šeštadienis, gegužės 28, 2011

Maltoje - referendumas dėl skyrybų

Malta - vienintelė Europos Sąjungoje šalis, kuri neturi skyrybų įstatymo. Taigi, maltiečiai neturi galimybės išsiskirti, Šiandien, gegužės 28 d., Maltoje vyksta referendumas dėl skyrybų.
Maltos katalikų vyskupai paragino balsuoti prieš.  ”Referendumo rezultatus telydi Dievo Žodis, - pareiškė šalies katalikų vyskupai, karštai ragindami balsuoti už santuoką. - Šis referendumas suteikia proga dalyvauti Kristaus misijoje, ginant ir gerbiant šeimą ir santuoką. Krikščionys negali praleisti tokios progos. Visi, kurie nutarė nebalsuoti tokiu svarbiu reikalu, paliudys pilietinės atsakomybės ir religinės brandos stoką”.  
Beje, kažkaip vyskupai patys pamiršta, kad jų tarnavimo ir šeimos klausimus Dievo žodis anaiptol nelydi. Ir patys "karštai" nenori nei Dievo žodžio vykdyti, nei santuokos palaikyti. Biblija apie vyskupus sako:
"O vyskupas privalo būti nepeiktinas, vienos žmonos vyras, santūrus, protingas, padorus, svetingas, sugebantis mokyti; ne girtuoklis, ne kivirčius, ne geidžiantis nešvaraus pelno, bet švelnus, nemėgstantis vaidytis, negodus pinigų, geras savo namų šeimininkas, turintis klusnius ir tikrai dorus vaikus”. 1Timotiejui3;2
Dauguma rinkėjų, net iki 47 procentų, deklaravo, jog yra neapsisprendę. 28 procentai pritaria skyrybų įstatymui, 25 procentai ketina balsuoti prieš.

Komentarų nėra: