trečiadienis, vasario 06, 2013

Jei negersite iš šitos taurės....



KATALIKŲ KUNIGAI NEDUODA VIEŠPATIES
VAKARIENĖS TAURĖS PASAULIEČIAMS

Trento Susirinkimas (21-joje sesijoje kanonu 1,20) nustatė:
„Jei kas sako, kad Šventa Katalikų Bažnyčia nepagrįstai per komuniją dalina tik duoną pasauliečiams ir neįšventintiems klerikams, tas tebūnie prakeiktas." 

Neduodami taurės, kurioje, anot katalikų, yra tikras Viešpaties kraujas, jie sulaiko tikinčiuosius nuo, jų manymu, išgelbėjimo esmės.
Daktaras Wylie liudija apie tai, ką matė kelis kartus:
,,Romos bažnyčioje įsigalėjo toks bendras bruožas, kad tik VIENAS kunigas dalyvauja sakramente, tuo tarpu žmonės faktiškai neprileidžiami prie abiejų sakramento elementų. Autorius stebėjo mišias daugelyje didžiausių pasaulio katedrų, bet niekur nematė, kad garbintojams būtų leista dalyvauti sakramente." < 21 >
Ar tai neparodo, jog katalikai netiki savo pačių dogmomis, nes, gindami mišias, kad be Žmogaus Sūnaus kūno valgymo ir kraujo gėrimo niekas neturi Dieviškojo gyvenimo, ką jie teisingai pastebi, katalikai per Viešpaties Vakarienę neduoda duonos ir vyno, paverčiamų, kaip klaidingai skelbiama, į Viešpaties kūną ir kraują. Tai reikštų, kad jie savo šalininkus beširdiškai nustumia už išgelbėjimo ribos.
Galime tik dėkoti Dievui, kad Romos prakeikimas yra perkūnas be žaibo. Jis gali gąsdinti, bet negali užmušti. John Bunyan savo nuostabioje „Krikščionio kelionėje" tinkamai pavaizdavo tokią padėtį. Milžinas Popiežius gali baisiai raukytis, bet daugiau niekam neturi jėgų. 
(Bus daugiau) 

(A.J.Pollock poleminė ir apologetinė knygutė "AR ROMOS KATALIKYBĖ YRA DIEVO BAŽNYČIA?". "Is Roman Catholicism of God?" (Fourth Edition) By A.J.Pollock Green & Co. (Lowesroft) Ltd., Crown Street, Lowestoft, England, 1963).




1 komentaras:

Rytis rašė...

au au au