penktadienis, gegužės 06, 2011

Saudo Arabijoje bręsta "bobų maištas"

Musulmonai pabrėžia, kaip gerai islamas pasirūpino moterimis, tačiau pačios moterys ne visada taip mano. Saudo Arabijoje bręsta "bobų maištas". Moterims ima atsibosti jų nežmoniška padėtis ir jos ima bruzdėti, reikalaudamos teisių, kurios savaime suprantamos didžiojoje dalyje pasaulio šalių. Dabar Saudo Arabijoje moterys panoro balsuoti rinkimuose, registracija į rinkimus prasidėjo balandžio 23 dieną, tačiau moterims balsuoti neleidžiama.
Dešimtys moterų Saudo Arabijoje nusprendė mesti iššūkį islamo sistemai, kuri draudžia moterims vairuoti automobilį, balsuoti, dirbti, keliauti ir net išrašyti vaistus, jeigu jos neprižiūri globėjas - vyras, net jei tai būtų jų pačių nepilnametis sūnus.
11 moterų El-Rijade, susipažinusių socialiniuose tinkluose, nukeliavo į rinkimų komisiją norėdamos užsiregistruoti, joms, žinoma, nepavyko, nepaisant to, moterys labai patenkintos savo žygiu, nes buvo išsikvietusios ir užsienio žurnalistus.
Judėjimas "Sauditų moterų revoliucija" jau turi puslapį "Facebook".
Be to, viename universitete protestavo šimtai moterų, kaip praneša  "Arabia Today", nes visą grupę moterų išvarė iš anglų kalbos egzamino. Studentės nesutiko su jų vertinimu, nepadėjo net rektoriaus pastangos sustabdyti demonstraciją. Rektorius dabar grasina, kad visoms moterims, kurios neišlaikė egzamino, teks kartoti visą kursą ir visų dalykų - esą tai bus bausmė už chaosą...
Taigi, socialiniai tinklai, matyt, išjudins musulmonų kraštuose ir moteris.

Komentarų nėra: