ketvirtadienis, sausio 19, 2012

Su kuo valgomas ekumenizmas arba Avelės gali saugiai ganytis



Malonu, kad toks reiškinys kaip ekumenizmas vis giliau leidžia šaknis Lietuvoje, prie jo prisideda vis daugiau įvairių krikščioniškų bažnyčių, vienybė klesti ir žydi, jų ganytojai šildosi šlovės ir pripažinimo spinduliuose ir pasaulis abstulbęs. 
Tiesa, norintiems jame dalyvauti turbūt reikėtų gauti mažiausiai mokslo daktaro laipsnį ar bent jau lankyti kokius kursus (pageidautina rekolekcijas), kad sugebėtų suvirškinti terminus skaitiniai, agapė, intencija, liturgija, benedikcija ir t.t.  Tiesa, ne viskas taip sudėtinga, yra ir aiškesnių momentų - pavyzdžiui, ekumeninių pamaldų Vilniaus bažnyčioje "Tikėjimo žodis" liturginėje tvarkoje aiškiai pasakoma, kada reikia susikibti už rankų, o kada - ne. Bus ir visiems suprantama J.S. Bacho arija "Avelės gali saugiai ganytis" (turbūt turima omenyje tai, kad kol ganytojai sako kalbas)Žodžiu, viskas, kaip Lietuvos himne užrašyta vyksta - "vienybė težydi". 


Ekumeninių pamaldų liturginė tvarka "Tikėjimo žodžio" bažnyčioje

Įžanginė giesmė:
 Toks, koks esu, gieda Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios choras Giesmė ir Vilniaus bažnyčios Tikėjimo žodis choras Maranata.
Pasveikinimo žodis: dr. Giedrius Saulytis, Krikščionių bendrijos Tikėjimo žodis vyr. pastorius.
Šv. Rašto skaitiniai (Jn 17): past. Darius Širvys, Vilniaus bažnyčia Tikėjimo žodis
Ganytojų maldos intencijos ir giesmės:
Tik Kristuje ir Nuostabus Dievas, atlieka Vilniaus bažnyčios Tikėjimo žodis choras Maranata ir šlovinimo grupė
Past. Irmantas Pinkoraitis, Lietuvos evangelikų baptistų bendruomenių sąjungos pirmininkas
Vyr. past. Anatolijus Dmitrukas, Vilniaus krikščionių bendruomenė Biblijos kelias
Vysk. Rimantas Kupstys, Lietuvos evangelinio tikėjimo krikščionių sąjunga
Kun. Stasys Kazėnas SJ, Romos katalikų bažnyčia, Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios rektorius
Tu teiki gyvenimo apstybę, gieda past. Olga Vyšniauskienė, Vilniaus bendruomenė Kristaus paliepimas
Past. Artūras Rulinskas, Vilniaus laisvųjų krikščionių bažnyčia
Kun. Ričardas Dokšas, Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčia, Vilniaus parapija
Past. Steve Davis, Vilniaus Malonės baptistų bažnyčia
Betliejuj gimė Kūdikis, Jėzau, mielas Prieteliau, Garbę giedokime Viešpačiui Dievui, gieda Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios choras Giesmė
Kun. Tomas Šernas, Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios Unitas Lithuaniae Sinodas gen. superintendentas
Kun. Vitalijus Mockus, Lietuvos stačiatikių bažnyčia, Vilniaus Šv. Dvasios vienuolynas ir šv. Paraskevijos parapija
Dr. Giedrius Saulytis, Krikščionių bendrijos Tikėjimo žodis vyr. pastorius
Nenusigąsk, kelionės drauge, gieda Ričardas Daunoravičius, Vilniaus bažnyčia Tikėjimo žodis
Pakilk ir šviesk, Dievo bažnyčia, gieda autorė Audronė Juozauskaitė ir Vilniaus bažnyčios Tikėjimo žodis choras Maranata
Malda „Tėve mūsų" (susikibus už rankų ) ir ramybės palinkėjimas
Šv. Rašto skaitiniai (Ef 4, 1-6): past. Andrius Bernotas, Vilniaus bažnyčia Tikėjimo žodisGeros valios aukos: J.S. Bacho arija iš Gimtadienio kantatos Avelės gali saugiai ganytis, atlieka Audronė Juozauskaitė, Vilniaus bažnyčia Tikėjimo žodis
Baigiamoji giesmė: Gera dėkoti Tau, atlieka Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios choras Giesmė, Vilniaus bažnyčios Tikėjimo žodis choras Maranata ir šlovinimo grupė
Benedikcija: dr. Giedrius Saulytis, Krikščionių bendrijos Tikėjimo žodis vyr. pastorius
Agapė (bažnyčios kavinėje)
Šaltinis btz.lt

16 komentarų:

consolatio fratrem rašė...

susidaro ispudis, kad TZ tapo Romos marionete - tarpininku ekumenizuoti evangelines bendruomenes... nors dauguma ju - exevangelines (religines) bendruomenes, kaip ir pats TZ...
Arba tu gyva, Sventosios Dvasios pilna evangeline bendruomene, arba anksciau ar veliau busi pajungta Romos religijai.

Kęstutis rašė...

Liūdna skaityti tarp katalikiško žargono žodžių minimas pavardes. Toks jausmas,kad nekrologą skaičiau.

Linas rašė...

consolatio fratrem - ar ne taip buvo per Vilties festivalį Trojos arkys padarė savo darbą? Čia jo tolesni vaisiai - visi gavo šlovės, politinės įtakos, apmokamus postus ir t.t. O kad jo dvasinis rezultatas praktiškai nulinis, kiek girdėjau, čia jau niekam nerūpi.
Kęstuti, neliūdėk, bile žmonėms gerai:)Tik bijau, kad dabar atsitiks taip, kad dalis išvis nenorės jokios vienybės ir jokio susikalbėjimo. Tikiu vienybe, bet pakazucha -ne.

Anonimiškas rašė...

jo.... komentarai mažai kuo skiriasi nuo delfio....

consolatio fratrem rašė...

Vilties festivalio tikslas kitoks - paskelbti žmonėms Evangeliją, o bendruomeniu susivienijimas - priemone tam tikslui pasiekti. Čia fasadinis tikslas (bent jau kiek as matau) - suvienyti krikscionis, priemone - TZ bendruomene ir RKB liturgine standartizacija.

Del Vilties festivalio - as asmeniskai netikiu, kad Franklino Greimo tikslas yra sugrusti visus krikscionis po Vatikano veliava, o pats renginys gerai, kad ivyko - vieni isgirdo evangelija, kiti gavo patirties tokiu renginiu organizavime. Galu gale Viespats viska panaudoja i gera Ji mylintiems.

Anonimiškas rašė...

Mano supratimu Vilties festivalio vaisių nebuvimas yra paprastai paaiškinamas dalykas. O gi tuo, kad žmonės neskiria teologinių - doktrinių skirtumų ir Lietuvos bažnyčia yra Romos katalikų bažnyčia. Tai visi ir nuėjo tenais, kurie buvo, todėl ir nėra rezultato ten, kur jis, galbūt turėtų būti...

Anonimiškas rašė...

Pamatysit, praeis dar 50 metų ir dauguma Evangelijos krikščionių bus po Romos popiežiaus vėliava...Ryto aušros sūnus suvedžioja pasaulį...

edas12 rašė...

Stai,pirmoji ekumenija:
Mt:26:3 Tuomet aukštieji kunigai, Rašto žinovai bei tautos vyresnieji susirinko į vyriausiojo kunigo Kajafo rūmus...

Tuomet visi dvasiniai lyderiai susirinko pas vyriausiaji kuniga Kajafa,tai siandiena,dvasiniai lyderiai susirenka i 'popieziaus Vatikaniskus rumus'.
Pirmo vieningo susirinkimo tikslas visiems jau aiskus-prazudyti Jezu,o ka galime pasakyti apie siandieninius ekumeniskus susirinkimus,koks yra ju tikrasis tikslas-ar krikscioniu vienybe?
Deja,kaip graziai tai beskambetu bei atrodytu kilniai,bet visa tai tera tik prisdengimas,maskuote,po kuria slypi grobuoniskas valdzios troskimas,noras viska perimti i savo rankas...Prisidengiama isoriskai gerais,atitinkacius krikscioniskus poreikius dalykais,o slapta siekiama savu interesu.
Nepamirskime,kad priesas ne tik riaumoja kaip liutas,bet moka apsimesti ir sviesos angelu (2Kor:11:14)

Jn:11:48 Jei taip Jį paliksime, visi įtikės Jį; ateis romėnai ir užims mūsų vietą bei tautą”.

Kaip tuomet,dvasiniai tautos lyderiai bijojo,kad praras savo vieta,valdzia,jei jie nenuzudys Jezaus,lygiai tas pats vyksta ir siandiena-niekas nepasikeite,principas isliko tas pats-bus siekiama zut but nuzudyti gyvus Jezaus liudytojus panaudojant ekumenini karda,kad tik islaikyti valdzia ir tauta savo rankose.Daugelis jau ikliuvo i sios, tariamos vienybes tinklus,daug jau susitapatino su sia,veidmainiska vienybe,ir neuzilgo prasides sios "vienybes" praktiskas pritaikymas gyviesiems Jezaus liudytojams.

Kęstutis rašė...

Pasaulį RKB gal ir suvedžios,bet Kristaus Bažnyčios - ne. Net jei visų bendruomenių pastoriai nusilenktų katalikybei,vis tiek Jo tautoje liks Dievo malonės išrinktas likutis tų,kurie nesulenks kelių prieš jokį stabmeldiška kultą. Dievas galingesnis už visas tas pagoniškas "RKB" ir "РПЦ" bei tą,kuris stovi už jų ir Jis žino kaip išsaugoti Savo vaikus išgelbėjimui,o nedorėlius išlaikyti teismo dienai. Be Jo valios niekas nevyksta. Pamenu,kažkada ponas Saulytis yra pamokslavęs,jog raugės prieš sudeginimą bus surištos į pėdus. Panašu,kad tai čia ir matome - RKB liturgija į vieną pėdą rišamas rauges. Aišku viena - tai ne žmogaus darbas. Dievas žino ką daro..o mums belieka saugotis,jog nenupultumėme traukiami nedorėlių paklydimo.

audriusfaze rašė...

Geros pamaldos . Tai ko žmonėms pastaruoju metu reikia , tai ir pateikiama . Gražios giesmės , įžymių žmonių pasisakymai ir kita . Ko čia kabinėja ties ? Jai žmogui to šiandieną reikia tai jis nueis į tą bendruomenę ir gaus . Tikėti gyvu Dievu nėra jau taip lengva ir paprasta kaip atrodo , nes reikia mokėti kainą . O čia atėjai ir viskas ant padėklo . 2 Tim 4:3 Ateis toks laikas, kai žmonės nebepakęs sveiko mokslo, bet, pasidavę savo įgeidžiams, susivadins sau mokytojų krūvą, kad tie dūzgentų ausyse; 4 jie nukreips ausis nuo tiesos, o atvers pasakoms. 5 Bet tu būk visame kame apdairus, kentėk vargus, dirbk evangelisto darbą, atlik savo tarnystę.

skaitytojas rašė...

cia apie ta pati valkataujanti narkomana Saulyti eina kalba,girdejau kad pries dvidesimt metu toks buvo

Marius Kundrotas rašė...

Mieli broliai ir seserys, gal aš klystu, bet man regisi, neapykanta Romai kiek stelbia meilę Kristui. Juk ekumenizmas yra tai, ko Jis meldė Tėvą Getsemanės sode. Nepatinka man Roma ir jos tradicija, nors ir ten yra šviesulių. Bet ar Romai užvertas kelias pas Kristų? O gal turi būti užvertas?
Pagarbiai
Marius

Skaitytojas rašė...

Roma pati uzveria kelia pas Kristu

Linas rašė...

Roma labiau ušgelbėta už visus išgelbėtuosius:) Dabar gelbsti kitus

Kęstutis rašė...

Gerbiamas Mariau,

kas jums sakė,kad ekumenizmas yra tai,ko meldė Viešpats Getsemanės sode? Parodykite Šventajame Rašte bet kokiu nors būdu išreikštą Dievo norą dėl Jo tautos vienybės su stabmeldžiais,garbinančiais tūkstančių vardų ir veidų statulas ir paveikslus bei priskiriančių kiekvienam iš jų skirtingas savybes,meldžiančius mirusių "šventųjų" apsaugos nuo gaisrų ir laimėjimo loterijose,už pinigus "išmeldžiančių" nusidėjelius iš "skaistyklos",turinčius savo nuosavą žmonijos užtarėją - "Dangaus karalienę" - ir - galima vardinti ilgai šiuos RKB mokymus.
Įsivaizduojate ekumenines pamaldas prie Susitikimo palapinės ar Saliamono šventyklos ,kur RKB kunigai atneštų lavono dalis dėžutėje ar kapsulę su mirusio "Dievo vietininko" krauju,tam,kad "tikintieji" galėtų šitai pabučiuoti? Kaip manote,kuo toks ekumenizmas pasibaigtų "šventajai" Romai?

Katalikybė yra pagonybė kitu rūbu,bet ši religija tai NE KRIKŠČIONYBĖ aplamai.Ir ne Dievą jie garbina,o stabus:

(1 Kor 10,19-20)" Ką gi sakau? Ar stabas ką nors reiškia? Ar ką nors reiškia auka stabams? Ne, bet pagonys, aukodami aukas, aukoja demonams, o ne Dievui. Ir aš nenoriu, kad jūs būtumėte demonų bendrininkai."

Ar šiose eilutėse vis tiek įžiūrite ekumenizmo idėją kaip Dievo valios išpildymą?

ekumenizmas yra blogis rašė...

экyменизм - рeлигия антихриста!!!

nori apjungt visas religijas kad pasodint ant jos sosto 1 - velnia galu gale!!!

Būtinai Žiūrėti video: http://youtube.com/watch?v=fok2_smqHM0 экyменизм - рeлигия антихриста!!!

экуменизм и масонство http://www.youtube.com/watch?v=o2ynyxpu6-M