penktadienis, vasario 19, 2010

Pamatyti Turino drobulę veržiasi milijonai



Nors mokslininkai ne kartą įrodinėjo, kad garsioji Turino drobulė yra viso labo klaustotė, pamatyti drobulę veržiasi milijonai katalikų.Turine balandžio 10 dieną prasidės Šventosios Drobulės ekspozicija.
Turino miesto Drobulės komisijos pirmininkas Fiorenzo Alfieri spaudos konferencijoje pranešė, kad lankytojų sąraše jau užsiregistravo daugiau kaip milijonas žmonių. Iš viso laukiama apie 2 milijonų lankytojų.Tarp Šventosios Drobulės lankytojų bus ir popiežius, kuris yra jos savininkas. Ją popiežius paveldėjo iš paskutiniojo Italijos karaliaus, Umberto II, mirusio 1983 metais. Popiežius tada paskyrė Turino ganytoją Šventosios Drobulės sergėtoju. Laukiamos ortodoksų Bažnyčių delegacijos iš Rusijos, Rumunijos ir Graikijos.Apie tai praneša "Vatikano radijas"
Šventoji Drobulė yra 4,42 m. ilgio ir 1,12/13 m. pločio lininis įkapių audeklas, dažnai vadinamas „Kristaus kančios ikona“ todėl, kad jame įsispaudusio mirusio vyriškio su plakimo ir nukryžiavimo bei kitomis žaizdomis atvaizdas primena Evangelijų pasakojimus apie Jėzaus patirtas kančias ir mirtį ant kryžiaus bei palaidojimą Jeruzalėje.
Turine labai kruopščiai prižiūrima ir saugojama Šventoji Drobulė tradiciškai būdavo eksponuojama kas 25 metus. Įvairios pastaraisiais dešimtmečiais pasitaikiusios progos nulėmė dažnesnį jos išstatymą. Šventoji Drobulė paskutinį kartą buvo viešai eksponuota 2000 metais. Tai buvo ilgiausias jos išstatymas, trukęs 72 dienas. Tuomet daugiau kaip milijonas žmonių aplankė Turino katedroje.

5 komentarai:

Emanuelis rašė...

Vaje...kodel zmonems gi akys apteme...

Unknown rašė...

Aptemusios akys - aptemusio proto pasekmė.. aptemęs protas - aptemusios širdies.. aptemusi širdis - palankumo nuodėmei pasekmė,...

Anonimiškas rašė...

Ai ai ai, vargšai tie krikščionys. Mokslininkai jau tiek kartų įrodė ir drobulės klastotę ir, kad Jėzaus ne buvo ir, kad angelai yra nesamonė ir pan. o jie vis dar tiki. Geriau tikėtų mokslininkų sukurtu bažnyčios pakaitalu - protestantizmu.

Linas rašė...

neke, geriau klioniotis drobulei ir jai melstis:)

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.