pirmadienis, vasario 11, 2013

Masinio gydymo seansai su Ivan Komarov "Ekklesija.lt"

Bažnyčia "Ekklesija.lt" surengė, kaip jis save pristatė, "Išgydymo kambariai" konsultanto Ivan Komarov tarnavimus Lietuvoje. Jau pats skelbimas rodė, kad kažkas nenormalaus - taip krikščionių tarnautojai nepristatomi ir neprisistato. Nė žodžio apie tai, kas gydo, nė žodžio, apie tai, kas rengia... 
Pirmieji seansai vyko Vilniaus Ekklesijos.lt bažnyčioje, buvo galima stebėti transliavimą internetu. Stebėjau kažkiek, mano subjektyvia nuomone, kuriai nebūtina pritarti, Jėzus pasakė "Kas turi ausis klausyti, teklauso", bet panašu, kad salėje sėdintys ausų nebeturi. Vien ko jau vertas šio žmogaus pasakymas, primenantis filmo "Ivanas Vasiljevičius keičia profesiją" šūkį "tancujut - vse" - "visi būsite išgydyti" Jėzus sakė:"Tebūna tau pagal tavo tikėjimą"). Tiesa, prisakoma eilė sąlygų, iš kurių svarbiausia - "pamiršk viską ką žinojai, ką ten tave mokė religiozinėse bažnyčiose, išmesk teologiją", o jau tada brolis Ivanas tave išves į laisvę.
Maždaug dvi valandas vyko nerišlus pasakojimas, koks brolis Ivanas mažas, bet koks didelis, tiesiog išskirtinė asmenybė, bene vienintelis skelbiantis "tikrąją evangeliją", kaip per jo tarnavimą veikia stebūklai, mat jis toks paprastas, mažutis, mylintis. 
Keletas citatų, kurias užsirašiau.
"Važiuosim su pastorium atgimdyt Amerikos"...
"Buvau Čekijoj, ten dabar eina prabudimas.... Ten Bonkė važiavo, Hinas važiavo - nieko, o dabar prabudimas, eina visi gatvėmis, visiems iš eilės skelbia ir visus gydo (čia po brolio Ivano vizito)".
"Visi didieji tarnautojai ir jų institutai - klaidžiamoksliai, bet aš nesu iš didžiųjų".
"Pasakysiu, kodėl dirbu po "Išgydymo kambarių" uždanga - kad galėčiau skelbti tikrąją evangeliją, kurios beveik niekas pasaulyje neskelbia". (Manau, tampa aišku, kodėl toks skelbimas ir kodėl tokioje bažnyčioje) 
 "Į mane kreipėsi jau 12 moterų, kurias, kai demonai materializavosi taip prievartavo, kad jos cypė, broli Ivanai, sako, padėk"
"Vakar išvariau tūkstančius demonų, gyvačių dvasių iš krikščionių, iš pastorių - jie ten vartėsi spiegė. Sakot, negali būt krikščionyse demonų, o tai kas ten iš jų ėjo???"...
"Kas pasveiko, pakelkit rankas - viens, du... Kam nepagerėjo? Jums??? Šlovė Dievui... Pažinsit tiesą, ir tiesa padarys jus laisvus, būkit iki galo, išeisit sveika"
Ir t.t. ir t.t. Žodžiu, tokioj dvasioj vyksta šitie gydymo seansai.Tokių tipažų prisižiūrėjau tarybinėje armijoje sočiai...
Beje, kadangi beklausant sukilo visi mano demonai, tai buvo ten visi pagydyti ar ne, nežinau, tikiuosi iš dalyvių kas apšvies. Bet aš garantuoju, kad nebuvo, nes šiandien Vilniuje vėl rengiami tokie pat tarnavimai, paskui jie vyks Kaune, Panevėžyje, Kėdainiuose.
O nuo savęs pridėsiu "Kas turi ausis klausyti, teklauso", naudokite ausis pagal paskirtį. O jei turite ligų "visi visi bėkite pas brolį Ivaną":)

 

64 komentarai:

Anonimiškas rašė...

palaimintas tu brolis Linai,tegu padaugeja tau malone ir ramybe nuo Dievo Tevo ir Viespaties Jezaus Kristaus.

Anonimiškas rašė...

darbo dabar turesi daug,ir tavo puslapis taps populiarus,reitingai pakils ir visa tai deka Ekklesija.lt,buk istikimas ir nepraziopsok nieko ka Jezus padarys,per tuos zmones,viska kruopsciai surasyk,juk atlygi gausi uz tai danguje,sekmes tau

Linas rašė...

Ačiū, žinau, kad palaimintas, tik ne visiems brolis esu, tai čia tokie pozityvūs po gydymo? Eklesija.lt matau kiek daug gero ant Lietuvos daro, stengsiuos nepražiopsot

Aurimas rašė...

kas liecia tavo sukilusius demonus tai tu ju nesaugok ir neglobok,jie yra pas tave tik tam kad sunaikintu tave,nebuk kvailys issilaisvink is ju.o gal tie tavo demonai ir nuomones savo cia prirase,jei taip tai cia tikras melas is pragaro

Linas rašė...

Nepaisant visko, dar nė vienas nepaneigė, kad to nebuvo kalbėta. pridėt tik galiu, vakar vienas skambino pažįstamas ir sakė, kad stebuklo gavimas labai per tuos susirinkimus siejamas ir su aukojimu. Neaukosi kak paložėno - tipo nesitikėk gauti. O sakė - nemokamai, nemokamai. Ar čia irgi šmeižtas? kas atsitiko žmonėms, kad makaronų nebepažįsta, kuriuos kabina kažkoks gastrolierius? Jeigu Eklesija "zalitela", tai tegu prisipažįsta, nutraukia tas nesąmones- tai evangelijos išjuokimas, atgailauja ir žmonių atsiprašo. Kam nepasitaiko, supras. Vaidinti toliau "puolamą palaimintą bažnyčią" nėr prasmės, laikas nusileisti iš savo išdidumo...

Anonimiškas rašė...

Teisingai Linai

Anonimiškas rašė...

teisingai, Linai, tresk, viskas tik dar labiau augs. Man asmeniskai labai patinka kas ten vyksta, esu labai palaiminta :), o su meslais reikalau turi tik tie, kas dar nerado tikro gyvenimo. Nuossirdziai taves gaila...

Linas rašė...

Dėl skonio nesiginčijama:) Be abejo skaniausias maistas yra čypsai ir cocacola:)

Rytis rašė...

Ekklesia.lt bažnyčioje yra mergina, tos bažnyčios narė, kuri tiesiog fiziškai negali skaityti Biblijos, nes yra apsėsta. Tai ne paslaptis ir ne šmeižtas, ji pati tai sako kitiems tos bažnyčios nariams. Tuomet klausimas - jei ten pastoriai tokie kieti 'gydytojai', tai kodėl ta mergina svarsto kreiptis pagalbos pas katalikų egzorcistą? O juk Kastytis dažnai savo pamoksluose niekina katalikus, įskaitant į katalikybę atsivertusius 'brolius', ankstesnius tos bažnyčios narius. Manau tai viską pasako apie šią bažnyčią. Tai veikiau klubas ar kultas, nes žmonės gyvena iliuzijų pasaulyje. Jiems patinka matyti besišypsantį pastorių, girdėti pakylėtas frazes, klausytis pasakas apie stebuklus. Užtad ten draudžiama jaustis kaltu, nuodėmingu, sakoma, kad tuomet negausi malonės, išpirkimo. Bet ko gero galima tikėtis iš tokių kurie praktikuoja glosolaliją ir garbina Kašpirovskinius Beni Hinus?

atpirktasis rašė...

brangus broliai Jezuje bukite palaiminti ir laimingi,tegul sekasi jums gerai siame ir busimajame gyvenime,jus tokie nuostabus!!!

Linas rašė...

Tai merginai gal ištekėti reikia ir baigsis apsėdimas:) Nieks nekaltas Apologetai, jeigu apsivertei ar kas dar,vieni į ekleziją, kiti į katalikybė apsiverčia žiema dabar slidu, pasitaiko.

Olgerdas rašė...

Prie tavo, Linai komentaro, labai tinka vienas anekdotas:

Приходит на беседу к духовнику девушка - духовное чадо (длинная, от пояса до пят, юбка, скромная блуза и платок, закрывающий всё и вся). Обращается, опустив очи долу, к батюшке:
- Батюшкa! Выскажите свою концептуальную оценку по поводу последней монографии протоиерея Иоанна Мейендорфа, посвященной варлаамитско-паламитской полемике и написанной в эпоху окормления им русской диаспоры в Париже.
Батюшка: ЗАМУЖ, ДУРА!!! СРОЧНО ЗАМУЖ!!!

:)

Linas rašė...

Vo vo, sveiko proto batiuška:)

Arunas rašė...

Nieko nesuprantu, kaip galima atsiversti i katalikybe. Tai ka turi mokinti ta baznycia , kad zmogus atsiverstu i katalikybe. Grynos nesamones po saule!

Rytis rašė...

Prisikabinote prie vieno žodžio. „Atsiversti“ - turėjau galvoje pakeisti bažnyčią, o ne pasiekti tiesą, ar ką jus ten prisigalvojote.

Arunas rašė...

Tai as ir sakau, ka turi mokinti ta protestantiska baznycia, kad zmogus ne toliau eina ieskodamas Tiesos, bet pasuka atgal i pagonybe

Anonimiškas rašė...

Viena pazistama garbaus amziaus moteriske su dziaugsmu nutare pasigydyti internetu pas Ivana. Lauke, nesulauke, kada prasides tarnavimas. Paskambino draugei, liepe butinai isijungti, paskambino dukrai i kita miesta, lipe butinai prisijungti. Skambina man pita kita diena:
- Susirgau.- Sako. Pakilo temperatura nuo Ivano. - Bet zinai, dukros tai visa seima susirgo pažiūrėję, net vaikai. Visi susirgo...

Naglis rašė...

Ivanas nieko negydo ir nesiskelbia gydantis. Ištisai visiems kalba, kad tikėtų Dievo žodžiu ir priimtu išgydymą tikėjimu kaip Dievo dovaną dėl Jėzaus atpirkimo. Bet kažkam matyt tai niekaip nesuvokiama. Ivano klausai tik, kad išgirsti Evangeliją skelbiamą su tikėjimu, kad ir pačiam pagaliau patikėti, nes skaitom skaitom ir netikim... O jei paklausę Ivano kreipėsi į Dievą per Jėzų Kristų išgydymo ir gavo ligą..., tai matyt yra kitos priežastys- Dievas ligų nedalina (vien jau sprendžiant iš žinutės nesimato, kad į Dievą buvo kreiptasi). O jei į žmogų kreipėsi ir galvojo, kad Ivanas pagydys, tai jis ne ekstrasensas ir nieko pats negydo ir nesiskelbia gydantis- tai jau būtų kaip stabmeldystė- tikrai galima susirgti... ( Taip rašau, nes žinutėje pareiškimai: pasigydyti pas Ivaną... temperatūra nuo Ivano.... Tai yra jau burtininkavimas- ten tokiais dalykais neužsiiminėjama ir nesiruošiama užsiiminėti. Ar tai tikintys žmonės? Matosi visiškai nesuprato skelbiamos žinios. Pirmiausia reikia patikėti kad Jėzus atpirko tave ir priimti Jį Viešpačiu ir Gelbėtoju į savo širdį ir savo gyvenimą ir priimti Šventąją Dvasią, Kuri atgimdo mūsų dvasią gyvenimui. O su tuo per tikėjimą ateina išgydymas ir sielai ir kūnui bei visi aprašyti Dievo žodyje palaiminimai. Tokia evangelinė žinia ir nuo jos tikrai nesusirgsi patikėjęs:) ).

Anonimiškas rašė...

labai geras Naglio komentaras,sakau amen!!!Sveikas ir palaimintas protas,ir svari sveika sirdis

Anonimiškas rašė...

Fui kokia šlykšti ir bjauri ta religija kuria beria velnias per vargsa zmogu. Kaip demonai apgauna. . Bet Jezus gailestingas, jau atleido už visus tuos piktus šmeižto žodžius! Musu Viešpats geras ir mylintis, džiaukimes ir neišvaistykim taip Jo malones, geriau patikekim koks Jis iš tiesu yra! Šlove Jezui! Jis Karalius virs visko.
O susirinkimuose buvau visuose, cia rasomas melas, zodziai ištraukti is konteksto. Isgydima gavau ir ne is pastoriaus o is Jezaus kaip ir visi ten buvusieji! nepaukojau ir buvau isgydita, tad ka cia snekate nesamones is pirsto lauztas, tiesiog jei nesuprantat bukit protingi ir to visiem nedemonstruokit, tuo labiau kad ten nebuvot ir neziurejot visko, tai kam cia pliotkint kvailus nebutus dalykus, geda. Issilaisvinkit is religijos kaleimo! Laisveje daug geriau,issilaisvinau pati!Jezaus zodis kalbamas Ivano mane islaisvino! Nebukit kaip tie pabalinti kapai. Juk daug geriau rinktis Jo dziaugsma!

Anonimiškas rašė...

Gaila taves, kad nepazysti kas is tiesu yra tiesa ir esi apsigaves. O savo demonais geriau nesididziuot,bet varyti lauk ir gyventi tikra, palaiminta laiminga gyvenima, tureti ramybe ir dziaugsma sirdyje!:)

Naglis rašė...

Linai, aš tikiu, kad tu tai darai nuoširdžiai ir su įsitikinimu. Čia pat yra laikas, kai tu kažką suvoksi kur neteisingai elgiesi. Meldžiu Dievo, kad Jis tau būtų brangesnis už bet ką. Ar tai būtų savo ambicjos, ar kažkas seno, ar kas tai bebūtų. Tokiais momentais mūsų pasirinkimai dažnai labai nulemia tolimesnį gyvenimą. Sėkmės, myliu

Linas rašė...

"Ivanas nieko negydo ir nesiskelbia gydantis" - Nagli, pasižiūrėk į jūsų skelbimą dar kartą. Antra, ką aš girdėjau, negalima vadinti pamokslavimu, nebent jūs eklesijoj įpratę klausyti šį bei tą, svarbu Dievo vardu, trečia jis yra asociacijos konsultantas, o ne pastorius, bažnyčios tarnautojas, o ketvirtą jis skelbia ne evangeliją, o "tikrąją" evangeliją ir "tikrajai" bažnyčiai Lietuvoj. Manęs negailėkit, kitaip nebus, linkiu bent girdėti, kas kalbama iš tikro. jei žmogus dvi valandas žada "visi šiandien būsite išgydyti" ir nors vienas nepagyja - toks žmogus yra pagyrūnas, manipuliatorius ir neatsako už savo žodžius. Nė vienas iš man parašiusių nepaneigė, kad jis nekalbėjo to, ką užrašiau. Tai ar aš kaltas, ar jūs, kurie kaip apduję nematote ir negirdite kai kabina makaronus? Ar išgydymas yra svarbiau už padorumą ir tiesą? Jėzus mokė, kad su abiem kojom gali į pragarą patekti... Linkime pasveikti.

Linas rašė...

"Ivanas nieko negydo ir nesiskelbia gydantis" - Nagli, pasižiūrėk į jūsų skelbimą dar kartą. Antra, ką aš girdėjau, negalima vadinti pamokslavimu, nebent jūs eklesijoj įpratę klausyti šį bei tą, svarbu Dievo vardu, trečia jis yra asociacijos konsultantas, o ne pastorius, bažnyčios tarnautojas, o ketvirtą jis skelbia ne evangeliją, o "tikrąją" evangeliją ir "tikrajai" bažnyčiai Lietuvoj. Manęs negailėkit, kitaip nebus, linkiu bent girdėti, kas kalbama iš tikro. jei žmogus dvi valandas žada "visi šiandien būsite išgydyti" ir nors vienas nepagyja - toks žmogus yra pagyrūnas, manipuliatorius ir neatsako už savo žodžius. Nė vienas iš man parašiusių nepaneigė, kad jis nekalbėjo to, ką užrašiau. Tai ar aš kaltas, ar jūs, kurie kaip apduję nematote ir negirdite kai kabina makaronus? Ar išgydymas yra svarbiau už padorumą ir tiesą? Jėzus mokė, kad su abiem kojom gali į pragarą patekti... Linkime pasveikti.

Anonimiškas rašė...

na o kaip pas jus vyksta pamokslavimas ir ligoniu gydymas islaisvinimas pavergtuju? gerbiamas Linai,gal galima atsiusti viena kita zmogu su problema ,kurias Jezus paliepe tikintiesiems spresti Jo vardu.

Arunas rašė...

Broliai ir seses, ka jus kalbat? Juk pirma yra tikejimas ir tik tada gydymas.

Anonimiškas rašė...

Jono 8:15
Jūs teisiate pagal kūną, Aš neteisiu nė vieno.
Taip Kristus pasake savo zodyje. Tai kam sakyti kad tikit Juo jei Jo zodi
nieku laikote.

Rytis rašė...

Susidariau tokią nuomonę, kad sekmininkų tikėjimas yra silpnas, todėl jie bando jį užvesti lakstydami paskui stebukladarius, ieškodami stubuklų savo tikėjimui sustiprinti. Dažniausiai tie stebukladariai yra apsimetėliai arba tiesiog tuščiažodžiautojai.

Anonimiškas rašė...

KONSULTANTAS IWANAS YRA APAŠTALAS AR KAIP? TAI DAR PER GALVĄ NEDUODA LIETUVOJE UŽ ŽODĮ APAŠTALAS. TAI TAIP IR RAŠYTŲ SKELBIME. TARPTAUTINĖ ORGANIZACIJA IŠGYDYMŲ KAMBARIAI TAI NE MESIJO NUOTAKA. TAI KAM ČIA MASKUOTIS? EZOTERIKAI IRGI SAKO REMIASI KRISTAUS MOKSLU. TAI KĄ, PER MATULIONĮ JAU GYDYMAI NEGALI VYKTI, REIKIA KONSULTANTŲ?

Linas rašė...

čia ne sekmininkai. Nu musiet mokosi iš katalikų, kur visa armada šventųjų palaiko tikėjimo tvirtybę

Anonimiškas rašė...

Jau nejauciat kokias nesamones rasot...

Rytis rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...

nuorodų nedėti

Rytis rašė...

Straipsnyje "Sekmininkų pastorius nuteistas 4 metams" yra 130 komentarų ir visi jie su nuorodomis. Kodėl nežymi to kaip SPAM? Jei tai nuorodos į virusus, tai gali kas apsikrėsti.

visa ką darote, darykite su meile rašė...

gerbiamas Linai, na kaip jums ne gėda?.. ar pasakytumėte ir jūs, komentatoriai bent pusę to, ką čia atpylėt Ivanui Komarovui į akis? man bjauru žiūrėti jau kai pasaulyje tokie dalykai dedasi, o kai Kristaus kūne, tai tikrai skaudu.. na JEIGU jis ir klystų (nesakau, kad klysta), argi neturėtumėte su meile pabarti akis į akį, o ne skelbti internete? iš kur jūsų tekste tiek sarkazmo, iš kur tiek pašaipos tarp eilučių?.. Meilė juk kantri ir maloni, visa pakelia ir viskuo viliasi. Ar Kristus kada taip darė? na, suprasčiau jeigu bekalbėdamas pasikarščiuotumėte ir koks negeras žodis išsprūstų, bet dabar rašėt apgalvotai ir tikslingai. ir kam taip?.. skaudu ir gaila iš tiesų. tuo labiau, kad savo nuomonę viešai skelbiate, kai net nebuvot susirinkime, o žiūrėjote DALĮ TRANSLIACIJOS. Žmogaus nematėte, su juo nekalbėjote, tiesą sakant, apgailėtina.. o dėl stebuklų, taip, buvo, vyko, mačiau ir girdėjau. ir ačiū Dievui! Kristus geras ir nuostabus, Jis myli savo bažnyčią, nori ją išgydyti ir nuo visų demonų apvalyti. O Ivanas tiesiog nuostabus brolis skelbiantis tikrą Jėzaus Kristaus evangeliją. ir nelabai suprantu kuo jums taip užkliuvo žodžiai "tikra evangelija". juk pamokslaudamas jis visą laiką Bibliją rėmėsi, kažkokių klaidžiamokslių neskelbė.

pastaba: žodis stebuklas rašomas su "u" trumpąja.

Linas rašė...

Nei aš gerbiamas nei kū, girtis ir žadėti tai, ko negali įvykdyti - melas ir tiek. Čia vis afišavo Eklesija (o ir jis vis pabrėždavo), koks jis buvo verslininkas, kaip viską dėl Kristaus paliko, dabar čia padarys prabudimą, o patingėjo pasitikrint googlėj. Gerb. Ivanas buvo pašalintas iš direktorių ir jam iškelta baudžiamoji byla už lėšų grobstymą(auditas iš viso 10 grubių pažeidimų nurodė), bandė per teismą grįžti į darbą, bandė tapti kandidatu - nespėjo... ir t.t. O jis skundėsi, kad jį persekioja nes jis "Naująją kartą" lanko. Taigi, galima tik klausti kokią gi dvasią nešioja toks žmogus? Jau parašiau - kas turi ausis klausyti - teklauso, užsikimšt nereikia.

Anonimiškas rašė...

tikit labiau google ir gandais, negu Šventosios Dvasios pasireiškimu. ką čia bepasakysi.

Naglis rašė...

Mk 3,2 Jie stebėjo Jį, ar Jis gydys šį sabato dieną, kad galėtų Jėzų apkaltinti.
Mk 3,3 Jėzus tarė žmogui su padžiūvusia ranka: “Stok į vidurį!”
Mk 3,4 O juos paklausė: “Ar sabato dieną leistina daryti gera, ar bloga? Gelbėti gyvybę ar žudyti?” Bet anie tylėjo.
Mk 3,5 Tada, rūsčiai juos apžvelgęs ir nuliūdęs dėl jų širdies kietumo, tarė tam žmogui: “Ištiesk ranką!” Šis ištiesė, ir ranka tapo sveika kaip ir kita.



Mk 9,39 Jėzus atsakė: “Nedrauskite jam! Nėra tokio, kuris mano vardu darytų stebuklus ir galėtų čia pat blogai apie mane kalbėti.
Mk 9,40 Kas ne prieš mus, tas už mus

Linas rašė...

Nu ir kokia dvasia eina kartu su daline tiesa arba melu?

Linas rašė...

Nu nemanyčiau, da pridėt reikia, kad prokuratūros duomenis galima vadinti pliatkais. kaip sakydavo Bugailiškis -Prūdas - istorijos nesuklastosi.

Anonimiškas rašė...

naivus jūs sakyčiau jeigu manot kad dokumentuose tiesiai šviesiai parašys jog iš pareigų atleido I. Komarovą dėl to, kad jis Kristumi sekė.

Naglio komentarai super! amen!

Kęstutis rašė...

Pone Nagli,

lyginate religinį avantiūristą ir, drįsčiau teigti - eilinį aferistą, su Kristumi.. Tokių "gydytojų" pilni visi šio pasaulio kampai,tik straipsnyje minėtas ponas pasirinko kitą rinkos segmentą nei jo kolegos "visko gydytojai" - ekstrasensai. Ir,sprendžiant iš komentarų,tai buvo sėkmingas pasirinkimas. Tik ta "sėkmė" anam laikina ir nepavydėtina.. Norite tikėti gudriai suregztomis žmonių pasakomis,vedančiomis į paklydimą - tikėkite. Aš tikiu Kristaus Evangelija. Jūsų pateiktos citatos ištrauktos tam,kad paramstyti jomis savo nuomonę ir todėl Viešpaties žodžiai tapo verti tiek,kiek verta jūsų asmeninė nuomonė..siaubas. Tai ką parašėte - žiaurus antropocentristinės erezijos pažeisto tikrovės suvokimo pavyzdys.

Naglis rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Naglis rašė...

Kiek teiginių ir nei vieno argumento... O šiaip ginčytis, įrodinėti mums Paulius neliepia :) Taigi gerai Linas sakė- kas turi ausis klausyti- te klauso! Jo avys atpažins Jo balsą ir seks paskui Jį, o ne paskui jokį žmogų. O va Dievo baimės tikrai reiktų visiems, kad patiems nepamesti tikslo, būti Jo Karalystės skleidėjais ( jei turi tai savyje:)), o ne neteisingais teisėjais kitų tarnavimo, kai net pakankamai nesupranti ir nežinai. Žmones visais laikais piktindavo išoriniai dalykai bei detalės, per kurias nesugebėdavo įžvelgti esmės ir atpažinti Dievo. Trūkumų aš įžiūriu VISUOSE DIEVO tarnuose ir savyje ir neabejoju, kad pats esi ne kitoks. Bet kaip tik tame aš ir įžiūriu Dievo ranką. Nes žmogus (ir aš) labai linkęs pasistatyti sau dievus, kuriais galėtų sekti, garbinti ir nemąstyti, o iki bendravimo ir asmeninio sekimo Jėzumi taip ir neateina. Tie trūkumai labai padeda moliniams indams išlikti tik indais. O kitiems atvirkščiai tai tampa papiktinimu, trukdančiu atpažinti Jėzų ir prasideda karai. Tas straipsnis neatspindi skelbiamos žinios ir neparodo kas ištikrųju Ivano širdyje ir mokyme. Kaip Linas ir sakė- tai subjektyvi jo nuomonė, kuriai nebūtina pritarti. O subjektyvumas tame, kad Lino žvilgsnis nukreiptas į žmogaus trūkumus, o ne į Jėzų tame žmoguje. Ką aš išgirdau tame mokyme- aš aprašiau anksčiau pirmame savo komentare. Objektyvumas būtų- atskirti žmogaus silpnybes ir Dievo žinią bei Jo veikimą. Parodyti tai, kad žmonės sektų Jėzumi, o ne išmesti ir apdergti viską- tai gana pavojinga:). Aš Jo mokyme klaidamokslio, nukreipiančio mus nuo Jėzaus neaptikau (yra ne esminiu klausimų, kur aš kitaip suprantu, bet ir jūs tarpusavyje ne viską vienodai suprantant:)) ir reikia bijoti Dievo lyginant jį su kašpirovskiu...

Linas rašė...

Nagli, kur radai Biblijoje,kaip Ivanas aiškino, kad VISI Jėzaus kaulai buvo sulaužyti? Kur radai Biblijoje, kad galima įsakinėti angelams rankas kojas ilginti? Kur radai, kad galima teigti, kad pagijo visi 100 procentų? Kur radai, kad krikščionyse yra demonai? ir t.t. O kaip vertini Matulionio pasisakymus, kad Eklezija yra Jeruzalė ir tautų šlovė ir pagonys sugabens turtus?
Tai net nejuokinga, tai jau erezija.lt, ginkit negynę, baisu, košmaras, siaubinga - asmeniškai nežinau tokių pagyrūniškų falsifikacijų.

Linas rašė...

Beje, Nagli, būtų puiku, kad Eklesijai primintum apie Dievo baimę, nes pamoksluose jie jau teigia, kad nereikia bijoti. Pasekmes matome viešai.Ačiū.

Naglis rašė...

Aš nieko neginu ir nematau tam reikalo. Kviečiu tik kiekvienam kas nori savo širdį ištirti ir sekti Jėzumi. Sėkmės :)

P.S.Jei mokėsi mylėti, tai ir baimės neliks, bet kam trūksta Dievo meilės, tam yra ko bijoti...

Linas rašė...

Aš ir sakau, negąsdinkit kitų, kuo patys netikit, Nagli:) O kad negirdit, kad tiek pastorius tiek svečias kabina begėdiškus makaronus, tai jau yra kaltė. Išvardinau konkrečius dalykus, kurie priešingi Dievo žodžiui, bet kažkodėl jums dzin. Paulius sakė:"Net jei mes, ar angelas skelbtų kitokią evangeliją, tebūnie prakeiktas".Paulius, beje, kuris dažnai sirgo,kažkaip neįsipaišo į tuos 100 procentinius išgydymus., sėkmės, klestėjimo ir kitus marazmus. tai ne ta pati Dvasia... Tokia teologija melas norintiems apsigauti ir tiek. erezija

Kęstutis rašė...

Ponas "gydytojas" - trivialus eretikas.Manau naudinga bus priminti laiško Titui 3,10: "Atskalūno( αἱρετικὸν - hairetikos)_, vieną kitą kartą įspėjęs, šalinkis,
žinodamas, jog jis iškrypęs ir nuodėmiauja, savo paties nuosprendžiu pasmerktas."

"hairetikós" (būdvardis, kilęs iš žodžio "hairéomai" - "padaryti pasirinkimą, turėti skirtingą nuomonę". Čia kalbama apie žmogų, kuris specializuojasi skleisdamas pusiau tiesą tam,kad sukeltų emocijas,sukeltų susižavėjimą patiriamuose įspūdžiuose savo klausytojuose. Viską daro tam,kad laimėtų savo nuomonei kitus ir įkvėptų juos melagingui Tiesos atžvilgiu uolumui (jis tai daro dezinformuodamas savo klausytojus). Stengiasi nukreipti žmones sekti jo asmenine nuomone. Toks žmogus savo tikslui pasiekti taip pat stengiasi sukelti negerus įtarimus visų,kurie tik neseka pusiau tiesa,atžvilgiu.

Taigi,matome paprastą eretiką ir jo pastangų vaisius klausytojuose. Ir nereikia pamiršti,kad tai - Viešpaties darbas:

2 Tes 2,9-12" Ano nedorėlio atėjimą, šėtonui veikiant, lydės visokios jėgos, ženklai ir netikri stebuklaiir visokia neteisumo apgaulė žūstantiems už tai, kad atsisakė mylėti tiesą savo išgelbėjimui.Todėl Dievas jiems pasiųs stiprų paklydimą, kad jie tikėtų melu ir būtų nuteisti visi, kurie netikėjo tiesa, bet pamėgo neteisumą."

Taip kad ,mylimi broliai,nei vieno ten nėra nekalto ir apgauto.

Naglis rašė...

Noriu parašyti, kad jaučiuosi labai daug nesuprantantis ir ieškau Dievo valios bei supratimo Jo žodžio bei kaip turiu elgtis. Ir man ne "dzin" . Perskaičiau ir įsigilinau į pateiktas rašto vietas plačiau. Dar noriu pasakyti, kad aš už DIEVO baimę, kad nesuprastumėte neteisingai:)
Taigi- su kontekstu ką aptikau:). Iš Galatams laiško, kur Paulius rašo, kad tegul būna prakeiktas kas skelbia kitą evangeliją, reiktų paskaityti visą laišką. Ten vystoma viena pagrindinė tema. Ką reiškia kitokią evangeliją? Ar kas tiki, kad Dievas rūpinasi jo gyvenimu ir sveikata tai kitokia Evangelija? O gal kas galvoja, kad Jėzui visi kaulai buvo sulaužyti? Ar ant šito teiginio buvo pastatytas kažkoks mokymas? Laiške aiškiai matyti, kad Paulius kovojo prieš netikrus brolius, kurie norėjo pavergti Galatus įstatymo vykdymui.(5:4 Jūs, ieškantys išteisinimo įstatyme, atsiskyrėte nuo Kristaus, praradote malonę. 5 O mes per Dvasią karštai laukiame ir viliamės tikėjimo teisumo). Štai ką atneša netikra evangeliją- atskyrimą nuo Kristaus. Neveltui tokiems- prakeikimas. Kas mus gali atskirti nuo Kristaus? Galatų atveju buvo tai, kad nukreipė žvilgsnį nuo pasitikėjimo Juo ir bandė pasiteisinti savo darbais. Manau, bet kas atskiria mus, kas nukreipia nuo pasitikėjimo Juo. Bet jei aš per savo nepažinimą ar pažinimą įsakiau angelams koją atauginti- tai mane nuo Kristaus atskirs? Suprantu jei ant šito pastatyčiau kokį mokymą ir skelbčiau ne Kristų, bet kaip gydo angelai... Aš nesakau, kad dabar prisigalvokim visokių dalykų ar pan. Bet klausimas ar tais dalykais apsprendžiamas klaidamokslis? Paskelbti ereziją ir išstoti į kovą su broliais, ar paprasčiausiai pataisyti. Ivanas neatėjo skelbti mokymo apie angelų tarnavimus arba kaip buvo laužomi Jėzaus kaulai. Ne tą žinią jis skelbė. Apie kaulus kai kalbėjo, kad nuo tokių smūgių ar galėjo likti nors vienas sveikas kaulas? Tiesiog norėjo pavaizduoti kaip stipriai Jis buvo sumuštas, o ne išvesti naują mokymą nuo kurio galima būtų prarasti Dievo malonę atsiskyrus nuo Kristaus.
Kita vieta:Titui 3
9 Venk kvailų ginčų, kilmės sąrašų, nesutarimų ir vaidų dėl įstatymo, – visa tai nenaudinga ir tuščia. 10 Atskalūno, vieną kitą kartą įspėjęs, šalinkis, 11 žinodamas, jog jis iškrypęs ir nuodėmiauja, savo paties nuosprendžiu pasmerktas.
Rusiškam vertime tos trys eilutės aiškiai ta pačia tema kalba. Būtent kas kelia nesutarimus, mėgsta ginčytis dėl nereikalingų dalykų. Rusiškam vertime rašo vietoj iškrypęs- "praradęs orientaciją"- jam tik kažkokias tiesas savo įrodinėti, esminį dalyką palikus. Būtent erezijos ir gimsta kai pameti pagrindinį dalyką- paprastą pasitikėjimą Jėzumi ir keli visokius mokymus, nukreipiančius nuo paprastos evangelinės žinios. Tai pat ir kaip Kęstutis minėjo, tada stengiamasi paskui savo nuomonę visokiais būdais nuvilioti.
Ivano skelbiama žinia nebuvo apie sulaužytus kaulus, vadovavimą angelais, bet apie pasitikėjimą Jėzumi, gimimą iš aukšto ir pasitikėjimą Dievo žodžiu.
Ir jeigu pas ką yra neteisingas supratimas kažkame, tai dar nereiškia, kad tai erezija ar kitokia Evangelija. Ką ne taip suprantame- Viešpats atidengs. Svarbiau yra ant kokio pamato tikėjimas pastatytas. Ar turi teisumą Kristuje per tikėjimą ar pasitiki savo išprusimu ir teisumu? Ar yra tikra Dievo meilė tarpusavy? Kaip Jėzus sakė- iš to pažins, kad esame Jo mokiniai. Ar aplamai yra tikėjimas, kuo pasitiki? Ar atgimęs ir gyveni tik Jo malone, paklusnume? Kaip Paulius sako- mes padėjome pamatą, o kiekvienas statote. Ir jei ant teisingo pamato statai- būsi išgelbėtas, nes negali būti kito pamato padėta... tada jis rašo apie Jėzaus auką ir prisikėlimą. Ką daro eretikas- jis nukreipia savo ir kitų pasitikėjimą nuo Kristaus, neša nesantaiką.

Naglis rašė...

O tu kas, kad teisi savo brolį prieš savo Dievą jis stovi ar krenta? Dievas jį pakels. Pagirtina kai rašote apie klaidas, ką reikia ištaisyti, kas padeda susimąstyti ir pasimokyti, bet kai teisiate ir nuteisiate bei skleidžiate priešiškumą- aš nepritariu.
O dėl sėkmės (ar nesėkmės:)) evangelijos- aš tikiu Dievo aprūpinimu gyvenime. Ieškokite Dievo Karalystės, o visa tai prisidės.
Ir ekklesijoj kiek girdėjau akcentuojama kur širdis turi būti ir ką su tuo daryti, kaip parašyta, kad būtumėt turtingi bet kokiam geram darbui. O apie tikėjimo maldą išgydančią ligonį irgi daug parašyta, bet tai nesureikšminama kaip pagrindinis dalykas ir taip pat nereiškia, kad gyvenime nepatirsime sunkumų, išbandymų bei kentėjimų dėl evangelijos.
Rašau ne tam, kad įrodyti ką tikėčiausi ar ginčiau ką nors... Rašau nes tikrai sudužęs ir nesuprantantis pas Dievą kreipiausi ir ieškojau atsakymo kaip man elgtis- tiesiog pasidalinu ir nesakau, kad negaliu klysti. O jei aš jau eretikas ar mylintis neteisumą jūsų akyse, tai man labai gaila... Daugiau nesimaišysiu, iki

Linas rašė...

Ką daro eretikas- jis nukreipia savo ir kitų pasitikėjimą nuo Kristaus, neša nesantaiką. - būtent taip ir yra - eklesijos dvasia neša susiskaldymus ir nukreipia nuo Kristaus į pačią eklesiją ir į pastoriaus garbinimą. Nagli, atsibusk.

Linas rašė...

Beje, Nagli, nieks čia eretikais konkrečių žmonių neįvardija, tiesiog kiekvienas kam nors atstovauja, todėl galvok, kokią dvasią nešioji. Ir taikos su tokiais dalykais nebuvo ir nebus. ir bajeriai - kuo didesnis pašaukimas, tuo didesnis puolimas - nepraeis. Eklesiją vyr.pastorius paskelbė jau Jeruzale ir tautų šlove, o tautos sugabens ten savo turtus (kaip ten bebūtų, apie tai rašysiu, tokius pareiškimus būtina paviešinti, juo labiau, kad jie ir per internetą eina)... Ar jūs gėdos nebeturite? Ar proto nebeturite? Ar Bibliją imat nagrinėt tik tada, kai kiti parašo? Kiek įsitikinau, skaityt moki, tesk ir te Viešpats nukreipia tavo kelius

Anonimiškas rašė...

labiau panasu kad tavo paties protas serga kazkokia liga , smeizti ir kaltinti kitus,na gerb.Linai parasyk kuo pats tiki ka pats skelbi?ko mokai kitus?kuo palaiminai zmones kurie turejo rimtu problemu?Skaitant susidaro ispudis kad esi meistras sapeliu krapstymo is kito akies,bet kazkaip nerimtai atrodo internetineje erveje juos krapstyti,idomu kaip myli tuos kurie salia,kaip pasirupinai jais , kalbos eina kad lyg ir pastorius esi?kaip tavo pasekejai gyvena ne internetineje erdveje?ar jie laimingi?

Linas rašė...

Jo pastaruoju metu labai pastorėjau, žiema vienok, maitinimas geresnis. O kam trūksta laimės, tam eklesija pripūs sočiai, kaip matau, ten tokie laimingi, kad jau prarado realybės pojūtį... Nedrįstu nieko prieš Jeruzalės gyventojus sakyti, patylėsiu.

Anonimiškas rašė...

TURBŪT REALIAI LINAI MATAI KAIP PILDOSI PASKUTINIŲ DIENŲ PRANAŠYSTĖS. TIE ŽMOGELIAI NESUSIGAUDO KOKIA ČIA DVASIA. O ŠĖTONO PIRMAS ŽODIS- KAM TU BROLI KALTINI ARBA ŠMEIŽI. PAŽYSTU TUOS "BIČIUKUS". BEJE KAI "TRANSFORMATORINĖJE" PRADĖS PLUNKSNOS KEDENTIS, IRGI PALAIKYMO KOMANDA RAŠYS PANAŠIAS NESAMONES.

Linas rašė...

Šalom:)Armandai. Žmogeliai išties nesusigaudo ir eina kaip į skedyklą pas svetimą dvasią. Biblija sako:"Svetimos moters lūpos - gili duobė, kuo Viešpats bjaurisi, tas įkris į ją"... Ir nieko čia nepadarysi...

Anonimiškas rašė...

MAN TAI BAISU. BET TYLĖTI IRGI NEGALIMA. AKMENYS TADA PRADĖS KALBĖTI, ARBA KAUNO ZOOLOGIJOS SODO GYVENTOJAI. NU NIEKO TIKRAI ČIA NAPADARYSI, TIK DIEVO UGNIS, BET RAŠYTI IR KALBĖTI REIKIA TOLIAU.

Linas rašė...

Nu dėkui Armandai, nors tu pritari, kad kalbėt raikia, bo jau aš toks brolių kaltintojas, toks...

Anonimiškas rašė...

TU PUIKIAI ŽINAI TĄ VIETĄ IŠ JONO EV. 8:42-50. TAI JEI JĮ-DIEVĄ KALTINO APSĖDIMU.............TAI KOKS SATANA NAGLAS YRA. TODĖL MAN BUVO AIŠKU- ARBA SU MELAGIAIS, ARBA PRIEŠ JUOS. TOČKA

Anonimiškas rašė...

vaikinai ar nebus taip kad isijaute persekiojat Jezu tuose zmonese,Kuri skelbiates kad tiki ir mylit,geriau atsipeikekit,nes rimtai darosi jusu gaila

Linas rašė...

Teisingai pastebėta, jie ir sako, kad patys yra vaikščiojantis Jėzus, atgailos nebereikia, jie teisūs, šventi, išgydyti, išlaisvinti ir yra pats Jėzus žemėje, tik biški insiūtas į kitą kūną. Išties pavojinga ką nors prieš sakyti. susimąstykim.

Arunas rašė...

Ivanas gydo????
tai super, nes Jezus liepe "gydykite ligonius, isvarinekite demonus, dovanai gavote, dovanai ir duokite"
O tu zmogau nebijai, kad teks atsakyti uz tai ka kalbi,
demonai tau vemia ant galvos, apsidairyk ir Sventa rasta galetum pradeti skaityti


















arunas rašė...

o tu linai, lankai kokia nors bendruomene?