šeštadienis, vasario 02, 2013

Ir iš asiliuko galima pasimokyti



Tiberiados vyrų vienuolyno vienuoliai iš Baltriškių vienuolyno (Zarasų rajonas) susitikime su mokiniais pasakojo, iš ko mokosi nuolankumo, praneša "Anykšta".
Į Anykščius buvo atvykę Baltriškių vienuolyno vienuolis belgas Pranciškus ir lietuvis, brolis Vidmantas. Tiberiados vienuolių bendruomenės centras yra Belgija, bet vienuoliai gyvena ir Lietuvoje bei Kongo demokratinėje respublikoje.
„Dažnai žmonės klausia, kodėl auginame asilą (asilę Riešutę)? Ogi todėl, kad asilas – gyvūnas, kuris buvo arti Jėzaus nuo pat jo gimimo prakartėlėje iki paskutinių kelionių. Kodėl Dievo sūnus jojo ne ant arklio, kuris tuo metu būtų lygus „Ferrari“, o ant asiliuko? Nes asilas simbolizuoja nuolankumą. Mes kaip asilai turime nešti Jėzų“, – apie tai, kodėl savotišku Baltriškių vienuolijos skiriamuoju ženklu tapo būtent asilas, lydintis vienuolius net ir rožinio keliu po Baltriškes, kalbėjo brolis Vidmantas. Brolis moksleiviams pasakojo, kaip piligriminės kelionės į Briuselį metu turėjo garbės susitikti Belgijos karalienę Fabiolą. Monarchė vienuoliams atskleidė, kad jos velionis vyras, Belgijos karalius, kišenėje visada nešiodavosi mažą asilo figūrėlę – tam, kad neišpuiktų.

Komentarų nėra: