ketvirtadienis, gruodžio 03, 2009

Apie patekimą į dangaus karalystę


Vatikano kardinolas Javieras Lozano Barraganas pareiškė, kad gėjai ir transseksualai „niekada nepateks į dangaus karalystę“.
Pasak J. Barragano, bažnyčia homoseksualumą vertina kaip pasityčiojimą iš Dievo. Be to, jis nurodė, kad išreiškia ne savo asmeninę nuomonę, o tik perduoda šventojo Pauliaus žodžius.
Kardinolas pareiškė: „Žmonės negimsta homoseksualūs, jie tampa tokiais dėl įvairių priežasčių: dėl auklėjimo arba dėl to, kad paauglystėje jiems nepavyksta suvokti savo esybės. Tai gali būti ne jų klaida, bet vis dėlto jų gyvenimas prieštarauja prigimčiai ir jie niekina žmogaus kūną, tai yra pasityčiojimas iš Dievo.“ Tiesa, reikia pažymėti, kad toks kardinolo pasisakymas prieštarauja Vatikano pasisakymas ir nutarimams, kai ne kartą buvo teigiama, kad ne homoseksualumas yra nuodėmė, o homoseksualus elgesys.
Kardinolas rėmėsi šia Biblijos ištrauka: "Ar nežinote, kad neteisieji nepaveldės Dievo karalystės? Neapsigaukite! Nei ištvirkėliai, nei stabmeldžiai, nei svetimautojai, nei homoseksualistai, nei vagys, nei gobšai, nei girtuokliai, nei keikūnai, nei plėšikai nepaveldės Dievo karalystės.
1 Korintiečiams 6 skyrius
Kaip matome, ne vien tik dėl homoseksualumo asmenys nepateks į Dangaus karalystę, bet ir dėl stabmeldystės, kuri plačiai kultivuojama Katalikų bažnyčioje.Bet yra viltis, kad jeigu jau pamatė vieną žodį Biblijoje, kardinolai pamatys ir kitus.

Komentarų nėra: