trečiadienis, vasario 01, 2012

Pakruojo sekmininkams padeda švedai

Sekmininkų vyskupas Rimantas Kupstys pasidžiaugė, kad vienai iš sąjungos bažnyčių  ištikimai padeda draugai iš Švedijos. Pakruojo sekmininkų bažnyčią aplankė statybininkų komanda iš Mariestad miesto, Švedija, kuri kartu su Pakruojo  ir Panevėžio bažnyčių žmonėmis, dirbo maldos namu statyboje. Pastoriai Ligita ir Vytautas Vaitkevičiai yra palaiminti tokiais ištikimais draugais.

3 komentarai:

Kęstutis rašė...

Nuo kada šioj sekmininkų sąjungoje pastoriaus žmona yra vadinama "pastore"? Linai,man regis kažką būsi sumaišęs,čia juk neturėtų būti charizmatų bendruomenė,kurioje moterys savivaliauja ir vadina save "pastorėmis" neturėdamos tam jokių Dievo įgaliojimų. Tos bendruomenės labui tikiuosi,kad tavo formuluotė atspindi tik tavo įsivaizdavimą,o ne jų santykį su Dievo Žodžiu,kuris - jei tu vis tik teisingai įvardinai,būtų iškreiptas šio laikmečio ir pasaulio dvasios.

Linas rašė...

Kęstuti, nu tu ir turi parako, kai drioksteli, tai net rūksta:)

Kęstutis rašė...

Linai,argi apie paraką kalbam.. Aš tikrai nelinkiu blogo nei vienai bendruomenei ir tos,kurioje pats esu nelaikau "vienintele geriausia ir teisingiausia". Ne iš to supratimo kalbu,kad "mes geri,o kiti blogi,nes ne tokie kaip mes".
Kalbu apie Dievo Žodį.
Baisiausia šio nepaklusnumo (moteris - pastorė) tragedija ne tame,jog tokia bendruomenė susiduria su žmonių opozicija. Jie klysta,manydami,jog tai pagrindinė problema. Tokios "pastorės" vadovaujama bendruomenė šiuolaikinėje visuomenėje žmonių opozicijos problemą lengvai nugali,nes viskas,kas yra pasaulyje šioje vietoje jiems pritaria. Ir nugalėję šią problemą,mano,jog problemų daugiau nebėra. O tie,kas nesutinka,lai nesutinka,tai jau nebesvarbu - bendraminčiai yra,tarnavimas vyksta,vardas - "bažnyčia" - yra,žmonės ateina..ko dar norėti?
Ir būtent čia yra pagrindinė nepaklusnumo tragedija - DIEVO NĖRA. Tačiau šito jau niekas nebepastebi. Muzika,emocinis įkvėpimas,žmogiška paguoda,draugystė,pagalba ir net žmogiška išmintis - labai daug ką gali duoti tokios bendruomenės nariams. Ne veltui pasauliečiai moka didelius pinigus,kad dalyvauti kokios nors "sėkmės mąstymo" trenerės seminaruose,kuriuose vaduojasi iš depresijų,negatyvaus savęs priėmimo ir kitų dalykų. TAČIAU. Viso to NEPAKANKA Kristaus Bažnyčioje. Žmonių gyvenimai nesikeičia moteriai pamokslaujant. Šventoji Dvasia NEKEIČIA žmonių tokių tarnavimų metų. Dievas NIEKADA nesielgia kitaip,nei pasakyta Šventajame Rašte. Jei Jis pasakė 'DRAUDŽIU moteriai vadovauti Bažnyčioje,DRAUDŽIU mokyti" - Jis nesikeičia dėl to,jog dabar XXI amžius ir visuomėnė yra kitokiame supratime,nei bvuvo tada,kai DIEVAS šiuos žodžius ištarė ir užrašė Šventajame Rašte.
tai tragedija,nes žmonės neauga išgelbėjimui ir neneša vaisių Dievui tiek,kiek turėtų. Žodis,pamokslaujamas moters,NEKEIČIA žmogaus esybės. Nesvarbu,kiek ta moteris būtų protinga ir kiek mokyta - Dievo darbas negali būti atliktas žmogaus jėgomis. Ir nėra atliekamas. tai yra pagrindinė šio nepaklusnumo tragedija,o ne žmogiška opozicija ar pozicija.