trečiadienis, vasario 03, 2010

Pedofilijos skandalai Katalikų bažnyčioje persikelia į Vokietiją


Dar nespėjo nurimti šurmulys po Airijos įvykių, kai paaiškėjo, kad šioje šalyje Katalikų bažnyčia nieko nedarė, nors ir žinojo apie seksualinę prievartą prieš vaikus, o dabar pedofilijos skandalai Katalikų bažnyčioje persikelia į Vokietiją.
Aukščiausias Vokietijos jėzuitų dvasininkas atsiprašė už dviejų kunigų vykdytą seksualinį prievartavimą vienoje jėzuitų mokymo įstaigų. Apie seksualinę prievartą šioje mokykloje žinota daug metų, tačiau jėzuitų pareigūnai "nereagavo taip kaip buvo būtina".
Praėjusio amžiaus aštuntajame ir devintajame dešimtmetyje mažiausiai dvidešimt mokinių buvo seksualiai prievartaujami dviejų kunigų privačioje katalikiškoje Petro Kanizijaus gimnazijoje Berlyne, sakė šios mokymo įstaigos direktorius tėvas Klausas Mertesas.
K.Merteso nurodytas seksualinės prievartos aukų skaičius yra gerokai didesnis nei anksčiau minėti septyni prievartavimo atvejai, dėl kurių kaltinami minėti jėzuitų dvasininkai - Peteris Riedelis ir Wolfgangas Stabas.
"Man gėda, kad tuo metu nebuvo imtasi jokių priemonių, - spaudos konferencijoje sakė tėvas S.Dartmannas. - Taip pat atsiprašau, kad tuo laikotarpiu ordine už tai buvę atsakingi asmenys... nereagavo taip, kaip buvo būtina".
S.Dartmannas pripažino, kad jėzuitų ordinas Vokietijoje nuo 1981 metų turėjo seksualinio prievartavimo gimnazijoje įrodymų, bet niekada neinformavo apie tai mokinių tėvų, pačių moksleivių ar valdžios pareigūnų.
Už šiuos nusikaltimus persekioti baudžiamąja tvarka Vokietijoje nebegalima dėl suėjusio senaties termino, nurodė dvasininkas.
S.Dartmannas taip pat sakė, kad du minėti dvasininkai toliau seksualiai prievartavo berniukus ir mergaites, kai iš Petro Kanizijaus gimnazijos Berlyne buvo perkelti dirbti į kitas katalikiškas mokyklas ir jaunimo reikalų institucijas Vokietijoje, Meksikoje, Čilėje ir Ispanijoje.
Paviešinta informacija apie lytinę prievartą šioje mokykloje sukrėtė Vokietiją, kurioje iki šiol nebuvo kilę didesnių seksualinio prievartavimo skandalų, kurių epicentre būtų atsidūrusi Katalikų Bažnyčia, kaip tai įvyko Jungtinėse Valstijose ir Airijoje.

1 komentaras:

Unknown rašė...

Yra viena gera South Park filmuko serija apie katalikų bažnyčią:
http://www.southparkstudios.com/guide/608/
brutalu, žiauru, bet tiesiai į dešimtuką.