trečiadienis, gruodžio 09, 2009

Budistai sugriovė katalikų bažnyčią


Šri Lankos sostinėje budistų ekstremistai užpuolė ir sunaikino katalikų bažnyčią,praneša "invictory.org". Du šimtai budistų gruodžio 6 įsiveržė į Dievo Motinos šventyklą Kolombe po rytinių mišių. Jie sunaikino viską, kas buvo po jų ranka.
Jie norėjo pagrobti kunigą, bet jis kartu su dalyvavusiais mišiose sugebėjo pabėgti. Užpuolikai sudegino kunigo automobilį. Tai jau trečioji budistų ekstremistų ataka šioje šventykloje.
Budistai nepatenkinti, kad vis daugiau atsiranda katalikų. Pasipiktinę užpuolimu, katalikai išėjo į gatves vakar. 500 žmonių grupė blokavo gatves, reikalaudami areštuoti ir nubausti nusikaltėlius. Tuo metu policija sulaikė tik vieną asmenį.

2 komentarai:

Unknown rašė...

Budistai, visada atrode man labai taikinga religija, kuri daug nuketejo nuo komunistinio rezimo Kinijoje... o pasirodo kad tai tik kauke... ir ko daugiau suzinau apie ivairias religijas, to labiau sutinku su Karlo Markso zodziais, kad religija tai opijus tautai.

Linas rašė...

:) Nu jo,religijos, kaip kokie įstatymų rinkiniai, panašios, jų pasekėjai irgi. Šiuo atveju mes matom ne tiek religijų susidūrimą, kiek tradicijų. Nereikia būti religingam Lietuvoj, užtenka negerti, ir jau patirsi agresiją tam tikrais atvejais. Tradicijų pažeisti negalima:)
O žmonės nėra tokie durni, kad juos valdytų, daugumoje valdo ne religija, sakykim, Vatikanas jokios įtakos neturi žmonėms seniai todėl tokius dalykus sukelia ne pati religija, kiek iš religijos kylanti tradicija, kuriomis religijos didžiuojasi. O susipažinti su religijomis - kur ką kokia daro, nieko asmeniškai neduoda, siūlyčiau susirasti Bibliją ir ją skaityti, tada paaiškės daugelis dalykų.