antradienis, gegužės 10, 2011

Minėtos „Europos ekumeninės chartijos“ pasirašymo dešimtosios metinės

Gegužės devintąją, Šveicarijoje, Fribūro universiteto Ekumeninių studijų institute paminėtas „Europos ekumeninės chartijos“ pasirašymo dešimtosios metinės.
Paminėjimo seminare dalyvavo Europos katalikų vyskupų konferencijų tarybos, Europos Bažnyčių tarybos ir Šveicarijos krikščioniškų Bažnyčių bendruomenės vadovai ar delegatai. Po seminaro pranešimų ir apvaliojo stalo diskusijų, jo dalyviai sudalyvavo bendrose ekumeninėse pamaldose Fribūro universiteto koplyčioje.
Europos ekumeninė chartija buvo pasirašyta 2001 metų balandžio 22 dieną, savaitę po Velykų. Tai nebuvo improvizuotas ir paviršutinis gestas. Jį paruošė Europos krikščioniškų Bažnyčių pasiryžimas dalyvauti ekumeniniame dialoge. Chartijos idėja kilo dar 1989 ir 1997 metų Europos ekumeniniuose susitikimuose Bazelyje ir Grace. Po išsamių diskusijų buvo parengtas chartijos tekstas, jį 2001 metais pasirašė kardinolas Miloslav Vlk ir metropolitas Jeremijas, Europos vyskupų konferencijų tarybos (CCEE) ir Europos Bažnyčių tarybos (CEC) pirmininkai, pranešė "Vatikano radijas".
„Europos ekumeninė chartija“ nėra dogmatinis ar kanoninis dokumentas.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Šviesos angelas dirba savo darbą...Pamenu vienas senyvo amžiaus Dievo tarnas, man, dar jaunam pasakė apie tai kas vyksta su tokiu ekumenizmu koks yra: "šėtonas keičia veidą". Prireikė kelių metų kol visa širdimi ir protu tai suvokiau.