jau privertė keletą vyskupijų bankrutuoti.
Nuotraukoje - jėzuitų valdomas Gonzaga universitetas Spokane.

Nuoroda http://portal-credo.ru/site/?act=news&id=74799&cf=

Komentarų nėra: