penktadienis, gegužės 27, 2011

Jonas Paulius II... kiauras

Popiežius Jonas Paulius II Romoje įamžintas statula, tiesa, Romos gyventojai nelabai patenkinti tokiu pontifiko pavaizdavimu. "La Repubblica" cituoja vieną moterį:"Nenorime, kad statula primintų skarbonkę". "Corriere della Sera" ją pavadino "Sargybos būdele", o Vatikano "L'Osservatore Romano" statulą vadino "išsigimusią" ir "bomba su skyle".
Skulptūros autorius Olivjero Rainaldi aiškina, kad norėjo pavaizduoti popiežiaus ir pasaulio santykį...

10 komentarų:

judas rašė...

man tai siuksliadeze primena...

Linas rašė...

Pagalvok apie geraja puse, galima pinigeli atminciai inmesti be vargo:)

judas rašė...

Na,i tokia skyle ir daiktus galima inmesti be vargo...be to,kaip lengva inmesti taip bus lengva ir isimti...
Manau,kad pasauli trauks si skyle :)

Linas rašė...

O tu Judai, žiūrau, praktikas:)

Olgerdas rašė...

Labai prasminga skulptura. Ji labai nemazai gali pasakyti apie Vojtylos asmenybe, ypac apie jo veikla ivertinima :) Zodziu, giliai kapsto skulptorius... :)

Zita rašė...

Va todėl Dievas ir nenori, kad žmonės Jo atvaizdus kurtų

Olgerdas rašė...

O tai kur cia Dievas? Cia tik popieziaus cocacolinis variantas :)

Zita rašė...

Štai kiek "gražių" pavadinimų Jonas Paulius II susilaukė. Žmonėms dabar atrodo, kad jie smerkia statulos kūrėją, tačiau ši statula žmonių pasąmonėje jau iškreipė paties popiežiaus asmenybės paveikslą. Tai paprasta psichologija, Olgerdai. Žmogaus sąmonė priima informaciją regimuoju būdu ir ją sujungia su jau turima informacija. Pabandyk dabar galvoti apie popiežių ir nematyti šitos statulos su skyle. Ar pavyko? :)))

Tai puikus pavyzdys to kas vyksta žmonių pasąmonėj, kai matai prieš save žmogaus rankomis sukurtą kito žmogaus, nors ir iškilios asmenybės, paveikslą. O Dievo paveikslo teisingai negali sukurti nei vienas žmogus. Štai todėl Dievas ir neleido kurti savo atvaizdo, kad žmonės bendrautų ir pažintų Gyvąjį Dievą Tėvą, pažintų Jo tikrą asmenybę, o ne nuodėmės veikiamų kūrėjų sukurtus dievus. O šita skylė tokia akivaizdi kūrėjo nesąmonė ir paties Vatikano nesąmonė, kad leido tokį pastatyti, jog norisi galvoti, kad tai Dievas sumaišė jiems protus ir leido šitam palyginimui atsirasti pasaulyje - žiūrėkite kaip jūs, žmonės, savo atvaizdą iškreipiate, o dar norite kurti Dievo atvaizdą.

Linas rašė...

Na, Zita, labai gerai čia paaiškinai.

Olgerdas rašė...

Skyle yra skyle, ji yra ir nieko cia nepadarysi :)