ketvirtadienis, gegužės 19, 2011

Katalikai Kaune masiškai perima valstybines mokyklas

Katalikai Kaune masiškai perima valstybines mokyklas. Viskas daroma su valdžios žinia. Apie tai parašė "Kauno diena". Beje, nesibodima ir neaiškių veiksmų -  įsteigę aštuonias katalikiškas vidurines mokyklas Kaune, savivaldybės atstovai Teisingumo ministerijai nusiuntė raštą, kad mieste veikia tik viena religinė mokykla.  Melagingą dokumentą pasirašė dabar areštinėje dienas leidžiantis Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius.
"Kauno mieste religinės pakraipos mokykla yra tik Jėzuitų gimnazija. Tai nevalstybinė mokykla, kuri priklauso katalikų vienuolių religinei bendruomenei - Lietuvos jėzuitų draugijai", - tokį atsakymą Teisingumo ministerijai parašė savivaldybės valdininkai. Tai jie padarė prieš keletą mėnesių gavę paklausimą dėl Kaune įsteigtų religinės pakraipos švietimo įstaigų.
Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas pastaruosius kelerius metus vieną po kito rengė sprendimo projektus miesto tarybai, o politikai balsavo už naujų katalikiškų mokyklų steigimą Kaune.
Teisingumo ministerijai užkliuvo, kad, masiškai steigiant katalikiškas mokyklas, gali būti pažeista Konstitucija, kurioje skelbiama, kad "valstybinės ir savivaldybių mokymo ir auklėjimo įstaigos yra pasaulietinės".
Taigi, Kaunas bus labiausiai pamaldus Lietuvos miestas, ko gero, greitai visas švietimo tinklas atsidurs Kauno vyskupijos žinioje.

Komentarų nėra: