antradienis, vasario 14, 2012

Pasišaipė iš atsiėmusio ieškinį

Amerikiečio, kuris tapo kinigo pedofilo auka, advokatai atsiėmė ieškinį prieš Benediktą XVI ir Vatikaną. Ieškinys prieš popiežių ir dar du aukštus katalikų pareigūnus buvo pateiktas 2010 metais. Ieškovas teigė, kad ji seksualiai išnaudojo kunigas Lourensas Merfi nuo 1950 iki 1974 m. Šis kunigas kaltinamas dar tvirkinęs apie 200 vaikų Milvokio kurčiųjų pensionate. Vatikano dvasininkai ir popiežius atsidūrė šitame skandale, kadangi vidinio tyrimo metu atsisakė atimti kunigo šventinimus kaltinamajam, nors ir žinojo padėtį. Dvasininkų susirašinėjimas rodo, kad jie puikiai tai žinojo, o pagrindinis jų tikslas buvo apsaugoti katalikybę nuo skandalo.
Nukentėjusiojo advokatas paskelbė, kad jis pasitenkino tuo, kad privertė paviešinti Katalikų bažnyčią dokumentus. Be to, bankrutavus Milvokio vyskupijai ieškovas gavo 30 000 dokumentų. Advokato žodžiais, jis nesiekė materialinės kompensacijos, o tik norėjo, kad Katalikų bažnyčia "patirtų fundamentalų apvalymą", paskelbdama dokumentus. 
Išgirdęs šį paaiškinimą Vatikano advokatas šį žingsnį  pavadino "keliančiu juoką" .
Juokinga tai ar ne, bet daugybę vaikų tvikinęs kunigas Lourensas Merfi  mirė 1998 m. būdamas kunigu ir nepatyręs, 24 metus dirbęs su vaikais prieglaudose ir mokyklose.
Beje, šie įvykiai vyksta tuo metu, kai Vatikane popiežius susikvietė vyskupus iš 100 šalių spręsti pedofilijos klausimus ir sakė jausmingas kalbas.

Komentarų nėra: