antradienis, gegužės 31, 2011

Šiuolaikinis rabinas - konservatyvi lesbietė

Viename filme sako:"Ir ko tik Rusijoje nepamatysi", tačiau dabar reikėtų ieškant keistenybių žvilgsnį kreipti plačiau - JAV paskirta tarnauti pirma konservatyvi rabinė lesbietė.
Ko norėti iš liberaliojo judaizmo sparno, jeigu konservatorių judėjime įšventintas pirmasis atvirai gėjus rabinas.Įšventinimo ceremonija vyko žydų  seminarijoje Niujorke.
28 metų Rachel Isaacs buvo įšventinta gegužės 19 d.
Rachelė Isaacs bus rabinu Waterville, Maine, kur ji jau pasitarnavo kaip rabino internas. Ji taip pat dirba nepilną darbo dieną, kaip žydų kapelionas Colby College.
Kiti gėjai ir lesbietės rabinai buvo įšventinti, bet jie išlaikė savo seksualinius polinkius paslaptyje, siekdami išvengti išsiuntimo, o Rachelė tapo pirmąja kuri atvirai pareiškė apie savo seksualinę orientaciją.

Paliekant šone merginos seksualinius polinkius turiu pastebėti, kad barzdą kaip tikram rabinui jai bus pakankamai sunku užsiauginti. O kaip dabar be barzdos į ją kreipsis tradiciniu: "Rebe..."?

14 komentarų:

Sigitas Kalinas rašė...

Manau, kad dvasininkui nereikėtų turėti antros pusės, nes dėl to nukenčia pašaukimas, iššvaistoma energija šeimai.

Kęstutis rašė...

Neišmokęs rūpintis šeima, kaip mokės pasirūpinti bendruomene? :)

Sigitas Kalinas rašė...

Tada nors homoseksualai neturėtų turėti antros pusės. Šiaip skaistumas nėra blogai ;) Mažiau buitinių rūpesčių, visiškas atsidavimas darbui.

Nekalbu apie katalikybę, kur skaistumas neretai tik imituojamas ;)

Zita rašė...

Dievui tarnauti turi ateiti tokie kokius Jis sukūrė. Niekur nėra parašyta, kad Dievas suskūrė moterį moteriai ir vyrą vyrui.

Linas rašė...

Aš tai tiksliai žinau, kad vyrus moterims sukūrė - atnešk, paduok, paimk:)

Anonimiškas rašė...

Tai pagal Zitą taip išeina, kad homoseksualai yra kažkoks Dievo kūrybos "brokas"? Jeigu daugiau pasidomėtumėte, tai žinotumėte apie tyrimus, kuriais buvo nustatyta, jog homoseksualių vyrų smegenys panašios į hetero moterų, o lesbiečių - į hetero vyrų.

O šiaip tai nereikia nė tyrimų: abejoju, ar Zita sugebėtų įsimylėti moterį, o Linas - vyrą. :-) Vis dėlto tokių atvejų pasitaiko. Tai ką tada daryti?

Linas rašė...

Va va seniai pastebėjau, kad vieni vyrai turi moterų smegenis. Apkeiskim, ir bus tvarka - visi patenkinti, įskaitant smegenus.

Sigitas Kalinas rašė...

Pasidarė ir man labai įdomu. Reiks kažkaip gauti vieno pastoriaus knygą (lietuviškai turėtų vadintis - Jėzus ir lyčių lygybė).

Zita rašė...

"Brokas????

Ir Dievas sutvėrė žmogų pagal savo atvaizdą; pagal Dievo atvaizdą sutvėrė Jis jį; vyrą ir moterį sutvėrė Jis. Dievas juos palaimino ir tarė: “Būkite vaisingi ir dauginkitės, pripildykite žemę ir užvaldykite ją, viešpataukite jūros žuvims, padangių paukščiams ir kiekvienam gyvam padarui, kuris kruta ant žemės!”(Pr 1; 27,28).


Kur tu čia matai "broką"?

Zita rašė...

Beje, mielas anonime, tie mokslininkai mato nuodėmės pasekmes, o ne priežastis. Tai yra skirtumas ir šių dalykų nereikėtų maišyti. Žinai, žmogžudys atėjęs tavęs nužudyti irgi turi kažkokius fiziologinius pakitimus, ar tuo jį pateisinsi ir sakysi: "Prašom žudyk, nes tavo tokia prigimtis?????

Zita rašė...

O gal dar dėl to ir Dievą apkaltinsi??????

Zita rašė...

Ir dar anonimui
Nespręsk apie Dievą pagal save.

Olgerdas rašė...

Linai, su barzda no problem- prisiklijuoji arba ant gumytes pasikabini kaip Diedas Morozas ir jau tikra bus rabe :)

Linas rašė...

Nu tokiai gražiai moteriai barzda??? Bijau, kad lesbietės palaikytų tai išdavyste:)