antradienis, gruodžio 22, 2009

Austrai prieš Kalėdų senelį suregė demonstraciją


Šv.Kalėdų naktį reikia dairytis ne raudonskvernio Kalėdų Senelio, įsitaisiusio elnių traukiamose rogėse, o Kristaus kūdikio (Christkind) - šviesiaplaukio vaikiuko su angelo sparneliais. Taip tėvai Austrijoje raginami mokyti vaikus artėjant šventėms.
Beveik 70 proc. Austrijos gyventojų, besinaudojančių socialiniais tinklais "Facebook" ir "Twitter" prisijungė prie virtualios anti-Kalėdų Senelio kampanijos „Pro-Christkind“.
Jos iniciatoriai siekia neleisti komercinėms amerikietiškoms tradicijoms užgožti tikrosios Kalėdų dvasios bei ištraukti iš Kalėdų Senelio šešėlio Kristaus kūdikį. Mat pagal ilgametes tradicijas, gyvuojančias Austrijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje ir kai kuriose kitose šalyse, dovanos šventinę naktį atgabenamos ne raudoname Kalėdų Senelio maiše, iš kurio kyšo ir „Coca Cola“ buteliukas, o pro langą atnešamos Christkindu vadinamo angeliuko.
„Pro-Christkind“ kampanija vykdoma jau devynerius metus, tačiau tik šiemet sulaukė tokio didelio palaikymo. Praėjusią savaitę kampanijos aktyvistai net surengė demonstraciją prieš Kalėdų Senelį Austrijos mieste Grace.

Komentarų nėra: