ketvirtadienis, vasario 04, 2010

Hierarchai užsimojo atimti pavadinimą


G.Vagnoriaus įkurta Krikščionių partija gavo gerą nemokamos reklamos dozę - Lietuvos tradicinėmis paskelbtų bendrijų - Katalikų, Stačiatikių, Evangelikų liuteronų ir Reformatų - vadovai ragina Krikščionių partiją neklaidinti žmonių ir galvoti naują pavadinimą.
Susirūpinę hierarchai parašė atvirą laišką, kuriame teigia, jog jei partija nepakeis pavadinimo tai Lietuvoje gali kilti net krikšionių persekiojimas „naujos partijos pavadinimas ir neapibrėžtumas suteikia galimybę sukelti nemenką sumaištį, o kartais ir išprovokuoti nereikalingą priešiškumą tam kas krikščioniška, pasmerkimą, pažeminimą, atmetimą ir net krikščionio persekiojimą“.
Beje, laiškas skirtas ir Teisingumo ministerijai, duodant suprasti...
„Viliamės, kad atsakingai į šios partijos įregistravimą pažvelgs ir Lietuvos Teisingumo ministerija“, - teigia dvasininkai.
O gal tiesiog užtektų priimti įstatymą, kaip padaryta su religinėmis organizacijomis, ir paskelbti vienas partijas tradicinėmis(jos turėtų teisė pasivadinti krikščioniškomis), o kitas - netradicinėmis (jos neturėtų teisės). Galėtų veikti partijos, kol valstybė jas pripažintų po kokių 100 metų. Ir nei laiškų rašyti, nei į sąžinę apeliuoti, juk demokratinėje šalyje ką nors uždrausti galima paprasčiau - įstatymais.

Nuotraukoje - taip galėtų atrodyti tradicinių partijų klubas.

Komentarų nėra: