trečiadienis, gegužės 04, 2011

Sielovados ypatumai Lietuvoje - kapelionas auklėjo medikus taranavimu

Lrytas.lt rašo apie balandžio 25-osios vakarą Kaune, Marvelės gatvėje, jaunos medikės, gydytojos rezidentės Gintarės Linkevičiūtės sumušimu pasibaigusį eismo įvykį. Smurtu prieš moterį, šalia kurios sėdėjo pusės metukų dukrelė, įtariamas Kauno priešgaisrinės gelbėjimo viršininkas A.Lukaševičius.
Dabar "L.Rytas.lt" pateikia dar įdomesnių detalių, pasirodo, kad jaunos medikų poros automobilį persekiojusį visureigį „Land Rover Freelander“ vairavo... Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) kapelionas, kunigas Linas Šipavičius.
Kunigo vairuojamam visureigiui Marvelės gatvėje taranavus medikų „Opel Vectra“, pastarojo automobilio vairuotojo teigimu, panaudoję jėgą jį laukan ištraukė du vyrai – ugniagesys A.Lukaševičius ir, kaip dabar paaiškėjo, kunigas L.Šipavičius. Po kelių akimirkų ugniagesys užpuolė ir sumušė automobilyje sėdėjusią ir policiją kvietusią gydytoją rezidentę 28 metų G.Linkevičiūtę.
„Važiavome į namo, kelyje mums kelią užblokavo visureigis, neleido aplenkti. Dovydas („Opel“ vairavęs jos draugas Dondūbas Jurgaitis – red.) šiaip ne taip jį aplenkė, tada visureigio vairuotojas pradėjo chuliganiškai elgtis, mirksėti ilgosiomis šviesomis, nesilaikė saugaus atstumo. Įsukę į Marvelės gatvę supratome, kad mus persekioja. Galų gale visureigio vairuotojas mus taranavo, atsitrenkė į galinę automobilio dalį“, – lrytas.lt pasakojo G.Linkevičiūtė.
Pasak jaunos medikės, iš visureigio iššokęs jo vairuotojas, Dievo tarnas L.Šipavičius, kartu su keleiviu, ugniagesiu A.Lukaševičiumi, jėga ištraukė prie „Opel“ vairo sėdėjusį jos draugą ir kūdikio tėvą D.Jurgaitį.
„Jie tempė Dovydą iš mašinos, o aš likau sėdėti. Bestumdydami ir besikeikdami jį nustūmė, ėjo toliau, o aš likusi mašinoje bandžiau rinkti policijos numerį, labai išsigandau“, – pasakojo medikė.
Pasak moters, pamatęs, kad ji maigo mobiliojo ryšio telefoną, prie automobilio puolė 5-osios Kauno ugniagesių komandos viršininkas A.Lukaševičius.
„Nespėjau užsirakinti, jis griebė už telefono, sakė: „Tu „čiūčėla“, žiurke, „mentus“ kviesi?“ Pirmiausia jis ranka davė man į nosį, o paskui du kartus riešu trenkė per galvą. Iš viso buvo trys smūgiai.
Išsigandusi prašiau liautis, tačiau ugniagesys tik keikėsi, užsipuolė atsitiktinai įvykį mačiusį vietos gyventoją, mūsų vaikelį išvadino „išgama“ ir „čiūčėla“, - pasakojo gydytoja rezidentė G.Linkevičiūtė.
Paklausus, ar visureigio vairuotojas savo elgesiu buvo bent kiek panašus į kunigą, VDU kapelioną, nukentėjusi medikė neteko žado.
„Niekada nebūčiau patikėjusi, kad tas vyriškis, kuris mane mušė, gali būti gaisrininkas, o juo labiau, kad kartu su juo buvęs bičiulis – kunigas. Jeigu kunigas gali žmogų vytis ir necenzūriniais žodžiais keiktis, tada aš nežinau...“ – svarstė pusės metų dukrelę auginanti medikė".
Beje, tai jau ne pirmas atvejis, kai kunigai chuliganiškai elgiasi prie automobilio vairo - dėl susitumdymo degalinėje vienas Panevėžio kunigas ilgokai santykius aiškinosi su vyru, nenorėjusio be eilės leisti įsipilti benzino.

10 komentarų:

Zita rašė...

Na va, ką reiškia išankstinė nuomonė - rėkiam, kad kunigai pedofilai pedofilai ir negalim patikėt, kad dar ir mušeikos...:)
Ale man tai klausimuks kyla, ko čia šio pasaulio viešpaties tarnai taip įsisiaučia, ar tik ne prieš galu?

Linas rašė...

O tu, panaele, mažiau klausinėk, atsargiau važinėk, nes jie - VISUR:)

judas rašė...

Idomus reiskinys...:)visi gelbetojai:kunigas,gaisrininkas ir medikai :)Tikriausiai cia vyko kova del itakos...:)

Olgerdas rašė...

Ot dzyvai :), lygtais kunigs ne toks pat zmogs kaip ir mes visi, kad keiktis nemoketu ar negaletu, ar susilaikyt negaletu nuo keiksmu... Jei is protestantu burnu tenka visokiu "raideliu" girdzet :) (slaviskos kilmes irgi :) tai tuo labiau is kataliku. Visi esam nusidzejeliai

Linas rašė...

Kaip gerai, Olgerdai, kad iš tavo burnos nieko nesigidis apart dzukavima:)

Anonimiškas rašė...

Na, klysta visi. Atleisti sunkiau :). Kunigas irgi žmogus. Gaisrininkas taip pat.

Linas rašė...

Klaida būna tada, kai vietoj cukraus druskos insidedi, o kai muši, keiki, automobiliu persekioji ir taranuoji moterį su vaiku, čia, mano galva, jau nusikaltimas. Nei vyrui, nei kunigui, nei gaisrininkui nepateisinamas elgesys.

judas rašė...

Be abejo,nepateisinamas elgesys.Istatymas neatleidzia nuo bausmes nei kunigo nei gaisrininko...ikrest i kaili abiems reikia...:)

anona rašė...

...paskaiciau pradzia ir pakako... pasakeciu pasakecios :D Garantuoju 100% daugiau kaip puse teksto is pirsto islauzta.

Dainora rašė...

Arba šoko apimta moteriškė kliedėjo, arba žiniasklaidos atstovai gautą informaciją per savo ypatingus filtrus perleido. Neatpažįstu šioje situacijoje kun.Lino