ketvirtadienis, gruodžio 10, 2009

Kinų krikščionys atmeta oficialias bažnyčias


Kinų krikščionių garbinimo susirinkimai vyksta ten, kur susirenka krikščionys, kartais pastatuose, o kartais - prie laužo.

Kinijos vyriausybė nuteisė 10 krikščionių lyderių ilgiems kalėjimo metams priverstinio darbą stovyklose. Tai buvo padaryta vykdant plataus masto vyriausybės poeraciją prieš "neteisėto garbinimas paslaugos".
Priverstinio darbo stovyklose atsidūrė namų bažnyčios Linfen lyderiai, areštai prasidėjo po to, kai pastorius ir keturi kiti žmonės buvo nuteisti septynerių metų laisvės atėmimu už "neteisėtą valstiečių žemės užėmimą".
Visi dešimt krikščionių lyderių, kaip pranešama, ketina paduoti apeliaciją ir nepritarti "šiems žiauriems ir neteisėtiems veiksmams vykdant baudžiamąjį persekiojimą."
"Nėra gera priežastis išsiųsti penkis nekaltus civilius gyventojus į griežto režimo stovykla - tai tiesiogiai pažeidžia tarptautines žmogaus teisių normas ir straipsnius, tačiau Kinijos vyriausybė apie tai žino ir net patvirtintas", sakė žmogaus teisių gynėjas Bobas Fu.
Kinija gina žmogaus teises, sakydama, kad krikščionys turi laisvę garbinti oficialiose bažnyčiose. Nepaisant to, ekspertai sako, kad maždaug iki 130 milijonų krikščionių nenori Dievą garbinti registruotose vyriausybės kontroliuojamose bažnyčiose. Jie mieliau renkasi neregistruotas ir pogrindines krikščionių bendruomenes, nes kinų krikščionys mano, kad tikėjimas ir politika turi būti atsieti.Jiems tereiktų lankytis oficialiose bažnyčiose ir persekiojimai liautųsi ar bent susilpnėtų.
Šis namų bažnyčių judėjimas atsirado, kai paprasti tikintieji suprato, kad oficialių bažnyčių vadovai klauso savo organizacijų ir valdžios, o ne Dievo.
Pagal "ProChurch.info"

Komentarų nėra: