ketvirtadienis, vasario 18, 2010

Masonai gelbės sekuliarizmą Europoje


Pprastai veikiantys "iš už priedangos" Prancūzijos masonai planuoja Briuselyje atidaryti lobizmo biurą, pasak jų, padėsiantį mažinti stiprėjančią religinę įtaka Europos Sąjungos institucijose.
„Masonų ordinai turėtų praktikuoti politiką teigiama prasme: masonai, nepaisant savo partizaniško pasidalijimo, turėtų kalbėti apie sekuliarizmą ir apie dalykus, kurie jiems nepatinka vyriausybių ar Europos institucijų veikloje“, – Belgijos dienraštis „Le Soir“ cituoja masonų atstovą Jeaną Michelį Quillardetą.
„Vardan laisvo mąstymo ES institucijose, manau, vieną dieną mums pavyks suburti bendrą masonų delegaciją. Tai įmanoma politiškai. Tai mažiau įmanoma finansiškai, nes turime mažesnius resursus nei bažnyčios“, – aiškino Prancūzijos masonas. „Būtina primesti universalią Apšvietos idėją, teigiančią, kad žmonės pirmiausiai yra piliečiai. Būti Europos piliečiu yra svarbiau nei būti žydu, juoduoju, homoseksualu ar heteroseksualu“, – cituojamas J. M. Quillardetas.
„Mes jam pasakėme, kad be krikščioniškų šaknų, Europa taip pat daug skolinga graikų ir romėnų filosofijai, Renesanso humanizmui ir Apšvietos idėjoms. Masonų ložės įgijo atstovavimo teisę ginti sekuliarizmą Europos politikos patarėjų biure, – kalbėdamas apie aukšto lygio EK politikos analizės biurą sakė J.M. Quillardetas.

Komentarų nėra: