penktadienis, vasario 03, 2012

Haitis – vudu netenka galios


Praėjus dvejiems metams po žemės drebėjimo per kurį žuvo  300 000 žmonių, krikščionybė sparčiai išstumia vudu, valstybinę Haičio religiją.
The World Factbook, duomenimis, 80% save laiko katalikais,  16% - protestantais, bet maždaug pusė šalies gyventojų praktikuoja vudu, žyniai turi didžiulę įtaką.
Vis dėlto, krikščionybė sparčiai leidžia šaknis, nes Haičio gyventojai pamatė meilę ir rūpestį iš krikščioniškų organizacijų, kurios atskubėjo į pagalbą. Sakykim Haiti Foundation of Hope atstovai pasakoja, kad daugelis žmonių, atėję pas Kristų, palieka vudu, kuri kilusi iš Afrikos ir buvo interruota į katalikybę. „Mano patirtis sako, kad daugybė žmonių, kurie pažino Kristaus meilę, palieka šią religiją. Po žemės drebėjimo žmonės ėmė ieškoti Dievo, nes suprato, kad jų dievai neturi jokios galios“,- „Christian Post“ sakė Linda Marki.
Tačiau konfliktas tarp misionierių ir vudu šamanų išlieka, sakykim, medikams teko lipti į kalnus, kad išgelbėti gimdyvę ir kūdikį, jiems teko pasipriešinti šamano valdžiai.
Anksčiau tai buvo neįmanoma dėl tvyrančios baimės, o dabar moteris buvo išgelbėta.
Linda Marki teigia, kad daugelis žmonių atsiverčia pamatę misionierių meilę bei suvokę, kad vudu neturi tos galios, kuria giriasi. " Mūsų kaime pas Kristų atėjo net ir 70-metė vudu žynė, ji prisipažino, kad neturi tos jėgos, kuri yra Dievo bažnyčioje“,- sakė Linda Marki.

Komentarų nėra: