penktadienis, sausio 11, 2008

Mokslininkai įrodė - siela nemirtinga

Grupė olandų mokslininkų paskelbė įrodžiusi, kad siela nemirtinga. Grupės vadovas Pimas van Lomelis sako, kad jiems pavyko įrodyti, kad tai, ką mes vadiname sąmone egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Šie tyrimai paskelbti žurnale "Lancet".Olandai tvirtina, kad kai smegenys jau mirusios, sąmonė toliau veikia. Panašius tyrimų duomenis paskelbė ir britų medikai.
Pagal "OKNO"

193 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Noriu paprašyti, kad dar kaip rašysi, parašyk tikslią nuorodą, kur apie tai skaitei, nes man yra įdomu ir kitiems parodyčiau kur pasiskaityti.

Anonimiškas rašė...

Gal ir geros zinios... O kas nors skaitete visa mokslininku ataskaita? Nenustebciau jei paaisketu, kad ir reinkarnacija mokslu irodomas faktas... Turim jau toky "super" "mokslini" filma apie vandeni... Kalbejau su fizikais is VU tai jie sake savaite juokesi pasiziureje...
Arturas

Linas rašė...

Na, as neskaiciau, mano uzduotis ne tyrineti, o informacija, Arturai, perteikti, kokios Lietuvoj retai buna. O ir zinia tiems, kurie mokslu pasitiki labaiu, negu Biblija. Juk tikintis atsivercia, paskaito, kad siela nemirtinga, ir jam tokiu tyrimu is viso nereikia:)

Rimantas rašė...

Labas Linai, tikintis tikinčiui nelygu. Jei rašai, kad "tikintis atsivercia, paskaito, kad siela nemirtinga, ir jam tokiu tyrimu is viso nereikia:)", tyrimų gal ir nereikia, nes jis vadovaujasi tikejimu, tačiau tyrimai tik pastiprina jo tikėjimą, kaip kad ir archeologiniai radiniai, patvirtinantys Biblijos autentiškumą. Norėjau pasakyti tai, kad šaltinio nuoroda iš tiesų reikalinga. O kas liečia mano įsitikinimą, tai Biblijoje aš niekur neradau, kad žmogaus siela nemirtinga. Aš radau eilučių priešinga mintimi. Pavyzdžiui tai: "Vienintelis Nemirtingasis..." (2 Timotiejui 6,16) skiriama Dievui. O štai žmonėms: "tiems, kurie, ištvermingai darydami gera, ieško šlovės, garbinimo ir nemirtingumo - amžinuoju gyvenimu..." Rom 2,7. Trumpa išvada tame, kad Dievas - nemirtingumo šaltinis, o žmogus - marus, mirtingas, tikėjimu ieškantis nemirtingumo. Prisikėlimo rytą Dievas pakeičia marų kūną nemariu ir suteikia tikinčiam žmogui amžiną gyvenimą, nes Jis yra gyvybės šaltinis. Priešingu atveju, jei žmogaus siela nemirtinga, tai savo prigimtimi jis amžinai gyvuoja kartu su Dievu, nes ir vienas ir kitas nemirtingas. Tame skamba žmogaus sukurta filosofija, bet Žodis viską atsijoja. Tai tiek trumpai, Linai. Ačiū už tarnystę pateikiant idomias naujienas krikščionims. Pagarbiai, Rimantas

Kęstutis rašė...

Pim van Lommel yra kardiologas,o ne mokslininkas.Šis gydytojas 2007 metais parašė bestseller'į - "Consciousness Beyond Life, The Science of the Near-Death Experience" ,kurio parduota 100000 egz. vien pirmaisiais metais. Šie "tyrimai" niekaip negali pasitarnauti Evangelijos skelbimui,nes jie negimė iš Dievo ir todėl neveda pas Jį - o bet koks kitoks tikėjimas nei tikėjimas Jėzumi Kristumi žmogui gyvenimo neduoda.Evangelijos nereikia ramstyti bedievio įrodymais apie tai,jog Žemė apvali. Patikėjęs šio daktaro autoritetu ir sujaudintas jo knygos žmogus netaps krikščioniu - NIEKADA. Net jei jis ateis į bažnyčią ir priims apeiginę krikščionybę kaip savo gyvenimo filosofiją,kurioje gyvens sau kaip ir gyvenęs - jis mirs ir eis tiesiai į pragarą. Tikėjimas iš klausymo,klausymas - kai skelbiamas DIEVO ŽODIS - ir niekaip kitaip. Tačiau tokie "tyrimai" labai jaudina,įkvepia ir suteikia svorio "new age" adeptų mokymams,ekstrasensams bei visiems kitiems,kurie kalba iš savęs ir ieško sau šlovės.
Tai net ne mokslas, o istorijos ir prielaidos,kuriomis spekuliuojant galima "pagrįsti" bet kokius kliedesius,net narnijos ir urantijos kronikas su visais kalbančių liūtų pranešimais,diktuojamais "pranašams" internetu "on line".

Anonimiškas rašė...

Taip sąmonė egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos kai žmogaus smegenys miršta sąmonė išlieka ir eina į kitą lygmenį kaip variklio apsukos nepriklauso nuo svorio apkrovimo taip ir sąmonė nepriklauso nuo smegenų veiklos taip!

Anonimiškas rašė...

Trifazis variklis apkrauta arba laisva eiga 1000 aps 1 min taip ir žmogaus sąmonė egzistuoja gyvomis ir negyvomis smegenimis. nors kai kurie žmonės netiki gyvenimu po mirties tai yra Jehovos liudytojai tą sako kad nėra gyvenimo po mirties jie sako kad tik žemės rojui bus prikėlimas tačiau iš tikrųjų biblijoje rašoma kad siela arba sąmonė nemirtinga ir kad yra dangus skaistykla ir pragaras ir žmogus iš tikro eina po mirties į dangų skaistyklą ir pragarą tai priklauso nuo žemiškųjų nuodėmių taip!

Anonimiškas rašė...

Mokslininkai įrodė - siela nemirtinga.
Grupė olandų mokslininkų paskelbė įrodžiusi kad siela nemirtinga. Grupės vadovas Pimas van Lomelis sako kad jiems pavyko įrodyti kad tai ką mes vadiname sąmone egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Šie tyrimai paskelbti žurnale Lancet. Olandai tvirtina kad kai smegenys jau mirusios sąmonė toliau veikia. Panašius tyrimų duomenis paskelbė ir britų medikai.
Pagal OKNO. Taip!

Anonimiškas rašė...

Taip aš žinau kad siela arba sąmonė yra pas žmogų nemirtinga kai žmogus miršta tai jo sąmonė arba siela atsiskiria nuo kūno ir toliau gyvuoja nič niekada nežūva o gyvūnai neturi nemirtingų sielų jie nugaišta ir visas jų gyvenimas užsibaigia o žmogaus gyvenimas tęsiasi amžinai tai yra begalybę metų taip!

Anonimiškas rašė...

Visų šių aiškinimų esmė ta pati - kad kūnas miršta o siela išlieka. Nuo senų senovės šitaip yra skiepijamas tikėjimas jog mirusieji mato girdi - tai yra kažkokiu pavidalu toliau gyvena sąmoningą gyvenimą. Tačiau kaip tai įmanoma? Jausmai ir mintys egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Kai asmuo miršta smegenys žūva. O sąmonė toliau veikia.
Ką jums reiškia žodžiai siela ir dvasia? Daug kas tiki kad yra toks nematerialus nemirtingas žmogaus pradas. Sakoma jog kada žmogus miršta tai siela arba dvasia tiesiog atsiskiria nuo kūno ir toliau gyvuoja niekuomet nežūva.
Kas pas mus yra nemirtinga? Tai siela kuri mato girdi ir masto kai numiršta mūsų kūnas. O kai numiršta mūsų kūnas tai mūsų šito gyvenimo sumanymai žūva. O sąmonė arba dvasinė siela niekuomet nebežūva. ir nėra ir negali būti kad siela mirtų arba kas žmogus neturėtų dvasinės sielos. Taip!

Anonimiškas rašė...

Taip rašoma Katekizme.
Žmogaus dvasinė siela yra nemirtinga arba amžina. Taip!

Anonimiškas rašė...

13. Svarbiausios tikėjimo tiesos

1.Yra vienas Dievas trijuose Asmenyse: Dievas Tėvas, Dievas Sūnus ir Dievas Šventoji Dvasia.
2. Dievas Sūnus yra tapęs žmogumi ir numiręs dėl mūsų išganymo.
3. Dievas yra teisingas: už gera atlygina, už pikta baudžia.
4. Žmogaus siela yra nemirtinga.

Anonimiškas rašė...

Mokslinėje literatūroje daug faktų, kada klinikinės mirties metu žmogus išėjo iš kūno ir stebėjo iš šono operaciją. O grįžęs galėjo detaliai viską papasakoti.

Anonimiškas rašė...

Visų šventųjų diena

Minima: 2011.11.01

Visoje Europoje žmonės nuo senų laikų tikėjo gyvųjų ir mirusiųjų bendravimu, pastarųjų pagalba savo artimiesiems. Tikėta, kad mirusiųjų vėlės lanko žmones vėlyvą rudenį. Tad ne veltui lapkričio pradžioje minimos net dvi vėlių minėjimo šventės. Lapkričio 1-ąją – visų šventųjų diena, lapkričio 2-ąją Vėlinės. Lapkričio 1-ąją liturgine šventųjų atminimo švente paskelbė popiežius Bonifacas IV VII a. pradžioje. Popiežius Grigalius IV 998 m. šią šventę dar papildė lapkričio 2-ąja, skirta prisiminti visus mirusiuosius.

Pirmoji šventė skirta paminėti žmonėms, po mirties paskelbtiems šventaisiais. Tikima, kad šventieji padeda žmonėms, jei jiems meldiesi.

Lapkričio 1 d. Bažnyčia visada skelbė privaloma švente, Vėlinės kai kur Europoje yra darbo, kai kur – nedarbo diena. Prasidėjus Atgimimui, Lietuvoje 1990 m. vasario 9 d. priimtas įstatymas, pagal kurį lapkričio 1-oji paskelbta nedarbo diena. Vėlinės minėtina švente (tačiau darbo diena) paskelbtos 1990 m. spalio 23 d.Visų šventųjų dienai iš senovės liaudis teikia ypatingą prasmę. Manyta, kad tą dieną gimęs kūdikis, suaugęs būdamas šermenyse, matysiąs vėles: juk buvo tikima, kad mirusio žmogaus vėlė būna prie palaikų tol, kol mirusysis įdedamas į karstą ir išnešamas į kapines.

Iš Visų šventųjų dienos reiškinių buvo spėliojama apie artimesnius ar net pavasario orus: „Jei per Visus šventus lapai tebėra ant medžių, tai ateinančiais metais bus ligos, marai“; „Jei per Visų šventę su ledu, tai per Kalėdas su bradu“; „Visi šventi su ledu, šventas Jurgis su lapu“. Kadangi jau nebėra kur skubėti su darbais, sakoma: „Ant visų šventų nebėr nė pietų“, vadinasi, jau maža dienos. Per Visus šventuosius ir Vėlines buvo draudžiama ką nors lopyti, nes ėriukai gimsią margavilniai, lyg sulopyti.

visas straipsnis: Visų šventųjų diena

« 12

Anonimiškas rašė...

Mirusiųjų atminimo diena, Vėlinės, Ilgės

Minima: 2011.11.02

Vėlinės – visų mirusiųjų pagerbimo šventė. Gyvieji aplanko mirusiuosius kapuose, uždega žvakutes, manoma, kad mirusieji taip pat ateina pas gyvuosius.

Vėlines lietuviai šventė nuo senovės. Tai dar pagoniška šventė. Buvo tikima, kad mirštant žmogui nuo kūno atsiskiria vėlė, kuri vėliau bendrauja su gyvaisiais, juos nuolat lanko. Lietuvių liaudies dainose sakoma, kad miręs žmogus atsisėdąs į „vėlių suolelį“, kad motinos mylimas sūnus tampąs „vėlių ženteliu“, o dukrelė – „vėlių martele“, kad jie išeiną pro „vėlių vartelius“. Tikėta, jog vėlės lankosi savo gyventose vietose, o mėgstamiausias lankymosi metas – gūdus ruduo. Neveltui ir lapkričio mėnesį žmonės senovėje vadino vėlių mėnesiu.

Seni žmonės pasakoja, kad anksčiau nebuvę papročio per Vėlines degti kapinėse žvakučių, kaip šiais laikais. Anksčiau vėlėms būdavo keliamos puotos. Dar XIX a. kai kuriuose Lietuvos regionuose ir kituose Europos kraštuose buvo paprotys ruošti kapinėse ar namuose vaišes, kviesti į jas savo mirusiuosius. Pavakarieniavus pačiose kapinėse, jose būdavo paliekama maisto vėlėms. Kartais kapai būdavo palaistomi medumi ir vynu. Vėliau ypatinga reikšmė priskirta ugniai. Manyta, kad ugnis pritraukia vėles, tad joms degamos žvakės. Degindami žvakes gyvieji susitaiko su mirusiaisiais.
Dzūkės seniau šią dieną šeimai patiekdavo nekasdieniškų valgių – grikinio saldienio ir šaltanosių. Saldieniui vandeniu užmaišytus grikinius miltus porą dienų paraugindavo, paskui tešlą dar pasaldindavo sacharinu ir iš jos kepdavo bandeles. Šaltanosiai buvo daromi iš panašiai kaip šiandienos cepelinams sutarkuotų ir nuspaustų bulvių, į paplotėlio vidų įdedant trintų aguonų ar kanapių. Išvirti ir atšaldyti paplotėliai buvo valgomi su „meškos pienu“ – pasaldintu aguonpieniu.

Lietuvoje, kaip ir daug kur Europoje, buvo paprotys per Vėlines pjauti aviną, o jo mėsą išdalinti pavargėliams. Senovėje avis ar ožys buvo pjaunami ritualinei padėkos mirusiesiems už jų globą tais metais puotai. Gervėčių lietuviai elgetoms išdalyti būtinai kepdavo mažų bandelių, o avies mentelė aukojama bažnyčiai. Manyta, kad elgetos turi paslaptingą ryšį su mirusiaisiais, yra tarsi mirusiųjų ar gyvųjų tarpininkai.

Buvo manoma, kad per Vėlines pavojinga vykti į kelionę, ginti gyvulius ir palikti juos naktį juos lauke. Bijota, kad klaidžiojančios vėlės gali pakenkti kelyje sutiktiems. Vakare susirinkusi prie stalo šeimyna melsdavosi, valgydavo tylėdama, netyčia nukritęs maistas buvo paliekamas toms vėlėms, kurių nebuvo kam pakviesti.
Per Vėlines buvo paplitęs ir paprotys susėdus už stalo pasakoti šiurpias istorijas apie vėles. Po tokių istorijų išeiti į lauką būdavo dar baisiau. Vėlinių naktį užklydęs į namus nepažįstamas kareivis būdavo gražiai sutinkamas, tikėta, kad tai vėlių pasiuntinys.

Per Vėlines buvo pagerbiamos ir „klajojančios vėlelės“, t.y., nesava mirtimi mirusieji. Buvo tikima, kad tokios vėlės (pvz., mirusių nekrikštytų kūdikių) per Vėlines klaidžiojančios po langais, prašydamos maldų.

visas straipsnis: Mirusiųjų atminimo diena, Vėlinės, Ilgės

« 123

Anonimiškas rašė...

"Siela niekada negimsta ir nemiršta. Ji neatsirado praeityje, neatsiranda dabar ir neatsiras ateityje. Ji - negimusi, amžina, visad esanti, pirminė. Ji nežūva nužudžius kūną."

Anonimiškas rašė...

Kaip ten bebūtų, jau pats psichografijos fenomenas nenuginčijamai liudija, kad gyvenimas po mirties egzistuoja.

Anonimiškas rašė...

Skelbia Romos katalikų Bažnyčia!
FORMALIOS NAUJIENOS
Naujienos iš pasaulio ir Lietuvos. Religija, visuomenė...
Penktadienis, Sausio 11, 2008
Mokslininkai įrodė - siela nemirtinga
Grupė olandų mokslininkų paskelbė įrodžiusi, kad siela nemirtinga. Grupės vadovas Pimas van Lomelis sako, kad jiems pavyko įrodyti, kad tai, ką mes vadiname sąmone egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Šie tyrimai paskelbti žurnale "Lancet".Olandai tvirtina, kad kai smegenys jau mirusios, sąmonė toliau veikia. Panašius tyrimų duomenis paskelbė ir britų medikai.
Pagal "OKNO"
Pranešimą parašė Linas ties Penktadienis, Sausio 11, 2008 TAIP!

Linas rašė...

Labai žiaugiuos jei Romos katalikų bažnyčia ėmė skelbti "Formalias naujienas":)

Anonimiškas rašė...

Kas įvyksta po mirties?


Klausimas: Kas įvyksta po mirties?

Atsakymas: Į klausimą, kas įvyksta po mirties, atsakyti gana nelengva. Biblijoje nėra aiškiai pasakyta, kada žmogus pasiekia savo galutinę amžinąją vietą. Bet Biblija sako mums, kad po mirties žmogus patenka į dangų arba į pragarą – ir tai priklauso nuo to, ar jis/ji priėmė Kristų kaip savo Gelbėtoją. Tikintiesiems mirtis – tai gyvenimas nematerialiame kūne kartu su Viešpačiu (2 Korintiečiams 5:6-8; Filipiečiams 1:23). Nusidėjėliams mirtis reiškia amžiną bausmę pragare (Luko 16:22-23).

Todėl šis klausimas, kas įvyksta po mirties, visada kelia sąmyšį. Apreiškimo knygoje 20:11-15 rašoma apie tai, kad visi, kurie yra pragare, bus įmesti į ugnies ežerą. Tos pačios knygos 21-22 skyriuje aprašomi Naujas Dangus ir Nauja Žemė.Todėl panašu, kad žmogus po mirties patenka į „laikiną“ dangų arba į „laikiną“ pragarą – kol bus galutinis prisikėlimas ir teismas. Amžinybės aspektas nesikeičia, keičiasi tik apibrėžta „vieta“, kurioje žmogus praleis amžinybę. Tam tikru metu po mirties tikintieji pateks į Naują Dangų ir Naują Žemę (Apreiškimo 21:1). Tuo pat metu nusidėjėliai bus įmesti į ugnies ežerą (Apreiškimo 20:11-15). Tai yra galutinė ir amžina visų žmonių paskyrimo vieta – visiškai priklausanti nuo to, ar žmogus tikėjo, kad tik vienas Jėzus Kristus gelbsti nuo nuodėmių.


Atgal į svetainę lietuvių kalba

Kas įvyksta po mirties?

Anonimiškas rašė...

Ţmogus yra Dievo kūrinys, turintis kūną ir sielą.
Ţmogus panašus į Dievą šviesiu protu, laisva valia ir nemirtinga siela.
Ţmogaus gyvenimas ţemėje baigiasi mirtimi.
Mirštančio ţmogaus siela atsiskiria nuo kūno.
Ţmogui mirus, jo siela eina į Dievo teismą.
Po Dievo teismo ţmogaus siela eina arba į dangų, arba į skaistyklą, arba į pragarą.
Į skaistyklą eina sielos su lengvomis nuodėmėmis arba neatsilyginusios uţ dideles atleistas nuodėmes.
Iš skaistyklos sielos eina į dangų.
Į dangų eina sielos, visai neturinčios nuodėmių ir bausmių uţ jas.
Į pragarą eina mirusiųjų su didelėmis nuodėmėmis ir be atgailos sielos.
Nelaimingieji pragare per amţius kentės bausmę ir sąţinės grauţimą.
Palaimintieji danguje per amţius dţiaugsis drauge su Dievu.
Rašė Linas Mikulskis.

Anonimiškas rašė...

Žmogus yra Dievo kūrinys turintis kūną ir sielą.
Žmogus panašus į Dievą šviesiu protu laisva valia ir nemirtinga siela.
Žmogaus gyvenimas žemėje baigiasi mirtimi.
Mirštančio žmogaus siela atsiskiria nuo kūno.
Žmogui mirus jo siela eina į Dievo teismą.
Po Dievo teismo žmogaus siela eina arba į dangų arba į skaistyklą arba į pragarą.
Į skaistyklą eina sielos su lengvomis nuodėmėmis arba neatsilyginusios už atleistas dideles nuodėmes.
Iš skaistyklos sielos eina į dangų.
Į dangų eina sielos visai neturinčios nuodėmių ir bausmių už jas.
Į pragarą eina mirusiųjų žmonių sielos su didelėmis nuodėmėmis ir be atgailos Dievui.
Nelaimingieji pragare per amžius kentės bausme ir sąžinės graužimą.
Palaimintieji danguje per amžius džiaugsis drauge su Dievu.
Pataisiau nes anas komentaras yra parašytas vietoj ž raidės t raidė.
Rašė Regina.

Kęstutis rašė...

Regina, pats laikas būtų jums įsigyti Bibliją. Ir skaityti ją.

Anonimiškas rašė...

Aš norėčiau numirti palikti savo kūną ir įsikūnyti į apkūnios merginos kūną ir vaikščioti vasarą po miestą tik su sijonu ir be jokių kelnaičių. Taip!

Anonimiškas rašė...

Biblijoje rašoma apie dangų ir pragarą pasikaitykite.
(2 Korintiečiams 5:6-8; 6 Todėl mes visada užtikrinti, žinodami, kad, kol gyvename namuose – kūne, mes nesame su Viešpačiu,—
7 mes gyvename tikėjimu, o ne regėjimu,—
8 tačiau esame užtikrinti ir norėtume verčiau palikti kūną ir būti kartu su Viešpačiu.
Filipiečiams 1:23). 23 Mane traukia ir viena, ir kita, nors verčiau man iškeliauti ir būti su Kristumi, nes tai visų geriausia.
(Luko 16:22-23). 22 Ir štai elgeta mirė ir buvo angelų nuneštas į Abraomo prieglobstį. Mirė ir turtuolis ir buvo palaidotas.
23 Kentėdamas pragare, jis pakėlė akis ir iš tolo pamatė Abraomą ir jo prieglobstyje Lozorių. Taip!

Anonimiškas rašė...

Apkūni mergina tik su sijonu ir be jokių kelnaičių.

Kęstutis rašė...

Anonimiškas,užjaučiu tave. Kas bebūtum,aišku viena - turi begalo daug problemų.

Anonimiškas rašė...

Taip turiu begalo daug problemų man atsibodo būti vyru noriu numirti ir palikti savo tą durną nevykusį vyro kūną ir įsikūnyti į apkūnios merginos kūną ir vaikščioti tik su sijonu man merginai būtų daug geriau aš to noriu.

Kęstutis rašė...

Anonimiškas,taip niekada nebus. Žmogaus lytis nekeičiama. Net tie,kurie "pakeičia lytį" sukuria iliuziją,nes lytis apsprendžiama genetiniame lygyje,vyro ir moters chromosomos skiriasi. Todėl "pakeitęs lytį" vyras taip ir lieka vyru,tik fiziškai sužalotu siekiant pakeisti antrinius lytinius požymius. Dėl "atgimimo kitame kūne" - mes krikščionys ir tikime Biblija,kuri sako,jog mums,žmonėms,skirta vieną kartą gyventi,mirti ir stoti prieš teismą. Todėl atmesdami žmonių sugalvotas pasakas ir nuomones apie tai,ko žmogus negali žinoti (apie anapusinį gyvenimą),tikime Dievu ir tuo,ką Jis sako savo Žodyje.
Ir iš tavo padėties yra išeitis - susitaikyti su Dievu ir Jis duos malonę gyventi Jo valia,o ne savo norais ir geismais. Tai naujas gyvenimas Jo Sūnuje,tai - teisumas,ramybė ir džiaugsmas Šventojoje Dvasioje. Priimk Jo valią sau,priimk tai,kas esi,atsižadėk visų tamsos darbų,sutik,kad Jis - tavo Dievas ir Jis apsprendė,jog esi vyras. Tame sprendime - tavo gyvenimas ir tavo laimė. Gyvenimas siekiant patenkinti savo norus - tiesus kelias į pražūtį ir niekada žmogui pražūties kelyje nebus gerai. Dievas gali pakeisti tave,tik ne į moterį,kaip kužda beprotybėn tave gramzdinančios aistros,kurių vergystėje esi,o į ŽMOGŲ,Kristuje naują kūrinį.
Dievas GALI.

Anonimiškas rašė...

Skelbia Romos katalikų Bažnyčia!
Mokslininkai įrodė kad siela nemirtinga.
Grupė olandų mokslininkų paskelbė įrodžiusi, kad siela arba sąmonė yra nemirtinga. Grupės vadovas Pimas van Lomelis sako, kad jiems pavyko įrodyti, kad tai, ką mes vadiname sąmone kuri egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Šie tyrimai yra paskelbti žurnale "Lancet". Olandai tvirtina, kad kai smegenys jau mirusios, sąmonė toliau veikia. Tai yra siela toliau egzistuoja. Panašius tyrimų duomenis paskelbė ir britų medikai.
Pagal "OKNO".
Dievas egzistuoja įrodyta. TAIP!

Anonimiškas rašė...

Aš žinau kad Biblijoje yra rašoma kad yra dangus skaistykla ir pragaras ir žmogus po mirties patenka į dangų į skaistyklą arba į pragarą tai priklauso nuo žemiškų nuodėmių. va taip Kestuti.
Rašė Linas.

Kęstutis rašė...

Anonimiškas,Biblijoje absoliučiai nieko nėra parašyta apie skaistyklą. Šis teiginys yra grynas katalikų bažnyčios išmislas, neturintis jokio pagrindo Šventajame Rašte. Viskas,kuo remiasi tvirtinimai apie skaistyklos egzistavima tėra žmogiška nuomonė apie Šventąjį Raštą,o ne pats Šventasis Raštas. Žmogaus nuomonė yra visiškai bevertė,nes realybę apsprendžia Dievas,o ne katalikų bažnyčios autoritetas.

Anonimiškas rašė...

Tai tu Kestuti netiki nei skaistykla nei dangumi nei pragaru tai tu tiki į tą Jehovos liudytojų sektą tu esi Jehovos liudytojas nes Jehovos liudytojai nepripažįsta nemirtingų sielų ir komą laiko haliucinacijom taip!

Linas rašė...

Na Linai, matyt JL tavy užpuolė:) Jie irgi žmonės, juos irgi gerbt reikia, o apie pragarą, dangų, nemirtingą sielą Biblija rašo, deja, apie skaistyklą, kaip Kęstutis ir minėjo, nieko nerašo. O ko nėra parašyta, tuo ir tikėt nereikia, tai legendos, sakykim, kaip JL tiki, kad Jėzus po mirties buvo "perkurtas" nors to nėra parašyta. O vienintelis būdas diskutuot su JL yra pačiam išmanyt Dievo žodį geriau negu jie.

Anonimiškas rašė...

Taip ir mokslininkai pripažįsta kad pas žmogų yra nemirtinga siela arba kaip moksliškai nemirtinga sąmonė kuri išlieka smegenims mirus. Taip!
Rašė Linas.

Kęstutis rašė...

Anonimiškas,aš tikiu Dievu. Tikiu Dievo Žodžiu. Dievas savo Žodyje leido mums žinoti,kad yra dangus,kad yra ugnies ežeras - amžina atskyrimo nuo Dievo ir kančių vieta,ir tikėjimu esame užtikrinti žmogaus sielos tvarumu amžinybėje. Bet skaistykla - katalikų bažnyčios pramanas. Dievas apie tai nieko nepaliko Biblijoje parašyta,viskas tėra žmonių fantazijos. Aš ne jehovistas,beje,jehovistai taip pat ne Dievu tiki,o tuo,ką jiems žmonės kalba apie Dievą ir kaip Jį aiškina. Čia katalikai ir jehovistai niekuo nesiskiria - kaip vieni Bruklino korporacijos autoritetą aukštesniu už Dievo Žodį laiko,taip ir kiti Vatikano.

Anonimiškas rašė...

Tai gerai kad tu Kestuti tiki Biblija kuri sako apie dangų ir pragarą ir sielos arba sąmonės nemirtingumą bet aš kaip buvau Kalvarijos globos namuose tai mane darbuotojos ir kunigėlis mokino kad tikrai yra ir skaistykla kurioje žmonių sielos po mirties atlieka tik laikiną bausmę ir po to eina į amžinąją dangaus karalystę taigi Kestuti sukalbėk maldą už mirusius.
Amžinąjį atilsį duok mirusiems Viešpaties ir amžinoji šviesa jiems te šviečia. (Tris kartus) Tegul ilsisi ramybėje. Amen.
Rašė Linas.

Anonimiškas rašė...

Mokslininkai įrodė kad siela arba sąmonė nemirtinga nebijokite kodėl gi jūs bijote?

Kęstutis rašė...

Anonimiškas,tai apie tai ir kalbame,jog pats tiki ne Dievu,o kunigėliu ir darbuotojomis. Katalikybė ir krikščionybė - tai dvi skirtingos religijos. Kunigėlis ,apie kurį rašei,jus mokė priešingų Šventajam Raštui dalykų.
Už mirusius melstis Šventasis Raštas mūsų nemoko,to moko katalikų bažnyčia,bet ne Dievas. O apaštalas Petras lieptas kunigų daryti priešingus Dievo Žodžiui dalykus,atsakė,jog Dievo reikia klausyti labiau,negu žmonių. Tą patį ir tau galiu pasakyti - nei vienas krikščionis už mirusius nesimels.

Anonimiškas rašė...

Mokslininkai įrodė - siela nemirtinga
Grupė olandų mokslininkų paskelbė įrodžiusi, kad siela nemirtinga. Grupės vadovas Pimas van Lomelis sako, kad jiems pavyko įrodyti, kad tai, ką mes vadiname sąmone egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Šie tyrimai paskelbti žurnale "Lancet". Olandai tvirtina, kad kai smegenys jau mirusios, sąmonė toliau veikia. Panašius tyrimų duomenis paskelbė ir britų medikai.
Pagal "OKNO"
Dar vienas.
Antiprotono atradimas buvo apdovanotas Nobelio premija. Antiprotonas ar antimaterija yra dva¬sinė realybė. Yra materialus, yra ir dvasinis pasaulis. Antimaterija savo savybėmis diametraliai priešinga materijai. Materija laikina, todėl su¬nyksta, o antimaterija yra amžina ir nenykstanti; materija inertiška, o antimaterija - sąmoninga. Anti¬materija yra dvasia ir tik dėka jos kūnas gyvuoja. Kai tik siela palie¬ka kūną, jis miršta ir po kelerių metų suyra.
Dievas egzistuoja įrodyta.
TAIP!

Anonimiškas rašė...

Skelbia Romos katalikų Bažnyčia!
Mokslininkai įrodė - siela nemirtinga
Grupė olandų mokslininkų paskelbė įrodžiusi, kad siela nemirtinga. Grupės vadovas Pimas van Lomelis sako, kad jiems pavyko įrodyti, kad tai, ką mes vadiname sąmone egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Šie tyrimai paskelbti žurnale "Lancet". Olandai tvirtina, kad kai smegenys jau mirusios, sąmonė toliau veikia. Panašius tyrimų duomenis paskelbė ir britų medikai.
Pagal "OKNO"
Dar vienas.
Antiprotono atradimas buvo apdovanotas Nobelio premija. Antiprotonas ar antimaterija yra dva¬sinė realybė. Yra materialus, yra ir dvasinis pasaulis. Antimaterija savo savybėmis diametraliai priešinga materijai. Materija laikina, todėl su¬nyksta, o antimaterija yra amžina ir nenykstanti; materija inertiška, o antimaterija - sąmoninga. Anti¬materija yra dvasia ir tik dėka jos kūnas gyvuoja. Kai tik siela palie¬ka kūną, jis miršta ir po kelerių metų suyra.
Dievas egzistuoja įrodyta.
TAIP!

Anonimiškas rašė...

Skelbia Romos katalikų Bažnyčia!
Mokslininkai įrodė - siela nemirtinga
Grupė olandų mokslininkų paskelbė įrodžiusi, kad siela nemirtinga. Grupės vadovas Pimas van Lomelis sako, kad jiems pavyko įrodyti, kad tai, ką mes vadiname sąmone egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Šie tyrimai paskelbti žurnale "Lancet". Olandai tvirtina, kad kai smegenys jau mirusios, sąmonė toliau veikia. Panašius tyrimų duomenis paskelbė ir britų medikai.
Pagal "OKNO"
Dar vienas.
Antiprotono atradimas buvo apdovanotas Nobelio premija. Antiprotonas ar antimaterija yra dvasinė realybė. Yra materialus, yra ir dvasinis pasaulis. Antimaterija savo savybėmis diametraliai priešinga materijai. Materija laikina, todėl sunyksta, o antimaterija yra amžina ir nenykstanti; materija inertiška, o antimaterija - sąmoninga. Antimaterija yra dvasia ir tik dėka jos kūnas gyvuoja. Kai tik siela palieka kūną, jis miršta ir po kelerių metų suyra.
Dievas egzistuoja įrodyta.
TAIP!

Kęstutis rašė...

Linai,dabar matai,kas žavisi tokiais "įrodymais" apie sielos nemirtingumą ir ką jie įkvepia? Krikščioniui tokie "įrodymai" nieko nekeičia,nes tikėjimas kyla ne iš mokslo argumentų,o iš Dievo. Anonimiškas yra gyvas įrodymas kam kieno tikslams tarnauja tokie eksperimentai.
Bet čia tarp kitko buvo:). Naujienos gali būti visokios:).

Linas rašė...

Lietus ant visų lyja:)

Anonimiškas rašė...

Skelbia Romos katalikų Bažnyčia!
Mokslininkai įrodė kad siela nemirtinga.
Grupė olandų mokslininkų paskelbė įrodžiusi, kad siela arba sąmonė yra nemirtinga. Grupės vadovas Pimas van Lomelis sako, kad jiems pavyko įrodyti, kad tai, ką mes vadiname sąmone kuri egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Šie tyrimai yra paskelbti žurnale "Lancet". Olandai tvirtina, kad kai smegenys jau mirusios, sąmonė toliau veikia. Tai yra siela toliau amžinai egzistuoja. Panašius tyrimų duomenis paskelbė ir britų medikai.
Pagal "OKNO"
Dar vienas.
Antiprotono atradimas buvo apdovanotas Nobelio premija. Antiprotonas ar antimaterija yra dvasinė realybė. Yra materialus, yra ir dvasinis pasaulis. Antimaterija savo savybėmis diametraliai priešinga materijai. Materija laikina, todėl sunyksta, o antimaterija yra amžina ir nenykstanti; materija inertiška, o antimaterija - sąmoninga. Antimaterija yra dvasia ir tik dėka jos kūnas gyvuoja. Kai tik siela palieka kūną, jis miršta ir po kelerių metų suyra.
Dievas egzistuoja įrodyta.
TAIP!

Anonimiškas rašė...

Taigi aš noriu išplatinti visoje Lietuvoje apie mokslininkų pripažintą nemirtingą amžinąją žmogaus sielą sąmonę kad žmonės apie tai žinotų ir labiau tikėtų sielos nemirtingumu ir nebijotų.
Rašė Linas.

Kęstutis rašė...

Anonimiškas,žmonėms,kurie gyvena savo norais kaip tik bijoti reikia. Teks atsakyti už visas nuodėmes ir ne pagal pasakų apie neegzistuojančias skaistyklas siužetus,o pagal Dievo Žodį. Tai kur kas baisiau,nei paprasčiausiai išnykti.

Anonimiškas rašė...

Skelbia Romos katalikų Bažnyčia!
Mokslininkai įrodė kad siela nemirtinga.
Grupė olandų mokslininkų paskelbė įrodžiusi, kad siela arba sąmonė yra nemirtinga amžina. Grupės vadovas Pimas van Lomelis sako, kad jiems pavyko įrodyti, kad tai, ką mes vadiname sąmone kuri egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Šie tyrimai yra paskelbti žurnale "Lancet". Olandai tvirtina, kad kai smegenys jau mirusios, sąmonė toliau veikia. Tai yra siela toliau amžinai egzistuoja. Panašius tyrimų duomenis paskelbė ir britų medikai.
Pagal "OKNO"
Dar vienas.
Antiprotono atradimas buvo apdovanotas Nobelio premija. Antiprotonas ar antimaterija yra dvasinė realybė. Yra materialus, yra ir dvasinis pasaulis. Antimaterija savo savybėmis diametraliai priešinga materijai. Materija laikina, todėl sunyksta, o antimaterija yra amžina ir nenykstanti; materija inertiška, o antimaterija - sąmoninga. Antimaterija yra dvasia ir tik dėka jos kūnas gyvuoja. Kai tik siela palieka kūną, jis miršta ir po kelerių metų suyra.
Dievas egzistuoja įrodyta.
TAIP!

Anonimiškas rašė...

Aš noriu kad jūs tikėtumėte ne tik sielos nemirtingumu dangumi ir pragaru bet ir skaistykla į kurią žmonių sielos po mirties eina apsivalyti nuo nuodėmių ir po to žmonių sielos eina į amžinąją dangaus laimę kur sielos gyvena begalybę metų tai yra amžinai ir apie skaistyklą rašoma Romos katalikų Bažnyčios Katekizme nes skaistykla iš tikro egzistuoja norite tikėti norite ne bet taip yra iš tikrųjų net aš Biblijoje radau užrašyta štai Mato 12/32.
1 Korintiečiams 3/13-15. Apreiškimo Jonui 21/27.
2 Petro 3/8.
2 Makabiejų 12/43.
ir Šv. Augustino Decura 4.
Taigi galite sakyti ką norite bet aš radau tai parašyta kad skaistykla iš tikro egzistuoja garantuoju 1000 procentų taip.
Rašė Linas.

Kęstutis rašė...

Anonomiškas,nei viena tavo pateikta Šventojo Rašto vieta nekalba apie "skaistyklą". O kad katalikiškame katekizme radai-tai katalikiškas katekizmas ne Biblija,o katalikų bažnyčios rašinys. Tikėti reikia Dievo Žodžiu,o ne žmonių pasakomis.

Anonimiškas rašė...

Kaip tu neradai Kestuti ar tu turi Bibliją? Jeigu turi paimk ir perskaityk šias eilutes.
(plg. Mt 12,32), (1 Kor 3,13-15).
Apreiškimo Jonui knyga (21,27)
(2 Pt 3,8), Senojo Testamento knygų (2 Mak 12,43) ir (Šv. Augustino knyga Decura 4.) Taigi Kestuti aš radau kad Biblijoje yra parašyta net šešiose vietose parašyta apie skaistyklą taigi Kestuti paimk Bibliją ir atsivers tais eilutes ir perskaityk negi tau sunku.
Rašė Linas.

Anonimiškas rašė...

Priverstinė jėga kuri priverčia trifazį elektros variklį suktis tai jėgai nesvarbu ar lengva ar sunku kad ir sunkiausia būna ji vis tiek 1000 aps 1 min suka arba laisva ir apkrauta eiga 1000 aps 1 min arba pilna ir tuščia eiga 1000 aps 1 min žinokite kad ir kaip su koja stabdysite trifazį elektros variklį ir niekuomet nesustabdysite jis vis kiek suksis 1000 aps 1 min tai tokia jėga kurios jokia žmogaus jėga nesustabdo taigi jį tik galima sustabdyti tiktai išjungus elektrą taip.

Anonimiškas rašė...

Lifto kėlimo galia 1125 tonos o senoj poliklinikoj 1600 kg ir visuomet 1000 aps 1 min akmenskaldė pilna ir tuščia eiga 1000 aps 1 min kėlimo kranas su kroviniu ir be jo 1000 aps 1 min traktorius su pilna priekaba ir be jos 40 km 1 val greitis transporteris pilna ir tuščia eiga 1000 aps 1 min ir taip toliau...

Kęstutis rašė...

Anonimiškas,aš atsiverčiau ir perskaičiau:)). Ir tose eilutėse NEKALBAMA apie jokį išmislą,kurį vadini "skaistykla".

Kęstutis rašė...

Beje,Anonimiškas, Augustino knygos - ne Biblija.

Anonimiškas rašė...

Pastovios apsukos.
Liftas pilna ir tuščia eiga 1000 aps 1 min.
Transporteris pilna ir tuščia eiga 1000 aps 1 min.
Akmenskaldė pilna ir tuščia eiga 1000 aps 1 min.
Kėlimo kranas su kroviniu ir be jo 1000 aps 1 min.
Traktorius su pilna priekaba ir be jos 40 km 1 val greitis.
Maišyklė pilna ir tuščia eiga 1000 aps 1 min.
Trifazis variklis pilna ir tuščia eiga 1000 aps 1 min.

Anonimiškas rašė...

Balsas.lt
Ilgiausias pasaulyje traukinys
2010.01.13 08:10
Ilgiausias pasaulyje traukinys

Fortvorto miesto Teksaso valstijoje (JAV) gyventojai prieš kelias dienas turėjo progą pamatyti neįprastą reginį – ilgiausią pasaulyje geležinkelio sąstatą. Taip tvirtina JAV geležinkelio bendrovės „Union Pacific“ atstovai. Pasak jų, sąstato ilgis – 5 418 metrų. Prie geležinkelio pervažų laukiantys vairuotojai galėjo nusnūsti, kol kelias bus laisvas.

Šaltinis: Apievestuves.lt
info@balsas.lt
Šis puslapis atspausdintas iš Balsas.lt http://www.balsas.lt/naujiena/369732/ilgiausias-pasaulyje-traukinys-video

Anonimiškas rašė...

Traukinio ilgis greitis ir svoris.
Penki lokomotyvai traukia 125 vagonus 160 km 1 val greičiu ir 8000 tonų taip.

Anonimiškas rašė...

Gyvenimas po mirties.
Vis dėl to kas nors gal būt paklaus.
Argi žmogus neturi gyvenančios išliekančios nemirtingos sielos?
Juk daugelis to moko ir netgi teigia jog mirtis tai vartai į kitą pasaulį. Taip!

Anonimiškas rašė...

Gyvenimas po mirties.
Vis dėl to kas nors gal būt paklaus.
Argi žmogus neturi po mirties gyvenančios išliekančios nemirtingos sielos? Juk daugelis to moko ir netgi teigia jog mirtis tai vartai į kitą pasaulį. Taip mirtis yra vartai į kitą pasaulį. žmogaus dvasinė siela yra nemirtinga arba amžina.

Anonimiškas rašė...

Amžinoji šviesa.
Niekas nenori mirties nei vienas jos nelaukia nes žinome jog mirtis tai visiškas asmenybės išnykimas. Tačiau atrodo problema kur kas sudėtingesnė ir kuo tapsime mirusiųjų pasaulyje didžiulė paslaptis. Gal mirusiųjų pasaulyje Nihijyje mums leista užsibūti tik keliolika minučių? Gal keliasdešimtis metų? O gal yra būdas kaip mirusiųjų pasaulyje praleisti visą amžinybę? Taip!

Anonimiškas rašė...

Šarvuotis tankas visuomet visad visada 80 km 1 val greitis taip!

Anonimiškas rašė...

Aš labai noriu kad valdžia žiauriems nusikaltėliams norkamanams skirtų amžinąją mirties bausmę ir kad jų daugiau nebūtų o neįgaliems padarytų daug lengvatų leistų nemokamai važiuoti kur nors su autobusų nemokamai bibliotekoje ir kitose įstaigose pasidaryti kopijų taigi aš valdžios to labai pageidauju taip.
Rašė Linas kuris gyvena Marijampolėje P. Cvirkos g. 3 - 26.

Anonimiškas rašė...

Tegul geri neįgalūs tikintys žmogės po mirties patenka į amžinąjį dangaus džiaugsmą kur yra visokių stebuklų grožybių ir gerybių ir kad jie džiaugtūsi begaline laime dangaus karalystėje o nusikaltėliai norkamanai prievartautojai žudikai vagys į amžinąjį pragarą kur yra begalybė karščio ir kankintūsi begalines kančias pragaro ugnyje taip!
Rašė Linas.

Anonimiškas rašė...

Mes žinome kad amžinybė po mirties danguje nič niekuomet niekada nesibaigia ji tęsiasi per metų metus per šimtmečių šimtmečius tūkstantmečių tūkstantmečius milijonų milijonus metų milijardų milijardus metų epochų epochas metų ir taip iki begalybės metų per amžių amžius gero valios žmonėms. Taip danguje yra vadinami šventaisiais o skaitykloje yra vadinami kenčiančiaisiais o pragare yra vadinami prakeiktaisiais.
Taip!
Rašė Linas.

Anonimiškas rašė...

1000 vienetų tūkstantis 1000 tūkstančių milijonas 1000 milijonų milijardas 1000 milijardų trilijonas 1000 trilijonų trilijardas 1000 trilijardų kvartelijonas 1000 kvartelijonų kvartelijardas ir gali būti toks skaičius su vienetu ir milijonu nulių ir taip tęstis iki begalybės o begalybė rašosi gulsčias aštuonetas. Taip!
Rašė Linas.

Anonimiškas rašė...

Ar turime sielą?! 3
Ar turime sielą?!

Fotolia nuotrauka

Jei seniau mokslininkai kėlė klausimą, ar siela egzistuoja, dabar tyrėjams tai nekelia abejonių. Šiuolaikinio mokslo tikslas – išsiaiškinti, kas yra siela, kur ji keliauja po fizinės žmogaus mirties.

Mokslas taip greitai žengia į priekį, kad netrukus galbūt net skeptiškai nusiteikę mokslininkai turės pripažinti tyrėjų iškeltą neįtikėtiną teoriją, kad po mirties niekas nesibaigia. Teigiama, kad žmogaus siela yra aukštesnė energijos forma, kuri yra nemari. Štai rusų mokslininkams jau pavyko specialiais prietaisais užfiksuoti, kaip ji po žmogaus mirties atsiskiria nuo kūno!

Kai prieš Antrąjį pasaulinį karą buvo sukurtas auros fotografavimo principas, o apie 1960-uosius, pritaikius Semiono Kirliano fotografijos metodą, ir pats prietaisas, mokslininkams atsivėrė naujų perspektyvų. Daugybę metų buvo atliekama begalė tyrimų, sukurta speciali kompiuterinė programa, kuri gali atvaizduoti ne tik pačią aurą, jos virpesius, bet ir kitimą. Taigi auros fotografija suteikė galimybę objektyviai užfiksuoti žmonių, gyvūnų, augalų auras ir čakras, taip pat sužinoti savo fizinės, dvasinės, emocinės, psichinės sveikatos būklę. Svarbiausia, šis metodas tik patvirtino faktą, kad nesame vien materija: oda, kaulai, kepenys, širdis... Kad egzistuoja subtilusis kūnas, siela, dvasia. Kad energiją skleidžia ir akmenys, ir augalai. Kad akmenys ir medžiai gali gydyti energinėmis vibracijomis, kad kambariniai augalai jaučia juos puoselėjančių šeimininkų energiją...

Užfiksavo sielos „išėjimą“

Rusų mokslininkas Konstantinas Korotkovas, kuris maždaug prieš penkiasdešimt metų patobulino rusų tyrėjo S. Kirliano auros fotografavimo metodą ir sukūrė specialų prietaisą, ilgus metus pašventė aurų ir sielų tyrinėjimui. Taikant šį metodą, jam su kitais mokslininkais pavyko užfiksuoti žmogaus sielos atsiskyrimo nuo fizinio kūno momentą. Atlikus begalę eksperimentų, buvo pastebėta, kad nuo mirusiųjų dar kurį laiką sklisdavo energija, kad energijos pulsavimas išnykdavo neiškart. Įdomiausia tai, kad natūralia mirtimi mirusių žmonių energijos sklidimo kreivė maždaug parą ar dvi (ilgiausiai tris) visada būdavo tolygi, visais atvejais panaši, o savižudžių ir netikėtai mirusiųjų energija šokinėdavo aukštyn žemyn, tarsi kažkokia nematoma, sutrikusi jėga nenorėtų palikti kūno. Ne sava mirtimi mirusių žmonių auros švytėjimas trukdavo ilgiausiai ir būdavo ryškesnis. Anot specialistų, taip galbūt yra todėl, kad siela būna dar nepasirengusi palikti fizinio kūno.

Dabar, kai fizikams pavyko įžvelgti kitus realybės lygmenis, imta kalbėti, kad žmogus – jungiamoji grandis tarp materialaus ir energoinformacinio pasaulių. Taigi sielą galima būtų apibūdinti kaip tam tikros aukštesnės rūšies energiją, kurią taip pat sudaro informacija ir sąmonė. Tai nieko nauja, nes ir daugelis įvairių religijų skelbia, kad egzistuoja siela, kuri po fizinės mirties palieka kūną. Gerai, kad tai pagaliau pamažu pripažįsta ir mokslas. Tyrinėjimai tęsiasi. Gal vieną dieną dar įdomesnių paslapčių išgirsime iš mokslininkų lūpų.

Publikuota: Ji, Nr.: 48/2011.

Anonimiškas rašė...

Skelbia Romos katalikų Bažnyčia!
Ar turime sielą?!

Fotolia nuotrauka

Jei seniau mokslininkai kėlė klausimą, ar siela egzistuoja, dabar tyrėjams tai nekelia abejonių. Šiuolaikinio mokslo tikslas – išsiaiškinti, kas yra siela, kur ji keliauja po fizinės žmogaus mirties.

Mokslas taip greitai žengia į priekį, kad netrukus galbūt net skeptiškai nusiteikę mokslininkai turės pripažinti tyrėjų iškeltą neįtikėtiną teoriją, kad po mirties niekas nesibaigia. Teigiama, kad žmogaus siela yra aukštesnė energijos forma, kuri yra nemari. Štai rusų mokslininkams jau pavyko specialiais prietaisais užfiksuoti, kaip ji po žmogaus mirties atsiskiria nuo kūno!

Kai prieš Antrąjį pasaulinį karą buvo sukurtas auros fotografavimo principas, o apie 1960-uosius, pritaikius Semiono Kirliano fotografijos metodą, ir pats prietaisas, mokslininkams atsivėrė naujų perspektyvų. Daugybę metų buvo atliekama begalė tyrimų, sukurta speciali kompiuterinė programa, kuri gali atvaizduoti ne tik pačią aurą, jos virpesius, bet ir kitimą. Taigi auros fotografija suteikė galimybę objektyviai užfiksuoti žmonių, gyvūnų, augalų auras ir čakras, taip pat sužinoti savo fizinės, dvasinės, emocinės, psichinės sveikatos būklę. Svarbiausia, šis metodas tik patvirtino faktą, kad nesame vien materija: oda, kaulai, kepenys, širdis... Kad egzistuoja subtilusis kūnas, siela, dvasia. Kad energiją skleidžia ir akmenys, ir augalai. Kad akmenys ir medžiai gali gydyti energinėmis vibracijomis, kad kambariniai augalai jaučia juos puoselėjančių šeimininkų energiją...

Užfiksavo sielos „išėjimą“

Rusų mokslininkas Konstantinas Korotkovas, kuris maždaug prieš penkiasdešimt metų patobulino rusų tyrėjo S. Kirliano auros fotografavimo metodą ir sukūrė specialų prietaisą, ilgus metus pašventė aurų ir sielų tyrinėjimui. Taikant šį metodą, jam su kitais mokslininkais pavyko užfiksuoti žmogaus sielos atsiskyrimo nuo fizinio kūno momentą. Atlikus begalę eksperimentų, buvo pastebėta, kad nuo mirusiųjų dar kurį laiką sklisdavo energija, kad energijos pulsavimas išnykdavo neiškart. Įdomiausia tai, kad natūralia mirtimi mirusių žmonių energijos sklidimo kreivė maždaug parą ar dvi (ilgiausiai tris) visada būdavo tolygi, visais atvejais panaši, o savižudžių ir netikėtai mirusiųjų energija šokinėdavo aukštyn žemyn, tarsi kažkokia nematoma, sutrikusi jėga nenorėtų palikti kūno. Ne sava mirtimi mirusių žmonių auros švytėjimas trukdavo ilgiausiai ir būdavo ryškesnis. Anot specialistų, taip galbūt yra todėl, kad siela būna dar nepasirengusi palikti fizinio kūno.

Dabar, kai fizikams pavyko įžvelgti kitus realybės lygmenis, imta kalbėti, kad žmogus – jungiamoji grandis tarp materialaus ir energoinformacinio pasaulių. Taigi sielą galima būtų apibūdinti kaip tam tikros aukštesnės rūšies energiją, kurią taip pat sudaro informacija ir sąmonė. Tai nieko nauja, nes ir daugelis įvairių religijų skelbia, kad egzistuoja siela, kuri po fizinės mirties palieka kūną. Gerai, kad tai pagaliau pamažu pripažįsta ir mokslas. Tyrinėjimai tęsiasi. Gal vieną dieną dar įdomesnių paslapčių išgirsime iš mokslininkų lūpų.

Publikuota: Ji, Nr.: 48/2011. TAIP!

Anonimiškas rašė...

Vida Akelaitienė 2011-12-21 12:29:14
Taip aš irgi tikiu Dievo Žodžiu ir žinau kad siela yra nemirtinga ir yra pomirtinis gyvenimas dangus skaistykla ir pragaras ir aš turiu neįgalų vaiką Osvaldą šaunuolis Linai kad tai tiki ačiū tau.

Anonimiškas rašė...

Linas 2011-12-19 13:50:39
Aš nusipirkau Liturginį maldyną 2011-12-19 kuriame mokinama visos Biblijos tiesos apie nemirtingą sielą dangų skaistyklą ir pragarą nusipirkit ir jūs.

Anonimiškas rašė...

Linas 2011-12-17 14:01:50
Gerai kad tiki Neringa ačiū tau.

Anonimiškas rašė...

Neringa 2011-12-17 14:00:13
Taip aš tikiu na ir džiaukis ačiū Dievui mes nemirsime.

Anonimiškas rašė...

Linas 2011-12-17 11:21:47
Puiku kad pripažįsta ir mokslininkai sielos nemirtingumą ir Triasmenį Dievą dangų skaistyklą ir pragarą tai žmonės mažiau bijo mirties o anksčiau prie komunistų žmonės labai bijojo mirti nes manė kad su mirtimi viskas užsibaigia ir jau daugiau niekada neegzistuos bet čia tik beribis melas kuris žmones veda į baimę taigi dabar jau yra pažengusi techninė aparatūra ir patobulėjus su kuriai mokslininkai akivaizdžiai faktiškai yra įrodę kad gyvenimas po mirties iš tiesų egzistuoja ir aš už šitą garantuoju begalybe procentų o kiti žmonės yra kad abejoja tai aš norėčiau jiems įrodyti kad yra pomirtinis gyvenimas ir netgi Biblija rašo kad yra nemirtinga siela dangus skaistykla ir pragaras ar tai tikite?
Rašė Linas.

Anonimiškas rašė...

Skelbia Romos katalikų Bažnyčia!
Ar turime sielą?! 5

Fotolia nuotrauka
Jei seniau mokslininkai kėlė klausimą, ar siela egzistuoja, dabar tyrėjams tai nekelia abejonių. Šiuolaikinio mokslo tikslas – išsiaiškinti, kas yra siela, kur ji keliauja po fizinės žmogaus mirties.
Mokslas taip greitai žengia į priekį, kad netrukus galbūt net skeptiškai nusiteikę mokslininkai turės pripažinti tyrėjų iškeltą neįtikėtiną teoriją, kad po mirties niekas nesibaigia. Teigiama, kad žmogaus siela yra aukštesnė energijos forma, kuri yra nemari. Štai rusų mokslininkams jau pavyko specialiais prietaisais užfiksuoti, kaip ji po žmogaus mirties atsiskiria nuo kūno!
Kai prieš Antrąjį pasaulinį karą buvo sukurtas auros fotografavimo principas, o apie 1960-uosius, pritaikius Semiono Kirliano fotografijos metodą, ir pats prietaisas, mokslininkams atsivėrė naujų perspektyvų. Daugybę metų buvo atliekama begalė tyrimų, sukurta speciali kompiuterinė programa, kuri gali atvaizduoti ne tik pačią aurą, jos virpesius, bet ir kitimą. Taigi auros fotografija suteikė galimybę objektyviai užfiksuoti žmonių, gyvūnų, augalų auras ir čakras, taip pat sužinoti savo fizinės, dvasinės, emocinės, psichinės sveikatos būklę. Svarbiausia, šis metodas tik patvirtino faktą, kad nesame vien materija: oda, kaulai, kepenys, širdis... Kad egzistuoja subtilusis kūnas, siela, dvasia. Kad energiją skleidžia ir akmenys, ir augalai. Kad akmenys ir medžiai gali gydyti energinėmis vibracijomis, kad kambariniai augalai jaučia juos puoselėjančių šeimininkų energiją...
Užfiksavo sielos „išėjimą“
Rusų mokslininkas Konstantinas Korotkovas, kuris maždaug prieš penkiasdešimt metų patobulino rusų tyrėjo S. Kirliano auros fotografavimo metodą ir sukūrė specialų prietaisą, ilgus metus pašventė aurų ir sielų tyrinėjimui. Taikant šį metodą, jam su kitais mokslininkais pavyko užfiksuoti žmogaus sielos atsiskyrimo nuo fizinio kūno momentą. Atlikus begalę eksperimentų, buvo pastebėta, kad nuo mirusiųjų dar kurį laiką sklisdavo energija, kad energijos pulsavimas išnykdavo neiškart. Įdomiausia tai, kad natūralia mirtimi mirusių žmonių energijos sklidimo kreivė maždaug parą ar dvi (ilgiausiai tris) visada būdavo tolygi, visais atvejais panaši, o savižudžių ir netikėtai mirusiųjų energija šokinėdavo aukštyn žemyn, tarsi kažkokia nematoma, sutrikusi jėga nenorėtų palikti kūno. Ne sava mirtimi mirusių žmonių auros švytėjimas trukdavo ilgiausiai ir būdavo ryškesnis. Anot specialistų, taip galbūt yra todėl, kad siela būna dar nepasirengusi palikti fizinio kūno.
Dabar, kai fizikams pavyko įžvelgti kitus realybės lygmenis, imta kalbėti, kad žmogus – jungiamoji grandis tarp materialaus ir energoinformacinio pasaulių. Taigi sielą galima būtų apibūdinti kaip tam tikros aukštesnės rūšies energiją, kurią taip pat sudaro informacija ir sąmonė. Tai nieko nauja, nes ir daugelis įvairių religijų skelbia, kad egzistuoja siela, kuri po fizinės mirties palieka kūną. Gerai, kad tai pagaliau pamažu pripažįsta ir mokslas. Tyrinėjimai tęsiasi. Gal vieną dieną dar įdomesnių paslapčių išgirsime iš mokslininkų lūpų.
Publikuota: Ji, Nr.: 48/2011. TAIP!

Anonimiškas rašė...

Marijampolietis nenori sekso su vyru
2011.09.17 19:01
Gėjai (nuotr. Organizatorių)
Gėjai (nuotr. Organizatorių)


Apsiginti nepajėgęs nukentėjusysis, norintis, kad žagintojas būtų nubaustas, ar tik gudrus vaikinas, siekiantis nebegrįžti į psichikos negalios kamuojamų ligonių pensionatą? Atsakymą turi rasti Kalvarijos (Marijampolės apskr.) policijos pareigūnai.

Anonimiškas rašė...

Likimo nuskriaustas

Į Marijampolės prokuratūrą kreipėsi marijampolietė Danutė (58 m.) ir pranešė, kad Kalvarijos pensionate, kur gyvena psichikos sveikatos problemų turintys neįgalieji, negalintys gyventi savarankiškai, jos sūnėnas Marius (25 m.; vardas pakeistas) esąs patyręs lytinę prievartą.

Savo šeimos nesukūrusi moteris jau bemaž du dešimtmečius rūpinasi savo sesers sūnumi Mariumi, nes šis turi psichikos sveikatos problemų, yra pripažintas pirmosios grupės neįgaliuoju. Mariaus motina, taip pat turėjusi rimtų sveikatos problemų, mirė maždaug prieš 12 metų. Tačiau ir iki mirties ji negalėjo deramai pasirūpinti sūnumi, todėl berniuką prižiūrėdavo močiutė ir teta Danutė.

Anot Danutės, problemų dėl Mariaus elgesio ji neturėjo ilgai. Tačiau prieš porą metų, matyt, pradėjo aštrėti vaikino liga, ir jis tapo nenuspėjamas, nesuvaldomas, savo netikėtais išpuoliais pradėjo kelti grėsmę pačiai globėjai. Tai paskatino Danutę Mariaus priežiūrą toliau patikėti specialiai įstaigai.

Taip 2009-ųjų vasarą Marius tapo Kalvarijos pensionato globotiniu, o teta sūnėną tik aplankydavo ir savaitgaliais ar per kokias nors šventes parsiveždavo į savo butą Marijampolėje.

Anonimiškas rašė...

Skundas pribloškė

Pensionate aplankytas tetos Danutės, Marius ne kartą jai buvo užsiminęs, kad šioje įstaigoje gyventi nenori, nes yra skriaudžiamas: kiti gyventojai atima iš jo maistą, stumdo, muša, nuveja nuo kompiuterio. Pasikalbėjusi su pensionato darbuotojais, moteris nusiramindavo – toks jau esąs kasdienis neįgalių žmonių gyvenimas: globotiniai pykstasi dėl smulkmenų ir tuoj pat susitaiko, o jų skunduose būna ir nemažai fantazijos.

Tačiau šių metų rugpjūtį Marius, vėl įprastai pasisvečiavęs pas tetą Danutę, staiga pareiškė, kad į pensionatą negrįšiąs. Pabartas vaikinas, anot globėjos, susigraudino, susigūžė ir nutilo, tarsi būtų nusprendęs niekam neišduoti kokios nors paslapties arba jam būtų gėda pasakotis.

Vis dėlto moteris sugebėjo prakalbinti Marių, ir šis papasakojo, kad vienas pensiono gyventojas su juo, švelniai tariant, nepadoriai elgėsi. „Man Marius daugiau rodė judesiais, negu aiškino žodžiais, ir aš supratau, kad sūnėnas buvo išžagintas“, – teigė Danutė.

Globėja, nesiveždama Mariaus į pensionatą, nuvyko pasikalbėti su darbuotojais – tikėjosi patarimo, kaip jai elgtis toliau, pažadų, kad darbuotojai skirs didesnį dėmesį globotiniams. Tačiau teišgirdo vienintelę išvadą: Marius – melagis! Girdi, jis tik apkalbėję panašaus likimo bendraamžį, nes nenorintis gyventi pensionate – čia juk režimas griežtesnis negu tetos bute.

Anonimiškas rašė...

Apsiginti nepajėgė

Nuo tada Marius vėl gyvena pas tetą, nes ši patikėjo sūnėno skundu ir negali leisti vaikino į, anot jos, pragarą. Pasak Danutės, Marius tebėra nusiminęs, susigūžęs, tapęs nervingesnis. Jis dar kelis kartus pasakojo globėjai, kaip jį skriausdavęs kitas globotinis, ir visada faktus dėstė lygiai taip pat, nieko nepakeisdamas. Tai paskatino marijampolietę šios problemos sprendimą patikėti teisėsaugai.

Todėl dabar Kalvarijos policininkams ir reikia išaiškinti, ar Marius pensionate buvo lytiškai išnaudojamas. Anot paties vaikino, tai buvę tris kartus. Paskutinį kartą – liepos mėnesį. Šarūnas (vardas pakeistas) jį nusivesdavęs į dušo patalpą neva kartu praustis, o ten pagrasindavęs sumušti ir atlikdavęs lytinį aktą. Marius priešindavęsis, nes jam labai skaudėdavę, bet nepajėgdavęs išsivaduoti ir apsiginti, o rėkti bijodavęs. Globėjos teigimu, ji seniai pastebėjusi, kad išsigandęs Marius tarsi praranda galimybę kalbėti.

Po to, jeigu tikėsime Mariumi, Šarūnas liepdavęs jam gerai išsimuiluoti ir nusiprausti, pagrasindavęs niekam nepasakoti, nes sužinojęs užmušiąs – duosiąs į galvą raktų ryšuliu. Marius ir tylėdavęs.

Anonimiškas rašė...

Sudėtingas tyrimas

Tyrimą dėl Mariaus galimo išžaginimo pradėję policininkai neslėpė, kad nustatyti tikrąją tiesą bus labai sunku, o jų darbas greičiausiai neduosiąs jokio rezultato. Ir ne vien dėl to, kad įtariamo nusikaltimo dalyviai – psichiškai nesveiki asmenys. Marius per ilgai tylėjo, todėl liko neapžiūrėta įvykio vieta tuoj po vaikinų bendrų maudynių, o ekspertui bus nelengva nustatyti, ar ant Mariaus kūno po tiek laiko yra likę išžaginimui būdingų pėdsakų. Be to, ir įtariamas Šarūnas iškart su pareigūnais būtų kalbėjęs turbūt kitaip, negu dabar, kai praėjo nemažai laiko ir reikalas jau ne kartą aptartas pensionate.

Kaip sakė Kalvarijos policijos viršininko pareigas laikinai einantis Gintaras Čekanavičius, tyrimas užtruks – bus skiriamos ir psichiatrijos ekspertizės, kad specialistai nustatytų, ar Marius nelinkęs fantazuoti, ar abu jaunuoliai gali suvokti savo veiksmus, ir panašiai.

Kalvarijos pensionato darbuotojai atsisakė ką nors komentuoti „Akistatai“, prisidengdami jiems labai patogia fraze: „Vykstas tyrimas – negalime kalbėti, policininkai viską išaiškins“.

„Akistatos“ žiniomis, anksčiau šioje įstaigoje irgi būta įtarimų dėl lytinio išnaudojimo, tik įrodyti nepavyko. O globotinių muštynės, vagystės, girtavimas – čia irgi bėdos, dėl kurių ne kartą kreiptasi į policiją.

Anonimiškas rašė...

Tik faktai:

Protiškai nesveikų pensionato gyventojų bėdų dėl lytinio išnaudojimo pasitaiko ir kitose panašiose įstaigose. Marijampolės policija nuo liepos mėnesio atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Suvalkijos pensionato globotinės (68 m.) seksualinio prievartavimo. Neįgali moteris niekam nesiskundė – ji tik gyrėsi likimo draugams, kad jai „tėvukas tikrino skaistybę“ ir „savarankiškai tyrė kraują“, kai ji kelias dienas buvo išleista paviešėti jo bute. Moters elgesys ir savijauta išdavė, kad ji namie patyrusi neigiamų emocijų, bet kartu buvo sunku patikėti, kad dukterį galėjo lytiškai išnaudot šimtametis jos tėvas.

Šis tyrimas kol kas nebaigtas, o policijos tyrėjai jaučiasi patekę į aklavietę, nes tas šimtametis iki šiol neįsileido jų į butą, todėl neapklaustas. Laukiama ekspertų išvadų, o tuomet tyrimui vadovaujantys prokurorai spręs, kaip elgtis toliau.

Irena ZUBRICKIENĖ

Šaltinis: Akistata
info@balsas.lt
Šis puslapis atspausdintas iš Balsas.lt http://www.balsas.lt/naujiena/555776/marijampolietis-nenori-sekso-su-vyru

Anonimiškas rašė...

Linas
Aš begalo dėkoju tai Vidai Akelaitieniai kuri dirba teismo archyve ir begalo tiki į Dievą pomirtinį gyvenimą ir manimi dėkui.

Anonimiškas rašė...

Linas
Aš labai pageidauju kad nubaustų tą socialinį Aleksą Šmuką ir atleistų iš darbo ir man priteistų 1000 Litų ir kad aš galėčiau ką nors nusipirkti.

Anonimiškas rašė...

Linas
Aš labai bijau jaunimo jaunų žmonių nes jie padaro labai daug nusikaltimų atiminėja iš senukių tašiukes išprievartauja mažametes mergaites ir vaikus plėšikauja ir mane buvo užpuolę ne kartą ir aš labai bijau jaunimo ir iš baimės man būna baisu nemalonų ir pasidaro silpna o senų žmonių aš nebijau nes jie labai tiki į Dievą ir mane visuomet atjaučia ir paguodžia o jaunimas tik tyčiojasi ir šaiposi kad esu ligonis.
Rašė Linas Mikulskis kuris gyvena Marijampolėje P. Cvirkos 3 - 26.

Anonimiškas rašė...

Linas
Taip mane ten skriaudė atimdavo maistą duodavo per veidą nuvydavo nuo kompiuterio mušdavo visaip tyčiodavosi kad tikiu į Dievą ir dėl to vadydavo mane durnium stumdydavo kumščiuodavo duše lytiškai išnaudodavo o darbuotojai visai į tai nekreipė jokio dėmesio ir aš turėjau iš ten išeiti. Taip!

Anonimiškas rašė...

karolina
Taip, tas "Marius" tikrai buvo skriaudziamas, is jo atiminedavo ir maista ir pinigus ir kitus dalykus, jis net slepdavosi po stalais, kad kiti jo nerastu ir neskriaustu, o darbuotojams tai nerupi nes jie ten gyvenancius laiko "ligoniais", kuriu pasakojimai lygus nuliui. Saunu, kad globeja ryzosi kreiptis i teisesauga, seniai reikejo, tik gaila, kad tyrima atlieka kalvarijos tyrejai, isvada aiski - nieko neirodys, o paskyrus ekspertize, atitinkami asmenys "padarys" Mariu visisku kvailiu ir jo parodymai bus lygus nuliui. Ten visus tokius padaro labai lengvai ir paprastai osrasomos tokios pazymos net be ekspertiziu.

Anonimiškas rašė...

Ana
kas tai per pavadinimas straipsnio?

Anonimiškas rašė...

Regina
Tikiu, kad taip ir buvo, pasiskundęs vaikinas nemeluoja. Bet savo tiesos jis neįrodys. Protingi neįrodo, o čia... Kaip supratau, darbuotojai - ne vaikino pusėje. Jie darys viską, kad paneigtų. Kai užsimerkiame, problemos - lyg nebūta. Uždaras ratas. Problema buvo ir bus.

Anonimiškas rašė...

Gesa
todel geriausia kad tokisoe istaogose butu vaizdo kameros.

Anonimiškas rašė...

Palaimintasis
Jonas Paulius II
1920-2005
Dieve apstus
gailestingumo tu
pašaukei palaimintąjį
Joną Paulių
Popiežių vadovauti visai
Tavajai Bažnyčiai.
Leisk mums
jo mokymo
stiprinantiems
su pasitikėjimu atverti
mūsų širdis išganingai
Kristaus vienintelio
žmogaus išganytojo
malonei. Amen.

Anonimiškas rašė...

Siuntimas į pasaulio parodą už tai kad jūs labai gražiai atrodote graži jūsų galvytė gražūs plaukai tokia aplinkutė už tai kad plaukai eina aplinkui tai skaitosi pasaulio plinkutė ir ji sukasi o džūkiškai zukasi į rundą aplinkui skaitosi zukamės zukamės zukamės gražiausia pasaulyje tai moterų galvos būna ir dirbtinos moterų galvos plastmasinės arba guminės ir gyvos galvos vajėzau vajėzau vajėzau kokia graži galvytė pasaulio plinkutė ir kai pamatau moterų žmonių galvas tai ant kiek praskystu ant tiek praskystu ant tiek praskystu kad sužliungu vajėzau kaip gražiai atrodot eikit į pasaulio parodą mažu jus išrinks aš noriu kad jus išrinktų.
Taip.

Anonimiškas rašė...

Išeisim pavirsim į rūką tik dainos čia mūs pasiliks išeisim jai reikia klajosim nors norėtųs čia pasilikt.
Sudie šlama lapai sudie jau kalba visi jau rūkas kyla į dangų ir ištirpsta baltam debesį.
Šiandien mums dar linksma šiandien mes dar kartu bet deja tai tik šiandieną rytoj čia mūs nebebus.
Bet kodėl bet kodėl bet kodėl viskas baigiasi baigiasi bet kodėl bet kodėl bet kodėl nutyla daina bet kodėl bet kodėl bet kodėl mes išeisime išeisime juk dėl to visam laikui nutyla daina juk dėl to visam laikui nutyla daina.

Anonimiškas rašė...

2012 metais nedarbo dienos.
Sausio 1 Naujieji metai pasveikink
Lietuvos vėliavos diena pasveikink
Vasario 16 Lietuvos Valstybės atkūrimo diena pasveikink
Kovo 11 Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena pasveikink
Balandžio 8 Velykos pasveikink
Balandžio 9 Antroji Velykų diena pasveikink
Gegužės 1 Tarptautinė darbininkų diena
Gegutės diena pasveikink
Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą diena pasveikink
Birželio 24 Joninės (Rasos) pasveikink
Liepos 6 Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena pasveikink
Tarptautinė bučinių diena pasveikink
Rugpjūčio 15 Žolinė, Šv. Mergelės Marijos dangun ėmimo šventė pasveikink
Rugsėjį tik sekmadieniai šventi.
Spalį tik sekmadieniai šventi.
Lapkričio 1 Visų šventųjų diena
Tarptautinė narkotikų vartotojų diena
Pasaulinė veganų diena
Mirusiųjų atminimo diena, Vėlinės, Ilgės
Gruodžio 23 sekmadienis.
Gruodžio 24 Šv. Kūčios pasveikink
Gruodžio 25 Kalėdos pasveikink
Gruodžio 26 Kalėdos (antra diena) pasveikink
Šv. Steponas
Štai ir visos šventės.

Anonimiškas rašė...

Mes žinome kad amžinybė po mirties danguje nič niekuomet niekada nesibaigia ji tęsiasi per metų metus per šimtmečių šimtmečius tūkstantmečių tūkstantmečius milijonų milijonus metų milijardų milijardus metų epochų epochas metų ir taip iki begalybės metų per amžių amžius geros valios žmonėms. Taip danguje yra vadinami šventaisiais o skaitykloje yra vadinami kenčiančiaisiais o pragare yra vadinami prakeiktaisiais.
Taip!
Rašė Linas.

Anonimiškas rašė...

Biblijoje dar pasakojama, jog kai Rachelė gimdė Benjaminą, jos „siela jau buvo beišeinanti ir mirtis buvo jau čia pat“ (Pradžios 35:16-19, Skv). Siela „buvo beišeinanti“ ta prasme, kad geso Rachelės gyvybė.
Taip Biblijoje rašoma kad žmogaus siela yra nemirtinga kuri mirštant išeina iš kūno tai pavyzdys su Rachele jos siela paliko kūną.
Biblijoje sakoma Pavyzdžiui, Psalmyno sakoma: Jei [Viešpatie] atimi jų dvasinę sielą jų kūnai gaišta ir grįžta į savo dulkes.
Biblijoje teigiama, jog „kūnas be dvasinės sielos miręs. Siela arba dvasia. Kūnui reikia dvasinės sielos kaip radijo aparatui elektros srovės. Įdėjus maitinimo elementus ar įjungus aparatą į tinklą, jis „atgyja“, o negaudamas elektros srovės neveikia, lieka „bežadis. Panašiai mūsų kūnui gyvybę teikia dvasinė siela. Kaip ir elektra. Ji pati turi asmeniui būdingų savybių, juolab sąmonę ir vis dėlto palaiko gyvastį. Dvasiniai sielai išėjus žmogaus kūnas, anot psalmininko, „gaišta ir grįžta į dulkes“. Apie mirtį Biblijoje sakoma: „Dulkės [kūno elementai] sugrįš į žemę, iš kurios kilo, o dvasinė siela į Dievo teismą. Kai dvasinė siela kūną palieka, jis miršta ir grįžta atgal į žemę. O Dvasinė siela į Dievo teismą. Reikia suprasti paraidžiui, kad siela keliauja į dangų. Taip.

Anonimiškas rašė...

Tik tekstas | Tekstas ir nuotraukos

Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://mokslas.delfi.lt/archive/article.php?id=204076

Mokslininkai ieško gyvenimo po mirties
(57)
Ananova.com,
www.DELFI.lt
2001 vasario 19 d. 10:22

*
*
*

Afterlife

Didžiosios Britanijos mokslininkai atrado gyvenimo po mirties įrodymą ir dabar steigia labdaros fondą tolesniems tyrimams finansuoti. Neseniai pasirodė pranešimas, kad Southemptono universiteto tyrėjai aptiko proto ir sąmonės išlikimo po fizinės kūno mirties įrodymus.
Mokslininkai centrinėje miesto ligoninėje vienerius metus stebėjo žmones, kurie išgyveno po infarkto.

Visi grįžę į gyvenimą pacientai ilgesnį ar trumpesnį laiką išbuvo klinikinės mirties būsenoje – buvo išnykęs kvėpavimas, pulsas, sustingę vyzdžiai.

Tyrimas patvirtino, kad smegenų elektrinis aktyvumas ir funkcijos per tą laiką nutrūksta. Tačiau septyni iš 63 išgyvenusių pacientų prisiminė visus savo ”mirties” potyrius ir emocijas.

Dabar kuriamas ”Horizon Research Foundation” fondas finansuos gilesnes pomirtinių išgyvenimų studijas. Vienas iš keturių įkūrėjų, dr. Samas Parnia kalbėjo: ”Labdara turi dvejopą tikslą – pirmiausia tai yra parama mokslininkams ir neprofesionaliems tyrinėtojams, kurie domisi gyvenimu po mirties”.

”Mes paruošime informacinį paketą ir už metinį 10 svarų mokestį nariai bus nuolat informuojami apie naujausius pasiekimus. Be to, ketiname leisti laikraštį ir atidaryti interneto svetainę“.

”Taip pat mes rengsime seminarus ir konferencijas. Bet kokie surinkti pinigai bus skiriami tolesniems moksliniams tyrimams”.

Southamptono klinikoje pacientai buvo apklausti praėjus savaitei po infarkto, ar jie neprisimena ko nors iš to laiko, kai buvo be sąmonės. Keturių asmenų atsakymai visiškai atitiko pomirtinių išgyvenimų kriterijus.

Jie pasakojo apie laimės ir džiaugsmo jausmus, laiko pagreitėjimą, paaštrėjusius pojūčius, prarastą kūno jutimą, ryškią šviesą, įėjimą į kitą pasaulį, susidūrimą su mistine būtybe ar mirusiu artimuoju bei priartėjimą prie ribos, nuo kurios negrįžtama.
www.DELFI.lt

Anonimiškas rašė...

Žolinė, Šv. Mergelės Marijos dangun ėmimo šventė

Minima: 2012.08.15

Rugpjūčio viduryje lietuviai nuo seno šventė vasaros ir rudens sandūrą, kai svarbiausi lauko darbai jau buvo nudirbti. Žolinė (Dzūkijoje – Kopūstinė) – tai atsisveikinimo su želmenimis ir gėlėmis diena. Javai jau nupjauti ir suvežti, uogos ir vaisiai surinkti, privirta uogienių. Moterys šią dieną rinkdavo gražiausias laukų gėleles, vaistažoles, dėkodavo Žemei už derlių ir grožį. Ūkininkai šiai šventei iškepdavo duonos iš šviežio derliaus ir padarydavo alaus, giros. Žolinių švęsti susirinkdavo visa giminė, buvo prisimenami ir giminės mirusieji. Buvo tikima – kas neateis kartu švęsti per Žolinę, bus neturtingas. Šventės dieną buvo aukojami gyvuliai ir rituališkai kepama duona: naujojo derliaus miltų tešlos paplotėliai svaidomi iš rankų į rankas per ugnį, kol iškepdavo.

Romėnai šią dieną garbindavo deivę Dianą, graikai – Artemidę. Šios deivės buvo laikomos augalų ir gyvūnų globėjomis. Aptinkama žinių, kad 500 m. prieš Kr., rugpjūčio 15 dieną buvo atidaryta deivės Dianos šventykla Romoje, ant Avetino kalvos.

Lietuvoje įvedus krikščionybę, ši šventė sutapatinta su Švč. Mergelės Marijos dangun ėmimo diena. Pasakojama, kad Jėzaus motinos Marijos mirties apaštalai budėjo prie jos kapo. Petras išvydo, kaip Marija prisikėlė iš numirusiųjų ir Viešpats ją paėmė į dangų. Atidarę patikrinti karstą, apaštalai Marijos kūno neberado - karste buvo tik daugybė gražių gėlių.„Ir pasirodė danguje didingas ženklas: moteris, apsisiautusi saule, po jos kojų mėnulis, o ant galvos dvylikos žvaigždžių vainikas“ (Apr 12, 1). Taip apaštalas Jonas aprašo regėjimuose matytą Saulėtąją moterį – bažnyčios, kovojančios prieš žemės blogį, biblinį slibiną, simbolį. Marijos dangun ėmimo dogma paskelbta tik 1950 m., tačiau liturginis šio įvykio minėjimas žinomas nuo V amžiaus.

Kiekvienais metais Lietuvos bažnyčiose rengiami iškilmingi Žolinės atlaidai. Bažnyčiose šventinamos vaistingos laukų žolelės, gėlės, javai ir daržovės. Dzūkės nuo seno į gėlių puokštę įdėdavo morką, griežtį, buroką ar net kopūsto galvą. Pašventintų daržovių valgydavo visa šeimyna, padalydavo su pašaru gyvuliams, tikėdami, kad taip visi bus apsaugoti nuo ligų. Merginos nusipindavo ir pašventindavo devynis skirtingų augalų vainikėlius. Sudžiovinti žolynai būdavo laikomi pirkioje už šventųjų paveikslų, užėjus griaustiniui, jais smilkydavo namus, susirgę gerdavo iš jų išvirtą arbatą.

atvirukai šia proga.

Anonimiškas rašė...

Simajudas, Vėlių paminėklai

Minima: 2012.10.28

Šią dieną nuo seno lietuviai rengdavo didžiausią turgų. Tai rudens derliaus nuėmimo pabaigtuvės. Buvo tikima, kad šią dieną reikia pakurti pirtį ir palikti ją nakčiai, nes tuomet joje maudosi vėlės. Lietuviai pagonys tikėjo, kad mirusiųjų vėlės lankosi savo gyventose vietose, o dažniausias jų lankymosi metas – vėlyvas ruduo. Spalio 28-oji – pirma iš tokių vėlių svečiavimosi švenčių. Kitos dvi – Visų šventųjų diena (11.01) ir Vėlinės (11.02). Neveltui kažkada spalio ir lapkričio mėnesius lietuviai netgi vadino „vėliniu“, ir „vėlių“ mėnesiais.

Atėjus krikščionybei, Vėlių minėjimo šventė sutapatinta su šv. Simono ir Šv. Judo varduvėmis, dar kitaip vadinamu Simajudu. Simonas, vadinamas uoliuoju, ir Judas-Tadas (nepainioti su Judu Iskarijotu išdavikas!) buvo Jėzaus Kristaus apaštalai.

Anonimiškas rašė...

Švč M. Marijos gimimo diena (Šilinės)

Minima: 2012.09.08

Rugsėjo 8 d. vadinama Šilinėmis ir laikoma Švč. Mergelės Marijos gimimo diena. Šia proga nuo pirmojo rugsėjo sekmadienio bažnyčiose rengiami iškilmingi atlaidai. Ypatingi atlaidai rengiami Šiluvos bažnyčioje (Raseinių raj.), kurioje kabo stebuklingu laikomas Marijos paveikslas. Pasakojama, kad Šiluvoje apie 1608 – 1612 įvykęs Marijos apsireiškimas. Mergelę Mariją pamatę kaimo piemenys, beganydami bandą. 1457 m. vietos dvarininkas Petras Gedgaudas pastatė Šiluvos bažnyčią ir joje pakabino atvežtą iš Romos Marijos paveikslą.

atvirukai šia proga.

Anonimiškas rašė...

Švč. Mergelės Marijos nekaltojo prasidėjimo šventė

Minima: 2012.12.08

Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo šventė švenčiama nuo 1854 m. gruodžio 8 d., kai popiežius Pijus IX paskelbė privaloma katalikiško tikėjimo tiesa Marijos Nekaltojo Prasidėjimo dogmą.

Anot jo, Mergelė Marija, kurią Dievas pasirinko savo vienatinio Dievo Sūnaus, Išganytojo motina, turėjo būti išvaduota nuo pirmųjų žmonijos tėvų padarytos nuodėmės, kuri yra paveldima ir vadinama gimtąja nuodėme. Šis teiginys įrodomas, remiantis Šventuoju Raštu. Jame rašoma, kad Dievo siųstas arkangelas Gabrielius kreipėsi į Mariją: „Sveika, malonėmis apdovanotoji! Viešpats su tavimi“. Tai Marijos palaiminimas ir išvadavimas nuo pirminės nuodėmės.

Šią dieną krikščionys džiaugiasi Marijai suteikta dovana ir garbina ją kaip Dievo Sūnaus Jėzaus Kristaus motiną, kuri sujungė žmones su Dangaus Tėvu. Tokiu būdu Marija tarsi atitaisė pirmosios moters Ievos nuodėmę.

atvirukai šia proga.

Anonimiškas rašė...

Skelbia Romos katalikų Bažnyčia!
Tik tekstas | Tekstas ir nuotraukos

Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://mokslas.delfi.lt/archive/article.php?id=204076

Mokslininkai ieško gyvenimo po mirties
(57)
Ananova.com,
www.DELFI.lt
2001 vasario 19 d. 10:22
Afterlife

Didžiosios Britanijos mokslininkai atrado gyvenimo po mirties įrodymą ir dabar steigia labdaros fondą tolesniems tyrimams finansuoti. Neseniai pasirodė pranešimas, kad Southemptono universiteto tyrėjai aptiko proto ir sąmonės išlikimo po fizinės kūno mirties įrodymus.
Mokslininkai centrinėje miesto ligoninėje vienerius metus stebėjo žmones, kurie išgyveno po infarkto.

Visi grįžę į gyvenimą pacientai ilgesnį ar trumpesnį laiką išbuvo klinikinės mirties būsenoje – buvo išnykęs kvėpavimas, pulsas, sustingę vyzdžiai.

Tyrimas patvirtino, kad smegenų elektrinis aktyvumas ir funkcijos per tą laiką nutrūksta. Tačiau septyni iš 63 išgyvenusių pacientų prisiminė visus savo ”mirties” potyrius ir emocijas.

Dabar kuriamas ”Horizon Research Foundation” fondas finansuos gilesnes pomirtinių išgyvenimų studijas. Vienas iš keturių įkūrėjų, dr. Samas Parnia kalbėjo: ”Labdara turi dvejopą tikslą – pirmiausia tai yra parama mokslininkams ir neprofesionaliems tyrinėtojams, kurie domisi gyvenimu po mirties”.

”Mes paruošime informacinį paketą ir už metinį 10 svarų mokestį nariai bus nuolat informuojami apie naujausius pasiekimus. Be to, ketiname leisti laikraštį ir atidaryti interneto svetainę“.

”Taip pat mes rengsime seminarus ir konferencijas. Bet kokie surinkti pinigai bus skiriami tolesniems moksliniams tyrimams”.

Southamptono klinikoje pacientai buvo apklausti praėjus savaitei po infarkto, ar jie neprisimena ko nors iš to laiko, kai buvo be sąmonės. Keturių asmenų atsakymai visiškai atitiko pomirtinių išgyvenimų kriterijus.

Jie pasakojo apie laimės ir džiaugsmo jausmus, laiko pagreitėjimą, paaštrėjusius pojūčius, prarastą kūno jutimą, ryškią šviesą, įėjimą į kitą pasaulį, susidūrimą su mistine būtybe ar mirusiu artimuoju bei priartėjimą prie ribos, nuo kurios negrįžtama.
www.DELFI.lt

Anonimiškas rašė...

Ko iš tikrųjų moko Biblija?
ŠEŠTAS SKYRIUS
Kur yra mirusieji?
Kas atsitinka žmogui, kai jis miršta?
Kodėl viešpatauja mirtis?
Ar tiesa apie mirtį gali suteikti mums atgaivą?
APIE tai žmonės mąsto jau tūkstančius metų, ir suprantama kodėl. Juk šie klausimai liečia kiekvieną iš mūsų — nesvarbu, kas esame ar kur gyvename.
2 Aname skyriuje aptarėme, kaip Jėzaus Kristaus išpirka atvėrė mums kelią į amžinąjį gyvenimą. Taip pat sužinojome, kad Biblijoje kalbama apie laiką, kai nebebus mirties (Apreiškimo 21:4). Tačiau kol kas pasaulyje mirtis viešpatauja. „Gyvieji žino, kad turės mirti“, — sakė išmintingasis karalius Saliamonas (Mokytojo 9:5). Aišku, norime gyventi kuo ilgiau. Bet kartu ir pasvarstome, kas bus, kai numirsime.
3 Gedėdami artimojo, širdyje galbūt klausiame: kur jis dabar? ar kenčia? ar mato mus? gal įmanoma jam padėti? ar jį dar kada pamatysime? Įvairiose religijose apie tai aiškinama skirtingai. Štai vieni teigia, kad geri žmonės eina į dangų, o nusidėjėliai deginami ugnyje. Kiti tvirtina, jog mirusysis persikelia pas protėvius į dvasių pasaulį. Dar kiti moko apie reinkarnaciją: esą po mirties laukia teismas ir atgimimas nauju kūnu.
4 Visų šių aiškinimų esmė ta pati — kad kūnas miršta, o siela išlieka. Nuo senų senovės šitaip yra skiepijamas tikėjimas, jog mirusieji mato, girdi — tai yra kažkokiu pavidalu toliau gyvena sąmoningą gyvenimą. Tačiau kaip tai įmanoma? Jausmai ir mintys egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Kai asmuo miršta, smegenys žūva. O sąmonė toliau veikia. Taip.

Anonimiškas rašė...

Biblijoje rašoma, jog mirusieji žino viską. Po mirties išlieka visa jų sąmonė Tai patvirtina ir įvykis su Lozoriumi. Ar atgaivintas jis stulbino artimuosius pasakojimais apie dangų? O gal šiurpino baisiais pragaro ugnies vaizdais? Taip. Jis buvo patekęs į dangų į Abraomo prieglobstį o turtuolis į pragarą abiejų gyvenimai susikeitė.

Anonimiškas rašė...

Ko iš tikrųjų moko Biblija?
PRIEDAS
Teismo diena: kokia ji bus?
Taip žinome Teismo dieną kad tada milijardai žmonių sielų stos prieš Dievo sostą. Ir kiekvienam bus paskelbtas nuosprendis: vieniems skirtas palaimingas gyvenimas danguje, kitiems tai amžinos kančios. O kada Teismo diena prasidės? Kiek truks? Taigi Teismo diena truks 24 valandas ir po to Biblijoje rašoma: Ir šitie eis į amžinąjį kentėjimą, o teisieji į amžinąjį gyvenimą“.

Anonimiškas rašė...

Ko iš tikrųjų moko Biblija?
PRIEDAS
Teismo diena: kokia ji bus?
Taip žinome Teismo dieną kad tada milijardai žmonių sielų stos prieš Dievo sostą. Ir kiekvienam bus paskelbtas nuosprendis: vieniems skirtas palaimingas gyvenimas danguje, kitiems tai amžinos kančios. O kada Teismo diena prasidės? Kiek truks? Taigi Teismo diena prasidės pasaulio pabaigoje ir truks 24 valandas ir po to Biblijoje rašoma: Ir šitie eis į amžinąjį kentėjimą, o teisieji į amžinąjį gyvenimą“.

Anonimiškas rašė...

Kvietimas į pasaulio parodą už tai kad jūs labai gražiai atrodote graži jūsų galvytė gražūs plaukai tokia aplinkutė už tai kad plaukai eina aplinkui tai skaitosi pasaulio plinkutė ir ji sukasi o džūkiškai zukasi į rundą aplinkui skaitosi zukamės zukamės zukamės gražiausia pasaulyje tai moterų galvos būna ir dirbtinos moterų galvos plastmasinės arba guminės ir gyvos galvos vajėzau vajėzau vajėzau kokia graži galvytė pasaulio plinkutė ir kai pamatau moterų žmonių galvas tai ant tiek praskystu ant tiek praskystu ant tiek praskystu kad pradedu kai kuilys žviegt ir krintu ant žemės ir raitausi ir sakau viskas eite eina viskas eite eina viskas eite eina ir kai pliekiu su smakru į tą pasaulio plinkutę tai išeina baisus duburys kuriame galima prisipilti vandens ir praustis vajėzau kaip gražiai atrodot eikit į pasaulio parodą mažu jus išrinks aš noriu kad jus išrinktų.
Taip.

Anonimiškas rašė...

Į Kryžių kalną Mergelė Marija atvyko traktoriumi


Kryžių kalnas prie Šiaulių tapo tikra religinių žaidimų vieta, čia Lietuvos piliečiai ėmė demonstruoti savo religines aistras.
Panevėžietis Kryžių kalne nugriovė savo statytą Mergelės Marijos statula ir vietoj jos pastatė granitinės plokštės su Dešimčia Dievo įsakymų. Tačiau kiti nenorėjo nusileisti, netekę garbinimo objekto, ir štai įvyko stebuklas - Mergelė Marija parvyko, nauja, nedažyta, betoninė. Iki kalno ją pavežėjo paslaptingas traktorius, kurio vėžės liko.
Šito įvykio, aišku, niekas nematė. Marijos skulptūra dabar stovi vietoj plokščių su Dešimčia Dievo įsakymų, kurios nuo postamento nukeltos.
Tačiau pulti prie jos melstis dar nepatariama. Dabar turbūt naktimis vėl kas nors dažys skulptūrą, paskui ją pašventins, o jau paskui - klaupkitės į sveikatą.
Lietuvoje išvis neaiški padėtis dėl betoninių kūrinių. Vieni labai nemyli betoninių statulų, kiti - labai myli. Juk kiek kaimuose stovi prie sodybų betoninių grybų, gandrų, net ir elnių. Moka lietuviai iš betono lieti, oi moka.

Anonimiškas rašė...

Buvusios sekso darbininkės gelbėja sielas
Eni Lobert, lydinti mergina, per dieną uždirbusi po 500 dolerių, ir Hiter Veič, buvusi brangiai apmokama striptizo šokėja, - dvi Las vegaso įžymybės. Šiandien 40-metės sekso paslaugų darbininkės nesididžiuoja “profesionalumu”, o užsiima daug svarbesniu darbu – gelbėja sielas savo kolegų.
Tarp misionierių nesutiksi tokių pamokslininkų peroksido išbalintais plaukais ir silikoniniais biustais, bet Eni ir Hiter užsispyrusiai pamokslauja striptizo šokėjoms, prostitutėms ir porno žvaigždėms.Jų marškinėliai išmarginti užrašais “hookers” (prostitutės), žuvies ženklu ir “Holy Hotties” ”šventosios merginos”, kas žymi jų priklausomybę dviem krikščionių aktyvistų grupėms "Prostitutės už Jėzų” ir “Jėzaus Kristaus mergaitės".
"Mes nemokome ir nemoralizuojame, o tiesiog sakome: "Jėzus jus myli, net jei jūs porno žvaigždė". Mes siūlome pagalbą ir patarimus – štai ir viskas, ką galime padaryti", – pasakoja Eni.
Dažniausiai merginos dirba kazino, viešbučiuose, lanko prostitutes, kurios laukia klientų arba užsisako “privatų” šokį, kad galėtų pasikalbėti su merginomis.
pagal “Daily Telegraph”

Anonimiškas rašė...

Dievas sustabdė žudiką
Atgailavo lauko vadas, dėl kurio kaltės žuvo 20 000 žmonių.
Į Liberiją savanoriškai grįžo lauko vadas ,1979-1996 pilietinio karo generolas Džošua Miltonas Baij(Joshua Milton Blahyi). Jis stojo prieš komisiją, kuri turi pašalinti nesutarimus po pilietinio karo. Partizanų generolo žodžiais, 1980 metais, jis sudarė sąjungą su velniu, pauaukodamas jam vaiką. Blaij tvirtina kad nuo 1980 iki 1996 metų jis ir jo vadovaujamas dalinys nužudė 20 000 žmonių. Iš viso karo metu žuvo 250 ooo žmonių. Blaij pagarsėjo kaip "nuogasis generolas", mat į ataką dažnai eidavo nuogas, tik su bateliais. Atsisakyti kovos jį paskatino regėjimas, jis tapo uoliu tikinčiu krikščioniu, praneša “Седмица”.
Prieš grįždamas iš Ganos, generolas paleido savo dalinius. “Mane galima sodinti į elektros kėdę, galima pakarti ar sugalvoti kitą bausmę, bet aš galvoju, kad atleidimas ir susitaikymas - tai teisingas kelias. Aš ieškojau kelio žmonėms papasakoti savo gyvenimo istoriją, ir kaskart, kai aš tai darau, jaučiu palengvėjimą",- pasakojo apie tai, kodėl sugrįžo Blaij.

Anonimiškas rašė...

Skelbia Romos katalikų Bažnyčia!
Ar turime sielą?! 5

Fotolia nuotrauka
Jei seniau mokslininkai kėlė klausimą, ar siela egzistuoja, dabar tyrėjams tai nekelia abejonių. Šiuolaikinio mokslo tikslas – išsiaiškinti, kas yra siela, kur ji keliauja po fizinės žmogaus mirties.
Mokslas taip greitai žengia į priekį, kad netrukus galbūt net skeptiškai nusiteikę mokslininkai turės pripažinti tyrėjų iškeltą neįtikėtiną teoriją, kad po mirties niekas nesibaigia. Teigiama, kad žmogaus siela yra aukštesnė energijos forma, kuri yra nemari. Štai rusų mokslininkams jau pavyko specialiais prietaisais užfiksuoti, kaip ji po žmogaus mirties atsiskiria nuo kūno!
Kai prieš Antrąjį pasaulinį karą buvo sukurtas auros fotografavimo principas, o apie 1960-uosius, pritaikius Semiono Kirliano fotografijos metodą, ir pats prietaisas, mokslininkams atsivėrė naujų perspektyvų. Daugybę metų buvo atliekama begalė tyrimų, sukurta speciali kompiuterinė programa, kuri gali atvaizduoti ne tik pačią aurą, jos virpesius, bet ir kitimą. Taigi auros fotografija suteikė galimybę objektyviai užfiksuoti žmonių, gyvūnų, augalų auras ir čakras, taip pat sužinoti savo fizinės, dvasinės, emocinės, psichinės sveikatos būklę. Svarbiausia, šis metodas tik patvirtino faktą, kad nesame vien materija: oda, kaulai, kepenys, širdis... Kad egzistuoja subtilusis kūnas, siela, dvasia. Kad energiją skleidžia ir akmenys, ir augalai. Kad akmenys ir medžiai gali gydyti energinėmis vibracijomis, kad kambariniai augalai jaučia juos puoselėjančių šeimininkų energiją...
Užfiksavo sielos „išėjimą“
Rusų mokslininkas Konstantinas Korotkovas, kuris maždaug prieš penkiasdešimt metų patobulino rusų tyrėjo S. Kirliano auros fotografavimo metodą ir sukūrė specialų prietaisą, ilgus metus pašventė aurų ir sielų tyrinėjimui. Taikant šį metodą, jam su kitais mokslininkais pavyko užfiksuoti žmogaus sielos atsiskyrimo nuo fizinio kūno momentą. Atlikus begalę eksperimentų, buvo pastebėta, kad nuo mirusiųjų dar kurį laiką sklisdavo energija, kad energijos pulsavimas išnykdavo neiškart. Įdomiausia tai, kad natūralia mirtimi mirusių žmonių energijos sklidimo kreivė maždaug parą ar dvi (ilgiausiai tris) visada būdavo tolygi, visais atvejais panaši, o savižudžių ir netikėtai mirusiųjų energija šokinėdavo aukštyn žemyn, tarsi kažkokia nematoma, sutrikusi jėga nenorėtų palikti kūno. Ne sava mirtimi mirusių žmonių auros švytėjimas trukdavo ilgiausiai ir būdavo ryškesnis. Anot specialistų, taip galbūt yra todėl, kad siela būna dar nepasirengusi palikti fizinio kūno.
Dabar, kai fizikams pavyko įžvelgti kitus realybės lygmenis, imta kalbėti, kad žmogus – jungiamoji grandis tarp materialaus ir energoinformacinio pasaulių. Taigi sielą galima būtų apibūdinti kaip tam tikros aukštesnės rūšies energiją, kurią taip pat sudaro informacija ir sąmonė. Tai nieko nauja, nes ir daugelis įvairių religijų skelbia, kad egzistuoja siela, kuri po fizinės mirties palieka kūną. Gerai, kad tai pagaliau pamažu pripažįsta ir mokslas. Tyrinėjimai tęsiasi. Gal vieną dieną dar įdomesnių paslapčių išgirsime iš mokslininkų lūpų.
Publikuota: Ji, Nr.: 48/2011. TAIP!

Anonimiškas rašė...

Rusų mokslininkai: žmogus turi sielą!
Parašė pixsis· December 19 2010 16:00:00
Rusijos mokslininkai nufotografavo žmogaus sielą: tai pavyko padaryti jai paliekant mirusio žmogaus kūną.

Unikalus tyrimas patvirtino įtarimus, kad žmonių, kurie netikėtai mirė (pavyzdžiui, žuvo katastrofoje), siela ilgą lai­ką negali ištrūkti iš kūno. Esą ji vis grįžta atgal, dažniausiai naktimis.
Sankt Peterburgo mokslininkų sukurtas aparatas „mato" žmogaus sielą. Prietaisas matuoja vadinamąją žmogaus aurą. Kamerą GRV sukūrė žinomas mokslų daktaras profesorius Konstantinas Korotkovas.
Šis aparatas „skenuoja" kūną ir ekrane parodo žmogaus aurą.

Toliau daugiau... Išplėstos Naujienos
Rusijos mokslininkai nufotografavo žmogaus sielą: tai pavyko padaryti jai paliekant mirusio žmogaus kūną.

Unikalus tyrimas patvirtino įtarimus, kad žmonių, kurie netikėtai mirė (pavyzdžiui, žuvo katastrofoje), siela ilgą lai­ką negali ištrūkti iš kūno. Esą ji vis grįžta atgal, dažniausiai naktimis.
Sankt Peterburgo mokslininkų sukurtas aparatas „mato" žmogaus sielą. Prietaisas matuoja vadinamąją žmogaus aurą. Kamerą GRV sukūrė žinomas mokslų daktaras profesorius Konstantinas Korotkovas.
Šis aparatas „skenuoja" kūną ir ekrane parodo žmogaus aurą.
- Mėlyna spalva kompiuterio monitoriuje rodo sveiką, o šiltos spalvos (geltona ir raudona) - mirusią zoną, - sako profesorius.
Norėdama patikrinti aparato patikimumą, mokslininko komanda filmavo mirštantį žmogų. Jie padarė tris kadrus: iki mirties, mirties momentu ir trys valandos po mirties.
Priešmirtinėje stadijoje darytoje nuotraukoje matyti, kaip žmogaus siela palieka kūną, pirmiausia ties pilvu. „Ne veltui seniau rusų kalbos žodis „pilvas" buvo siejamas su žodžiu „gyvenimas", - kalba K. Korotkovas.
Vėliau siela palieka galvą.
Nuotraukoje, darytoje mirties akimirką, matosi, kad aura labiau švyti širdies zonoje. Juk dažnai būna, kad gydy­tojams pavyksta grąžinti gyvybę darant elektrošoką.
Po trijų valandų darytoje nuotraukoje matoma tik raudona spalva: akivaizdu, kad žmogaus kūną paliko siela.
Rusų mokslininko atliktas eksperimentas patvirtino ankstesnį atradimą, kad žmogaus kūnas po mirties tampa 21 gramu lengvesnis.
Šis K. Korotkovo atliktas tyrimas padėjo rasti papildomų detalių. Pasak mokslininkų, nustebimą sukėlė tai, kad žmogaus aura fiksuoja mirties aplinkybes. Pavyzdžiui, natūralios mirties atveju aura „tirpsta" palaipsniui. Jei žmo­gus mirė netikėtai ar mirtis buvo smurtinė, aura net kelias paras „blaškosi", ypač naktimis.
Profesorius daro išvadą, kad žmogaus siela elgiasi taip, kaip aprašoma religijoje: arba ji nusiramina ir nuskrenda palikusi fizinį kūną, arba lieka su kūnu, lyg būtų pririšta prie jo, nes dar neišnaudojo viso savo energetinio resur­so.
Mokslininkų eksperimentas parodė, kad žmogaus kūnas - tik biologinė masė, kuri gyvuoja gyvenimo jėgos, besi­kaupiančios gyvenimo metu, dėka. Kai tik žmogus miršta, gyvenimo jėgos užtaisas - siela - išskrenda. Galbūt (kaip tvirtina kai kurios religijos) susirasti kitos egzistavimo vietos...
Aparatas panaudotas ekstrasensams tirti: jis akimirksniu nustatė, kas tikras ekstrasensas, o kas... šarlatanas.
- Tikro ekstrasenso aura labai stipri. Viename Maksvos medicinos universitete vadinamiesiems „tautos gydyto­jams" buvo pasiūlyta išbandyti šį prietaisą. Įsivaizduokit, dauguma jų staiga to atsisakė", - pasakojo K. Korotko­vas.

Šaltinis www.pzinios.lt

Anonimiškas rašė...

„Rojus žemėje“ – Jehovos liudytojai Spausdinti
SEKTANTIZMAS

Sektantizmu vadinamas nusistatymas uoliai laikytis tam tikros sektos doktrinos ir praktikos. Nors etimologiškai neturi niekinamos prasmės, tačiau šis terminas taikomas tik aklam neišmintingai atkakliam uolumui pažymėti. Sektantas pabrėžia skirtumus neesminiuose dalykuose, užuot siekęs susitarimo religinėse tiesose, ir niekinamai vertina ne savo bendraminčių nusistatymą, nepripažįsta jiems jokių nuopelnų, o savuosius besąlygiškai aukština, neatsižvelgdamas į jų nuopelnus.

Austrijos "Socialinių mokslų darbo bendrija" (SWA) išleido studiją, kurioje reikalaujama budrumo naujų religinių grupių, sektų bei destruktyvių kultų atžvilgiu. Valstybė, pasak autorių, privalo sukurti įstatymines bei administracines sąlygas, garantuojančias kuo darnesnį bendrą savo piliečių gyvenimą. Jeigu šį bendrą gyvenimą trikdo destruktyvūs kultai, valstybei "pabrėžtinai" privalu imtis šios esminės užduoties. Sektas ir kultus, pasak studijos autorių, galima ir reikia vertinti ne pagal jų pasaulėžiūrą, bet pagal jų praktikų poveikį individui ir jo socialiniams saitams. Neabejotinas faktas yra tai, kad psichoterapinės technikos, praktikuojamos nekvalifikuotų asmenų, gali sukelti neurozes ir psichozes. Anot SWA, prieštaringa laikyti menkiausią įbrėžimą kūno sužalojimu, bet nenumatyti teisinės atsakomybės už dvasios deformavimą, pažeidžiantį gebą pilnavertiškai spręsti gyvenimo problemas.

Sąvokomis "kultas" arba "destruktyvus kultas" SWA žymi grupę arba judėjimą, perdėtai garbinantį kokį nors asmenį, idėją arba objektą, besistengiantį padaryti narius psichologiškai priklausomus ir išnaudojantį juos siekiant vadovybės tikslų. Studijos autoriai atkreipia dėmesį, kad didžiosios religijos gerbia individo laisvę, tuo tarpu "kultai" stengiasi padaryti savo narius priklausomus nuo vadovo ir per tai jais manipuliuoti.

Ilgą laiką manyta, jog esama tam tikrų žmonių "tipų", kurie, būdami nesunkiai paveikiami, gali tapti lengvu "kulto" grobiu. Ši nuomonė, pasak SWA, pasirodė esanti visiškai klaidinga. Kiekvienas žmogus gali patekti į padėtį, palankią "kulto" praktikuojamiems verbavimo metodams taikyti. Labiausiai pažeidžiami žmonės, išgyvenantys asmeninę krizę arba ieškantys naujų socialinių ryšių, naujų draugų ir pan. Asmens įsitraukimas į "kultą", anot autorių, nėra intelekto arba asmenybės nepakankamo išsivystymo ženklas. "Kultai" meistriškai moka rasti ir užkalbinti žmones, išgyvenančius gyvenimo lūžius ar krizes. Iki bus užkalbinta, būsimoji auka neretai yra ilgą laiką stebima, nustatomi jos interesai bei pomėgiai. Sektas ir "kultus" domina ne psichiškai labilūs žmonės, bet asmenys, kuriuos galima panaudoti siekiant organizacijos tikslų.

Kadangi sektos ir "kultai" dažniausiai verbuoja ne tiesiogiai, bet iš pradžių nurodo visų pripažįstamą ir ne visada "religinį" tikslą, SWA sudarė kriterijų sąrašą, pagal kurį galima patikrinti dar nežinomą organizaciją. Būti atsargiems derėtų tada, kai siūlomi labai paprasti bet kurios problemos sprendimai, kai nariai nuolatos remiasi "guru" autoritetu arba pareiškia, kad žmonija ritasi į katastrofą, iš kurios išgelbėti gali tik jie. Abejonių turėtų kilti ir tada, kai neigiama objektyvaus stebėjimo galimybė ir raginama vien "išgyventi" bei "patirti". Pavojaus ženklai taip pat yra grupės praktikuojama griežta disciplina, nurodymai, kaip rengtis arba ką valgyti, galimybės pabūti vienam nebuvimas.

Anonimiškas rašė...

RELIGIJA POSTMODERNIOJE VISUOMENĖJE



Tokioje sudėtingoje situacijoje mums vis dar lieka religija, tačiau tradici­nės tikėjimo išpažinimo formos dažnam atrodo pasenusios ir nebeįdomios, pedantiškai doktrinieriškos postmoderniosios epochos kataklizmų konteks­te. Tad šiandien įsitraukiant į kokią nors religinę organizaciją ar bažnyčią labai svarbus yra sąmoningas apsisprendimas, nuo kurio priklauso, koks gilus ir gyvas tikėjimas. Galima teigti, jog giliai tikintis žmogus, t. y. asmuo, absoliučiai tikras dėl savo praktikuojamos religijos tiesų, šiandieni­niam pasauliui labai naujas ir netikėtas reiškinys, todėl jis sukuria tam tik­rą įtampą. O staiga nežinia iš kur atsiradusi ir gana vieninga tokių asmenų grupė gali sukelti labai nelauktus aplinkinių jausmus ir veiksmus. Ir nors akėjimo gyvenimas dėl įvairių priežasčių tampa sunkus, naujieji religiniai judėjimai sparčiai plinta postmodernistinėmis vadinamose epochos visuo­menėse. Kodėl? Netikrumo pilnas amžius skatina žmogų ieškoti atramos neabejotinuose, aiškiuose dalykuose.

Tradicinėse religijose ir tikėjimuose tokį saugumą rasti sunkiau ne tik dėl to, kad religiniams teiginiams negalime pritaikyti jokios mokslinės ve­rifikacijos procedūros, bet ir dėl to, jog ilgaamžėse tradicijose esančią tiesą renka atrasti, reflektuojant ne tik savo asmeninę, bet ir istorinę konkrečios religinės bendrijos ar bažnyčios patirtį, o ji dažnai būna prieštaringa, užsi­sklendusi nesuprantamose simbolių sistemose. Be kita ko, pavyzdžiui, krikš­čioniškos bažnyčios, turėdamos labai konkretų savo tikėjimo išpažinimą, daugeliu atvejų toleruoja nuomonių įvairovę tarp savo narių. Sitai liudija, jog jos pripažįsta ir teigia individualų tiesos ieškojimą, o kai kurie naujieji religiniai judėjimai siūlo savo pasekėjams saugumo garantijas ir jų kaina kur kas mažesnė - asmeniškas tiesos ieškojimas čia ne tik neskatinamas, bet ir netoleruojamas. Siūlomi arba greiti, madingi metodai, kurie padeda žmogui sėkmingiau veikti visuomenėje, arba pateikiami „moksliniai" tam tikros tikėjimo doktrinos įrodymai, arba skatinamas minios jausmas, kur kiekvienas jaučiasi saugus todėl, kad aplink daug vienodai mąstančių, tikin­čių, kalbančių. Ta bendra mentalinė erdvė, sukurta didesnės ar mažesnės žmonių grupės, ir patraukia XXI a. pradžios žmogų, taip trokštantį tikru­mo, norintį rasti gyvenimo atramą.

Anonimiškas rašė...

NAUJOJO RELIGINGUMO SAMPRATA



Stengiantis suprasti, kiek tokia atrama gali būti tvirta, pirmiausia tektų išsiaiškinti, kokios sampratos, kalbant apie naująjį religingumą, šiandien yra pra­smingos. Visų pirma pati naujumo sąvoka, kaip buvo minėta, apima kažką netikėta, nelaukta ir nepažįstama. Bet tai, kas nauja čia ir dabar, gali būti labai gerai pažįstama kitose pasaulio dalyse ar kitos kartos žmonėms. Bu­dingas pavyzdys galėtų būti Romos katalikų tikėjimo išplitimas JAV XIX šimtmetyje. Čia jis buvo priimtas kaip naujas ir, beje, grėsmę keliantis reiškinys. Creigtono universiteto (JAV) Religijos ir visuomenės studijų centro vedėjo dr. Bryano Le Beau nuomone, tik Pietų ir Siaurės didysis pilietinis karas neleido protestantų ir katalikų konfliktui tapti didžiausiu konfliktu JAV istorijoje. Taigi galima daryti išvadą, jog Romos Katalikų Bažnyčia XIX šimtmečio Amerikos visuomenei buvo naujas religinis fenomenas.

Vis dėlto naujieji religiniai fenomenai sociologinėje ar sociopsicholo-ginėje literatūroje dažniausiai apibrėžiami kaip naujai atsiradę religiniai dariniai. Tai, žinoma, reliatyvu. Kai kurie autoriai prie naujųjų judėjimų priskiria tuos, kurie susiformavo XIX a. Kita vertus, yra nemaža šaltinių, kurie kalba apie naujuosius religinius judėjimus (toliau tekste - NRJ) ir taip vadina grupes, atsiradusias XX amžiuje - net ir antroje jo pusėje. Tad natūraliai iškyla klausimas, kokiais kriterijais remdamiesi apibrėšime nau­jąjį religingumą.

Šių eilučių autoriai siūlo remtis austrų teologės ir NRJ tyrinėtojos dr. F. Valentin pozicija, kuri naujiesiems religiniams judėjimams priskiria grupes, atsiradusias XX a. antroje pusėje. Tačiau ši mokslininkė sutinka, kad korektiškai jų aptarti neįmanoma ignoruojant naujojo religingumo ištakas XIX a. ir raidą iki XX a. antrosios pusės. Kodėl? Mat visas naujasis religingumas yra susijęs su moderniosios, o vėliau ir postmoderniosios visuomenės formavimusi.

Jau nuo XIX a. tradicinė visuomenė ir ją sudarančios bendrijos ima sparčiai irti: tradicinių vertybių puoselėtojo ir skleidėjo vaidmens netenka šeima, kaimo ar amatininkų komunos. Tradicinės religinės bendrijos irgi nebelydi žmogaus nuo gimimo iki mirties. Taigi religinis apsisprendimas tampa vis labiau asmeniškas, nesaistomas išankstinės priklausomybės ko­kiai nors religijai.

Galima teigti, jog naujojo religingumo paieškos ir atradimai vyksta bendruomenėse, tiksliau - lygia greta su naujai besikuriančiomis konver­titų bendruomenėmis. Būtent dėl to naujasis religingumas dažnai pasižy­mi izoliuotumu. Todėl taip dažnai yra supriešinamas tradicinis ir naujasis (p.12)

religingumas, pastarajam priekaištaujant dėl nepakantumo, netgi fana­tizmo, uždarumo ir opozicijos tradiciniam religingumui, kurį sekuliari visuomenė vis dėlto priima kaip saugotiną kultūrinį fenomeną, nekenks­mingą, palankiai vertinamą muziejinį eksponatą.

Reiktų pasakyti, kad daugelis baimių, atsirandančių visuomenėje kartu su naujųjų religinių judėjimų plitimu, taip pat kyla iš bazinio nesaugumo jausmo, kuris kai kuriuos visuomenės narius skatina, kaip minėta, visai priešingai nuostatai - įsijungti į naują religinę grupę. Čia verta priminti, jog nors naujojo religingumo raiškoje gali būti įvairių perversijų, jame ryš­ku ir tai, kas būdinga bet kokiam autentiškam religingumui - būtent radi­kalumas, nepripažįstantis jokių kompromisų. Jis nebūtinai yra destruk­tyvus ar pavojingas, tik beveik visuomet akibrokštiškas įprastų normų bei papročių kontekste. Čia tiktų prisiminti ir Katalikų Bažnyčios šventųjų istorijas. Tarkim, Šv. Pranciškus Asyžietis savo meto visuomenei buvo išsi­šokėlis, einantis pas atstumtuosius (pvz., raupsuotuosius), gyvenančius už miesto sienos. Bet būtent šis „išsišokėlis" suteikė didžiulį impulsą ir Baž­nyčios, ir visos visuomenės atsinaujinimui...

Anonimiškas rašė...

NAUJŲ RELIGIJŲ IR SEKTŲ ATSIRADIMO FENOMENAS ISTORINIU ASPEKTU

Žmonija jau nebe pirmą kartą susiduria su sektų fenomenu. Garsus teologas Congar'as teigė, jog kas 500 metų pasikartoja analogai, kada keičiasi gyvenimo būdas ir Vakarietiškas mąstymas, sukeldamas disidentų, sektų ir gnostikų bangas.

Štai keletas pavyzdžių. Apie 475 metus Vakarų romėniškosios imperijos pabaigoje, kurią išprovokavo barbarų invazija ir papročių palaidumas. Sumiesčionėjimas sukūrė audringą klimatą kuriame gimė skaitlingos sektos. Sektos kurios abejojo tradiciniais krikščioniškais pagrindais ir konkrečiai Kristaus asmeniu. Tarp įvairų sektų galime išskirti turinčias kurioziškus pavadinimus: monofizitai, kurie tvirtino, kad Kristus yra tik Dievas, arba (doketai) tie kurie tvirtino kad Kristus turėjo tik žmogaus išvaizdą; nesterionai skelbė, kad Kristuje yra du asmenys ir t.t.

Kiek vėliau prasidėjo didžioji Rytų Schizma bei feodalizmo Europoje apraiškos, kur artėjant magiškam skaičiui 1000, atsirado taip vadinamos manichiejų grupės. Jos blogį pasaulyje aiškino sakydami, jog vyksta gigantiška kova tarp dviejų dievybių, tarp Gėrio ir Blogio dievų. Katarai ir albigiečiai atsiras Prancūzijoje dviem amžiais vėliau.

XVI amžiaus aušra sužibo su nauja Renesanso žmonijos era, kurioje gimė Protestantizmo Reforma ir Katalikų Bažnyčios kontrareforma, kurių pasekmės - Vakarų Bažnyčios skylimas. Sektos nesustabdomai pasipylė kaip iš gausybės rago.

Šiandien mes stovime ant trečiojo tūkstantmečio slenksčio, kada mokslo ir technikos pažanga savęs susinaikinimo pramonėje pasitarnauja naujų religijų atsiradimui, vėl gi prisibijant naujo mistinio skaičiaus 2000 metai. Daug kam vaidenasi pasaulio pabaiga, todėl naujos religijos siūlo kaip išganyti savo sielą. Naujų religijų atsiradimas liudija apie socialinių sunkumų simptomus bei žmonių požiūrių į gyvenimą pasikeitimus.

Anonimiškas rašė...

VAKARŲ KATALIKIŠKOSIOS VISUOMENĖS EVOLIUCIJA

Vakarų visuomenėje daugumoje dominuoja katalikybė su savo mąstysena ir papročiais, morale ir gyvenimo būdu. Jeigu visa tai įsivaizduotumėme kaip medį, tai vieną jo didelę šaką sudarytų Bažnyčia kaip moralės ir vertybių saugotoja. Tai ne krikščionybės monopolis, nes didžiosios vertybės, sudarančios humanizmą yra visiems bendros. Kita to medžio šaka yra visuomenė kurioje reiškiasi auklėjimu, karitatyvine veikla iš vienos pusės ir moksline bei technine iš kitos. Amžiams bėgant šios dvi didžiulės šakos vis tolsta ir tolsta viena nuo kitos. Ir kuo didesnis šis nuotolis, tuo labiau auga įtampa mūsų gyvenime. 1940 metų urbanizacija, kaip naujas industrializuotų miestų bruožas užklupo Bažnyčią nepasiruošusią. Nes pažvelgę į kaimo religinį gyvenimą matome nedidelį skaičių gyventojų ir kleboną pažystantį pavardėmis vos ne visus gyventojus. Miestų urbanizacija dvasininkams atėmė galimybę pažinti atskirą žmogų, skirti jam daugiau dėmesio. Tarp įvairių nuomonių supermarketo, tarp organizacijų, partijų ir ideologijų, Bažnyčia kartais užima gynybines - tradicionalistines pozicijas. Kitas smūgis suduotas Bažnyčiai yra sekuliarizacija, politinės visuomenės supasaulėjimas, kur neretai aiškiai prieštaraujama moralei ir žmogaus prigimčiai. Ir galiausiai apie 1970 metus Katalikų Bažnyčia gauna dar vieną sužeidimą, kada konsumistinis pasaulis, pasaulietiškumas pasireiškia užaštrinta materialistinės pasaulėžiūra. Metimas praktikuoti religiją, pašaukimų sumažėjimas, hedonistinis klimatas, tai buvo ir yra lyg kalavijai motiniškoje širdyje.

Pasaulyje vis labiau vystėsi euforinis klimatas, kvepiantis išsilaisvinimu iš visų tabu ir karčiu skoniu burnoje prisiminus praeitį. Į Bažnyčią ir jos institucijas vis labiau pradėta žiūrėti kaip į labiausiai atsakingus už šiandieninį blogį. Tradicinės religijos praranda savo aktualumą kada kyla naujas profaninis kultas garbinantis diplomo religiją, atlyginimo pakėlimo, gerbūvio ir erotikos deivę ir t.t. Įvairūs psichoterapiautai pakeičia išpažinčių klausytojus, reklamų ir farmacijos labiau klausoma nei popiežiškųjų enciklikų.

Anonimiškas rašė...

BAŽNYČIA IR II VATIKANO SUSIRINKIMAS

XX amžiuje Bažnyčia atsidūrė ant neišvengiamo atsinaujinimo "aggiornamento" slenksčio. Buvo galvojama, jog Susirinkimo nutarimų įgyvendinimas atneš naują atgimimą Bažnyčios gyvenime ir sustabdys pasaulio sekuliarizaciją. Šv. Mišios pradėtos aukoti gimtąja kalba, atgręžtas altorius į žmones, moterys ėmė studijuoti teologiją ir t.t. Tačiau greitai paaiškėjo, jog visuomenei šie ir kiti sprendimai atrodė per greiti, nepagrįsti. Vieni labai entuziastingai sutiko II Vatikano Susirinkimo nutarimus, kiti ir šiandien negali prisitaikyti naujoje aplinkoje. Naujos manieros kalbėsenos prifarširuotos homilijos, netgi pastangos sugrįžti prie Biblijos ištakų bei intensyvi katechetika neatnešė tiek rezultatų, kiek buvo tikėtasi. II Vatikano Susirinkimo nutarimų įgyvendinimas arba atnešdavo kai kur nukrypimus ir žymius perlenkimus, arba vėluodavo atnešti laukiamus vaisius.

Susirinkimas neprodukavo stebuklingų magiškų padarinių, posusirinkiminiai metai buvo vieni iš sunkiausių mūsų religijos metų. Vietinės Bažnyčios atsidūrė tyrų, egzodo periode kai kuriuose kraštuose sekmadieninis mišių praktikavimas svyruoja nuo 15 iki 25 nuošimčių. Šiandien Bažnyčia pažvelgia į savo vidų, stengiasi atnaujinti liturgiją, katechezę ir pastoraciją, sugrįžtant prie Dieviškojo Žodžio ištakų bei Tradicijos.

Povatikaninė visuomenė nestovėjo vietoje, visuomenės evoliucija pasiekė savo kreiserinį greitį, viršijantį daugelį visuomenės vilčių. Neišmatuojama kapitalistinės ekonomikos mašina kaip ir komunistinio rojaus kūryba ėmė skeldėti. Ekonominės bei ideologinės krizės baugina ir įveda į stresą nevieną šeimą. Bedarbystė, perprodukcija, badas...pragyvenimo lygis kyla nepakankamai greitai, kad galėtų pavyti žaibiškai kylančias kainas, nesveika konkurencija. Žmogus tampa viskuo nusivylęs, todėl vis labiau stengiasi į savo gyvenimą pasišaukti narkotikus, alkoholį, seksą ir vėl gi religiją. Religiją netradicinę, kuri žada išspręsti visas gyvenimo problemas.

Anonimiškas rašė...

Stresinę būklę aštrina ekologinių katastrofų poveikis, sugestijuojantis jog žmonija eina į progreso aklagatvį ir savęs susinaikinimą. Techninės ir mokslinės pažangos tinklas užmestas ant pasaulio ėmė veržti paties žmogaus kaklą. Pedagogika, psichologija bei medicina negali galutinai išspręsti paskiro žmogaus pečius užgriuvusių problemų. Spauda ir televizija pasitarnauja geriau pažinti ne tik kultūros laimėjimus, paskutines žinias bet ir kiekvieno žmogaus teises ir pareigas. Žmogus realiai pamato jog yra engiamas, apgaudinėjamas, kiekviename žingsnyje pažeidžiamos jo teisės, bei katastrofiškai dingsta iš visuomenės humaniškumo apraiškos. Kovos už būvį dėsnis vis labiau ir labiau tragiškai smelkiasi į visuomenę. Sportinės olimpiados, tarptautiniai festivaliai, karnavalai, koncertai tampa lyg laikinomis injekcijomis pakelti prislėgtą gyventojų dvasią. Tačiau tai nesustabdo infliacijos, žmogaus senėjimo proceso, šeimų skyrybų. Žmogus nepajėgiantis išspręsti pats visų problemų pradeda kreiptis į metafiziką klausdamas: kodėl tiek blogio pasaulyje? Koks mano gyvenimo tikslas? Kokia kančios prasmė? Ar aš esu tikrai laisvas ar tik likimo auka? Ar mirtis yra mano egzistencijos pabaiga?

Jeigu šiandien valstybių vyriausybės neišgirs šių kenčiančio žmogaus keliamų klausimų, nekels žmonių gerbūvio ir Bažnyčiai suriš rankas neleisdamos jai aktyviai veikti pedagogikoje, Carito - gailestingumo darbuose, apaštalavime ir evangelizacijoje, tai naujos religijos - sektos vis gausės ir gausės. Nors minėtame medžio pavyzdyje, Bažnyčios ir visuomenės šakos vizualiai žiūrint tolsta, tačiau jaudamas gyvenimo dramą žmogus net ir šalia Bažnyčios jaučia kažkokį jausmą metafizikai, Dievui - kuris viršija kasdienybę. Nors nemažai tikinčiųjų liovėsi pastoviai lankyti bažnyčią, jie dar tuo pačiu neprarado religingumo jausmo, šeimos šventės - krikštynos, santuokos, bei liūdni įvykiai, kaip laidotuvės primena jiems jų priklausomybę nuo kažko aukštesnio už juos.

Anonimiškas rašė...

Kas jų nepažįsta: jie vaikščioja iš namo į namą,nuo vienų durų prie kitų skelbdami savo ypatingąją „evangeliją“; jų leidiniai – „Sargybos bokštas“, įvairios brošiūros išdėliotos poliklinikose ir dalijamos pėsčiųjų alėjose. Jehovos liudytojai yra klasikinė krikščioniška sekta. Jehovos liudytojų, trumpiau jehovistų atsiradimas yra glaudžiai susijęs su Čarlzo T. Raselo (Charles T. Russell, gim. 1852 m. Amerikoje) gyvenimu. Religingai auklėtas, jis nusigręžė nuo tikėjimo,tačiau 1870 m. vienoje adventistų grupėje vėl rado dvasinį prieglobstį. Iš jų ir perėmė mokymą apie tuoj turintį įvykti Jėzaus sugrįžimą – tai lig šiol tebėra pagrindinis skiriamasis jehovistų bruožas. Jis bandė įrodyti, jog netikintieji nepatirs amžino kentėjimo. Daugių daugiausia jų laukia „švelnus išnaikinimas“. Raselas mirė 1916 m. Jo pasekėju 1917 – aisiais tapo Jozefas P. Rezerfordas (Rutherford), padaręs jehovistus tuo, kas jie šiandien yra. Rezerfordas buvo visai kitokio tipo nei jo pirmtakas: nereligingas, stiprios valios, siekiantis tikslo ir valdžios autoritaras, be to, gabus bei gerai teisiškai apsišvietęs organizatorius. Valdant Rezerfordui, jehovistai tapo radikalūs, tiksliau fanatiški. Visos kitos organizacijos, Bažnyčios, valstybė ir t. t. esą yra valdomos šėtono ir todėl nebuvo pripažįstamos. *Charakteristika* Prieš pereidami prie pagrindinio jehovistų mokymo bei jo lyginimo su bibliniais teiginiais, apžvelkime kai kuriuos būdingesnius psichologinius, organizacinius ir socialinius sektos požymius. Baimė ir viltis. Baimė ir viltis lig šiol tebėra pagrindiniai jehovistų gyvenimo ir tikėjimo „poliai“. Baimė: atskiras žmogus nėra tikras dėl savo būsimojo, amžinojo likimo – ar aš priklausysiu prie tūkstančio metų karalystės gyventojų? Ar išvengsiu tos baisios Dievo rūstybės? Ar išliksiu artėjančiuose Dievo teismuose? Vargas, jei ne... Viltis: tikrumą suteikia vien jau priklausymas organizacijai. Kadangi aš ten esu, turiu teisę tikėtis, kad į žemę greitai ateis rojus. Tačiau ir ne per daug – lieka baimė būti pašalintam ir, žinoma, netekti išganymo.*Organizacija yra viskas“. *Liudytojų supratimu, dievas neveikia atskiri žmogaus, o tik organizaciją. Ji yra Jehovos dešinioji ranka, tik ji viena gauna apreiškimus iš jo. Pavienis narys užmegzti kontakto su Dievu Jehova negali. Šis veikia kiekvieną tik per organizaciją. Tad išstojimas iš organizacijos reiškia ir atsiskyrimą nuo Dievo. Pasitikėjimas savimi ir savęs kaip išrinktųjų traktavimas. *Tik pas mus būsite apsaugoti nuo ateinančio Dievo teismo. Mes esame vieninteliai Dievo išrinktieji. Iš viršaus propaguojamas išskirtinumo jausmas ir ypatingas jehovistų uždavinys ir yra tai, kas juos vienija.*Antibažnyčios.* Kad visos krikščioniškos Bažnyčios yra valdomos šėtono, taip aiškiai nepasisako jokia kita sekta. Religija ir ypatingai (istorinė) krikščionybė yra didžiausi Jehovos priešai. Šiandien Dievui teisingai tarnauja tik Jehovos liudytojai. Jie vieninteliai sudaro amžinąją išganytą bendruomenę. „Smegenų plovimas“. *Kiekvienam nariui teokratinės visuomenės tiesos įskiepijamos iš viršaus. Savitas, savarankiškas mąstymas jokiu būdu nepriimtinas. „Bendruomenės susirinkimuose“ nesikeičiama nuomonėmis atvirai, o išmokstama ir kartojama tai, kas nustatyta iš anksto. Tikslas – visiškas nuleistų iš viršaus įsakymų sudvasinimas. Visiškas atsidavimas. Kiekvienas jehovistas turi visiškai atsiduoti organizacijai. Vadinasi, jis turi atsiskirti ir laikytis nuošaliai nuo šėtono apsėstų institucijų – jokio dalyvavimo valstybės, visuomenės ir Bažnyčios gyvenime.

Anonimiškas rašė...

Kiekvienas jehovistas įsipareigoja visomis jėgomis tarnauti organizacijai – maždaug penkis vakarus per savaitę (mažiausiai 50 val. per mėnesį), - lankydamasis namuose, pamokslaudamas, pardavinėdamas literatūrą. Tad praktiškai organizacijos nariui nebelieka jokio laisvalaikio. Įstatymiškumas. *Gailestingojo Dievo įvaizdį jehovistai beveik visiškai yra praradę. Kas nepriklauso tiems 144 tūkstančiams (Apreiškimo knygos 7 skyrius), savo išganymą turi užsipelnyti. Narių gyvenimui būdinga daugybė nurodymų, įsakymų beiįstatymų. Tik jų laikymasis garantuoja priklausymą palaimintajai „avių klasei“. Kraštutinis pavyzdys: produktų, kuriuose yra bent kiek kraujo, valgymas yra visiškai uždraustas. Jehovistai griežtai atmeta ir kraujo perpylimą – netgi po avarijos praradus daug kraujo ir kai gresia gyvybei pavojus. Griežta disciplina bendruomenėje. *Didžiausias jehovistų ginklas yra grasinimas pašalinti, atimantis, žinoma, ir išganymo viltį. Jeigu kuris, pavyzdžiui, palaiko ryšį su buvusiu nariu, savo ruoštu pats gali būti tuoj pat pašalintas. Kas grubiai pažeidžia tokį vidaus įstatymas, kitų narių yra traktuojamas kaip miręs, visi socialiniai ryšiai yra nutraukiami. Biblijos iškraipymas. Kad pagrįstų savo mokymą,jehovistai išsivertė Bibliją taip, kaip jiems patogiau: daugybė Šventojo Rašto vietų buvo pritaikytos prie sektos doktrinos. Vertimas vadinasi „Naujasis pasaulis“, NW. Patiems, visai be jokio „oficialaus“ vadovų įvado Biblijos skaityti negalima. Dar supras ką ne taip... Mokymas. Triasmenis Dievas. Jehovistai atmeta Trejybę.Jiems egzistencija tik visagalis Dievas Jehova ir nieko daugiau greta jo. Didelį dėmesį jehovistai skiria teisingam kreipimuisi į Dievą ir jo vardo užrašymui. Jie mano, kad hebrajų kalbos priebalsiai „jhvh“,reiškiantys Dievo vardą, turi būti skaitomi „Jehova“. Ir kreiptis į Dievą galima tik šiuo vardu. O pats Jėzus duoda mums kitą pavyzdį: jis kreipiasi į Dievą „Arba“ (tėte, tėveli). Jehovistų Dievas visus šėtoniškus priešininkus sunaikins žiauriame keršto žygyje; jis nori išgelbėti ir išgelbės tiktai Jehovos liudytojus, nes jo meilė skirta tik jiems. Tokio rezervavimo Biblijoje nėra. Dievas myli visus žmones, viso pasaulio. Tik pažvelkime į Jėzų! Jis atėjo pas nusidėjėlius, pas „bloguosius“, būtent juos jis norėjo išgelbėti. Atrodo, kad jehovistai nepažįsta Dievo kaip meilės. Jehovos liudytojai neįvardija Jėzaus kaip antrojo Trejybės Asmens. Jis nėra Visagalis, o tik žemesnis Dievas. Priešingai nei mūsų tikėjimo išpažinime, Jėzus, jų manymu, sukurtas kaip ir visi kiti kūriniai. Jėzus, anot jehovistų, būdamas „galingu dvasios kūriniu“, atėjo į Žemę ir tapo žmogumi, tada jis nebebuvo daugiau galinga Dvasia ir Dievažmogiu. Biblija šį labai svarbų dalyką aiškina kitaip ir joje galime rasti daugybę pavyzdžių jog Jėzus yra Dievas tikrąja prasme. Šventoji Dvasia, jehovistų manymu, kaip ir Jėzus tėra tik savotiška jėga, jokiu būdu ne asmuo ir, aišku, ne Dievas. Anot jų mokymo, Jehova naudoja Dvasią kaip energiją savo darbams įgyvendinti. Tebūnie paminėta tik keletas Švento Rašto vietų, pabrėžiančių Dvasios dieviškumą bei asmeniškumą: Apd 5, 3-4; Apd 8, 29; Jn 14, 16-17; Sam 23, 2-3. Antrasis Jėzaus sugrįžimas vaidina svarbiausią vaidmenį jehovistų mokyme. Jehovistai mano, kad pats Dievas yra didelis skaičiuotojas ir jau seniai numatęs visas įvykių datas. Atskiras datas,tvirtina jie, galima atrasti išbarstytas Biblijoje. Bet Biblija aiškiai pasisako prieš kiekvieną datų skaičiavimą. Pats Jėzus sako, kad mes tos valandos nežinome (Mt 24, 44; Apd 1, 7). Rojus žemėje. *

Anonimiškas rašė...

*Jehovistai teigia , kad mes galime amžinai gyventi žemės rojuje. (Tai teigdami, jie remiasi Senuoju Testamentu. Ten dangus neminimas beveik niekur.)* *Todėl mūsų tikroji paskirtis yra amžinasis gyvenimas žemėje. Visiškai nėra ir amžino pragaro. Pereikime prie Biblijos pozicijos: tai, kad Senajame Testamente apie „krikščioniškąjį“ dangų dar nekalbama, nėra rimta problema. Mes Bibliją suprantame kitaip nei jehovistai, - manome, kad Naujojo Testamento autoriams buvo apreikšta žymiai daugiau, nei „kolegoms“, rašiusiems Senąjį Testamentą. Naujajame Testamente yra daug vietų, kurios įrodo, kad mes, krikščionys, turime dangišką, o ne žemišką viltį ir mūsų amžinieji namai bus danguje: Jn 14, 2-3; Rom 8,17; Tes 4, 13-17; Žyd 3, 1. Vienareikšmiai yra ir Apreiškimo Jonui knygos skirsniai. Ten Jonas kalba apie naują dangų ir naują žemę (Apr 21,1). Iškreipdami aiškią 5 eilutės „Štai aš visa darau nauja“ mintį, jehovistai ją interpretuoja kaip „aš /at/naujinu viską“. Pragaro nėra. Jehovos liudytojai mano, kad blogieji, kurie gyvens Jėzaus sugrįžimo metu, bus vienu kirčiu sunaikinti. Kas po tūkstantmetės karalystės pasirodys nevertas rojaus žemėje, bus taip pat sunaikintas – amžino pragaro nėra. Ką apie tai sako Biblija? Vien Evangelijoje pagal Matą daugybėje vietų kalbama apie pragarą arba tiesiog apie „tamsybes“. Visai akivaizdu, jog ten esantys žmonės sąmoningi, nes kaip kitaip paaiškinti „verksmą ir dantų griežimą“ (Mt 8, 12)? Jehovistai priversti tai pakeisti į pereinamąją miego būseną.Su teze jog „pragaro nėra“ glaudžiai yra susijęs jehovistų mokymas apie sielos mirtingumą. Jei galų gale žmogus bus visiškai sunaikintas, aišku, drauge mirs ir siela. Biblijoje siela reiškia: žmogus turi amžiną ateitį. Detalesnė biblijos pozicija apie sielą yra išdėstyta 1995 m. „Prizmės“ 3 numeryje, straipsnyje “Dvasia, siela ir širdis – Biblija apie žmogų“. Reikia apibendrinti tai, kas jau buvo pasakyta. Kritikos punktai: Pirmasis – klastotės ir paprasčiausiai klaidingi originalaus Biblijos teksto vertimai. Antrasis – Biblijos teksto subanalinimas ir interpretavimas priešingas bibliniams principams. Trečiasis – vienas vienintelis autoritetas iš viršaus nulemia „teisingą“ (Biblijos) aiškinimą. Ketvirtasis – specialūs apreiškimai, pavyzdžiui, apie Jėzaus sugrįžimo datas, esant reikalui, pateikiami greta Biblijos. Penktasis – Jehovos liudytojų organizacija yra vienintelis šiuo metu Dievo „apreiškimo“ kanalas. Su atskirais žmonėmis Dievas nekomunikuoja. Išvada. Susipažinus su visu tuo, mums turėjo paaiškėti, jog Jehovos liudytojai atstovauja kitokiai evangelijai, nei kad mes žinome. Jie kitaip įsivaizduoja Dievą; jie išstumia Jėzų iš pagrindinės vietos, kurią jis turėtų užimti mūsų gyvenime; jie atsiskyrė nuo šio pasaulio ir suakmenėjo... Jie nepripažįsta atpirkimo vien per malonę; jų geroji naujiena iš tikrųjų yra baimės, pasibjaurėjimo ir išdidumo naujiena. Jehovos liudytojai niekur neparodo savikritikos ar galimybės klysti, juos vienija savęs kaip elito suvokimas, jie iškelia save virš visų kitų žmonių. Nuolankumo pas juos nė ženklo. O juk būtent ši dorybė turėtų išskirti krikščionis kaip Kristui tarnaujančius pasekėjus. Labai gaila, bet tikėjimo brolių tarp Jehovos liudytojų mes vargu ar surasime.

Anonimiškas rašė...

Skelbia Romos katalikų Bažnyčia!
Svarbiausios tikėjimo tiesos
1.Yra vienas Dievas trijuose Asmenyse: Dievas Tėvas, Dievas Sūnus ir Dievas Šventoji Dvasia.
2. Dievas Sūnus yra tapęs žmogumi ir numiręs dėl mūsų išganymo.
3. Dievas yra teisingas: už gerą darbą atlygina dangumi, už piktą darbą pragaru baudžia.
4. Žmogaus dvasinė siela yra nemirtinga arba amžina.
TAIP!

Anonimiškas rašė...

Trifazis variklis apkrauta arba laisva eiga 1000 aps 1 min taip ir žmogaus sąmonė egzistuoja gyvomis ir negyvomis smegenimis. nors kai kurie žmonės netiki gyvenimu po mirties tai yra Jehovos liudytojai tą sako kad nėra gyvenimo po mirties jie sako kad tik žemės rojui bus prikėlimas tačiau iš tikrųjų Biblijoje rašoma kad siela arba sąmonė nemirtinga ir kad yra dangus skaistykla ir pragaras ir žmogus iš tikro eina po mirties į dangų skaistyklą ir pragarą tai priklauso nuo žemiškųjų nuodėmių taip!

Anonimiškas rašė...

Biblijoje dar pasakojama, jog kai Rachelė gimdė Benjaminą, jos „siela jau buvo beišeinanti ir mirtis buvo jau čia pat“ (Pradžios 35:16-19, Skv). Siela „buvo beišeinanti“ ta prasme, kad geso Rachelės gyvybė.
Taip Biblijoje rašoma kad žmogaus siela yra nemirtinga kuri mirštant išeina iš kūno tai pavyzdys su Rachele jos siela paliko kūną.
Biblijoje sakoma Pavyzdžiui, Psalmyno sakoma: Jei [Viešpatie] atimi jų dvasinę sielą jų kūnai gaišta ir grįžta į savo dulkes.
Biblijoje teigiama, jog „kūnas be dvasinės sielos miręs. Siela arba dvasia. Kūnui reikia dvasinės sielos kaip radijo aparatui elektros srovės. Įdėjus maitinimo elementus ar įjungus aparatą į tinklą, jis „atgyja“, o negaudamas elektros srovės neveikia, lieka „bežadis. Panašiai mūsų kūnui gyvybę teikia dvasinė siela. Kaip ir elektra. Ji pati turi asmeniui būdingų savybių, juolab sąmonę ir vis dėlto palaiko gyvastį. Dvasiniai sielai išėjus žmogaus kūnas, anot psalmininko, „gaišta ir grįžta į dulkes“. Apie mirtį Biblijoje sakoma: „Dulkės [kūno elementai] sugrįš į žemę, iš kurios kilo, o dvasinė siela į Dievo teismą. Kai dvasinė siela kūną palieka, jis miršta ir grįžta atgal į žemę. O Dvasinė siela į Dievo teismą. Čia reikia suprasti paraidžiui, kad siela keliauja po Dievo teismo arba į dangų arba į skaistyklą arba į pragarą. Taip.

Anonimiškas rašė...

Na ir šaunuolis gerai čia pavarei ačiū tau tokių apie mokslą tikrai reikia.

Anonimiškas rašė...

Na ir šaunuolis gerai čia pavarei ačiū tau tokių žinių apie mokslą tikrai reikia.

Anonimiškas rašė...

Vienuolė 2012-01-13 10:45:20
Jeigu vyras ar moteris nori kartu gyventi tai turi iš pat pirmo karto nueiti į Bažnyčią ir priimti šliūbą ir santuokos sakramentą kad galėtų ženytis ir tik po to gali daryti metrikaciją ir po to daryti balių ir po to kartu gyventi ir turėti vaikų taigi čia Dievo yra įdiegta ir žmonės kurie neima šliūbo tai padaro begalo mirtiną nuodėme nuo kurios netgi po mirties gali patekti į pragarą taigi reikia būtinai su Bažnyčia priimti santuokos sakramentą tai Dievo žodis o ne žmonių Biblijoje netgi sakoma Dievo reikia klausyti negu žmonių tai Dievo žodis.

Anonimiškas rašė...

Vyskupas 2012-02-21 10:41:26
Skelbia krikščionių katalikų Bažnyčios organizacija!
Ar turime sielą?! - Žurnalų leidybos grupė
Ar turime sielą?! 44

Fotolia nuotrauka
Jei seniau mokslininkai kėlė klausimą, ar siela egzistuoja, dabar tyrėjams tai nekelia abejonių. Šiuolaikinio mokslo tikslas – išsiaiškinti, kas yra siela, kur ji keliauja po fizinės žmogaus mirties.
Mokslas taip greitai žengia į priekį, kad netrukus galbūt net skeptiškai nusiteikę mokslininkai turės pripažinti tyrėjų iškeltą neįtikėtiną teoriją, kad po mirties niekas nesibaigia. Teigiama, kad žmogaus siela yra aukštesnė energijos forma, kuri yra nemari. Štai rusų mokslininkams jau pavyko specialiais prietaisais užfiksuoti, kaip ji po žmogaus mirties atsiskiria nuo kūno!
Kai prieš Antrąjį pasaulinį karą buvo sukurtas auros fotografavimo principas, o apie 1960-uosius, pritaikius Semiono Kirliano fotografijos metodą, ir pats prietaisas, mokslininkams atsivėrė naujų perspektyvų. Daugybę metų buvo atliekama begalė tyrimų, sukurta speciali kompiuterinė programa, kuri gali atvaizduoti ne tik pačią aurą, jos virpesius, bet ir kitimą. Taigi auros fotografija suteikė galimybę objektyviai užfiksuoti žmonių, gyvūnų, augalų auras ir čakras, taip pat sužinoti savo fizinės, dvasinės, emocinės, psichinės sveikatos būklę. Svarbiausia, šis metodas tik patvirtino faktą, kad nesame vien materija: oda, kaulai, kepenys, širdis... Kad egzistuoja subtilusis kūnas, siela, dvasia. Kad energiją skleidžia ir akmenys, ir augalai. Kad akmenys ir medžiai gali gydyti energinėmis vibracijomis, kad kambariniai augalai jaučia juos puoselėjančių šeimininkų energiją...
Užfiksavo sielos „išėjimą“
Rusų mokslininkas Konstantinas Korotkovas, kuris maždaug prieš penkiasdešimt metų patobulino rusų tyrėjo S. Kirliano auros fotografavimo metodą ir sukūrė specialų prietaisą, ilgus metus pašventė aurų ir sielų tyrinėjimui. Taikant šį metodą, jam su kitais mokslininkais pavyko užfiksuoti žmogaus sielos atsiskyrimo nuo fizinio kūno momentą. Atlikus begalę eksperimentų, buvo pastebėta, kad nuo mirusiųjų dar kurį laiką sklisdavo energija, kad energijos pulsavimas išnykdavo neiškart. Įdomiausia tai, kad natūralia mirtimi mirusių žmonių energijos sklidimo kreivė maždaug parą ar dvi (ilgiausiai tris) visada būdavo tolygi, visais atvejais panaši, o savižudžių ir netikėtai mirusiųjų energija šokinėdavo aukštyn žemyn, tarsi kažkokia nematoma, sutrikusi jėga nenorėtų palikti kūno. Ne sava mirtimi mirusių žmonių auros švytėjimas trukdavo ilgiausiai ir būdavo ryškesnis. Anot specialistų, taip galbūt yra todėl, kad siela būna dar nepasirengusi palikti fizinio kūno.
Dabar, kai fizikams pavyko įžvelgti kitus realybės lygmenis, imta kalbėti, kad žmogus – jungiamoji grandis tarp materialaus ir energoinformacinio pasaulių. Taigi sielą galima būtų apibūdinti kaip tam tikros aukštesnės rūšies energiją, kurią taip pat sudaro informacija ir sąmonė. Tai nieko nauja, nes ir daugelis įvairių religijų skelbia, kad egzistuoja siela, kuri po fizinės mirties palieka kūną. Gerai, kad tai pagaliau pamažu pripažįsta ir mokslas. Tyrinėjimai tęsiasi. Gal vieną dieną dar įdomesnių paslapčių išgirsime iš mokslininkų lūpų.
Publikuota: Ji, Nr.: 48/2011. TAIP!

Anonimiškas rašė...

Vyskupas 2012-02-02 13:24:08
13. Svarbiausios tikėjimo tiesos

1.Yra vienas Dievas trijuose Asmenyse: Dievas Tėvas, Dievas Sūnus ir Dievas Šventoji Dvasia.
2. Dievas Sūnus yra tapęs žmogumi ir numiręs dėl mūsų išganymo.
3. Dievas yra teisingas: už gera atlygina, už pikta baudžia.
4. Žmogaus siela yra nemirtinga.

Anonimiškas rašė...

Andrius 2012-02-29 11:15:55
Priverstinė jėga kuri priverčia krano trifazį elektros variklį suktis. Tai jėgai nesvarbu ar lengva ar sunku kad ir sunkiausia būna ji vis tiek 1000 aps 1 min suka tai čia ir yra priverstinė jėga. Taigi tokia jėga būna trifaziuose varikliuose ir ji įveikia visas kitas jėgas o pačios neįveikia niekas nes priverstinė jėga yra nesustabdoma sukimo jėga kurią galima panaudoti visose mašinose. Taigi trifazių variklių galingumas yra matuojamas kilovatai pavyzdžiui 1000 kw. O dyzelio variklių galingumas yra matuojamas arklio galiomis pavyzdžiui 1000 AG. Dyzelio varikliai irgi tokią pat priverstinę jėgą kaip ir trifaziai elektros varikliai tik dyzeliniai varikliai yra naudojami ten kur nėra elektros linijų. Taigi krano kėlimo galia būna pavyzdžiui tokia iki 1125 tonų o lifto kėlimo galia pavyzdžiui iki 2125 kilogramų su kuriuo gali kilti ir leistis žmonės. Taigi elektros trifazių variklių galia yra 1000 kw dyzelio variklių galia yra 1000 AG o krano kėlimo galia yra 1125 T lifto kėlimo galia yra 2125 kg. Taigi variklių sukimo priverstinė jėga yra beribio pajėgumo kuri suka variklius kurių neina jokiu būdu sustabdyti o kai išjungi elektros srovę tai variklis tik tada sustoja.
Tekstą parengė variklių specialistas Andrius Burkauskas.

Anonimiškas rašė...

Andrius 2012-02-29 11:15:55
Priverstinė jėga kuri priverčia krano trifazį elektros variklį suktis. Tai jėgai nesvarbu ar lengva ar sunku kad ir sunkiausia būna ji vis tiek 1000 aps 1 min suka tai čia ir yra priverstinė jėga. Taigi tokia jėga būna trifaziuose varikliuose ir ji įveikia visas kitas jėgas o pačios neįveikia niekas nes priverstinė jėga yra nesustabdoma sukimo jėga kurią galima panaudoti visose mašinose. Taigi trifazių variklių galingumas yra matuojamas kilovatai pavyzdžiui 1000 kw. O dyzelio variklių galingumas yra matuojamas arklio galiomis pavyzdžiui 1000 AG. Dyzelio varikliai irgi tokią pat priverstinę jėgą kaip ir trifaziai elektros varikliai tik dyzeliniai varikliai yra naudojami ten kur nėra elektros linijų. Taigi krano kėlimo galia būna pavyzdžiui tokia iki 1125 tonų o lifto kėlimo galia pavyzdžiui iki 2125 kilogramų su kuriuo gali kilti ir leistis žmonės. Taigi elektros trifazių variklių galia yra 1000 kw dyzelio variklių galia yra 1000 AG o krano kėlimo galia yra 1125 T lifto kėlimo galia yra 2125 kg. Taigi variklių sukimo priverstinė jėga yra beribio pajėgumo kuri suka variklius kurių neina jokiu būdu sustabdyti o kai išjungi elektros srovę tai variklis tik tada sustoja.
Tekstą parengė variklių specialistas Andrius Burkauskas.

Anonimiškas rašė...

Andrius 2012-02-29 11:15:55
Priverstinė jėga kuri priverčia krano trifazį elektros variklį suktis. Tai jėgai nesvarbu ar lengva ar sunku kad ir sunkiausia būna ji vis tiek 1000 aps 1 min suka tai čia ir yra priverstinė jėga. Taigi tokia jėga būna trifaziuose varikliuose ir ji įveikia visas kitas jėgas o pačios neįveikia niekas nes priverstinė jėga yra nesustabdoma sukimo jėga kurią galima panaudoti visose mašinose. Taigi trifazių variklių galingumas yra matuojamas kilovatai pavyzdžiui 1000 kw. O dyzelio variklių galingumas yra matuojamas arklio galiomis pavyzdžiui 1000 AG. Dyzelio varikliai irgi tokią pat priverstinę jėgą kaip ir trifaziai elektros varikliai tik dyzeliniai varikliai yra naudojami ten kur nėra elektros linijų. Taigi krano kėlimo galia būna pavyzdžiui tokia iki 1125 tonų o lifto kėlimo galia pavyzdžiui iki 2125 kilogramų su kuriuo gali kilti ir leistis žmonės. Taigi elektros trifazių variklių galia yra 1000 kw dyzelio variklių galia yra 1000 AG o krano kėlimo galia yra 1125 T lifto kėlimo galia yra 2125 kg. Taigi variklių sukimo priverstinė jėga yra beribio pajėgumo kuri suka variklius kurių neina jokiu būdu sustabdyti o kai išjungi elektros srovę tai variklis tik tada sustoja.
Tekstą parengė variklių specialistas Andrius Burkauskas.

Anonimiškas rašė...

Andrius 2012-02-29 11:15:55
Priverstinė jėga kuri priverčia krano trifazį elektros variklį suktis. Tai jėgai nesvarbu ar lengva ar sunku kad ir sunkiausia būna ji vis tiek 1000 aps 1 min suka tai čia ir yra priverstinė jėga. Taigi tokia jėga būna trifaziuose varikliuose ir ji įveikia visas kitas jėgas o pačios neįveikia niekas nes priverstinė jėga yra nesustabdoma sukimo jėga kurią galima panaudoti visose mašinose. Taigi trifazių variklių galingumas yra matuojamas kilovatai pavyzdžiui 1000 kw. O dyzelio variklių galingumas yra matuojamas arklio galiomis pavyzdžiui 1000 AG. Dyzelio varikliai irgi turi tokią pat priverstinę jėgą kaip ir trifaziai elektros varikliai tik dyzeliniai varikliai yra naudojami ten kur nėra elektros linijų. Taigi krano kėlimo galia būna pavyzdžiui tokia iki 1125 tonų o lifto kėlimo galia pavyzdžiui iki 2125 kilogramų su kuriuo gali kilti ir leistis žmonės. Taigi elektros trifazių variklių galia yra 1000 kw dyzelio variklių galia yra 1000 AG o krano kėlimo galia yra 1125 T lifto kėlimo galia yra 2125 kg. Taigi variklių sukimo priverstinė jėga yra beribio pajėgumo kuri suka variklius kurių neina jokiu būdu sustabdyti o kai išjungi elektros srovę tai variklis tik tada sustoja.
Tekstą parengė variklių specialistas Andrius Burkauskas.

Anonimiškas rašė...

Andrius 2012-02-29 11:15:55
Priverstinė jėga kuri priverčia krano trifazį elektros variklį suktis. Tai jėgai nesvarbu ar lengva ar sunku kad ir sunkiausia būna ji vis tiek 1000 aps 1 min suka tai čia ir yra priverstinė jėga. Taigi tokia jėga būna trifaziuose varikliuose ir ji įveikia visas kitas jėgas o pačios neįveikia niekas nes priverstinė jėga yra nesustabdoma sukimo jėga kurią galima panaudoti visose mašinose. Taigi trifazių variklių galingumas yra matuojamas kilovatai pavyzdžiui 1000 kw. O dyzelio variklių galingumas yra matuojamas arklio galiomis pavyzdžiui 1000 AG. Dyzelio varikliai irgi turi tokią pat priverstinę jėgą kaip ir trifaziai elektros varikliai tik dyzeliniai varikliai yra naudojami ten kur nėra elektros linijų. Taigi krano kėlimo galia būna pavyzdžiui tokia iki 1125 tonų o lifto kėlimo galia pavyzdžiui iki 2125 kilogramų su kuriuo gali kilti ir leistis žmonės. Taigi elektros trifazių variklių galia yra 1000 kw dyzelio variklių galia yra 1000 AG o krano kėlimo galia yra 1125 T lifto kėlimo galia yra 2125 kg. Taigi variklių sukimo priverstinė jėga yra beribio pajėgumo kuri suka variklius kurių neina jokiu būdu sustabdyti o kai išjungi elektros srovę tai variklis tik tada sustoja.
Tekstą parengė variklių specialistas Andrius Burkauskas.

Anonimiškas rašė...

Andrius 2012-02-29 11:15:55
Priverstinė jėga kuri priverčia krano trifazį elektros variklį suktis. Tai jėgai nesvarbu ar lengva ar sunku kad ir sunkiausia būna ji vis tiek 1000 aps 1 min suka tai čia ir yra priverstinė jėga. Taigi tokia jėga būna trifaziuose varikliuose ir ji įveikia visas kitas jėgas o pačios neįveikia niekas nes priverstinė jėga yra nesustabdoma sukimo jėga kurią galima panaudoti visose mašinose. Taigi trifazių variklių galingumas yra matuojamas kilovatai pavyzdžiui 1000 kw. O dyzelio variklių galingumas yra matuojamas arklio galiomis pavyzdžiui 1000 AG. Dyzelio varikliai irgi turi tokią pat priverstinę jėgą kaip ir trifaziai elektros varikliai tik dyzeliniai varikliai yra naudojami ten kur nėra elektros linijų. Taigi krano kėlimo galia būna pavyzdžiui tokia iki 1125 tonų o lifto kėlimo galia pavyzdžiui iki 2125 kilogramų su kuriuo gali kilti ir leistis žmonės. Taigi elektros trifazių variklių galia yra 1000 kw dyzelio variklių galia yra 1000 AG o krano kėlimo galia yra 1125 T lifto kėlimo galia yra 2125 kg. Taigi variklių sukimo priverstinė jėga yra beribio pajėgumo kuri suka variklius kurių neina jokiu būdu sustabdyti o kai išjungi elektros srovę tai variklis tik tada sustoja.
Tekstą parengė variklių specialistas Andrius Burkauskas.

Anonimiškas rašė...

Andrius 2012-02-29 11:15:55
Priverstinė jėga kuri priverčia krano trifazį elektros variklį suktis. Tai jėgai nesvarbu ar lengva ar sunku kad ir sunkiausia būna ji vis tiek 1000 aps 1 min suka tai čia ir yra priverstinė jėga. Taigi tokia jėga būna trifaziuose varikliuose ir ji įveikia visas kitas jėgas o pačios neįveikia niekas nes priverstinė jėga yra nesustabdoma sukimo jėga kurią galima panaudoti visose mašinose. Taigi trifazių variklių galingumas yra matuojamas kilovatai pavyzdžiui 1000 kw. O dyzelio variklių galingumas yra matuojamas arklio galiomis pavyzdžiui 1000 AG. Dyzelio varikliai irgi turi tokią pat priverstinę jėgą kaip ir trifaziai elektros varikliai tik dyzeliniai varikliai yra naudojami ten kur nėra elektros linijų. Taigi krano kėlimo galia būna pavyzdžiui tokia iki 1125 tonų o lifto kėlimo galia pavyzdžiui iki 2125 kilogramų su kuriuo gali kilti ir leistis žmonės. Taigi elektros trifazių variklių galia yra 1000 kw dyzelio variklių galia yra 1000 AG o krano kėlimo galia yra 1125 T lifto kėlimo galia yra 2125 kg. Taigi variklių sukimo priverstinė jėga yra beribio pajėgumo kuri suka variklius kurių neina jokiu būdu sustabdyti o kai išjungi elektros srovę tai variklis tik tada sustoja.
Tekstą parengė variklių specialistas Andrius Burkauskas.

Anonimiškas rašė...

Andrius 2012-02-29 11:15:55
Priverstinė jėga kuri priverčia krano trifazį elektros variklį suktis. Tai jėgai nesvarbu ar lengva ar sunku kad ir sunkiausia būna ji vis tiek 1000 aps 1 min suka tai čia ir yra priverstinė jėga. Taigi tokia jėga būna trifaziuose varikliuose ir ji įveikia visas kitas jėgas o pačios neįveikia niekas nes priverstinė jėga yra nesustabdoma sukimo jėga kurią galima panaudoti visose mašinose. Taigi trifazių variklių galingumas yra matuojamas kilovatai pavyzdžiui 1000 kw. O dyzelio variklių galingumas yra matuojamas arklio galiomis pavyzdžiui 1000 AG. Dyzelio varikliai irgi turi tokią pat priverstinę jėgą kaip ir trifaziai elektros varikliai tik dyzeliniai varikliai yra naudojami ten kur nėra elektros linijų. Taigi krano kėlimo galia būna pavyzdžiui tokia iki 1125 tonų o lifto kėlimo galia pavyzdžiui iki 2125 kilogramų su kuriuo gali kilti ir leistis žmonės. Taigi elektros trifazių variklių galia yra 1000 kw dyzelio variklių galia yra 1000 AG o krano kėlimo galia yra 1125 T lifto kėlimo galia yra 2125 kg. Taigi variklių sukimo priverstinė jėga yra beribio pajėgumo kuri suka variklius kurių neina jokiu būdu sustabdyti o kai išjungi elektros srovę tai variklis tik tada sustoja.
Tekstą parengė variklių specialistas Andrius Burkauskas.

Anonimiškas rašė...

Vikšriniai arba ratiniai traktoriai kai užbuksuoja tai ratai arba vikšrai sukasi ant vietos ir kasa žemę ir net šokinėja ant vietos traktorius šitą mačiau internete.

Anonimiškas rašė...

0 Matų vienetai. 1 Vienas metras yra 1000 milimetrų. 2 Vienas kilometras yra 1000 metrų. 3 Vienas litras yra 1000 miligramų. 4 Viena tona yra 1000 kilogramų. 5 Vienas vandens kubas yra 1000 litrų. 6 Vienas kilovatas yra 1000 vatų. 7 Vienas megavatas yra 1000 kilovatų. 8 Vienas kilogramas yra 1000 gramų.

Anonimiškas rašė...

Vyskupas 2012-03-05 10:45:38
Skelbia krikščionių katalikų Bažnyčios organizacija!
Vienuolė 2012-01-13 10:45:20
Jeigu vyras ar moteris nori kartu gyventi tai turi iš pat pirmo karto nueiti į Bažnyčią ir priimti šliūbą ir santuokos sakramentą kad galėtų ženytis ir tik po to gali daryti metrikaciją ir po to daryti balių ir po to kartu gyventi ir turėti vaikų taigi čia Dievo yra įdiegta ir žmonės kurie neima šliūbo tai padaro begalo mirtiną nuodėme nuo kurios netgi po mirties gali patekti į pragarą taigi reikia būtinai su Bažnyčia priimti santuokos sakramentą tai Dievo žodis o ne žmonių Biblijoje netgi sakoma kad Dievo reikia klausyti labiau negu žmonių tai Dievo žodis. Dėkojame Dievui.
TAIP!

Anonimiškas rašė...

Vyskupas 2012-03-05 10:45:38
Skelbia krikščionių katalikų Bažnyčios organizacija!
Ko iš tikrųjų moko Biblija?
ŠEŠTAS SKYRIUS
Kur yra mirusieji?
Kas atsitinka žmogui, kai jis miršta?
Kodėl viešpatauja mirtis?
Ar tiesa apie mirtį gali suteikti mums atgaivą?
APIE tai žmonės mąsto jau tūkstančius metų, ir suprantama kodėl. Juk šie klausimai liečia kiekvieną iš mūsų — nesvarbu, kas esame ar kur gyvename.
2 Aname skyriuje aptarėme, kaip Jėzaus Kristaus išpirka atvėrė mums kelią į amžinąjį gyvenimą. Taip pat sužinojome, kad Biblijoje kalbama apie laiką, kai nebebus mirties (Apreiškimo 21:4). Tačiau kol kas pasaulyje mirtis viešpatauja. „Gyvieji žino, kad turės mirti“, — sakė išmintingasis karalius Saliamonas (Mokytojo 9:5). Aišku, norime gyventi kuo ilgiau. Bet kartu ir pasvarstome, kas bus, kai numirsime.
3 Gedėdami artimojo, širdyje galbūt klausiame: kur jis dabar? ar kenčia? ar mato mus? gal įmanoma jam padėti? ar jį dar kada pamatysime? Įvairiose religijose apie tai aiškinama skirtingai. Štai vieni teigia, kad geri žmonės eina į dangų, o nusidėjėliai deginami ugnyje. Kiti tvirtina, jog mirusysis persikelia pas protėvius į dvasių pasaulį. Dar kiti moko apie reinkarnaciją: esą po mirties laukia teismas ir atgimimas nauju kūnu.
4 Visų šių aiškinimų esmė ta pati — kad kūnas miršta, o siela išlieka. Nuo senų senovės šitaip yra skiepijamas tikėjimas, jog mirusieji mato, girdi — tai yra kažkokiu pavidalu toliau gyvena sąmoningą gyvenimą. Tačiau kaip tai įmanoma? Jausmai ir mintys egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Kai asmuo miršta, smegenys žūva. O sąmonė toliau veikia. Ką jums reiškia žodžiai siela ir dvasia? Daug kas tiki kad yra toks nematerialus nemirtingas žmogaus pradas. Sakoma jog kada žmogus miršta tai siela arba dvasia tiesiog atsiskiria nuo kūno ir toliau gyvuoja niekuomet nežūva.
Kas pas mus yra nemirtinga? Tai siela kuri mato girdi ir masto kai numiršta mūsų kūnas. O kai numiršta mūsų kūnas tai mūsų šito gyvenimo sumanymai žūva. O sąmonė arba dvasinė siela niekuomet nebežūva. ir nėra ir negali būti kad siela mirtų arba kas žmogus neturėtų dvasinės sielos. Taip!

Anonimiškas rašė...

Vyskupas 2012-03-05 10:45:38
Skelbia krikščionių katalikų Bažnyčios organizacija!
Biblijoje dar pasakojama, jog kai Rachelė gimdė Benjaminą, jos „siela jau buvo beišeinanti ir mirtis buvo jau čia pat“ (Pradžios 35:16-19, Skv). Siela „buvo beišeinanti“ ta prasme, kad geso Rachelės gyvybė.
Taip Biblijoje rašoma kad žmogaus siela yra nemirtinga kuri mirštant išeina iš kūno tai pavyzdys su Rachele jos siela paliko kūną.
Biblijoje sakoma Pavyzdžiui, Psalmyno sakoma: Jei [Viešpatie] atimi jų dvasinę sielą jų kūnai gaišta ir grįžta į savo dulkes.
Biblijoje teigiama, jog „kūnas be dvasinės sielos miręs. Siela arba dvasia. Kūnui reikia dvasinės sielos kaip radijo aparatui elektros srovės. Įdėjus maitinimo elementus ar įjungus aparatą į tinklą, jis „atgyja“, o negaudamas elektros srovės neveikia, lieka „bežadis. Panašiai mūsų kūnui gyvybę teikia dvasinė siela. Kaip ir elektra. Ji pati turi asmeniui būdingų savybių, juolab sąmonę ir vis dėlto palaiko gyvastį. Dvasiniai sielai išėjus žmogaus kūnas, anot psalmininko, „gaišta ir grįžta į dulkes“. Apie mirtį Biblijoje sakoma: „Dulkės [kūno elementai] sugrįš į žemę, iš kurios kilo, o dvasinė siela į Dievo teismą. Kai dvasinė siela kūną palieka, jis miršta ir grįžta atgal į žemę. O Dvasinė siela į Dievo teismą. Čia reikia suprasti paraidžiui, kad siela keliauja po Dievo teismo arba į dangų arba į skaistyklą arba į pragarą. Taip.

Anonimiškas rašė...

Tik tekstas | Tekstas ir nuotraukos

Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://mokslas.delfi.lt/archive/article.php?id=204076

Mokslininkai ieško gyvenimo po mirties
(59)
Ananova.com,
www.DELFI.lt
2001 m. vasario 19 d. 10:22

Afterlife

Didžiosios Britanijos mokslininkai atrado gyvenimo po mirties įrodymą ir dabar steigia labdaros fondą tolesniems tyrimams finansuoti. Neseniai pasirodė pranešimas, kad Southemptono universiteto tyrėjai aptiko proto ir sąmonės išlikimo po fizinės kūno mirties įrodymus.
Mokslininkai centrinėje miesto ligoninėje vienerius metus stebėjo žmones, kurie išgyveno po infarkto.

Visi grįžę į gyvenimą pacientai ilgesnį ar trumpesnį laiką išbuvo klinikinės mirties būsenoje – buvo išnykęs kvėpavimas, pulsas, sustingę vyzdžiai.

Tyrimas patvirtino, kad smegenų elektrinis aktyvumas ir funkcijos per tą laiką nutrūksta. Tačiau septyni iš 63 išgyvenusių pacientų prisiminė visus savo ”mirties” potyrius ir emocijas.

Dabar kuriamas ”Horizon Research Foundation” fondas finansuos gilesnes pomirtinių išgyvenimų studijas. Vienas iš keturių įkūrėjų, dr. Samas Parnia kalbėjo: ”Labdara turi dvejopą tikslą – pirmiausia tai yra parama mokslininkams ir neprofesionaliems tyrinėtojams, kurie domisi gyvenimu po mirties”.

”Mes paruošime informacinį paketą ir už metinį 10 svarų mokestį nariai bus nuolat informuojami apie naujausius pasiekimus. Be to, ketiname leisti laikraštį ir atidaryti interneto svetainę“.

”Taip pat mes rengsime seminarus ir konferencijas. Bet kokie surinkti pinigai bus skiriami tolesniems moksliniams tyrimams”.

Southamptono klinikoje pacientai buvo apklausti praėjus savaitei po infarkto, ar jie neprisimena ko nors iš to laiko, kai buvo be sąmonės. Keturių asmenų atsakymai visiškai atitiko pomirtinių išgyvenimų kriterijus.

Jie pasakojo apie laimės ir džiaugsmo jausmus, laiko pagreitėjimą, paaštrėjusius pojūčius, prarastą kūno jutimą, ryškią šviesą, įėjimą į kitą pasaulį, susidūrimą su mistine būtybe ar mirusiu artimuoju bei priartėjimą prie ribos, nuo kurios negrįžtama.
www.DELFI.lt

Anonimiškas rašė...

Linas
2011-12-03 15:39
Tai tikrai ne haliucinacijos o realybė siela yra nemirtinga kaip moko Katekizmas su Biblija ir žinote ką kad komoje arba klinikinėje mirtyje haliucinacijų niekada nebūna ir visai nebijokite.
Rašė Linas.

Skaitykite daugiau: http://mokslas.delfi.lt/science/mokslininkai-iesko-gyvenimo-po-mirties.d?id=204076&com=1&no=0&s=2#ixzz1xZ80RxbE

Anonimiškas rašė...

Linas
2012-01-13 09:55
Linas 2011-12-17 11:21:47
Puiku kad pripažįsta ir mokslininkai sielos nemirtingumą ir Triasmenį Dievą dangų skaistyklą ir pragarą tai žmonės mažiau bijo mirties o anksčiau prie komunistų žmonės labai bijojo mirti nes manė kad su mirtimi viskas užsibaigia ir jau daugiau niekada neegzistuos bet čia tik beribis melas kuris žmones veda į baimę taigi dabar jau yra pažengusi techninė aparatūra ir patobulėjus su kuriai mokslininkai akivaizdžiai faktiškai yra įrodę kad gyvenimas po mirties iš tiesų egzistuoja ir aš už šitą garantuoju begalybe procentų o kiti žmonės yra kad abejoja tai aš norėčiau jiems įrodyti kad yra pomirtinis gyvenimas ir netgi Biblija rašo kad yra nemirtinga siela dangus skaistykla ir pragaras ar tai tikite?
Rašė Linas.

Skaitykite daugiau: http://mokslas.delfi.lt/science/mokslininkai-iesko-gyvenimo-po-mirties.d?id=204076&com=1&no=0&s=2#ixzz1xZ8QQnap

Anonimiškas rašė...

Amžinoji šviesa.
Nei vienas netrokšta mirties nei vienas jos nelaukia. Nes žinome jog mirtis tai visiškas asmenybės išnykimas. Taučiau problemas atrodo kur kas sudėtingesnė ir kuo tapsime mirusiųjų pasaulyje didžiulė paslaptis. Gal mirusiųjų pasaulyje Nihilyja mums leista užsibūti tik 18 minučių? Gal 80 metų? O gal yra būdas kaip mirusiųjų pasaulyje praleisti visą amžinybę tai yra begalybę metų. TAIP!

Anonimiškas rašė...

Gyvenimas po mirties.
Vis dėl to kas nors gal būt paklaus? Argi žmogus neturi po mirties išliekančios gyvenančios nemirtingos dvasinės sielos? Juk daugelis to moko ir netgi teigia jog mirtis tai vartai į kitą dvasinį pasaulį. TAIP!

Anonimiškas rašė...

Gyvenimas po mirties.
Biblijoje rašoma, jog mirusieji „ žino viską“. Po mirties išlieka visa jų sąmonė. Tai patvirtina ir įvykis su Lozoriumi. Ar atgaivintas jis stulbino artimuosius pasakojimais apie dangų? O gal šiurpino baisiais pragaro ugnies vaizdais? Taip. Jis buvo patekęs į dangų nes Biblijoje yra sakoma. Ir štai elgeta mirė ir buvo angelų nuneštas į Abraomo prieglobstį. Mirė ir turtuolis ir buvo palaidotas.
Kentėdamas pragare, jis pakėlė akis ir iš tolo pamatė Abraomą ir jo prieglobstyje Lozorių. Todėl mes visada užtikrinti, žinodami, kad, kol gyvename namuose – kūne, mes nesame su Viešpačiu,—
mes gyvename tikėjimu, o ne regėjimu,—
tačiau esame užtikrinti ir norėtume verčiau palikti kūną ir būti kartu su Viešpačiu. Man gyvenimas – tai Kristus, o mirtis – tai laimėjimas.
Bet jei aš, gyvendamas kūne, dar galiu vaisingai pasidarbuoti, tuomet nebežinau, ką pasirinkti.
Mane traukia ir viena, ir kita, nors verčiau man iškeliauti ir būti su Kristumi, nes tai visų geriausia.
O mano pasilikimas kūne reikalingesnis jums. Tai yra abiejų gyvenimai susikeitė.

Anonimiškas rašė...

Mano biblinių pasakojimų knyga
116 pasakojimas
Kaip mes galime gyventi amžinai
AR GALI pasakyti, ką skaito ši maža mergaitė ir jos draugai? Jie skaito tą pačią knygą kaip ir tu — Mano biblinių pasakojimų knygą. Ir jie skaito tą patį pasakojimą — „Kaip mes galime gyventi amžinai“.

Ar žinai, ko jie mokosi? Pirmiausia, kad mes turime žinoti apie Jehovą ir jo Sūnų Jėzų, jeigu norime gyventi amžinai. Biblijoje sakoma: ‛Kad gyventume amžinai, turime pažinti vienintelį tikrąjį Dievą ir jo siųstąjį į žemę Sūnų, Jėzų Kristų.’
O kaip mums sužinoti apie Jehovą Dievą ir jo Sūnų Jėzų? Vienas būdas — tai perskaityti šią Mano biblinių pasakojimų knygą nuo pradžios iki pabaigos. Joje daug pasakojama apie Jehovą ir Jėzų, tiesa? Ir joje daug kalbama apie tai, ką jie padarė ir ką dar padarys. Bet mums reikia daryti daugiau, negu tik skaityti šią knygą.

O ar matai ant grindų dar kitą knygą? Tai Biblija. Tegu kas nors paskaito tau Biblijos ištraukas, kuriomis remiasi šios knygos pasakojimai. Biblija pateikia mums visą reikalingą informaciją, kad visi galėtume teisingai tarnauti Jehovai ir laimėti amžinąjį gyvenimą. Tegu mūsų įprotis bus dažnai studijuoti Bibliją.
Bet mums neužtenka vien sužinoti apie Jehovą Dievą ir Jėzų Kristų. Mes galime turėti daug daug žinių apie juos ir jų mokymus ir vis dėlto negauti amžinojo gyvenimo. Ar žinai, ko dar reikia?
Mums reikia gyventi pagal tai, ko mokomės. Ar prisimeni Judą Iskarijotą? Jis buvo vienas iš 12 išrinktųjų Jėzaus apaštalų. Judas labai daug žinojo apie Jehovą ir Jėzų. Bet kas jam atsitiko? Jis greitai pasidarė savanaudis ir išdavė Jėzų jo priešams už 30 sidabrinių. Taigi Judas negaus amžinojo gyvenimo.
Ar atsimeni Giezį, apie kurį sužinojome 69-ajame pasakojime? Jis norėjo turėti rūbų ir pinigų, kurie jam nepriklausė. Kad gautų šiuos daiktus, jis pamelavo. Bet Jehova nubaudė jį. Taip pat jis nubaus ir mus, jeigu nepaklusime jo įstatymams.
Tačiau yra labai daug gerų žmonių, kurie visada ištikimai tarnavo Jehovai. Mes norime būti panašūs į juos, ar ne? Mažasis Samuelis yra geras ir sektinas pavyzdys. Prisimink iš 55-ojo pasakojimo, kad jam tebuvo vos ketveri ar penkeri metai, kai jis pradėjo tarnauti Jehovai jo padangtėje. Nesvarbu, koks jaunas tu esi, tu nesi per jaunas tarnauti Jehovai.
Žinoma, asmuo, kuriuo visi norime sekti, yra Jėzus Kristus. Dar tebebūdamas vaikas, kaip parodyta 87-ajame pasakojime, jis kalbėjo šventykloje su kitais apie savo dangiškąjį Tėvą. Sekime jo pavyzdžiu. Pasakokime kuo didesniam skaičiui žmonių apie mūsų nuostabų Dievą Jehovą ir jo Sūnų, Jėzų Kristų. Jeigu taip darysime, mes galėsime gyventi amžinai Dievo naujajame žemės rojuje.
Jono 17:3; Psalmių 144:1-21.

________________________________________

Anonimiškas rašė...

Tik tekstas | Tekstas ir nuotraukos

Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=59350309
Derliaus nuėmimo darbai Panevėžio raj. pražudė du žmones papildyta 19.20 val.
(11)
www.DELFI.lt,
Šiaulių apskrities televizija
, papildyta 19.20 val.
2012 m. rugpjūčio 20 d. 17:14




© K.Šatūno nuotr.
Panevėžio rajone vos per parą darbo vietoje žuvo du vyrai, pranešė „LNK Žinios“.
Spėjama, kad grūdų transporteris pirma įtraukė 38-erių vyro ranką, paskui žmogus trenkėsi galva. Sandėlį nuomojantis ūkininkas sako, kad veleno įsuktą kūną rado vėlai vakare, kai sustojo ir užbuksavo transporteris, ir jis atėjo pažiūrėti, dėl ko.
Anot Darbo inspekcijos, žuvęs žmogus pas ūkininką oficialiai nebuvo įdarbintas. Neva aiškinama, kad grūdų sandėlyje įstrigo kaimynas, atėjęs pas ūkininką kažko pasikalbėti. Inspektoriai aiškinasi, ar grūdų transporteris įrengtas saugiai, ar žuvusysis nedirbo nelegaliai.
Dar vienas Panevėžio raj., Vadoklių gyventojas žuvo popiet. Besidarbuojantį ūkyje 42 metų darbininką užgriuvo apie pusę tonos sveriantis šiaudų ryšulys. Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus duomenimis, šiaudų ryšulys persirito per krūvą ir užvirto ant stovėjusio žmogaus. Vyriškis žuvo iš karto.

Šiaulių apskrities televizija




Šis puslapis atspausdintas iš http://www.lrytas.lt

Nelaimės


Panevėžio rajono gyventojo mirtis tykojo grūdų sandėlyje



Rasa Stundžienė
2012-08-20 11:39
Sekmadienio vakare Paliūniškio kaime (Panevėžio r.) sandėlyje grūdų transporteris mirtinai sužalojo 39 metų vietos gyventoją Valdą P. Ūkininkas, kurio sandėlyje įvyko nelaimė, tvirtina, kad kaimynas pas jį nedirbo, ten atsidūrė atsitiktinai. Kaip buvo iš tikrųjų, aiškinasi Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnai.
Nelaimė Paliūniškio kaime esančiame vietos ūkininko Andriaus S. sandėlyje įvyko vėlų sekmadienio vakarą, apie 22 val. 30 min.. Dabar pati javapjūtė, žemdirbiai dirba iki vėlumos.
Kaip pareigūnams sakė sandėlio savininkas, tuo metu transporteriu į sandėlį buvo pilami grūdai. Būdamas pastato viduje Andrius S. pastebėjo, kad kažkodėl sustojo ir užbuksavo transporteris. Nuėjęs pasižiūrėti, jis pamatė sukniubusį Valdą P. Jo ranką buvo įtraukęs transporterio velėnas.
Iškviesti greitosios pagalbos medikai niekuo paliūniškiečiui padėti nebegalėjo – jis jau buvo miręs.
Dėl šio įvykio tyrimą atlieka ne tik Panevėžio rajono policijos, bet ir Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus pareigūnai.
Pirminiais duomenimis, ūkininkas, kurio valdose įvyko nelaimė, tvirtina, kad kaiminystėje gyvenantis Valdas P. jam nedirbo, į sandėlį pateko atsitiktinai. Kaip yra iš tikrųjų, turės išsiaiškinti darbo inspekcijos pareigūnai. Ar vyriškis nelaimės metu buvo blaivus, paaiškės atlikus ekspertizę.







Anonimiškas rašė...

Popieriaus smulkintuvas visiškai sumalė žmogų
Paskelbta 2010-02-17, 11:47



Trečiadienio rytą Bendrajam pagalbos centrui telefono numeriu 112 buvo pranešta, kad Eišiškių plente įsikūrusioje uždarojoje akcinėje bendrovėje “Euro popierius” presas prispaudė žmogų.
Kaip vėliau paaiškėjo, žodis “prispaudė” šiuo atveju yra per daug švelnus - žmogus buvo tiesiog sumaltas popieriaus smulkintuvo, o vėliau jo kūno dalys supresuotos į susmulkinto popieriaus kubus.
Įvykio liudytojai teigia, kad iš bendrovės darbininko liko vienintelė nesumalta dalis - vyro koja.
Nelaimė pastebėta 09.16 val. Gavęs pranešimą Bendrasis pagalbos centras į įvykio vietą iškart išsiuntė priešgaisrines gelbėjimo pajėgas, greitosios pagalbos medikus, išvyko ir sostinės pareigūnai.
Tačiau nei viena tarnyba niekuo padėti negalėjo.
Kada tiksliai įvyko nelaimė aiškinamasi. Teigiama, kad į popieriaus smulkintuvą įkritusio žmogaus iškart niekas nepastebėjo. Kai kažkas apsižiūrėjo, iš nelaimėlio buvo likusios tik atskiros kūno dalys.
Po nelaimės praėjus porai valandų vis dar buvo aiškinamasi, kaip iš popieriaus kubų ištraukti visas žmogaus dalis. Nežinoma, į kiek supresuoto popieriaus gabalų jų galėjo patekti.
Žuvusiam vyrui buvo 52 metai, jį bendradarbiai apibūdina, kaip padorų, negeriantį žmogų.
inShare
Gairės: nelaimingas atsitikimas, susmulkintas žmogus


Spausdinti
Dvejų metų mergaitė įkrito į pramoninę maišyklę
2010-09-08 16:01 Alfa.lt

Dvejų metukų kinei mergaitei iš Longyano, Fudzijano provincijos, neįtikėtinai pasisekė, kai ji įkrito į pramoninę maišyklę ir įstrigo tarp jos peilių, nes viskas baigėsi laimingai.
Tėvas pasakojo, kad mergaitė žiūrėjo į judančius peilius, kai staiga persisvėrė per kraštą ir įkrito į maišyklę. Jai pradėjus klykti, darbininkai greitai sureagavo ir skubiai išjungė mašiną. Mergaitė įstrigo tarp mašinos peilių.
Iškviesti gaisrininkai per 40 minučių išlaisvino mergaitę. Kad pjaudami elektriniu pjūklu nesužeistų ir dar labiau neišgąsdintų mergaitės, jie uždengė ją.
Iškart po išlaisvinimo mergaitė buvo nugabenta į ligoninę, kur nustatyta, kad jai lūžo koja.
Alfa.lt

Anonimiškas rašė...

Apie naują cechą.
Cechas yra 8-nių aukštų yra rūsys galerėja ir transporteriai kuriomis eina medžiagos.
Taigi
8-tam aukšte yra piltuvas,
7-tam aukšte yra nosis,
6-tam aukšte yra bunkeriai,
5-tam aukšte yra puodai,
4-tam aukšte yra maišyklės,
3-čiam aukšte yra vežimas,
2-tram aukšte yra angos,
1-mam aukšte yra mašina.
Štai ir tiek apie naują cechą.
PABAIGA!



Anonimiškas rašė...

Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba prie socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.
Darbingumo lygio pažyma.
Asmens vardas, pavardė. Linas Mikulskis
Asmens kodas. 38602100325
Gyvenamosios vietos adresas. Marijampolė P. Cvirkos g. 3 – 26
Darbingumo lygio vertinimas. Pakartotinis
Darbingumo lygis. Penkiolika proc. (15 %)
Nustatytas nuo 2008-02-22 iki 2048-08-09
Darbingumas. Nedarbingas
Netekias darbingumo. Aštuoniasdešimt penkių proc. (85 %)
Darbingumo lygio priežastis. 38.4. Invalidas nuo gimimo
Diagnozės kodas TLK-10. F70. l
Asmens sveikatos priežiūros įstaigos siuntusios asmenį darbingumo lygio nustatyti pavadinimas. V.Į Marijampolės PSPC
Pagrindinis darbingumo lygio vertinimo aktas. 2008-02-22
Nr. 370
Išdavimo data. 2008-02-22
Registracijos Nr. 1684
Kauno šeštas teritorinis skyrius.
Skyriaus vedėjas. Edvardas Zaščiurinskas
Asmens parašas. ________



Anonimiškas rašė...

Gražus posmelis.
Gelžbetonio niekas tikrai nepakeis šventas man šitas kampelis ir naujo cecho šonai nebėra tik ošia Irenos kranelis.

Anonimiškas rašė...

Gražus posmelis.
Gelžbetonio niekas tikrai nepakeis šventas man šitas kampelis ir naujo cecho šionai nebėra tik ošia Irenos kranelis.

Anonimiškas rašė...

Gražus posmelis.
Gelžbetonio niekas tikrai nepakeis šventas man šitas kampelis ir naujo cecho čionai nebėra tik ošia Irenos kranelis.


Anonimiškas rašė...

Vyskupas 2012-03-05 10:45:38
Skelbia krikščionių katalikų Bažnyčios organizacija!
Ko iš tikrųjų moko Biblija?
ŠEŠTAS SKYRIUS
Kur yra mirusieji?
Kas atsitinka žmogui, kai jis miršta?
Kodėl viešpatauja mirtis?
Ar tiesa apie mirtį gali suteikti mums atgaivą?
APIE tai žmonės mąsto jau tūkstančius metų, ir suprantama kodėl. Juk šie klausimai liečia kiekvieną iš mūsų — nesvarbu, kas esame ar kur gyvename.
2 Aname skyriuje aptarėme, kaip Jėzaus Kristaus išpirka atvėrė mums kelią į amžinąjį gyvenimą. Taip pat sužinojome, kad Biblijoje kalbama apie laiką, kai nebebus mirties (Apreiškimo 21:4). Tačiau kol kas pasaulyje mirtis viešpatauja. „Gyvieji žino, kad turės mirti“, — sakė išmintingasis karalius Saliamonas (Mokytojo 9:5). Aišku, norime gyventi kuo ilgiau. Bet kartu ir pasvarstome, kas bus, kai numirsime.
3 Gedėdami artimojo, širdyje galbūt klausiame: kur jis dabar? ar kenčia? ar mato mus? gal įmanoma jam padėti? ar jį dar kada pamatysime? Įvairiose religijose apie tai aiškinama skirtingai. Štai vieni teigia, kad geri žmonės eina į dangų, o nusidėjėliai deginami ugnyje. Kiti tvirtina, jog mirusysis persikelia pas protėvius į dvasių pasaulį. Dar kiti moko apie reinkarnaciją: esą po mirties laukia teismas ir atgimimas nauju kūnu.
4 Visų šių aiškinimų esmė ta pati — kad kūnas miršta, o siela išlieka. Nuo senų senovės šitaip yra skiepijamas tikėjimas, jog mirusieji mato, girdi — tai yra kažkokiu pavidalu toliau gyvena sąmoningą gyvenimą. Tačiau kaip tai įmanoma? Jausmai ir mintys egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Kai asmuo miršta, smegenys žūva. O sąmonė toliau veikia. Ką jums reiškia žodžiai siela ir dvasia? Daug kas tiki kad yra toks nematerialus nemirtingas žmogaus pradas. Sakoma jog kada žmogus miršta tai siela arba dvasia tiesiog atsiskiria nuo kūno ir toliau gyvuoja niekuomet nežūva.
Kas pas mus yra nemirtinga? Tai siela kuri mato girdi ir masto kai numiršta mūsų kūnas. O kai numiršta mūsų kūnas tai mūsų šito gyvenimo sumanymai žūva. O sąmonė arba dvasinė siela niekuomet nebežūva. ir nėra ir negali būti kad siela mirtų arba kad žmogus neturėtų dvasinės sielos. Taip!

Anonimiškas rašė...

Vyskupas 2012-03-05 10:45:38
Skelbia krikščionių katalikų Bažnyčios organizacija!
Biblijoje dar pasakojama, jog kai Rachelė gimdė Benjaminą, jos „siela jau buvo beišeinanti ir mirtis buvo jau čia pat“ (Pradžios 35:16-19, Skv). Siela „buvo beišeinanti“ ta prasme, kad geso Rachelės gyvybė.
Taip Biblijoje rašoma kad žmogaus siela yra nemirtinga kuri mirštant išeina iš kūno tai pavyzdys su Rachele jos siela paliko kūną.
Biblijoje sakoma Pavyzdžiui, Psalmyno sakoma: Jei [Viešpatie] atimi jų dvasinę sielą jų kūnai gaišta ir grįžta į savo dulkes.
Biblijoje teigiama, jog „kūnas be dvasinės sielos miręs. Siela arba dvasia. Kūnui reikia dvasinės sielos kaip radijo aparatui elektros srovės. Įdėjus maitinimo elementus ar įjungus aparatą į tinklą, jis „atgyja“, o negaudamas elektros srovės neveikia, lieka „bežadis. Panašiai mūsų kūnui gyvybę teikia dvasinė siela. Kaip ir elektra. Ji pati turi asmeniui būdingų savybių, juolab sąmonę ir vis dėlto palaiko gyvastį. Dvasiniai sielai išėjus žmogaus kūnas, anot psalmininko, „gaišta ir grįžta į dulkes“. Apie mirtį Biblijoje sakoma: „Dulkės [kūno elementai] sugrįš į žemę, iš kurios kilo, o dvasinė siela į Dievo teismą. Kai dvasinė siela kūną palieka, jis miršta ir grįžta atgal į žemę. O dvasinė siela į Dievo teismą. Čia reikia suprasti paraidžiui, kad siela keliauja po Dievo teismo arba į dangų arba į skaistyklą arba į pragarą. Taip.

Anonimiškas rašė...

Gyvenimas po mirties.
Biblijoje rašoma, jog mirusieji „ žino viską“. Po mirties išlieka visa jų sąmonė. Tai patvirtina ir įvykis su Lozoriumi. Ar atgaivintas jis stulbino artimuosius pasakojimais apie dangų? O gal šiurpino baisiais pragaro ugnies vaizdais? Taip. Jis buvo patekęs į dangų nes Biblijoje yra sakoma. Ir štai elgeta mirė ir buvo angelų nuneštas į Abraomo prieglobstį. Mirė ir turtuolis ir buvo palaidotas.
Kentėdamas pragare, jis pakėlė akis ir iš tolo pamatė Abraomą ir jo prieglobstyje Lozorių. Todėl mes visada užtikrinti, žinodami, kad, kol gyvename namuose – kūne, mes nesame su Viešpačiu,—
mes gyvename tikėjimu, o ne regėjimu,—
tačiau esame užtikrinti ir norėtume verčiau palikti kūną ir būti kartu su Viešpačiu. Man gyvenimas – tai Kristus, o mirtis – tai laimėjimas.
Bet jei aš, gyvendamas kūne, dar galiu vaisingai pasidarbuoti, tuomet nebežinau, ką pasirinkti.
Mane traukia ir viena, ir kita, nors verčiau man iškeliauti ir būti su Kristumi, nes tai visų geriausia.
O mano pasilikimas kūne reikalingesnis jums. Tai yra abiejų gyvenimai susikeitė. Taip!

Anonimiškas rašė...

Visų šių aiškinimų esmė ta pati - kad kūnas miršta o siela išlieka. Nuo senų senovės šitaip yra skiepijamas tikėjimas jog mirusieji mato girdi - tai yra kažkokiu pavidalu toliau gyvena sąmoningą gyvenimą. Tačiau kaip tai įmanoma? Jausmai ir mintys egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Kai asmuo miršta smegenys žūva. O sąmonė toliau veikia.
Ką jums reiškia žodžiai siela ir dvasia? Daug kas tiki kad yra toks nematerialus nemirtingas žmogaus pradas. Sakoma jog kada žmogus miršta tai siela arba dvasia tiesiog atsiskiria nuo kūno ir toliau gyvuoja niekuomet nežūva.
Kas pas mus yra nemirtinga? Tai siela kuri mato girdi ir masto kai numiršta mūsų kūnas. O kai numiršta mūsų kūnas tai mūsų šito gyvenimo sumanymai žūva. O sąmonė arba dvasinė siela niekuomet nebežūva. ir nėra ir negali būti kad siela mirtų arba kad žmogus neturėtų dvasinės sielos. Taip!

Anonimiškas rašė...

2013 metais nedarbo dienos.
Sausio 1 Naujieji metai pasveikink.
Vasario 16 Lietuvos Valstybės atkūrimo diena pasveikink.
Kovo 11 Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena pasveikink.
Kovo 31 Velykos pasveikink.
Balandžio 1 Antroji Velykų diena pasveikink.
Gegužės 1 Tarptautinė darbininkų diena pasveikink.
Gegužės 5 Motinos diena pasveikink.
Birželio 2 Tėvo diena pasveikink.
Birželio 24 Joninės (Rasos) pasveikink.
Liepos 6 Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena pasveikink.
Rugpjūčio 15 Žolinė, Šv. Mergelės Marijos dangun ėmimo šventė pasveikink.
Rugsėjį tik sekmadieniai šventi.
Spalį tik sekmadieniai šventi.
Lapkričio 1 Visų šventųjų diena ir Mirusiųjų atminimo diena, Vėlinės, Ilgės pasveikink.
Gruodžio 24 Šv. Kūčios pasveikink.
Gruodžio 25 Kalėdos pasveikink.
Gruodžio 26 Kalėdos (antra diena) pasveikink.
Šv. Steponas.
Štai ir visos šventės.


Anonimiškas rašė...

Mano pageidavimas.
Aš labai pageidauju kad valdžia žmonėm padarytų lengvatas galėtų padaryti viešosiose bibliotekose nemokamai spausdintis spalvotas ir nespalvotas kopijas iš interneto ir padaryti nemokamai važiuoti traukiniu ir autobusu ir sumažinti butuose už visus patogumus mokesčių kainas ir parduotuvėse visų maisto produktų kainas ir kanceliarinių prekių kainas ir vaistam kainas ir padidinti žmonėm atlyginimus algas pensijas ir invalidumo pensijas nes man yra labai sunki padėtis ir aš nesutenku visai pragyvenimui ir turiu be galo daug gyvenimo problemų gaunu pašalpos į mėnesį tik 125 litus už tai ir einu prie bažnyčios prašyti išmaldos nes esu pirmos grupės invalidas ir negaliu visiškai dirbti tai tokios yra mano problemos taip.

























Anonimiškas rašė...

Mano el paštas:
linas125@info.lt
linasb55

Anonimiškas rašė...

Vaikams apie KOSMOSĄ, ŽEMĘ, ŽMOGŲ


Anonimiškas rašė...

Mano pats mėgstamiausias skaičius yra 8 AŠTUONI.

Anonimiškas rašė...

Linas Mikulskis
2013-01-22 15:38
Mano gyvenimo skundas Man gyvenime yra nutikę labai blogai Taip kai aš gyvenau Kalvarijos pensionate bandomam laikotarpiui tai mane ten labai skriausdavo atimdavo maistą visaip tyčiodavosi kad tikiu į Dievą stumdydavo kumšiuodavo mušdavo nuvydavo nuo kompiuterio duše lytiškai išnaudojo net tris kartus ir esu pirmos grupės invalidas neturiu tėvų gyvenu tik su globėja o kai numirs mano globėja tai mane vėl pensionate visaip skriaus
ir lytiškai išnaudos visaip ir per išeinamaję angą ir per burną ir vėl mane ten visaip stumdys
muš atims visą maistą tai man kai mano blogėja numirs tai ir man reikės mirti kad manęs valdžioj ten nesriaustų o Dieve ką man reiks daryti kai numirs mano globėja suteikit man kokią pagalbą kad atsirastų tokia moteris kuri mane mylėtų atjaustų nes manęs niekas nemyli nekenčia už tai kad aš esu ligonis tai kodėl Dieve leidai mane į tokią baisią kančią juk galėjai padaryt kad aš negimčiau Tai galėjo mane visai išgadinti kad aš nevargčiau nekentėčiau šitoj kančioj ir būčiau laimingas angeliukas o dabar kenčiu gyvenimo kančias ir aš esu pats durniausias pasaulyje o kiti yra visi kytresni už mane jie visi turi savo antras puses o aš vargšas visiškai vienišas taip aš begalo turiu begalo daug gyvenimo problemų nes man yra labai labai labai blogai tai čia yra mano nusiskundimas taip.


Anonimiškas rašė...

Renku aukas kad turėčiau iš ko pragyventi nes gaunu pašalpos į mėnesį tik 125 litus ir negaliu visiškai dirbti nes esu ligonis.

Anonimiškas rašė...

Renku aukas kad turėčiau iš ko pragyventi nes gaunu invalidumo pašalpos į mėnesį tik 125 litus ir negaliu visiškai dirbti nes sergu nuo gimimo nepagydoma liga Autizmu ir geriu vaistus ryte Pramą o vakare Buranilį ir nesutenku pragyvenimui nes esu ligonis.

Anonimiškas rašė...

Mano gyvenamoji vieta
Marijampolė
P. Cvirkos g. 3 - 26




Mano glob4jos Tel. Nr.
860023895


Anonimiškas rašė...

Linas Mikulskis
2013-01-22 15:38
Mano gyvenimo skundas Man gyvenime yra nutikę labai blogai Taip kai aš gyvenau Kalvarijos pensionate bandomam laikotarpiui tai mane ten labai skriausdavo atimdavo maistą visaip tyčiodavosi kad tikiu į Dievą stumdydavo kumšiuodavo mušdavo nuvydavo nuo kompiuterio duše lytiškai išnaudojo net tris kartus ir esu pirmos grupės invalidas neturiu tėvų gyvenu tik su globėja o kai numirs mano globėja tai mane vėl pensionate visaip skriaus
ir lytiškai išnaudos visaip ir per išeinamaję angą ir per burną ir vėl mane ten visaip stumdys
muš atims visą maistą tai man kai mano globėja numirs tai ir man reikės mirti kad manęs valdžioj ten neskriaustų o Dieve ką man reiks daryti kai numirs mano globėja suteikit man kokią pagalbą kad atsirastų tokia moteris kuri mane mylėtų atjaustų nes manęs niekas nemyli nekenčia už tai kad aš esu ligonis tai kodėl Dieve leidai mane į tokią baisią kančią juk galėjai padaryt kad aš negimčiau Tai galėjo mane visai išgadinti kad aš nevargčiau nekentėčiau šitoj kančioj ir būčiau laimingas angeliukas o dabar kenčiu gyvenimo kančias ir aš esu pats durniausias pasaulyje o kiti yra visi kytresni už mane jie visi turi savo antras puses o aš vargšas visiškai vienišas taip aš begalo turiu begalo daug gyvenimo problemų nes man yra labai labai labai blogai tai čia yra mano nusiskundimas taip.

Anonimiškas rašė...

Spausdinti
Vilkaviškyje dėl galvos sumušimų vyrą ištiko koma
2013-02-10 10:40 BNS

Vilkaviškyje šeštadienį dėl galvos sumušimų 1962 metais gimusį S.K. ištiko koma.
Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad iš Socialinės globos namų buvo atvežtas jų gyventojas S.K. Jam nustatyta daugybinės trauminio pobūdžio hematomos galvoje ir viršugalvio bei akiduobės lūžimai
Komos būsenos S.K. išgabentas į Kauno klinikas.
Alfa.lt


Anonimiškas rašė...

2014 metais nedarbo dienos.
Sausio 1 Naujieji metai pasveikink.
Vasario 16 Lietuvos Valstybės atkūrimo diena pasveikink.
Kovo 11 Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena pasveikink.
Balandžio 20 Velykos pasveikink.
Balandžio 21 Antroji Velykų diena pasveikink.
Gegužės 1 Tarptautinė darbininkų diena pasveikink.
Gegužės 4 Motinos diena pasveikink.
Birželio 1 Tėvo diena pasveikink.
Birželio 24 Joninės (Rasos) pasveikink.
Liepos 6 Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena pasveikink.
Rugpjūčio 15 Žolinė, Šv. Mergelės Marijos dangun ėmimo šventė pasveikink.
Rugsėjį tik sekmadieniai šventi.
Spalį tik sekmadieniai šventi.
Lapkričio 1 Visų šventųjų diena pasveikink.
Lapkričio 2 Mirusiųjų atminimo diena, Vėlinės, Ilgės pasveikink.
Gruodžio 24 Šv. Kūčios pasveikink.
Gruodžio 25 Kalėdos pasveikink.
Gruodžio 26 Kalėdos (antra diena) pasveikink.
Šv. Steponas.
Štai ir visos šventės.

Anonimiškas rašė...

Žmonės labai pageidauja kad būtų
Lapkričio 2-oji Vėlinių diena paskelbta nuo šių metų nedarbo diena raudona kalendoriaus lapelyja ir privaloma krikščionių katalikų švente kaip ir Sausio 1-oji Vasario 16-oji Kovo 11-oji Balandį Velykos pirma ir antra diena Sekmadienį ir Pirmadienį Gegužės 1-oji ir gegužės pirmas Sekmadienis Motinos diena Birželio pirmas Sekmadienis Tėvo diena Birželio 24-oji Liepos 6-oji Rugpjūčio 15-oji Lapkričio 1-oji ir Gruodžio 24-oji 25-oji ir 26-oji taip pat ir gali būti ir Lapkričio 2-oji Šventa nedarbo diena.

Anonimiškas rašė...

2014 metais nedarbo dienos.
Sausio 1 Naujieji metai pasveikink.
Vasario 16 Lietuvos Valstybės atkūrimo diena pasveikink.
Kovo 11 Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena pasveikink.
Balandžio 20 Velykos pasveikink.
Balandžio 21 Antroji Velykų diena pasveikink.
Gegužės 1 Tarptautinė darbininkų diena pasveikink.
Gegužės 4 Motinos diena pasveikink.
Birželio 1 Tėvo diena pasveikink.
Birželio 24 Joninės (Rasos) pasveikink.
Liepos 6 Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena pasveikink.
Rugpjūčio 15 Žolinė, Šv. Mergelės Marijos dangun ėmimo šventė pasveikink.
Rugsėjį tik sekmadieniai šventi.
Spalį tik sekmadieniai šventi.
Lapkričio 1 Visų šventųjų diena pasveikink.
Lapkričio 2 Mirusiųjų atminimo diena, Vėlinės, Ilgės pasveikink.
Gruodžio 24 Šv. Kūčios pasveikink.
Gruodžio 25 Kalėdos pasveikink.
Gruodžio 26 Kalėdos (antra diena) pasveikink.
Šv. Steponas.
Gruodžio 31 d. Naujųjų metų išvakarės.
Štai ir visos šventės.

Anonimiškas rašė...

Planas begalybė
Kalbėk ir rašyk iki begalybės!
Bendrauk be limitų – užsisakyk planą BEGALYBĖ ir tik už 15 Lt/mėn. į populiariausius LT tinklus (BITĘ, OMNITEL, TELE2 ir TEO) skambink ir rašyk neribotai!
Paskubėk – plano BEGALYBĖ 15 Lt/mėn. kaina galioja tik pirmiems 10 000 klientų.

Trūksta interneto? Užsisakiusiems BEGALYBĘ, planas MĖNUO (1 GB) kainuos tik 3,5 Lt/mėn.

Kaip užsisakyti?

BEGALYBĖ − siųsk SMS su tekstu BEGALYBE numeriu 1550 (nemokamai).
Internetas MĖNUO − siųsk SMS su tekstu MENUO numeriu 1500 (kaina − 0,15 Lt).

Planą BEGALYBĖ taip pat gali užsisakyti, net jei nesi LABAS kortelės klientas:
paskambinęs telefonu +370 632 22222 (iš LABAS nemokamai, iš kitų tinklų – pagal galiojančius tavo operatoriaus tarifus),
nusipirkęs kortelę su jau aktyvuotu planu BEGALYBĖ (jos ieškok „LABAS kortelės“ pardavimo vietose: parduotuvėse „Maxima“, „Narvesen“, „Norfa“, kioskuose „Lietuvos spauda“ ir „Kauno spauda“, salonuose „Mobili linija“, „Bitė“ ir kt.).

Kaip atsisakyti?
Atsisakyti plano gali išsiuntęs BEGALYBE- (nepamiršk minuso ženklo!) numeriu 1550 (nemokamai).
Planui BEGALYBĖ galioja sąžiningo naudojimosi taisyklės.
Kiek minučių ir SMS dar liko?
Siųsk SMS su simboliu ? numeriu 1500 (kaina − 0,15 Lt)
Visą informaciją taip pat rasi „Mano LABAS“
Išnaudojai minutes ar SMS nepraėjus mėnesiui? Bet kada gali atsinaujinti esamą planą jį dar kartą užsisakęs.
BET Į TELEDEMA, EUROCOM, EUROCOM PLIUS (TELE MAXIMA), METADEMA IR KO ir TELEKOMUNIKACINIŲ PROJEKTŲ klientams. Tau galios 0,49 Lt/min. tarifas. Jei skambinsi ne populiariausio tinklo klientui, išgirsi specialų garso įrašą, po kurio galėsi nuspręsti, ar toliau tęsti skambutį (pranešimui išklausyti sugaištas laikas nebus įtrauktas į pokalbio trukmę, todėl tau nieko nekainuos).
Skambučiai ir SMS kitų operatorių klientams, taip pat padidinto tarifo numeriais tau kainuos papildomai.

Anonimiškas rašė...

Labas planas Begalybė

Kalbėk ir rašyk iki begalybės!
Bendrauk be limitų – užsisakyk planą BEGALYBĖ ir tik už 15 Lt/mėn. į populiariausius LT tinklus (BITĘ, OMNITEL, TELE2 ir TEO) skambink ir rašyk neribotai!
Paskubėk – plano BEGALYBĖ 15 Lt/mėn. kaina galioja tik pirmiems 10 000 klientų.

Trūksta interneto? Užsisakiusiems BEGALYBĘ, planas MĖNUO (1 GB) kainuos tik 3,5 Lt/mėn.

Kaip užsisakyti?

BEGALYBĖ − siųsk SMS su tekstu BEGALYBE numeriu 1550 (nemokamai).
Internetas MĖNUO − siųsk SMS su tekstu MENUO numeriu 1500 (kaina − 0,15 Lt).

Planą BEGALYBĖ taip pat gali užsisakyti, net jei nesi LABAS kortelės klientas:
paskambinęs telefonu 8-63222222 (iš LABAS nemokamai, iš kitų tinklų – pagal galiojančius tavo operatoriaus tarifus),
nusipirkęs kortelę su jau aktyvuotu planu BEGALYBĖ (jos ieškok „LABAS kortelės“ pardavimo vietose: parduotuvėse „Maxima“, „Narvesen“, „Norfa“, kioskuose „Lietuvos spauda“ ir „Kauno spauda“, salonuose „Mobili linija“, „Bitė“ ir kt.).

Kaip atsisakyti?
Atsisakyti plano gali išsiuntęs BEGALYBE- (nepamiršk minuso ženklo!) numeriu 1550 (nemokamai).
Planui BEGALYBĖ galioja sąžiningo naudojimosi taisyklės.
Kiek minučių ir SMS dar liko?
Siųsk SMS su simboliu ? numeriu 1500 (kaina − 0,15 Lt)
Visą informaciją taip pat rasi „Mano LABAS“
Išnaudojai minutes ar SMS nepraėjus mėnesiui? Bet kada gali atsinaujinti esamą planą jį dar kartą užsisakęs.



Anonimiškas rašė...

Begalybė
Telefonas be interneto – kaip pavasaris be žibučių! Dabar (užsisakęs planą BEGALYBĖ) užsisakyk interneto planą MĖNUO už PUSĘ KAINOS. Siųsk SMS numeriu 1500 (kaina – 0,15 Lt) su tekstu MENUO. Daugiau apie interneto planą mėnuo rasi čia.
Pasiūlymo laikas ribotas.
Kalbėk ir rašyk iki begalybės!
Bendrauk be limitų – užsisakyk planą BEGALYBĖ ir tik už 15 Lt/mėn. į populiariausius LT tinklus skambink ir rašyk neribotai!
Paskubėk – plano BEGALYBĖ 15 Lt/mėn. kaina galioja tik pirmiems 10 000 klientų.
Neribotai skambinti ir siųsti SMS galėsi BITĖS (privatūs, verslo, „LABAS kortelės“ ir „LABAS kontrakto“ vartotojai), OMNITEL (privatūs, verslo, EXTRA ir EŽIO vartotojai), TELE2 (privatūs, verslo ir PILDYK vartotojai), TEO, TELEDEMA, EUROCOM, EUROCOM PLIUS (TELE MAXIMA), METADEMA IR KO ir TELEKOMUNIKACINIŲ PROJEKTŲ klientams. Jei skambinsi ne populiariausio tinklo klientui, išgirsi specialų garso įrašą, po kurio galėsi nuspręsti, ar toliau tęsti skambutį (pranešimui išklausyti sugaištas laikas nebus įtrauktas į pokalbio trukmę, todėl tau nieko nekainuos).

Skambučiai ir SMS kitų operatorių klientams, taip pat padidinto tarifo numeriais tau kainuos papildomai.
Trūksta interneto? Užsisakiusiems BEGALYBĘ, planas MĖNUO (1 GB) kainuos tik 3,5 Lt/mėn.

Kaip užsisakyti?

BEGALYBĖ − siųsk SMS su tekstu BEGALYBE numeriu 1550 (nemokamai).
Internetas MĖNUO − siųsk SMS su tekstu MENUO numeriu 1500 (kaina − 0,15 Lt).

Planą BEGALYBĖ taip pat gali užsisakyti, net jei nesi LABAS kortelės klientas:
paskambinęs telefonu +370 632 22222 (iš LABAS nemokamai, iš kitų tinklų – pagal galiojančius tavo operatoriaus tarifus),
nusipirkęs kortelę su jau aktyvuotu planu BEGALYBĖ (jos ieškok „LABAS kortelės“ pardavimo vietose: parduotuvėse „Maxima“, „Narvesen“, „Norfa“, kioskuose „Lietuvos spauda“ ir „Kauno spauda“, salonuose „Mobili linija“, „Bitė“ ir kt.).

Kaip atsisakyti?
Atsisakyti plano gali išsiuntęs BEGALYBE- (nepamiršk minuso ženklo!) numeriu 1550 (nemokamai).
Planui BEGALYBĖ galioja sąžiningo naudojimosi taisyklės.


Anonimiškas rašė...

Labas kortelės planas BEGALYBĖ
Kalbėk ir rašyk iki begalybės!
Bendrauk be limitų – užsisakyk planą BEGALYBĖ ir tik už 15 Lt/mėn. į populiariausius LT tinklus (BITĘ, LABAS KONTRAKTĄ, IR LABAS PAPILDYMĄ, OMNITEL, IR EŽYS PAPILDYMĄ, TELE-2, IR PILDYK PAPILDYMĄ, IR TEO FIKSUOTOJO RYŠIO LAIDINĮ.) skambink ir rašyk iki begalybės neribotai be jokių apribojimų!
O į mažuosius tinklus galioja 0,49 Lt tarifas.
Paskubėk – plano BEGALYBĖ 15 Lt/mėn. kaina galioja tik pirmiems 10 000 klientų.

Trūksta interneto? Užsisakiusiems BEGALYBĘ, planas MĖNUO (1 GB) kainuos tik 3,5 Lt/mėn.

Kaip užsisakyti?

BEGALYBĖ − siųsk SMS su tekstu BEGALYBE numeriu 1550 (nemokamai).
Internetas MĖNUO − siųsk SMS su tekstu MENUO numeriu 1500 (kaina − 0,15 Lt).

Planą BEGALYBĖ taip pat gali užsisakyti, net jei nesi LABAS kortelės klientas:
paskambinęs telefonu +370 632 22222 (iš LABAS nemokamai, iš kitų tinklų – pagal galiojančius tavo operatoriaus tarifus),
nusipirkęs kortelę su jau aktyvuotu planu BEGALYBĖ (jos ieškok „LABAS kortelės“ pardavimo vietose: parduotuvėse „Maxima“, „Narvesen“, „Norfa“, kioskuose „Lietuvos spauda“ ir „Kauno spauda“, salonuose „Mobili linija“, „Bitė“ ir kt.).

Kaip atsisakyti?
Atsisakyti plano gali išsiuntęs BEGALYBE- (nepamiršk minuso ženklo!) numeriu 1550 (nemokamai).
Planui BEGALYBĖ galioja sąžiningo naudojimosi taisyklės.
Kiek minučių ir SMS dar liko?
Siųsk SMS su simboliu ? numeriu 1500 (kaina − 0,15 Lt)
Visą informaciją taip pat rasi „Mano LABAS“
Išnaudojai minutes ar SMS nepraėjus mėnesiui? Bet kada gali atsinaujinti esamą planą jį dar kartą užsisakęs.
Svarbu žinoti

Anonimiškas rašė...

Labas planas BEGALYBĖ!

Telefonas be interneto – kaip vasara be atostogų!

Interneto planą MĖNUO (1 GB/mėn.) su planu BEGALYBĖ gauk pigiau – 5 Lt/mėn. Tik nepamiršk, užsisakęs planą BEGALYBĖ, užsisakyti ir Interneto planą MĖNUO. Akcija tęsis ne amžinai, paskubėk. Siųsk SMS numeriu 1500 (kaina – 0,15 Lt) su tekstu MENUO. Daugiau apie interneto planą rasi čia.

Svarbi informacija planuojantiems keliones – plano suteikiami duomenys galioja tik naršant Lietuvoje.
Pasiūlymo laikas ribotas.

Kalbėk ir rašyk iki begalybės be jokių apribojimų!

Bendrauk be limitų – užsisakyk planą BEGALYBĖ ir tik už 15 Lt/mėn. į populiariausius LT tinklus skambink ir rašyk neribotai!

Neribotai skambinti ir siųsti SMS galėsi BITĖS (privatūs, verslo, „LABAS kortelės“ ir „LABAS kontrakto“ vartotojai), OMNITEL (privatūs, verslo, EXTRA ir EŽIO vartotojai), TELE2 (privatūs, verslo ir PILDYK vartotojai), TEO, TELEDEMA, EUROCOM, EUROCOM PLIUS (teleMAXIMA), METADEMA IR KO ir TELEKOMUNIKACINIŲ PROJEKTŲ klientams. Jei skambinsi ne populiariausio tinklo klientui, išgirsi specialų garso įrašą, po kurio galėsi nuspręsti, ar toliau tęsti skambutį (pranešimui išklausyti sugaištas laikas nebus įtrauktas į pokalbio trukmę, todėl tau nieko nekainuos).

Skambučiai ir SMS kitų operatorių klientams, taip pat padidinto tarifo numeriais tau kainuos papildomai.


Kaip užsisakyti?

Siųsk SMS su tekstu BEGALYBE numeriu 1550 (nemokamai).

Planą BEGALYBĖ taip pat gali užsisakyti, net jei nesi LABAS kortelės klientas:
• paskambinęs telefonu +370 632 22222 (iš LABAS nemokamai, iš kitų tinklų – pagal galiojančius tavo operatoriaus tarifus),
• nusipirkęs kortelę su jau aktyvuotu planu BEGALYBĖ (jos ieškok „LABAS kortelės“ pardavimo vietose: parduotuvėse „Maxima“, „Narvesen“, „Norfa“, kioskuose „Lietuvos spauda“ ir „Kauno spauda“, salonuose „Mobili linija“, „Bitė“ ir kt.).

Kaip atsisakyti?
Atsisakyti plano gali išsiuntęs BEGALYBE- (nepamiršk minuso ženklo!) numeriu 1550 (nemokamai).
Planui BEGALYBĖ galioja sąžiningo naudojimosi taisyklės.

Anonimiškas rašė...

VIDUJE PLANAS BEGALYBĖ

NERIBOTI POKALBIAI IR SMS Į POPULIARIAUSIUS LT TINKLUS

LABAS plano BEGALYBĖ sąlygos
Pagrindiniai tarifai:
Neribotas kiekis minučių ir SMS į populiariausius LT tinklus (BITĘ, TELE-2, OMNITEL, IR TEO).

Planas galioja 30 d. po aktyvacijos.
Planas prasitęs automatiškai, kol galios tavo sąskaitą, arba pats jo neatsisakysi.
Pasiūlymas galioja esant Lietuvoje.

Kiti tarifai ir sąlygos:
Skambučiai ir SMS padidinto tarifo numeriais arba į mažuosius tinklus tau kainuos papildomai. Visus plano tarifus rasi www.labas.lt .
Atsisakyti plano gali išsiuntęs BEGALYBE- (Nepamiršk minuso ženklo!)
Numeriu 1550 (nemokamai).
WWW.LABAS.LT .
EL PAŠTAS INFO@BITE.LT

Anonimiškas rašė...

Labas planas BEGALYBĖ

Kalbėk ir rašyk iki begalybės!

Bendrauk be limitų – užsisakyk planą BEGALYBĖ ir tik už 15 Lt/mėn. į populiariausius LT tinklus skambink ir rašyk neribotai!

Neribotai skambinti ir siųsti SMS galėsi:
Į BITĖS privatūs verslo vartotojams, NERIBOTAI
Į LABAS kortelės papildymo vartotojams, NERIBOTAI
Į LABAS kontrakto“ vartotojams, NERIBOTAI
Į OMNITEL privatūs verslo vartotojams, NERIBOTAI
Į EXTRA ir EŽIO vartotojams, NERIBOTAI
Į TELE2 privatūs, verslo vartotojams, 180 MIN. PER PARĄ
Į PILDYK vartotojams, NERIBOTAI
Į TEO vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEDEMA vartotojams, NERIBOTAI
Į EUROCOM vartotojams, NERIBOTAI
Į EUROCOM PLIUS vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEMAXIMA vartotojams, NERIBOTAI
Į METADEMA IR KO vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEKOMUNIKACINIŲ PROJEKTŲ vartotojams NERIBOTAI.

Jei skambinsi ne populiariausio tinklo klientui, išgirsi specialų garso įrašą, po kurio galėsi nuspręsti, ar toliau tęsti skambutį (pranešimui išklausyti sugaištas laikas nebus įtrauktas į pokalbio trukmę, todėl tau nieko nekainuos).

Skambučiai ir SMS kitų operatorių klientams, taip pat padidinto tarifo numeriais tau kainuos papildomai.

Kaip užsisakyti?

Siųsk SMS su tekstu BEGALYBE numeriu 1550 (nemokamai).

Planą BEGALYBĖ taip pat gali užsisakyti, net jei nesi LABAS kortelės klientas:
• paskambinęs telefonu +370 632 22222 (iš LABAS nemokamai, iš kitų tinklų – pagal galiojančius tavo operatoriaus tarifus),
• nusipirkęs kortelę su jau aktyvuotu planu BEGALYBĖ (jos ieškok „LABAS kortelės“ pardavimo vietose: parduotuvėse „Maxima“, „Narvesen“, „Norfa“, kioskuose „Lietuvos spauda“ ir „Kauno spauda“, salonuose „Mobili linija“, „Bitė“ ir kt.).

Kaip atsisakyti?
Atsisakyti plano gali išsiuntęs BEGALYBE- (nepamiršk minuso ženklo!) numeriu 1550 (nemokamai).
Planui BEGALYBĖ galioja sąžiningo naudojimosi taisyklės.
Ir tik už 15 Lt per mėn.


Anonimiškas rašė...

Kalbėk ir rašyk iki begalybės!



Bendrauk be limitų – užsisakyk planą BEGALYBĖ ir tik už 15 Lt/mėn. į populiariausius LT tinklus skambink ir rašyk neribotai!

Neribotai skambinti ir siųsti SMS galėsi BITĖS (privatūs, verslo, „LABAS kortelės“ ir „LABAS kontrakto“ vartotojai), OMNITEL (privatūs, verslo, EXTRA ir EŽIO vartotojai), TELE2 (privatūs, verslo ir PILDYK vartotojai) ir TEO, laidinio ryšio vartotojai.

Jei skambinsi ne populiariausio tinklo klientui TELEDEMA, EUROCOM, EUROCOM PLIUS TELEMAXIMA, METADEMA IR KO ir TELEKOMUNIKACINIŲ PROJEKTŲ klientams. išgirsi specialų garso įrašą, po kurio galėsi nuspręsti, ar toliau tęsti skambutį (pranešimui išklausyti sugaištas laikas nebus įtrauktas į pokalbio trukmę, todėl tau nieko nekainuos).
Skambučiai ir SMS kitų operatorių klientams, taip pat padidinto tarifo numeriais tau kainuos papildomai.
Tai yra galios 0,49 Lt/min. tarifas.

Kaip užsisakyti?

Siųsk SMS su tekstu BEGALYBE numeriu 1550 (nemokamai).

Planą BEGALYBĖ taip pat gali užsisakyti, net jei nesi LABAS kortelės klientas:
paskambinęs telefonu 8-63222222 (iš LABAS nemokamai, iš kitų tinklų – pagal galiojančius tavo operatoriaus tarifus),
nusipirkęs kortelę su jau aktyvuotu planu BEGALYBĖ (jos ieškok „LABAS kortelės“ pardavimo vietose: parduotuvėse „Maxima“, „Narvesen“, „Norfa“, kioskuose „Lietuvos spauda“ ir „Kauno spauda“, salonuose „Mobili linija“, „Bitė“ ir kt.).

Kaip atsisakyti?
Atsisakyti plano gali išsiuntęs BEGALYBE- (nepamiršk minuso ženklo!) numeriu 1550 (nemokamai).
Planui BEGALYBĖ galioja sąžiningo naudojimosi taisyklės.






Anonimiškas rašė...

Labas planas BEGALYBĖ

Kalbėk ir rašyk iki begalybės!

Bendrauk be limitų – užsisakyk planą BEGALYBĖ ir tik už 15 Lt/mėn. į populiariausius LT tinklus skambink ir rašyk neribotai!

Neribotai skambinti ir siųsti SMS galėsi:
Į BITĖS privatūs verslo vartotojams, NERIBOTAI
Į LABAS kortelės papildymo vartotojams, NERIBOTAI
Į LABAS kontrakto“ vartotojams, NERIBOTAI
Į OMNITEL privatūs verslo vartotojams, NERIBOTAI
Į EXTRA vartotojams NERIBOTAI
Į EŽIO vartotojams, NERIBOTAI
Į TEO vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEDEMA vartotojams, NERIBOTAI
Į EUROCOM vartotojams, NERIBOTAI
Į EUROCOM PLIUS vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEMAXIMA vartotojams, NERIBOTAI
Į METADEMA IR KO vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEKOMUNIKACINIŲ PROJEKTŲ vartotojams NERIBOTAI.
Į TELE2 arba TELE-2 pildyk vartotojams, 180 MIN. PER PARĄ

Jei skambinsi ne populiariausio tinklo klientui, išgirsi specialų garso įrašą, po kurio galėsi nuspręsti, ar toliau tęsti skambutį (pranešimui išklausyti sugaištas laikas nebus įtrauktas į pokalbio trukmę, todėl tau nieko nekainuos).

Skambučiai ir SMS kitų operatorių klientams, taip pat padidinto tarifo numeriais tau kainuos papildomai.
Taigi į TELE-2 ir į mažuosius Lietuvos tinklus yra riboti pokalbiai.

Kaip užsisakyti?

Siųsk SMS su tekstu BEGALYBE numeriu 1550 (nemokamai).

Planą BEGALYBĖ taip pat gali užsisakyti, net jei nesi LABAS kortelės klientas:
• paskambinęs telefonu +370 632 22222 (iš LABAS nemokamai, iš kitų tinklų – pagal galiojančius tavo operatoriaus tarifus),
• nusipirkęs kortelę su jau aktyvuotu planu BEGALYBĖ (jos ieškok „LABAS kortelės“ pardavimo vietose: parduotuvėse „Maxima“, „Narvesen“, „Norfa“, kioskuose „Lietuvos spauda“ ir „Kauno spauda“, salonuose „Mobili linija“, „Bitė“ ir kt.).

Kaip atsisakyti?
Atsisakyti plano gali išsiuntęs BEGALYBE- (nepamiršk minuso ženklo!) numeriu 1550 (nemokamai).
Planui BEGALYBĖ galioja sąžiningo naudojimosi taisyklės.
Ir tik už 15 Lt per mėn.

Anonimiškas rašė...

Labas planas BEGALYBĖ

Kalbėk ir rašyk iki begalybės!

Bendrauk be limitų – užsisakyk planą BEGALYBĖ ir tik už 15 Lt/mėn. į populiariausius LT tinklus skambink ir rašyk neribotai!

Neribotai skambinti ir siųsti SMS galėsi:
Į BITĖS privatūs verslo vartotojams, NERIBOTAI
Į LABAS kortelės papildymo vartotojams, NERIBOTAI
Į LABAS kontrakto“ vartotojams, NERIBOTAI
Į OMNITEL privatūs verslo vartotojams, NERIBOTAI
Į EXTRA vartotojams NERIBOTAI
Į EŽIO vartotojams, NERIBOTAI
Į TEO vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEDEMA vartotojams, NERIBOTAI
Į EUROCOM vartotojams, NERIBOTAI
Į EUROCOM PLIUS vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEMAXIMA vartotojams, NERIBOTAI
Į METADEMA IR KO vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEKOMUNIKACINIŲ PROJEKTŲ vartotojams NERIBOTAI.
Į TELE-2 arba TELE-2 pildyk vartotojams, 180 MIN. PER PARĄ

Jei skambinsi ne populiariausio tinklo klientui, išgirsi specialų garso įrašą, po kurio galėsi nuspręsti, ar toliau tęsti skambutį (pranešimui išklausyti sugaištas laikas nebus įtrauktas į pokalbio trukmę, todėl tau nieko nekainuos).

Skambučiai ir SMS kitų operatorių klientams, taip pat padidinto tarifo numeriais tau kainuos papildomai.
Taigi į TELE-2 ir į mažuosius Lietuvos tinklus yra riboti pokalbiai.

Kaip užsisakyti?

Siųsk SMS su tekstu BEGALYBE numeriu 1550 (nemokamai).

Planą BEGALYBĖ taip pat gali užsisakyti, net jei nesi LABAS kortelės klientas:
• paskambinęs telefonu +370 632 22222 (iš LABAS nemokamai, iš kitų tinklų – pagal galiojančius tavo operatoriaus tarifus),
• nusipirkęs kortelę su jau aktyvuotu planu BEGALYBĖ (jos ieškok „LABAS kortelės“ pardavimo vietose: parduotuvėse „Maxima“, „Narvesen“, „Norfa“, kioskuose „Lietuvos spauda“ ir „Kauno spauda“, salonuose „Mobili linija“, „Bitė“ ir kt.).

Kaip atsisakyti?
Atsisakyti plano gali išsiuntęs BEGALYBE- (nepamiršk minuso ženklo!) numeriu 1550 (nemokamai).
Planui BEGALYBĖ galioja sąžiningo naudojimosi taisyklės.
Ir tik už 15 Lt per mėn.

Anonimiškas rašė...

Begalybė
Labas planas BEGALYBĖ

Kalbėk ir rašyk iki begalybės!

Bendrauk be limitų – užsisakyk planą BEGALYBĖ ir tik už 15 Lt/mėn. į populiariausius LT tinklus skambink ir rašyk neribotai!

Neribotai skambinti ir siųsti SMS galėsi:
Į BITĖS privatūs verslo vartotojams, NERIBOTAI
Į LABAS kortelės papildymo vartotojams, NERIBOTAI
Į LABAS kontrakto“ vartotojams, NERIBOTAI
Į OMNITEL privatūs verslo vartotojams, NERIBOTAI
Į EXTRA vartotojams NERIBOTAI
Į EŽIO vartotojams, NERIBOTAI
Į TEO vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEDEMA vartotojams, NERIBOTAI
Į EUROCOM vartotojams, NERIBOTAI
Į EUROCOM PLIUS vartotojams, NERIBOTAI
Į METADEMA IR KO vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEKOMUNIKACINIŲ PROJEKTŲ vartotojams NERIBOTAI.
Į TELE-2 arba TELE-2 pildyk vartotojams, 180 MIN. PER PARĄ

Jei skambinsi ne populiariausio tinklo klientui, išgirsi specialų garso įrašą, po kurio galėsi nuspręsti, ar toliau tęsti skambutį (pranešimui išklausyti sugaištas laikas nebus įtrauktas į pokalbio trukmę, todėl tau nieko nekainuos).

Skambučiai ir SMS kitų operatorių klientams, taip pat padidinto tarifo numeriais tau kainuos papildomai.
Taigi į TELE-2 ir į mažuosius Lietuvos tinklus yra riboti pokalbiai.
Kaip užsisakyti?
Siųsk SMS su tekstu BEGALYBE numeriu 1550 (nemokamai) arba užeik į „Mano LABAS“ savitarną − mano.labas.lt
Planą BEGALYBĖ taip pat gali užsisakyti, net jei nesi LABAS kortelės klientas:
•paskambinęs telefonu +370 632 22222 (iš LABAS nemokamai, iš kitų tinklų – pagal galiojančius tavo operatoriaus tarifus),
•nusipirkęs kortelę su jau aktyvuotu planu BEGALYBĖ (jos ieškok „LABAS kortelės“ pardavimo vietose: parduotuvėse „Maxima“ bei „Prisma“, „Narvesen“, „Norfa“, kioskuose „Lietuvos spauda“ ir „Kauno spauda“, salonuose „Mobili linija“, „Bitė“ ir kt.).
Kaip atsisakyti?
Atsisakyti plano gali išsiuntęs BEGALYBE- (nepamiršk minuso ženklo!) numeriu 1550 (nemokamai).
Planui BEGALYBĖ galioja sąžiningo naudojimosi taisyklės.
Ir tik už 15 Lt per mėn. arba 4.34 Eur.

Anonimiškas rašė...

Begalybė
Labas planas BEGALYBĖ
Kalbėk ir rašyk iki begalybės!
Bendrauk be limitų – užsisakyk planą BEGALYBĖ ir tik už 15 Lt/mėn. į populiariausius LT tinklus skambink ir rašyk neribotai!
Neribotai skambinti ir siųsti SMS galėsi:
Į BITĖS privatūs verslo vartotojams, NERIBOTAI
Į LABAS kortelės papildymo vartotojams, NERIBOTAI
Į LABAS kontrakto“ vartotojams, NERIBOTAI
Į OMNITEL privatūs verslo vartotojams, NERIBOTAI
Į EXTRA vartotojams NERIBOTAI
Į EŽIO vartotojams, NERIBOTAI
Į TEO vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEDEMA vartotojams, NERIBOTAI
Į EUROCOM vartotojams, NERIBOTAI
Į EUROCOM PLIUS vartotojams, NERIBOTAI
Į METADEMA IR KO vartotojams, NERIBOTAI
Į TELEKOMUNIKACINIŲ PROJEKTŲ vartotojams NERIBOTAI.
Į TELE-2 arba TELE-2 pildyk vartotojams, 180 MIN. PER PARĄ
Jei skambinsi ne populiariausio tinklo klientui, išgirsi specialų garso įrašą, po kurio galėsi nuspręsti, ar toliau tęsti skambutį (pranešimui išklausyti sugaištas laikas nebus įtrauktas į pokalbio trukmę, todėl tau nieko nekainuos).
Skambučiai ir SMS kitų operatorių klientams, taip pat padidinto tarifo numeriais tau kainuos papildomai.
Taigi į TELE-2 ir į mažuosius Lietuvos tinklus yra riboti pokalbiai.
Kaip užsisakyti?
Siųsk SMS su tekstu BEGALYBE numeriu 1550 (nemokamai) arba užeik į „Mano LABAS“ savitarną − mano.labas.lt
Planą BEGALYBĖ taip pat gali užsisakyti, net jei nesi LABAS kortelės klientas:
•paskambinęs telefonu +370 632 22222 (iš LABAS nemokamai, iš kitų tinklų – pagal galiojančius tavo operatoriaus tarifus),
•nusipirkęs kortelę su jau aktyvuotu planu BEGALYBĖ (jos ieškok „LABAS kortelės“ pardavimo vietose: parduotuvėse „Maxima“ bei „Prisma“, „Narvesen“, „Norfa“, kioskuose „Lietuvos spauda“ ir „Kauno spauda“, salonuose „Mobili linija“, „Bitė“ ir kt.).
Kaip atsisakyti?
Atsisakyti plano gali išsiuntęs BEGALYBE- (nepamiršk minuso ženklo!) numeriu 1550 (nemokamai).
Planui BEGALYBĖ galioja sąžiningo naudojimosi taisyklės.
Ir tik už 15 Lt per mėn. arba 4.34 Eur.

Unknown rašė...

Taip Biblijoje nėra minima apie skaistyklą žmogaus siela po mirties eina į dangų arba į pragarą iki paskutinio teismo prisikėlimo po to blogieji pateks į ugnies ežerą o geriejį pateks į naują dangaus karalystę su kūnu ir siela o skaistykla yra žmonių sugalvota doktrina katalikų bažnyčia o iš tikro yra dangus arba pragaras po mirties taip!

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...


Ar žmogaus siela yra mirtinga ar nemirtinga?

Klausimas: Ar žmogaus siela yra mirtinga ar nemirtinga?

Atsakymas: Nėra jokios abejonės, kad žmogaus siela yra nemirtinga. Tai aiškiai matoma daugelyje Šventojo Rašto ištraukų, Senajame ir Naujajame testamentuose. Psalmių 22:26; 23:6; 49:7-9; Ekleziasto 12:7; Danieliaus 12:2-3; Mato 25:46; 1 Korintiečiams 15:12-19. Danieliaus 12:2 parašyta: „Daugelis miegančių žemės dulkėse pabus: vieni amžinam gyvenimui, kiti- amžinai paniekai ir gėdai.“ Panašiai Jėzus sakė, kad nedorėliai „...įeis į amžinąjį kentėjimą, o teisieji į amžinąjį gyvenimą“ (Mato 25:46). Su žodžiais “kentėjimą“ ir „gyvenimą“ panaudotas tas pats graikų žodis, taigi aišku, kad nedorėliai ir teisieji turi amžiną/nemirtingą sielą.

Biblijos mokymas yra aiškus- visi žmonės, išgelbėti ir pražuvę, amžinai egzistuos danguje arba pragare. Tikras gyvenimas arba dvasinis gyvenimas nesibaigia, kai mūsų kūnai miršta. Mūsų sielos gyvens amžinai- Dievo būvime danguje, jeigu mes išgelbėti, arba kentėjime pragare, jeigu mes atmetėme Dievo išgelbėjimo dovaną. Biblija pažada, kad ne tik mūsų sielos gyvens amžinai, bet ir mūsų kūnai bus prikelti. Kūno prisikėlimo viltis yra esminė krikščioniško tikėjimo dalis (1 Korintiečiams 15:12-19).

Nors visos sielos yra nemirtingos, mums reikia nepamiršti, kad mes nesame amžini tokiu pačiu būdu kaip Dievas. Dievas yra vienintelė amžina būtybė, tik Jis neturi nei pradžios, nei pabaigos. Dievas visada egzistavo ir Jis visada egzistuos. Visi kiti kūriniai, žmonės ir angelai, yra riboti, nes jie turėjo pradžią. Nors nuo tada, kai mes atsiradome, mūsų sielos amžinai egzistuos, Biblija nemoko, kad mūsų sielos visada egzistavo. Mūsų sielos yra nemirtingos, nes Dievas jas taip sukūrė. Bet jos turėjo pradžią; buvo laikas, kada jos neegzistavo.

Grįžti į svetainę lietuvių kalba

Ar žmogaus siela yra mirtinga ar nemirtinga?

Unknown rašė...

Aš skaitau Bibliją joja rašyta kad žmogus po mirties patenka į dangų arba į pragarą jo dvasinė siela.

Linas rašė...

Ar žmogaus siela yra mirtinga ar nemirtinga?
Klausimas: Ar žmogaus siela yra mirtinga ar nemirtinga?

Atsakymas: Nėra jokios abejonės, kad žmogaus siela yra nemirtinga. Tai aiškiai matoma daugelyje Šventojo Rašto ištraukų, Senajame ir Naujajame testamentuose. Psalmių 22:26; 23:6; 49:7-9; Ekleziasto 12:7; Danieliaus 12:2-3; Mato 25:46; 1 Korintiečiams 15:12-19. Danieliaus 12:2 parašyta: „Daugelis miegančių žemės dulkėse pabus: vieni amžinam gyvenimui, kiti- amžinai paniekai ir gėdai.“ Panašiai Jėzus sakė, kad nedorėliai „...įeis į amžinąjį kentėjimą, o teisieji į amžinąjį gyvenimą“ (Mato 25:46). Su žodžiais “kentėjimą“ ir „gyvenimą“ panaudotas tas pats graikų žodis, taigi aišku, kad nedorėliai ir teisieji turi amžiną/nemirtingą sielą.

Biblijos mokymas yra aiškus- visi žmonės, išgelbėti ir pražuvę, amžinai egzistuos danguje arba pragare. Tikras gyvenimas arba dvasinis gyvenimas nesibaigia, kai mūsų kūnai miršta. Mūsų sielos gyvens amžinai- Dievo būvime danguje, jeigu mes išgelbėti, arba kentėjime pragare, jeigu mes atmetėme Dievo išgelbėjimo dovaną. Biblija pažada, kad ne tik mūsų sielos gyvens amžinai, bet ir mūsų kūnai bus prikelti. Kūno prisikėlimo viltis yra esminė krikščioniško tikėjimo dalis (1 Korintiečiams 15:12-19).

Nors visos sielos yra nemirtingos, mums reikia nepamiršti, kad mes nesame amžini tokiu pačiu būdu kaip Dievas. Dievas yra vienintelė amžina būtybė, tik Jis neturi nei pradžios, nei pabaigos. Dievas visada egzistavo ir Jis visada egzistuos. Visi kiti kūriniai, žmonės ir angelai, yra riboti, nes jie turėjo pradžią. Nors nuo tada, kai mes atsiradome, mūsų sielos amžinai egzistuos, Biblija nemoko, kad mūsų sielos visada egzistavo. Mūsų sielos yra nemirtingos, nes Dievas jas taip sukūrė. Bet jos turėjo pradžią; buvo laikas, kada jos neegzistavo.

English
Grįžti į svetainę lietuvių kalba
Ar žmogaus siela yra mirtinga ar nemirtinga?

Linas rašė...

Pomirtinis gyvenimas
Jump to navigation Jump to search

Hieronymus Bosch paveikslas „Palaimintųjų pakilimas”

Charonas plukdo mirusiųjų sielas per Stiksą. Josep Benlliure Gil piešinys
Pomirtinis gyvenimas (taip pat požeminis pasaulis, mirusiųjų karalystė) – teorinė idėja, kad žmogaus siela (sąmonė) tebeegzistuoja po fizinės kūno mirties. Tai gali būti suvokiama ir kaip transcendentinė erdvė, ir kaip reali vieta. Idėja apie pomirtinį pasaulį ar kitokias egzistencijos po mirties formas sutinkama praktiškai visuose tikėjimuose ir kultūrose.[1]
Abraominėse religijose (krikščionybėje, islame, judaizme) tikima, kad po mirties siela atsiskiria nuo kūno ir patenka į vieną iš dviejų pomirtinių erdvių – Rojų arba Pragarą (dalyje krikščioniškų srovių dar išskiriama tarpinė erdvė – skaistykla). Dieviškojo teismo metu nusprendžiama, kurios sielos patenka į Rojų ir būna greta Dievo, o kurios patenka į Pragaro kančias. Žydų sekta Sadukiejai tikėjo Dievu, bet netikėjo pomirtiniu gyvenimu.
Indijos religijose (hinduizme, sikhizme, džainizme) tikima reinkarnacija – mirusiojo siela patenka į naują kūną ir pamiršta buvusį gyvenimą. Budizme panaši koncepcija yra atgimimas. Persikūnijimas priklausąs nuo buvusių gyvenimų (karmos) – kuo geresnis žmogus buvo, tuo geresnes sąlygas gaus naujame gyvenime, o gyvenę netinkamai gali persikūnyti į gyvūną, patirti kančias. Toks persikūnijimų ratas vadinamas samsara, o tikinčiojo tikslas yra galiausiai persikūnyti į Dievą (mokša) arba (budizme) pasiekti nirvaną.
Senovės egiptiečių tikėjime mirusiojo siela keliauja į mirusiųjų kraštą Aaru. Ten Ozyris sveria mirusiojo širdį – jei ji lengvesnė už plunksną, siela keliauja tolyn, o jei sunkesnė – atiduodamas demonui Amit. Egiptiečiai taip pat tikėjo prisikėlimu iš mirusiųjų, todėl atlikdavo mumifikaciją, prie mirusiojo palikdavo Mirusiųjų knygą. Senovės graikai tikėjo, kad po mirties siela, Hermio padedama, keliauja į mirusiųjų pasaulį – Hadą. Į jį savo valtimi per Stiksą plukdo Charonas. Ten mirusiojo siela teisiama ir patenka į Eliziejų, Hadą arba Tartarą. Panašiai pomirtinis gyvenimas suvoktas ir skandinavų mitologijoje – jis skirstytas į Valhalą (išrinktųjų karalystę), Helą (daugumos atilsio vietą) ir Niflhelą (kančių vietą nusidėjėliams).
Senovės lietuvių mitologijoje dausos minimos kaip protėvių buveinė, kurioje gyvena mirusių vėlės bei žiemoja paukščiai. Vėlė, esanti anapusiniame pasaulyje, suprantama antropomorfiškai. Įvairiuose pagoniškuose tikėjimuose dažnai egzistuoja sielos persikūnijimo į gamtos tvariniją idėja. Senovės lietuvių tikėjime užsimenama apie žmogaus virsmą žvėrimi, gyvuliu, paukščiu, augalu, medžiu. Tačiau žmogaus atgimimas nauju žmogaus kūnu neminimas. Zoomorfiniai ir kt. gamtos objektai laikomi totemais.[2]
Moksliniu požiūriu, nėra jokių įrodymų, kad po smegenų mirties žmogaus sąmonė kažkokia forma išlieka. Tokia būsena vadinama amžinąja užmarštimi. Šiam požiūriui oponuojama pasitelkiant apymirtines patirtis, patirtas išgyvenusiųjų klinikinę mirtį. Kita vertus, paprastai pastarosios patirtys laikomos haliucinacijų, vaistų, pakitusios sąmonės būsenos padariniais.[3] Tačiau tai netiesa. Kiti tituluoti mokslininkai neigia mechaninį požiūrį į sąmonę ir siūlo kvantinės sąmonės tikrą teoriją. Pagal kurią mirtis tikrai nenutraukia sąmonės egzistencijos.
4 Visų šių aiškinimų esmė ta pati — kad kūnas miršta, o siela išlieka. Nuo senų senovės šitaip yra skiepijamas tikėjimas, jog mirusieji mato, girdi, mąsto — tai yra kažkokiu pavidalu toliau gyvena sąmoningą gyvenimą. Tačiau kaip tai įmanoma? Jausmai ir mintys yra atsiejami ir egzistuoja nepriklausomai nuo smegenų veiklos. Kai asmuo miršta, smegenys žūva. O atminties galia, emocijos, pojūčiai patys savaime atskirai išsilaiko. Tai yra kad sąmonė toliau veikia!









Anonimiškas rašė...

Biblija sako apie žmogaus sukūrimą
Ir Viešpats Dievas padarė žmogų iš žemės dulkių ir įkvėpė jam į šnerves gyvą dvasią ir taip žmogus gyvą sielą įgavo. Pradžios 2, 7

Anonimiškas rašė...

Siela tikrai yra galite net neabejoti. Mire mano sunus nesenai 22 metu. 5 menesius jo siela buvo pas mus namie tik reikia jutiminiu lempu ir pamatysite nuo 1 iki 5 nakties vaikšto po namus. Turiu daug papasakoti. Jeikas rinktu informacija