penktadienis, vasario 17, 2012

Naktis su musulmone teverta saujos datulių?


Turbūt suaugę žmonės gerai suvokia, kas yra prostitucija. Paprastai sakant, kai už pasimylėjimą su juo asmuo prašo tam tikro atlygio. Vakarus supuvimu kaltinantys musulmonai seniai turi būdą, kaip pagražinti ir legalizuoti buitinę prostituciją, kuri aprašyta dar Korane. Pasirodo, tereikia sudaryti laikiną santuoką ir deramai  atsilyginti už lytines paslaugas, kad ir sauja datulių. Pranašas Mohamedas  leido musulmonams sudarinėti laikinas vestuves, kad jie patirtų seksualinį malonumą. Koranas taip kalba apie tokias „malonumo vedybas“. „O už tą malonumą, kurį jūs patiriate iš jų, duokite privalomą atlygį. Ir nėra nuodėmės dėl to, ką jūs sutariate po užmokesčio sumokėjimo" (4:24).
Šiitų teologas Jasiras Jachvej Abdula paskelbė fetvą, kurioje gina „malonumo vedybas“ – vedybas, apribotas laike, kurios skirtos seksualiniam pasitenkinimui.  „Jei jūs laikote tokias vedybas atstumiančiomis, tai Alacho pasiuntinys taip nelaikė. Jei šis mokymas netikras, tai Alachas ir Alacho pasiuntinys būtų to neleidę. Juk Pranašas leido musulmonams sudaryti tokias sąjungas ir mėgautis moterimis už saują datulių“,- teigia jis.
Be to, griežtai priduria: “Jeigu jūs sakote, kad „malonumų vedybos“ yra prostitucija, jūs kaltinate Alacho Pranašą prostitucija... ir prostitucijos legalizavimu“.  Šiitų teologas Jasiras Jachvej Abdula taip atkerta sunitams, kurie laikydamiesi vėliau atsiradusių tradicijų esą iškreipė Korano supratimą apie „malonumo vedybas“.

Komentarų nėra: