penktadienis, gruodžio 11, 2009

Būsite visų nekenčiami dėl mano vardo


"Jūs būsite visų nekenčiami dėl mano vardo". Mato10;22 Šitie Jėzaus žodžiai nepaseno, viskas yra taip kaip ir sakė. Jėzaus vardas sukelia nepaaiškinamą priešiškumą iš žmonių pusės. Tai puikiai demonstruoja įvykiai Izraelyje.
Izraelyje nori išsiųsti iš miesto už tikėjimą į Jėzų Izralelio pilietį. Pastorius Eliava Levinas visaip spaudžiamas palikti Beit She'an miestą, praneša "invictory.org".
"Viskas prasidėjo nuo to, kad kovo 22, 2009 metais, vyriausiasis rabinas , atėjo į mokyklą, kur mokosi viena iš mūsų dukterų, ir nelegaliai su religingais žydais klasėje apklausinėjo dukrą svetimųjų akivaizdoje, - sakė pastorius Eliav. - Jie klausė apie žmones ir bendruomenės sueigas".
Mokyklos direktorius, kuris neteisėtai leido šiems žmonėms apklausinėti vaiką, buvo atleistas po to, kai Švietimo ir mokslo ministerija suprato, kad mergaitės tėvai nori šią informaciją paskelbti vietos laikraštyje.
Po šių įvykių religingi žydai padegė automobilį, kuris stovėjo prie namų.Vėliau šeima persikėlė į kitą nuomojamą namą. Savininkas paprašė jų išsikelti. "Kaip mes suprantame, jis nenorėjo priimti mūsų dėl religinių sumetimų."
Tada šeima išsinuomavo kitą namą, pasirašyta 1 metų sutartis. Po 2 mėnesių šeimininkas pradėjo reikalauti išsikelti, priežastis buvo ta, kad jie tiki į Jėzų, o namuose melstis susirenka žmonės. "Jis sakė, kad aš turiu nustoti kviesti žmones į šią vietą", - sako pastorius Eliav.
Pastorius sakė, kad jie bauginami iškeldinimu iš šalies. Mieste važinėja automobilis, ir religingi žydai per garsiakalbį kalba: "Jis yra misionieriai, jie gyvena mūsų mieste, tačiau mes negalime leisti, kad jie būtų - tai mūsų miestas. Prašome saugoti vaikus, nes jie reikalauja pinigų".
Vėliau buvo sugadintas dar vienas pastoriaus automobilis.
"Mes kreipėmės į policiją, - sakė Eliav - bet jie nenori reaguoti greitai, o laukia, kol kažkas atsitiks. Šis miestas yra labai religingas, nedidelis žmonių skaičius (16.000 žmonių), o yra apie 70 sinagogų".

Komentarų nėra: