trečiadienis, gegužės 11, 2011

Modeliui pozityvus mąstymas nedavė atsakymo

2008 metais  20-metė supermodelis Ruslana Koršunova iššoko Niujorke iš savo buto lango ir nusižudė. Dabar aiškėja, kad jos savižudybei galėjo turėti  įtakos organizacija, vadinamųjų psichologinių treningų centras "Pasaulio rožė". Šį centrą lankė ir jos draugė Anastasija Drozdova, nusižudžiusi po metų.
Versiją apie šios organizacijos vaidmenį iškėlė žurnalas Newsweek.
Šios organizacijos tinklapyje teigiama, kad mokoma pasiekti savo tikslų ir turtėti materialiai. Žurnale teigiama, kad gauti slapti treningų užrašai rodo, kad organizacijoje stengiamasi atjungti kritišką mąstymą, nuslopinti sąmonę. Merginos užsirašydavo vis ilgesniam ir aukštesniam treningų lygiui. Organizacijos mokymas pagrįstas "Lifespring" ("Gyvenimo pavasaris") metodu, tačiau neužsimenama apie teismo procesus JAV, kur buvę dalyviai nurodydavo žalą jų psichikai.  1980 metais "Lifespring" turėjo užsidaryti.
Po keleto mėnesių "treningų" merginos pasikeitė - tapo agresyvios, nesukalbamos, isteriškos. Ruslana ir Anastasija beveik metus lankė psichologinius treningus, o po finalinių seansų visiškai palūžo.
Artimieji ir draugai mano, kad byla dėl savižudybės buvo per greitai uždaryta.

27 komentarai:

judas rašė...

cia kalte turi kristi ant modeliu agenturu...aisku kaltos ir pacios panos,ju tevai...
Modeliu agenturos-tai pragaro vartai,kas pro juos ieina ir iseina-randa sau mirti...
Nebutinai fizine,juk mirciu buna ivairiu...

Olgerdas rašė...

Galima butu pamanyt, kad krikscionys nesizudo... Zudosi, ir ne taip retai. Kodel? Cia jau kitas klausimas...

Linas rašė...

Lab įdomu, kur kas kada, nežinau nė vieno atvejo

Olgerdas rašė...

Linai, internetas platus, noresi rasi. Beje zinau ir TZ atveju, suprantama apie tai rasyt nebus teisinga.

judas rašė...

Matai,Olgerdai,kai krikscionys nusizudo,jie vistiek gyvens...,o kai nusizudo tokios jaunos panos,kurios neprieme Viespaties,jos zusta amziams...

Olgerdas rašė...

Judai, prisiskaitei Sapovalovo teoriju matos:)... Ar tik ne todel kai kurie ir zudosi- ai dzin, Sapovalovas sake (nors uz tokias teorijas verta ji butu paduoti i teisma), kad uz tai nieko nebus?.. Pavargau, nervai nelaiko, zmona uzkniso, gyvent atsibodo- aisiu pas Kristu (alia)..
Dzin man tos teorijos. Man idomu, kada gi tas nusizudes krikscionis atgailaus uz sia nuodeme?.. Juk po savizudybes laiko atgailai nebebus...

judas rašė...

Kas matos,tai matos,kad pats nepazysti nei Rasto nei Dievo jegos...
Neminek cia Sapovalovo ir jo teoriju,as jo nei klausau nei skaitau...ir nepradek cia padavineti jo i teisma,kaip koks 'korintietis'...:)Dievas jam teisejas.
Matai,tu neatidus skaitydamas kitus.As juk nekalbu del kokiu priezasciu zudosi krikscionys...as ne apie prezastis,o apie pasekmes po nusizudymo,kalbu...na,bet tiek jau to.

Man idomu,kaip tu ismintyji sia Rasto vieta:Jn.10:29
" Mano Tėvas, kuris man jas davė, yra aukščiau už viską, ir niekas negali jų išplėšti iš mano Tėvo rankos."
NIEKAS,tame tarpe ir savizudybe,negali Dievo vaiko isplesti is Tevo ranku.
Olgerdai,net tavo neteisingas isivaizdavimas to nepadarys...:)
O kaip atgailaus uz savo nuodemes po mirties visi,kurie pvz.nebus nusideje savizudybes nuodeme,o kitomis ...?
Juk visi nusidedame ir po nemazai kartu i diena...Tai kas bus su tais,kurie staiga mirs sava ar tai nesava mirtimi,nespeje ispazinti savu nuodemiu?

Olgerdas rašė...

Sapovalovas butent ir naudoja tas eilutes nu :). Bet ar maza kas naudoja Biblija kaip jam patinka?

Beje, kazkas pas tave su mastymu, Judai, netvarkoj, jei i viena greta rasai savizudzius ir tuos, kurie na kad ir pvz per gatve ejo masina numuse... Tai nera tas pats, nes per gatve gali eiti ir uzsimirses nepastebet masinos, o nusizudai SAMONINGAI... Tame ir bajeris yra...

Olgerdas rašė...

Beje, Judai, tau neaisku, kodel apie teisma paminejau? Paaskinsiu. Nes yra BK straipsnis apie privedima iki savizudybes. Ir tokios laisvamaniskos Biblijos interpretacijos kai kuriu "tarnautoju" lupose yra ne kas kita kaip skatinimas nebijoti zudytis.

Linas rašė...

Išplėšti niekas negali, bet išeiti pats iš tų rankų - gali. Kitaip tai prieštarautų Dievo charakteriui ir jo duotai laisvai valiai. Žinau dalis baptistų bažnyčių moko - ką bedarytum, tu išsigelbėjai ir viskas. Būna gerų Dievo vaikų, būna blogesnių, bet išgelbėjimas išliks.
Optimistinis variantas, bet negali Dievo priversti išgelbėti, o tuo labiau laikyti žmogų per jėgą...

judas rašė...

Olgerdai,tos eilutes,visu pirma,yra Dievo Zodis.Tai Dievo pazadas,kuri reikia nenaudoti savo tikslams,o juo tiketi.Taigi,atidek dabar Sapovalova,ir jo,sios (Jn.10:29) eilutes naudojimo buda i sona,ir pasakyk ,ar tu pats tiki siuo Dievo zodziu?Jei ne,tai pateik savo argumentu,kurie padarys Dievo Zodi negaliojanciu :)

Olgerdai,rupinkis savo mastymu,nes niekaip tau nesiseka teisingai suprasti apie ka as kalbu.To priezastis ta,kad esi daug prisivalges informacijos,kuri vis ir pakisa paciam koja...:)
Ar samoningai nusidedi ar nesamoningai,vistiek nusidedi,ir padarai nuodeme,uz kuria reikia atgailauti ...Pats buvai susirupines siuo klausimu:
"Man idomu, kada gi tas nusizudes krikscionis atgailaus uz sia nuodeme?.. Juk po savizudybes laiko atgailai nebebus..."
Tai va, savo komentare ir klausiau taves sito:"Juk visi nusidedame ir po nemazai kartu i diena...Tai kas bus su tais,kurie staiga mirs sava ar tai nesava mirtimi,nespeje ispazinti savu nuodemiu?"
Stai apie ka kalba ejo,ir toks klausimas buvo tau,nuo kurio samoningai ar nesamoningai issisukai..:)

judas rašė...

"Išplėšti niekas negali, bet išeiti pats iš tų rankų - gali. Kitaip tai prieštarautų Dievo charakteriui ir jo duotai laisvai valiai. Žinau dalis baptistų bažnyčių moko - ką bedarytum, tu išsigelbėjai ir viskas. Būna gerų Dievo vaikų, būna blogesnių, bet išgelbėjimas išliks.
Optimistinis variantas, bet negali Dievo priversti išgelbėti, o tuo labiau laikyti žmogų per jėgą..."

Niekas negali,bet pasirodo,kad gali...:)Pats zmogus gali.Tada iseina taip,kad Dievas pamelavo mums,sakydamas,kad NIEKAS negali...

Zmogus pats negali itiketi i Dieva be Dievo,taip pat jis negali ir istrukti is Dievo,nes ka issirinko Dievas, priklauso Dievui ir yra Dievo,ir tas priklausys Jam amzinai.Dievas mus pasirinko,nes JIs jau buvo mus issirinkes dar net pries pasaulio sukurima JAME!:) Ef:1:4.
Nebandykit nieko atimineti is Dievo,vaikeliai...:)
Mokykites vaikai,jums truksta sviesos!:)

Linas rašė...

Judai:)Nesinervuok, ko dabar pyksti, nu juk galima tiesiog diskutuoti be nervų ir agresijos kitų atžvilgiu. Judas, ne tu, o anas ar nepražuvo? Jis taip ir pavadintas -pražūties sūnus. Jėzus nė vieno nevertė su juo būti.Dievas nė vieno neverčia Juo tikėti, nes jei verstų visi būtų tikintys.
Be to, teologija nestatoma tik ant 1 vietos, mažiausiai 2-3 reikia. Biblija kalba, kad kas nusisuka, tas sąmoningai kryžiuoja Dievo sūnų, todėl tokiems nebėra atgailos, jų neįmanoma grąžinti ir telieka bausmės laukimas. Nėra atgailos, nėra ir atleidimo, kas čia neaišku, Olgerdas tiksliai paklausė. Argi Dievo žodis prieštarauja pats sau, Judai? "iškarpyti ir iškraipyti" Biblijos niekam nepatariama.
Išvis sakyčiau, kad mokytojas yra garbinga profesija, bet tik tada, kai savęs nelaikai mokytoju. Geriau būk mokiniu.O dėl šviesos juk žinai "Tavo šviesoje matome šviesą". Dažnai pasirodo, kad ta mūsų "šviesa" Jo šviesoje yra pati tikriausia tamsa.

judas rašė...

"Beje, Judai, tau neaisku, kodel apie teisma paminejau? Paaskinsiu. Nes yra BK straipsnis apie privedima iki savizudybes. Ir tokios laisvamaniskos Biblijos interpretacijos kai kuriu "tarnautoju" lupose yra ne kas kita kaip skatinimas nebijoti zudytis."

Na,paduok tuos tarnautojus i teisma,Olgerdai,jei jau zinai,kad ju tarnavimas skatina i savizudybes.Imkis veiksmu.
Blogybe yra ta,kad tikintieji nemyli tiesos,jos neiesko patys,o visa tai paliko uz juos daryti "dvasininku luomui",ir kol jiems taip bus gerai,tol ir tesis krikscionybeje visokiausios blogybes...

judas rašė...

Linai,kad nera cia del ko man nervuotis,ir agresijos kitu atzvilgiu netaikau...kur tu ja cia izvelgi?

Judas Iskarijotas prazuvo,nes taip turejo ir buti,pagal Rasta.Scenarijus is anksto parasytas buvo,laike tik issipilde.Cia viskas pagal Rasta,ir niekas to negalejo pakeisti,kad butu kitaip...
Dievas nevercia tiketi,bet Dievas mums dave tikejima tiketi Juo.Tai Jo dovana mums.Niekas juk negali pats ateiti ir itiketi i Dieva,jei jam tai neduota,ane?Cia juk isskirtinai yra tik Dievo nuopelnas.Ir ka Dievas issirinko dar pries laikus,tuos Jis ir paslovINO Rom:8:30 (t.y. isgelbejo pilnai).Dievo akyse musu isgelbejimas pilnai uzbaigtas,ir niekas jo negali pakeisti kitaip,nes kitaip Dievas butu jau ne Dievu...

Pats kalbi ,kad reikia naudoti ne viena eilute,tai ir naudok daugiau.Be to jei jau rasai kazka is Biblijos,tai parasyk teisingai,o nepasikliauk vien tik savo atmintimi :)

"Biblija kalba, kad kas nusisuka, tas sąmoningai kryžiuoja Dievo sūnų, todėl tokiems nebėra atgailos, jų neįmanoma grąžinti ir telieka bausmės laukimas."

Negi taip parasyta?Sudeliok pirma viska teisingai,o tada pakalbesim ir del sios Rasto vietos.:)

Linas rašė...

Judai, vis tiek nebandyk charakirį pasidaryt, norėdamas patvirtinti savo teorijos teisumą:)

Olgerdas rašė...

Jo charakiri ne mums- mes gi siaip ar tai ne japonai ir ne nindzes :)))...
Is dalies suprantu, kad buna zmogui visokiu laiku, buna kai ir nervai nelaiko, tikejimas pasilpsta ir pan. Visko buna, tik man atrodo, kad pvz konkreciai depresone mes patys sutinkame sedet ir medituot tame. Gaunasi kaip ir samoningas Dievo malones atmetimas- "o vat vistiek netikesiu kad Dievas geras, kad pasirupins manim ir pan". Esu tai patyres anksciau pats , esu ir sutikes ne viena panasu krikscioni, kuris kartais kozna diena balansuoja ties riba: gyvent negyvent... Galiu pasakyt, kad mane savo laiku sustabde butent tai, kad nieko nebuvau girdejes apie teorijas kad ka bedarytum, Dievas su manim. Uztat giliai viduje turejau isitikinima, kad perzenges ta riba, kai nebus galimybes atgailaut, atgal pas Dieva sugrizt neturesiu galimybiu... Ir ta negriztamumo baime mane savo laiku sutabde.

Kazkaip yra toks dalykas su nuodemem: vienas darome nes esame kazkame silpni, o kitas darome samoningai apsisprende jas daryt, samoningai kenkiame kitiems arba sau... Musu kunai yra Sv. Dvasios namai, sventykla, o kas ta sventykla samoningai niokoja, Dievas Pauliaus lupomis pazada toki zmogu irgi suniokoti... Savizudybe yra bene pats ryskiausias pavyzdys samoningo kuno niokojimo.
Zinoma, Judai, yra tos musu kasdienes nuodemes, bet turbut dazniausiai jos buna nesamoningos, padaromos impulsyviai, pusiau automatiskai (ar tai del mums kazkada vaikysteje padarytu zaizdu, kas dazniauisiai ir yra, arba del kitu priezasciu). Tos impulsyvios nuodemes padaromos labai staigiai, del ju gailimes, ju gedijames, del ju kasdien atgailaujame. Bent jau man taip yra. O samoningos nuodemes yra tuomet, kai tu zinai, kad tycia griauni savo gyvenima, kuna ar dvasia- bet vistiek apsiprendi eiti tuo griovimo keliu. Atgaila tuomet net netenka prasmes- tu ja savo rankom atmeti ir eini toliau link savo destruktyvaus tikslo. Panasiai kaip anas biblinis Judas. Ir matomai Dievas daleidzia tam vykti- Jam reikia musu samoningumo, Dievui neidomu mus tampyt kaip marionetes.

Nezinau, Judai, ar aiskiai paaiskinau... Kaip isejo taip...

Anonimiškas rašė...

Rom 6,14-16
Nuodėmė neturi viešpatauti: jūs ne įstatymo, bet malonės valdžioje.
Tai ką? Gal darysime nuodėmes, jei esame ne įstatymo, bet malonės valdžioje? Jokiu būdu!
Argi nežinote, kad pasiduodami kam nors vergauti, jūs iš tiesų tampate vergais to, kuriam paklūstate:
ar tai būtų nuodėmė, vedanti į mirtį, ar paklusnumas, vedantis į teisumą.
Rom 8, 1;5-6;13
Taigi dabar nebėra pasmerkimo tiems, kurie yra Kristuje Jėzuje, kurie gyvena ne pagal kūną, bet pagal Dvasią.
Kurie gyvena pagal kūną, tie mąsto kūniškai, o kurie gyvena pagal Dvasią-dvasiškai.
Kūniškas mąstymas-tai mirtis, o dvasiškas-gyvenimas ir ramybė.
Jei jūs gyvenate pagal kūną-mirsite. Bet jei dvasia marinate kūniškus darbus-gyvensite.
Taigi, iškyla toks klausimas, jei krikščionis nusižudo, ar iš tiesų buvo krikščionis, ar aplamai buvo išgelbėtas, o gal jis buvo tik kaip fariziejus, kuris tik rodesi esąs toks. Juk krikščionio kūnas nebėra jo nuosavybė, o šventosios Dvasios namai, bažnyčia. Ar Dvasia naikintų savo indą? Nemanau...

judas rašė...

Na,puse komentaru dingo,bet nieko,galime toliau komentuoti...Ta ka, vel nuo pradziu...:)

Olgerdai,tai visgi,kaip pats supranti ir naudoji sia eilute?Kaip ir buvo jau kalbeta,Sapovalova padedam i sona,ir kalbam apie save,taigi...
Kaip zinai,Biblijos negalima naudoti kaip kam patinka,ir jos tiesu negalima neigti tam tikru zmoniu poelgiais...Biblija reikia aiskinti tik pacia Biblija.

Dabar apie mastyma.Apie blaivu mastyma pakalbekim.Negi tu manai,kad zmogus SAMONINGAI pasitraukia is gyvenimo,budamas SAMONINGAS?Tai yra blaivaus proto?O gal zinai fakta,kai tikintysis,isgirdes,kad isgelbejimas amzinas ir neprarandamas,tuctuojau su dziaugsmu griebtusi virves,sakydamas-einu namo,pas Viespati?:)
Tokiu "ciudu" nebuna,tad nereikia cia pateikineti savo ismastymo teoriju,teigianciu,kad tikintysis yra skatinamas savizudybei,jei jis tik isgirsta tiesa,jog isgelbejimas duodamas amzinai...
Taip gali sakyti tik tie,kuriems nera aiskus Dievo isgelbejimo planas,turinys,bei rezultatas...

Linas rašė...

Judai, šiuo atveju, patarčiau pačiam neišvedinėti teorijų apie amžiną galutinį ir neišplėšiamą išgelbėjimą:) Tai prieštarauja Biblijos dvasiai raidei ir kam nori. Paulius ragina baigti bėgimą ir nenuklysti į pasaulį, sakydamas, kad niekas negaus vainiko, jei bus grumesis ne pagal taisykles. Timotiejus jis pateikia faktą:"Kai kurių tikėjimo laivas sudužo". Taigi, ar Dievas prieštarauja pats sau, kai sako:"Niekas neišplėš" ir "tikėjimo laivas sudužo"? Gal Dievas nėra visagalis? Jūdai, evengelijos negalima iškarpyti, ta srovė eina iš vienos amerikos baptistų srovės. Beje, man uoliai gynė "amžinąjį" principą moteris, kuri ruošėsi gal 4 kartą tuoktis. Jai labai patiko tas mokymas, kad "niekas neišplėš".

judas rašė...

Man jau nebereikia nieko isvedineti,nes as jau pazinau TIESA,kad amzinasis gyvenimas Dievo duodamas viena karta ir amzinai.Ir tikintis jo negali prarasti amzinai :)
Biblija nepriestarauja pati sau,ji yra teisinga,gili,ir l.logiska knyga,tik deja,dauguma neturedami pakankamai sviesos nesamoningai bando inesti i ja savo pataisymus...:)
Pvz.Dievas sako:Kas Mane tiki,tas is mirties yra perejes i gyvenima Jn:5:24,bet zmogus dades is saves:bet jei jis gyvens nevertai Evangelijos-vel pereis is gyvenimo i mirti :)...arba Dievas sako:Kas tiki Mane,nors ir mirtu,bus gyvas Jn:11:25,bet zmogus vel prides savo supratimo ir pasakys:bet jei nusizudys,arba jo tikejimo laivas suduz,-mirs amzinai...:).Kam truksta sviesos,visados prie Dievo zodzio prides dar ir savo salygas...:)
Linai,jei esi uz Evangelijos neiskraipyma,tai ir neiskraipyk,Jos,pridedamas savo.
Kas del Pauliaus vainiko,tai pasiskaityk,kad tas vainikas-yra teisumo vainikas,o ne amzinojo gyvenimo vainikas...ir ji gaus tik tie,kurie pamilo Jo pasirodyma,o ne itikejo i Ji.Cia Paulius kalba apie ateinanti Teisumo amziu,i kuri ieis tik tie,kurie bus verti.Cia visai neina kalba apie amzinaji isgelbejima,bet apie apdovanojima,kuri gaus tie,kuries bus verti.Tas pats ir su tikejimo laivo suduzimu...Taigi.

Linas rašė...

Judai, nereikia tiek šviesos vartoti, kad visai nieko imtum nebeskirti.

Tu geriau pagalvok, galbūt tu maišai kai kalbi apie amžinąjį išgelbėjimą kaip Dievo valią su tuo, kaip žmogus elgiasi su juo.
Biblija sako:"Jei kas atstumia Mozės Įstatymą, tas be jokio pasigailėjimo turi mirti, dviem ar trims liudytojams paliudijus.
Tik pagalvokite: kaip dar sunkesnės bausmės nusipelnys tas, kuris sutrypė kojomis Dievo Sūnų, nešventu palaikė Sandoros kraują, kuriuo buvo pašventintas, ir įžeidė malonės Dvasią!"
arba
“Ne kiekvienas, kuris man sako: ‘Viešpatie, Viešpatie!’, įeis į dangaus karalystę, bet tas, kuris vykdo valią mano Tėvo, kuris yra danguje.Daugelis man sakys aną dieną: ‘Viešpatie, Viešpatie, argi mes nepranašavome Tavo vardu, argi neišvarinėjome demonų Tavo vardu, argi nedarėme daugybės stebuklų Tavo vardu?!’Tada Aš jiems pareikšiu: ‘Aš niekuomet jūsų nepažinojau. Šalin nuo manęs, jūs piktadariai!’

Kaip matai net stebuklus darys tikintieji, pranašaus, bet vis tiek bus išmesti, ką bekalbėti apie tokį aktą kaip čia aptarinėjame. Va ir baigiasi visa teorija apie tai, kad "amžinai" nepaisant ką bedarytum. Galiu dar kokia 5-6 vietas, kur Jėzus kalba apie tai nurodyti.
Judai, skaityti reikia viska:)

judas rašė...

Ka ir kiek turiu ta ir tiek ir vartoju...:)
Tu manai,kad as neskaitau kitu vietu?Net tik ,kad skaitau,bet ir suprantu jas taip,kaip ir reikia suprasti,o ne taip,kaip tie ,kurie anuliuoja amzinaji gyvenima ji gavusiems...:)Ko tik nepridaro zmogus,kai prikisa savo supratima prie Dievo zodziu...na,bet Dievas kantrus ir gailestingas visiems.
Taigi.
Biblija sako::"Jei kas atstumia Mozės Įstatymą, tas be jokio pasigailėjimo turi mirti, dviem ar trims liudytojams paliudijus.

Ar cia kalba apie tai,kad amzinai prazus ir eis i pragara?

Toliau,Biblija sako:
Tik pagalvokite: kaip dar sunkesnės bausmės nusipelnys tas, kuris sutrypė kojomis Dievo Sūnų, nešventu palaikė Sandoros kraują, kuriuo buvo pašventintas, ir įžeidė malonės Dvasią!"

Tai ar cia eina kalba apie tai,kad ta sunkesne bausme-tai amzinas atskirimas nuo Dievo?Amzina prazutis?

Toliau,Biblija:
“Ne kiekvienas, kuris man sako: ‘Viešpatie, Viešpatie!’, įeis į dangaus karalystę, bet tas, kuris vykdo valią mano Tėvo, kuris yra danguje.Daugelis man sakys aną dieną: ‘Viešpatie, Viešpatie, argi mes nepranašavome Tavo vardu, argi neišvarinėjome demonų Tavo vardu, argi nedarėme daugybės stebuklų Tavo vardu?!’Tada Aš jiems pareikšiu: ‘Aš niekuomet jūsų nepažinojau. Šalin nuo manęs, jūs piktadariai!’

Ne kiekvienas ieis i dangaus karalyste.Cia kalba eina apie iejima dangaus karalyste,o ne i amzinaji isgelbejima.
Kas gimes is vandens ir Dvasios, tas jau iejo i Dievo karalyste Jn:3:5,bet cia kalbama apie iejima i dangaus karalyste,ir BIblija daro skirtuma tarp Dievo karalystes ir dangaus karalystes.Pvz,kad ieiti i Dievo karalyste,reikia gimti is naujo,bet ,kad ieiti i dangaus karalyste,reikia vykdyti Tevo valia.
Taigi,daug nesipleciant,si Rasto vieta nekalba apie amzinojo gyvenimo praradima:)

Olgerdas rašė...

Ne Judai, nuo varcios is pradzios cia vadinasi jau gincas :)... Jei tau jo reikia davaj gincykis pats su savim, man tai neidomu.
Beje, gaila tikrai, kad komentarai dingo, nes nezinau, ar Judai matei mano paskutini berods 12 dienos, ilgas toks, kur rasiau, tarp kitu dalyku ir apie save- nes pats praeityje irgi turejau siokios tokios praktikos, kas liecia savizudybe, tiesa tai buvo tik mintys, kurios, kaip matai, neisigyvendino, bet visgi jos buvo... Jau neatgaminsiu viso to komento is atminties, ale galeciau pasakyt tik, kad as gyvas esu ne tik todel, kad tai yra Dievo malone, bet ir todel, kad tuomet nieko nezinojau (ir aciu Dievui) apie jokias ten teorijas "isples neisples...", o tiesiog suvokiau, kad uz savizudybes ribos nebera ateities su Dievu- stai ir visa hermeneutika... Ir ties tuo sustosiu sia tema.

judas rašė...

Tau vadinasi tai gincu,man,ne.Mintis mano buvo ta,kad tesiam diskusija toliau,neziurint i tai,kad dalis komentaru dingo.Kai kam dar reikia pazinti tiesa:),tiesa,apie amzinaji isgelbejima...
Maciau tavo komentara,ir buvau ilga atsakyma jam paruoses :)...
Ka galiu pasakyti i tavo komentara?Tai grynai zmogiska hermeneutika,kuri teigia,kad jei krikscionis pakelia pries save ranka,jis amziams atsiskiria nuo Dievo.Tai grynas melas,kuris bando paneigti Dievo Zodzius.Dievo Zodziu negalima paneigineti zmogaus poelgiais,jo patyrimais,jo "sveika logika"...:)
Olgerdo komentaras,-tai geras to pavyzdys,kai zmogus savo patyrimais,savo logiskomis isvadomis paneigia Dievo Zodi:"Niekas neisples"-teigdamas,kad isples!
Zmogaus poelgiai,logiskos isvados,negali tapti autoritetu,kuris stovetu auksciau uz Dievo Zodi!:)
Bet,kaip nekeista,pas daugeli butent taip ir yra...

Jn:10:28 Aš duodu joms amžinąjį gyvenimą; jos nepražus per amžius, ir niekas jų neišplėš iš mano rankos.

Dievas duoda,Dievas sako ir Dievas garantuoja.Triguba virve!
As noriu paklausti tu,kuriems tai tik teorija :),ar jie gavo Dievo dovana- amzinaji gyvenima Rom:6:23?Jei taip,tai ar Dievas atims sia dovana is ju,jei jie blogai elgsis,bus neistikimi,ar dar kazka tai bloga padarys?:)

buhalterija2011 rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Dievo malonė, tai dovana mums, o dovanos niekas neatsiima. Jei tikrai žmogus yra išpažinęs Jėzų savo Viešpačiu, Dievo sūnumi, yra išgelbėtas nuo pragaro. Mes gauname šią malonę dykai,ne dėl darbų, kad nesigirtume, o tikėjimu. Ir žinoma, kad ką bedarytume,niekas tos malonės nepanaikins, išgelbėjimas niekur nedings.Bet jei tikintis prieina iki savižudybės, tai reiškia,kad jis per ilgai klausė šėtono, o dėl šito teks atsakyt, bus didelė gėda stovint prieš Viešpatį.