penktadienis, vasario 15, 2013

Argentina -Katalikų bažnyčią pripažino kalta dėl karinio režimo nusikaltimų


Argentina - teismas Katalikų bažnyčią pripažino kalta dėl karinio režimo nusikaltimų, kaip bendrininkę, praneša  "Газета.Ru".
Sensacingame teismo sprendime nurodoma, kad Argentinos katalikų bažnyčia tylėjo net tada, kai buvo kankinami ir žudomi progersyvūs kunigai, reiškę savo poziciją. Dar ir šiandien katalikų bažnyčia atlikti vidinio tyrimo karinio režimo laikotarpiui įvertinti.
Argentinoje nuo 1976 iki 1983 m. valdė kariškių režimas, kurio valdymo pagrindas buvo karinis terorizmas buvo nužudyta 10 tūkstančių žmonių, 30 tūkstančių dingo be žinios, o 60 tūkstančių įkalinta.
Beje, Katalikų bažnyčia ne tik tylėjo vykstant žvėriškumams, bet ir prisidėjo veiksmais, bent jau kai kurie kunigai. Štai 2007 m. kalėjimu iki gyvos galvos buvo nuteistas kunigas kapelionas Kristianas fon Vernichas. Jis pripažintas kaltu, nes įrodyta, kad nužudė 7 žmones, daugelį žmonių kankino ir taip pat dalyvavo žmonių grobimuose. Šis procesas jau tada atkreipė dėmesį į katalikų bažnyčios dalyvavimą jėga šalinant savo oponentus, teismo pastatą buvo apsupę tūkstančiai dingusių be žinios artimųjų, o paskelbus nuosprendį kunigui, minia sveikino sprendimą. 

Komentarų nėra: