ketvirtadienis, gegužės 26, 2011

JAV evangelikų bažnyčios padeda Haroldo Kempingo pranašysčių aukoms

JAV evangelikų bažnyčios padeda Haroldo Kempingo apokaliptinio kulto pranašysčių aukoms po to, kai pasaulio pabaiga neatėjo. Štai bažnyčios Calvary Bible Church of Milpitas iš Kalifornijos jau prieš gegužės 21 dieną išplatino kreipimąsi į pasekėjus, kad apgaulingos pranašystės neišsipildys ir kad ateis gegužės 22 diena. "Nebijokite, jūs nesate vieni.Mes galime jums padėti. Suprantame, kad mūsų pagalba gali būti ir nepriimta, bet po gegužės 21 dienos suprasite, kad mes veikiame skatinami meilės.mes žinome, kad kai melas bus atskleistas, daugeliui iš jūsų bus nelengva, bet mes pasiruošę padėti",- sakoma bažnyčios pareiškime.
Beje, tokios pranašystės buvo gyvos įvairiose religinėse struktūrose - Europoje viduramžiais žmonės parduodavo savo turtą, išdalindavo, o kiekviena epidemija buvo priimama kaip pasaulio pabaigos ženklas, stačiatikiai ištisomis grupėmis išmirdavo laukdami pasaulio pabaigos ir t.t.  

3 komentarai:

Olgerdas rašė...

Labai faina, kad jie tai daro, zmonems tikrai reikalinga pagalba- ir, kiek suprantu, ne tik moraline, bet ir finansine, nes kiek zinau, daug is ju visas santaupas isleido visokioms skrajutems ir pan

Linas rašė...

Na nebuvo jų tiek daug, tai ne masinis reiškinys, bet kažkam reikia ir tiems nedaugeliui padėti

Sigitas Kalinas rašė...

Tam ir reikia žmones pratinti mąstyti. Čia buvo neblogiausia, bet istorijoje nemažai buvo smegenų plovimo (pvz. Hitleris, Leninas).
Vienam krikščionių tinklaraštyje skaičiau įrašą "Abejonės žudo". Bet krikščionybei labiausiai ir pakenkė nemąstymas ;)