antradienis, vasario 05, 2013

"Ramadi velnias" žuvo nuo saviškių kulkos

JAV praeitą savaitę buvo nušautas JAV karo Irake didvyris, snaiperis, kurį islamistai praminė "Ramadi velniu" ir už kurio galvą buvo paskirta premija Krisas Kailas. Jį ir dar vieną buvusį kariškį poligone nušovė buvęs jūrų pėstininkas, karo Irake veteranas.  Motyvai neaiškūs, žinoma tik tiek, kad snaiperis padėdavo susidoroti su stresu ir psichologinėmis problemomis buvusiems kariams, pašventė save reabilitacinei veiklai, 2011 įsteigė fondą Fitco Cares, skirtą padėti kariams.
38 metų Krisas Kailas neslėpė, kad buvo snaiperis. Bažnyčios diakono sūnus Krisas Kailas įstojo į armiją  tik iš antro karto, mat dėl traumos, patirtos per rodeo, sunkiai valdė ranką. Tapo snaiperiu, 1999 - 2009 tarnavo armijoje, grįžęs iš karo parašė knygą "Amerikiečių snaiperis"(parduota beveik milijonas egzempliorių), kurioje teigė, kad likvidavo apie 250 priešų, Pentagonas teigia, kad apie 160.
Už tarnybą gavo dvi Sidabrines žvaigždes, penkis bronzinius apdovanojimus už drąsą.
Knygoje Krisas Kailas pasakojo, kaip slėpdamasis subombarduotų pastatų viršutiniuose aukštuose su savo šautuvu "300 Winchester Magnum", pridengdavo amerikiečių karius per kovines operacijas. Šaudydavo be mažiausio dvejojimo, tik vieną kartą jam sudrebėjo ranka - pamatė moterį su vaiku ant rankų, kuri išsitraukė granatą, kai prie jos ėjo amerikiečių kariai. Jis iššovė. "Aš nesigailiu dėl to. Mano šūviai išgelbėjo gyvybes amerikiečių kariams",- rašė jis. Jis taip pat pasakojo, kad kartą jam pavyko likviduoti raketą leidžiantį teroristą 2100 jardų (1920 metrų) atstumu.
Apie pavojingą ir negailestingą snaiperį pasklido kalbos ir tarp jo priešų, kurie jį praminė "Velniu iš Ramadi" - pagal El Ramadi miesto pavadinimą už jo galvą buvo paskirta premija.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

IRGI KRIKŠČIONIS TURBŪT BUVO. IR GAL JAM IRGI GALIOJA FRAZĖ "IŠĖJO PAS VIEŠPATĮ"?