ketvirtadienis, gruodžio 31, 2009

Asketas gyvena šešiuose rūmuose



Pabėgęs besislapstantis apsaugininkas, papasakojo, kaip iš tikro gyvena dvasinis Irano lyderis, kuris prisistato asketu.Nieko naujo po saule - besipiktinę buvusio šacho prabangiu gyvenimu, islamo revoliucijos vadai greitai patys tapo tokie, tiesa, išorėje jie stengiasi atrodyti kuklumo įsikūnijimas.
Dvasinis Irano lyderis 70-metis ajatola Ali Khamenei, turi nepasatinamą apetitą ikrams ir lašišoms, kolekciuonuoja rūkymo vamzdelius, papuoštus brangakmeniais, ir nuo depresijos ginasi bendraudamas su mulomis, kurie jam pasakoja nešvankius anekdotus. Apie tai papasakojo buvęs asmens sargybinių ir žvalgybos vyriausiasis vadovas, kuris slepiasi Prancūzijoje pranešė britų laikraštis Daily Telegraph,.
Hossein Taeb buvo 200 žmonių ajatolos asmeninės apsaugos vadovas. Jis reguliariai įrašinėdavo pokalbius vyresniųjų Irano pareigūnų ir dvasininkų, kuriuos pateikdavo kasdien ajatojai(paprastai apie 20 minučių).
Paaiškėjo, kad dvasinis lyderis pasižymi nepasotinamu apetitu ikrams, jis taip pat aistringai renka antikvarinius deimantais puoštus rūkymo reikmenis ir grynaveislius arklius. Pasak apsaugininko, ajatola Khamenei reguliariai patiria depresiją. Iš dalies padeda ją įveikti pokalbiiai su vidutinio rango dvasininkais, kurie jam pasakoja nešvankių anekdotų. Bet apsaugininkas neigia plačiai paplitusius gandus apie opiumą, kurį esą naudoja ajatola.
Be to, apsaugininkas papasakojo apie karališką prabangą, kurioje gyvena Ali Khamenei, Irano visuomenei prisistatantis kaip kuklus asketiškas teologas. Jis gyvena 6 rūmuose, vieni iš jų - buvusio šacho rezidensija, turi apie 100 geriausių Irano arklių, asmeninę ligoninę.
Pagal "Newsru"

Komentarų nėra: