antradienis, gegužės 31, 2011

Ajatola įsakė žudytis ir žudyti

Islamas, be abejo, taikos religija, bet iš kur tada tos smurto bangos? Gal čia pavienių nieko neišmanančių ir neišsimokslinusių radikalų darbas? Deja, kaip rodo įvykiai, mirtį sėjančius įstatymus leidžia net aukšti islamo dvasininkai. Sakykim, vienas iš Irano aukščiausių ajatolų, dvasinis Irano prezidento patarėjas Mochamadas Tagi Mesbach pakvietė savo sekėjus toliau vykdyti teroro aktus prieš izraeliečius, neišskiriant nė vaikų.
 Islamo žinovas savo interneto puslapyje paviešino religinį įsakymą,  kuriame teigia, kad savižudžių teroristų atakos ne tik teisėtos, bet yra ir kiekvieno tikratikio musulmono pareiga.Ypač kas liečia Izraelį ir jo gyventojus.
Vienas iš lankytojų paklausė apie skirtumą tarp "kankinio mirties" ir "savižudybės", teigdamas, kad kai kurie islamo teologai sako, kad tai prieštarauja islamui.
Mochamadas Tagi Mesbach atsakydamas apgailestavo, kad klausiantysis "tapo islamo priešų propagandos auka" ir patarė "susitelkti" ties uždavinių vykdymu prieš sionistinį režimą. Turbūt ajatola turėjo omenyje, kad greičiau klausiantysis nusižudytų... "Islamo gynimas kankinių aktais ne tik leidžiamas, bet yra ir pareiga",- teigė ajatola. (Keista, tačiau taip gerai musulmono "pareigas" išmanantis žinovas iki šiol tebėra gyvas).
 Beje, kai jo paklausė, "O kaip dėl vaikų, žuvusių per šias atakas?",- ajatola nematė reikalo uždrausti vaikų žudymą, sakydamas, kad izraeliečiams galima kenkti, galimos net ir vaikų aukos, jeigu kovos baigtis su "engėjais" priklauso nuo šių civilių užpuolimo.
Galima tik įsivaizduoti, kas gali laukti pasaulio, jeigu tokių žmonių rankose atsidurs atominis ginklas.
Pagal mignwes

1 komentaras:

Linas rašė...

kažką Judai ne ten suspaudei:)