trečiadienis, gruodžio 23, 2009

"Opus Dei" ranka ant milijonų?


"Lietuvos rytas" ar tik neatkapstė priežasties, kodėl lapkričio mėnesį iš penkiems kultūros paveldo objektams Lietuvoje skirtų 30,706 mln. litų net 25 keliaus į katalikų objektus, daugiausia valdomus pranciškonų. Paaiškėjo, kad ūkio ministras Dainius Kreivys dalyvauja skandalingojo ir pusiau slapto katalikų ordino "Opus Dei" veikloje.
„Ši paramos priemonė skirta būtent kultūros objektų pritaikymui turizmo reikmėms ir skirdami lėšas privalome atsižvelgti į tų pinigų paskirtį, todėl prioritetiniais yra tie projektai, kurie neabejotinai gebės sudominti ir pritraukti didžiausius turistų srautus", - pranešime tada postringavo ūkio ministras Dainius Kreivys.
Paramą gaus Vilniaus universitetas (iki 4,743 mln. litų), viešoji įmonė Tytuvėnų piligrimų centras (Bernardinų vienuolynas) (iki 10 mln. litų), viešoji įmonė „Domus pacis"(2007 m. pranciškonų ir Kauno miesto savivaldybės įkurta viešoji įstaiga) (iki 7,852 mln. litų), Skuodo rajono savivaldybė (iki 683 tūkst. litų) ir viešoji įmonė Pranciškonų namai (iki 7,427 mln. litų).
Dienraštis "Lietuvos rytas" rašė, kad penkiasdešimties svarbių kultūros paveldo paminklų renovavimo projektui, kurį Lietuva vykdo kartu su Europos Sąjunga, jau buvo pritarusios ir Vyriausybė, ir Kultūros, ir Ūkio ministerijos. Bet ūkio ministras D.Kreivys netikėtai nutarė, kad visų 50 kultūros paminklų renovuoti nebereikia, o lėšas nukreipti į katalikiškus, bet ne valstybės objektus.

Komentarų nėra: