penktadienis, gegužės 06, 2011

Tanzanija - magijos tikslais žudo albinosus

Kaip atrodo burtai ir magija praktikoje, geriausiai galėtų papasakoti Tanzanijos albinosai, kuriuos žudo, kad galėtų išpjauti jų organus.
Per metus, manoma, kad nužudyta šimtai albinosų magijos tikslais, mat magai tvirtina, kad preparatai iš albinosų atneša sėkmę ir klestėjimą. Tanzanijoje manoma, kad albinosai yra laimės ir klestėjimo simboliai. Todėl vietos burtininkai perka jų lavonus, kraują ir vidaus organus, iš kurių gaminami neva stebuklingi gėrimai, galintys atnešti turtų. O albinoses mergaites masiškai prievartauja, nes laiko, kad lytiniai santykiai su jomis "išgydo nuo AIDS". Iš 40,7 milijono Tanzanijos gyventojų maždaug 1,4 milijono yra užsikrėtę šia liga.
Oficialiai pernai buvo nužudyti 63 albinosai, praneša kanadiečių organizacija "Under The Same Sun", praneša "Reuters". Beje, tų pačių magų teigimu, albinosai yra prakeikti, todėl jie - ne žmonės, jie ne miršta, o paprasčiausiai išnyksta. Maždaug 150 tūkst. Tanzanijos albinosų pastaruoju metu stipriai išgyvena dėl savo saugumo. Panašūs prietarais egzistuoja ir Kongo demokratinėje respublikoje. Čia šviesi albinosų oda yra geidžiama prekė. Kenijoje ir Burundyje irgi padaugėjo albinosų nužudymų.
Pasak gandų, pardavus albinoso kūną, galimą uždirbti apie 380 eurų. Visai neseniai Tanzanijos policija sulaikė 47 įtariamuosius organų prekyba.

Komentarų nėra: