ketvirtadienis, vasario 18, 2010

Kinija, nauji suėmimai


Šių metų pradžioje Kinijoje vėl suaktyvėjo valdžios kova prieš pogrindines namų bažnyčias, kelios jų buvo užpultos, suimta dalis žmonių. Kinų krikščionys teigia, kad jie gyvena palyginti ramiai, kol bažnyčia netampa matoma - neišauga skaičiumi, todėl paprastai renkasi grupėmis iki 30 žmonių.
Taip pat pranešama, kad Hebei provincijoje iš kalėjimų buvo paleisti du katalikų kunigai - Hu Baoguo ir Ma Hongen. Jie periodiškai policijos buvo sulaikomi ir verčiami įstoti į valdžios kontroliuojamą Kinijos patriotinę katalikų asociaciją.
Jau antrus metus yra kalinamas katalikų vyskupas Jia Zhiguo. Kinijos policijos rankose lieka dar du vyskupai 75 metų amžiaus Su Zhimin buvo suimtas dar 1996 metais, tuo tarpu 86 metų amžiaus Shi Enxiang paskutinį kartą buvo suimtas 2001 metais. Iki šiol nėra žinoma abiejų vyskupų kalinimo vieta.
Tiek katalikai, tiek protestanta pagrinde kenčia ne dėl to, kad tiki Dievu, o dėl to, kad atsisako būti valdžios įkurtų bažnyčių dalimi. Jie atsisako registruotis ir mieliau renkasi pogrindinį tarnavimą.

Komentarų nėra: