šeštadienis, gruodžio 12, 2009

Sinead O'Connor:"Jie negina nieko, tik blogį"


Vatikane įvyko popiežiaus Benedikto XVI susitikimas su Airijos katalikų bažnyčios vadovais, kuriame buvo aptartas bendras veikimas katalikų bažnyčios krizės šioje šalyje fone, kai buvo paskelbta Airijos vyriausybės ataskaita, kurioje nurodoma, kad šalies katalikų bažnyčios vadovai 30 metų slapstė faktus apie vaikų lytinį išnaudojimą.
Po susitikimo Benediktas XVI pareiškė kartu su airių tauta jaučiantis pasipiktinimą, išdavystę ir gėdą. Žodžiai gražūs, bet popiežius taip ir neatsakė, kodėl Vatikanas tris kartus atmetė Airijos prašymą ir atsisakė bendradarbiauti su Airojos komisija. Pranešama, kad popiežius rengiasi "parašyti ganytojišką laišką airiams dėl vaikų lytinio išnaudojimo ir išsakyti Vatikano reakciją į šią krizę".
Nežinia, ar įtikins airius Vatikano geranoriškumu šis susitikimas, tačiau airių dainininkė Sinead O'Connor paragino popiežių Benediktą XVI atsistatydinti dėl Airijos vyriausybės ataskaitos.
S.O'Connor britų laikraštyje paskelbtame laiške sakė, kad popiežius pernelyg ilgai tyli dėl vaikų lytinio išnaudojimo.
"Dėl šio paniekos verto tylėjimo apie šį reikalą ir nebendradarbiavimo tiriant, reikalauju popiežiaus atsistatydinimo", - laikraščiui "Independent" rašė dainininkė.
"Popiežiui nekilo sunkumų garsiai pareikšti savo nuomonę dėl kontracepcijos ar skyrybų. Jokių problemų nekilo, kai reikėjo kritikuoti "DaVinčio kodą" ar Naomi Campbell, dėl nešiojamo brangakmeniais inkrustuoto kryžiaus. Tačiau kai kalbama apie blogį, kurį vykdo kunigų rūbais apsirengę pedofilai, jie tyli. Tai absurdiška, neįtikėtina, keista ir negirdėta. Dabar jie negina nieko, tik blogį", - rašo dainininkė savo laiške.

8 komentarai:

Olgerdas rašė...

Katalikai katalikais,bet pati daininke yra irgi ne pavyzdys...Visa gyvenima sukilusi pries viska,ypatingai pries Dieva,ir siaip pries valdzias,praktikuoja keltu religija bei Australijos aborigenu religijas,bahaju religija,priklausoma nuo alkoholio bei narkotiku...Apie jos seima irgi negalima pasakyt kad laiminga.Issiskyrus...O jos neapykanta popieziui kyla ne is jos beje...Tai neapykanta viskam kas krikscioniska.Mano sese taip pat nekencia krikscionybes,bet visu pirma katalikybes.Tai normalu,nes matant sias ryskias asmenybes,kaip popiezius,susidaroma neigiama nuomone ir apie krikscionybe...O kur dar visokie "kodai" ir panasus romanai...Tai daro itaka.O dainininke sita man pvz niekad nepatiko vien jau del sukilelisko(netgi nemoterisko) chrakterio.

Linas rašė...

Isitikinu, kaip gerai nemoket anglu kalbos, tada daug ko nezinai apie visokius dainininkus;)

Olgerdas rašė...

:) ka az zinau gerai ar negerai...Man bent jau nemaiso zinojimas,nors jei del anglu-tai vidutines mano zinios.Kartais del nezinojimo gali siaip buti ir visokiu liapsusu:)...Na aisku tu rasai gal daugiau del paties informavimo.Nu bet gali kilti ir mintis(man pvz iskilo)kad tu simpatizuoji tai dainininkei ir jos poziuriui,galbut net nezinodamas jos tikru isitikinimu.O jei kalbet aplamai,tai vatikana ir katalikus keikia ar pasiepia kas tik netingi(kaip ir zydus),bet ne maziau ir protestantus,tuo labiau kad daugumai tu lazdavotoju isvis nesvarbi konfesine priklausomybe-jie varo ant visko kas tik primena krikscionybe.Pvz manau supranti,kad tas Brauno romanas yra bandymas sunaikinti pasitikejima krikscionybe per diskreditacija,o visai ne vien katalikybes puolimas?Nors aisku,katalikybe romane labiausiai isryskinama.Zmones verciami zvelgti i visa krikscionybe per sugedusios katalikybes prizme...Va tame pavojus yra...Plius dar patrauklus romano turinys("paslaptys" ir pan)sudaro beveik autentiska "tiesos" ispudi...Na bet s..... lieka s.... netgi ivyniotas i blizguti...

Linas rašė...

Kuo giliau į mišką, tuo daugiau partizanų:) Neskaičiau Brauno, negaliu nieko pasakyt

Linas rašė...

Beje, olgerdai, pasikeitei, paveiksliukas irgi, šitas tikrai gražesnis.

Olgerdas rašė...

Cia Braunas,tai tipo "Davincio kodo" autorius...O galvoji kad as skaiciau?:) Recenzijas ir pagrindines temas skaiciau,bet paties romano nesiruosiu skaityt ar filmo ziuret,kam laika gaisint?
O del blogo...Na reikia nors kartais abnofke padaryt gi:).Planuoju kas kazkiek laiko keist kazka,na bent paveiksliuka ar pan.Nebutina gi sektantiskai prisvilti prie vieno sablono.Gaila tik,kad tie paveiksliukai tokie mizerni gaunas-vos ne vos save atpazystu:)

Linas rašė...

Nu tu duodi, kalbi lyg būtum tą Brauną skersai išilgai išstudijavęs:))
Nors šiaip tai mes žmonės visi skirtingi, pav aš esu ultrakonservatyvus, jei pradedu nešiot batus nešioju kol sunešioju, ir kitus sunkiai deduosi:)

Olgerdas rašė...

Del batu ir as konservatyvus.Nusipirkau pries kokiu 10 metu kareiviskus svedu gamybos batus.Nu ir nesioju iki siol dar:).Gerai dar atrodo,nors juos nesioju ziema,pavasari ir rudeni.Net vasara ir tai deduosi kai su mataciklietu vaziuoju:).