antradienis, gegužės 10, 2011

"Teen Challenge" - vieno žmogaus paklusnumas palietė tūkstančius


Būdamas 13 metų Džastinas Franičius ėmė gerti ir rūkyti marichaną, 15- metis jau buvo priklausomas nuo narkotikų. Šiandien 25 metų vyras yra laisvas žmogus, turi šeimą ir laukia gimstant antro vaiko,  ir už tai yra dėkingas neseniai žuvusiam pastoriui Deividui Vilkersonui, nors niekada jo nesutiko, tik keletą kartų girdėjo pamokslaujant, pasakoja  "The Christian Post".
D.Vilkersono įkurtas tarnavimas narkomanams "Teen Challenge" davė jam antrą šansą. Pastorius šį tarnavimą įkūrė 1958 metais kartu su jaunesniuoju broliu Donu. Jie planavo padėti gatvių gaujų nariams, bet pastebėjo, kad gatvių gaujų nariai tapo narkomanais. Taip buvo įkurtas pirmas "Teen Challenge" centras Brukline. 
Džastinas Franičius yra "Shenandoah Valley Teen Challenge, Inc." Džeksonvilyje direktorius. Prieš septynerius metus jis atėjo į šią programą. Ironiška, bet jis pats yra pastoriaus sūnus, kuris vadovavo "Teen Challenge" skyriui, vis dėlto bandydamas žaisti su narkotikais, jis vos nepražuvo. Dabar visa Franičių šeima - jis, mama Novela, tėvas Džonas, žmona  - visi dirba padėdami narkomanams. D.Vilkersono paklusnumas Dievui, kai jis atvyko į Niujorką ir ėmė pamokslauti keletui gatvių vaikų, kuriais nesirūpino, išaugo į pasaulinį tarnavimą, pakeitųsi daugybės žmonių gyvenimus. 
"Teen Challenge" JAV turi 233 filialus ir 1181 skyrių pasaulyje.


Komentarų nėra: